Sezatoarea canadiana (64)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Multumesc pt sfaturi pt. fratele meu. Acum trebuie sa-i tin pumnii. Pt. ca intre timp a fost chemat la al doilea interviu la o firma, de data asta cu presedintele firmei si cu un singur concurent pe post. Si ii da raspunsul luni. Si in plus e si in birou si ar avea mai mult timp pt. examenele la ordin decat daca ar sta pe santier.

Ira
Din pacate sau din fericire, ca nici eu nu stiu inca, il alaptez. Din pacate pt. ca nu stiu cum o sa adoarma la gradinita fara sanul meu in gura, la pranz. Din fericire , eu tot fac racelei peste raceli, mai ales in gat ( de la inghetata),chiar gripa....Iar el copil destept, manaca anticorpii de la mine si nu le ia si el. In afara de trei zile de curs nasul, pana acum la 14 luni nu a avut nici o raceala. Bat in lemn, ca incepe garderia si o sa inceapa cu toate.Sper ca fiind doar 5 copii in total sa nu ia chiar toate bolile.

Ce imi place in ultimul timp, in Anjou. Pe langa ca sunt parcuri f. curate si mlte, am inceput sa gasesc tot mai multe familii cu copii ( romani) si am si eu cu cine sa mai vorbesc. Asa ca, cu mana pe inima, pot declara ca am avut o vacanta super.Chiar daca am facut-o la 1 km de casa.
Insa pe 29 incep scoala. Si nu stiu cm ma descurc cu 5 cursuri si bebe mic. Ca fara bebe( adica inainte) mie scoala, aici, mi s-a parut destul de lejera.

Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

hahhahaha...Ira, acum m-am dumirit cu formatia matale...pai cum te vaieti tu de mancare cand voi va numiti Kitchen Party ! ...tare as rea sa vin sa va ascult, dar taman duminica nu e disponibil sotu sa ne aduca in centru...

pitilache, chiar vroiam sa te strig...ai inceput cautarile de gradinita? eu am ramas total dezamagita de ce am vazut, locuri ar fi , dar conditii...nasoale. mai cercetez.
felicitari pt job! numai artisti printre noi...si eu am fost la Tadoussac cand eram in 4 luni! ce chestie...

ana, asa e, ai mai zis ca ati ramas in Laval...neuronul ultim si singur ce mi-a ramas dupa nastere, s-a topit asa ca am uitat intre timp.. bafta si tie la job! numai vesti bune avem...
Simonna, pe tine te astept la cotitura sa ne zici cum ai castigat razbelul

fetelor, asa as vrea sa ne mai vedem...incep sa ma simt singura aici la suburbie, la tara...cand trec caldurile astea mari, promiteti sa ne vedem? pliiiiizzzzz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

mikiion, ce o sa studiezi? sa ne tii la curent cu cum evolueaza marc la gradi. nu stiu ce de te=am confundat cu miti2004 care se intoarce in romania si nu intelegeam ce e cu fratele...acum am priceput.succes ii uram
Ica, Christine cum s-a acomodat? e in mediufamilial?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ana, daca nu ne filmezi si pui pe youtube n'ai ambitz'.

Glumesc, of courz, daca vii sper sa ne intalnim pe acolo ca nu stiu cum arata....

am intrat sa-ti zic de gaura neagra a celebrului lant de magazin de risipit banii aiurea,

sa ma scuze fanii Costco, dar eu consider ca magazinul acela e o adevarata locatie de pierdut banii.

1. Cumperi mult, se strica multa mancare, arunci si pierzi produse, nu e ecologic si nici etic fata de situatia economica globala mondiala.
2. Cumparand si investind banii in mancare in loc sa tii banii in banca la dobanzi ii tii in frigider la bacterii.
3. Avand mancare in cantitati industriale ai tendinta sa bagi ca porcu' si in afara de faptul ca se cheltuie mult, se mai face si dosu' mare, vorbesc din experienta proprie.
4. Niciodata nu se poate cumpara totul de acolo, si fiind departe in general de casa ai tendinta sa cumperi muuuult si cand ajungi acasa- surprise... faci completari de la magazinele normale, alti bani cheltuiti.
5. 50$ abonament anual ? De ce, hai sa fim seriosi...strategii de aburit clienti. Daca mai punem la socoteala si benzina de acasa pana acolo (in loc sa ne ducem la alimentara de langa noi pe jos eventual, sa facem si miscare) se aduna o suma frumusica.

Au bout de la ligne eu cand mergeam la Costco cheltuiam 700-750$ lunar numai pe mancare!!! Acum daca va zic cat cheltui iar o sa radeti de mine, in jurul frumoasei sume de 400$ lunar, am revenit la sumele de la inceput de emigrare. Dar o diferenta de 300$ pe luna e imens, e un leasing, sau 3600$ pe an economie care pot fi pusi in contul copilului, sau o rata la electrocasnice, in fine...

Da stiu ca la Costco au unele marfuri mai bune, dar 90% se gasesc si in restul magazinelor. Si daca mai urmaresti si specialele de pe publisac si cumperi inteligent, nu vei avea decat sa te feliciti f curand pt. economiile facute.

Mihaela, curaj cu BB-ul o sa fie bine, si cu cursurile tale...la fel!!

Ktrinel, kitchen party e o traditie la celtii moderni, irlandezi, scotieni, wales, britanici, d-acolo vine numele grupului.

Noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Buna fetelor,
Vad ca vorbiti mult despre vacante. Si noi o sa mergem saptamana viitoare : cateva zile la Granby( gradina zoo si parc acvatic) si cateva zile la Quebec, Valcartier.
Acum cateva saptamani am fost si noi sa vedem balenele , dar noi am mers la Rivier du Loup. Faci tot cam 4 ore de la Montreal, pe 20 est, partea de sud a fluviului Saint Laurent. Am fost in croaziera de 3 ore sa vedem balenele, si am stat de fapt 4 ore pentru ca am fost mai in larg , altfel nu am fi vazut mare lucru.

Ana, iti doresc mult noroc sa gasesti jobul potrivit. Perseverenta e mama succesului.
Si noi facem cumparaturi la Costco. Dar in ultimul timp am inceput sa fim mai calculati, facem o lista cu produsele necesare si incercam sa o respectam. Dar nu intotdeauna putem. Am observat ca daca cumpar in cantitati mai mari si consumam mai mult. Sau poate doar mi se pare.

Ira, Toata viata mi-am dorit sa am par ondulat si admiram fetele cu par natural. Tu vrei sa scapi de onduleuri? Da-mi-le mie

lorelaim, Si eu o sa-l duc pe Sebi la gradi din septembrie.Acum a fost posibil, mai tarziu nu stiu daca mai gaseam. E la aceeasi gradinita cu Alexandra. Dar el are doar 8 luni. Mi se pare si mie ca e cam repede. Inca il alaptez si nu prea vreau sa-l intarc. Biberonul nu il vrea si cred ca va fi tare greu. Mai ales ca adoarme la san. Acum incerc sa-l dezvat sa adoarma la san, sa ii dau biberon , suzeta, dar nu prea am spor.

Pitilache, Felicitari pentru reprofilare si mai ales pentru ca faci ce iti place. Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimineatza
Roxana (Pitilache) & Clau - va multzumesc pt cuvintele frumoase de incurajare ref la Gabisor si gradi! Sa dea bunul Dumnezeu copilasii nostri sa nu se imbolnaveasca la gradi... ca-i asa de greu cand ii vezi bolnaviori... mititeii :-( Cand o vedeam pe Gabisor (in cele 2 situatzii mentzionate anterior) tristutza, cu cearcane si febra, asa mi-o doream inapoi pe nazdravana energetica cu toate prostioarele si rasfatzul ei! Va doresc si voua adaptare usoara la gradi si boli cat mai putzine (daca e posibil chiar deloc!) si cat mai usoare!
Ana & Ica - ce amintiri dragi imi readucetzi in memorie cand vad frumoasele voastre poze cu Sainte Anne, Tadoussac, Charlevoix... :-)
Ana - daca doresti sa vorbim cate ceva despre interviuri - te rog frumos nu ezita sa-mi trimitzi email la lorelaim@gmail.com. Multa bafta la interviu si bunul Dumnezeu sa-tzi ajute sa-tzi gasesti cat mai repede job-ul dorit! Cum mentzionam in alte postari, si eu ca recrutor m-am ciocnit de sovinismul quebecos al sefilor mei... care ma intrebau "Da' Tramblay tu nu intervievezi?" Sincer - asa ceva eu nu am intalnit in Ontario! Cat am lucrat in Toronto nici nu s-a pus problema asupra provenientzei candidatzilor (tzara de origine) - atat timp cat aveau skills-urile cerute de client - era absolut firesc sa-l intervievam si, daca stia limba si corespundea din punct de vedere salarial si al locatziei - era trimis urgent la interviu cu clientul! In Qc primeaza "numele" (radeam o data cu Lucian ca o sa-mi schimb numele in Julie Tramblay ;-)... da' accentul tot nu-l pot schimba!) si "clicatul" cu intervievatorul (de parca te ia pt cat esti de "likeble" nu ca sa te exploateze la sange ca angajat!)!
Mikiion - multa bafta fratelui tau! Daca reuseste sa aiba un job pe profilul lui din prima - este extraordinar! Primul job este mai greu de obtzinut... Acel stupid motiv "n-ai experientza canadiana" e crunt! Pai cum sa ai experientza canadiana daca nimeni nu-tzi da sansa sa ai un job?
Roxana (Pitilache) - felicitari pt reprofilare! Este absolut extraordinar sa potzi face din pasiune un job! Multa bafta!
Apropo de Costco - noi am avut abonament - si faceam cumparaturile cu listutza in mana. Niciodata NU am aruncat mancarea! Ce era f ieftin si rentabil de cumparat de la Coscto? Cartzile! Am achizitzionat aproape toata colectzia "L'imagerie" http://www.editionsfleurus.com/collection.php?idCateg=1&idSCateg=3&idCollection=36 (la un pretz mult ma rezo decat gaseai aceleasi cartzi in Chapter-Indigo sau Renauld-Bray), diferite cartzi pt copii si multe albume si atlase pe diferite teme (istorie, natura, religie, etc). De asemenea am cumparat pijamalutze (de bumbac) pt Gabisor la pretzuri mai mici decat era in Walmart. Am mai gasit pantaloni scurtzi, tricouri, etc. Deci, depinzand de ceea ce cumperi - potzi iesi mult mai avantajos decat la alte magazine. Dar, ca in toate situatziile in care faci cumparaturi, tre' sa ai un buget alocat si sa stii ca NU vrei sub nici un motiv sa-l depasesti.
Mancare (lapte, iaurt, carne, etc) cumparam de la Loblows; iar fructe si legume din Piatza Jean Talon. Noi aveam zilele noastre de cumparaturi si ne straduiam sa fim foarte organizatzi ca sa nu pierdem timpul si banii niciunde.
Un weekend fain si odihnitor va doresc!

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Lorelai, te inteleg in legatura cu prietenii si mie cand am venit incoace mi-au lipsit foarte mult prietenii din tara. Acum ne-am mai facut cativa pe aici, dar nu prea apucam sa ne vedem. Daca stau sa ma gandesc de ce nu stiu trece vremea ingrozitor de repede, imi lipsesc zilele acelea de la tara de la bunici cand stateam intinsa la soare si timpul parea ca sta in loc. Acum parca iar e vineri si iar luni si iar vineri ca nici nu mai stiu ce fac. Cu gradinita o sa vezi ca va fi bine, ai mei au inceput amandoi la un an ca eu am mers la servici si m-am simtit vinovata ca sunt prea mici. Tudor nici acum nu e fan gradinita, dar la 3 ani(atat are si Tudor) ii e mai bine sa se joace cu copii de varsta ei si sa se socializeze. Asa cum ai tu posibilitatea sa o lasi doar 3 ore si sa stai cu ea pana se obisnuieste mi se pare solutia perfecta. Poate nici nu se va imbolnavi prea des ca e mai maricica si deja si-a dezvoltat si ea un sistem imunitar.
Ira, cu doi neastamparati si sa am cu ce ma lauda n-am timp. Nici nu stiu de cand nu am mai citit o carte, nu ma lasa astia nici la WC sa merg singura imi bubuie in usa si plang ca vor si ei. O sa incerc sa pun niste poze de la ziua lui Petra, bebelusa lui mami a facut un an deja. Sunt foarte diferiti, cateodata as vrea ca Tudor sa o ignore, nu poate sa o lase in pace, dar nici nu se joaca cu ea. Se bat pe aceeasi jucarie sau carticica, Tudor o inghionteste, o impinge, agata in ea de cateori trece pe langa ea, dar nici ea nu se lasa a inceput sa-l traga de haine, sa-l muste si sa tipe la el, circ ce sa mai.
Mikiion si eu inca o alaptez pe Petra si e la gradi din iunie. La inceput papa dimineata apoi la 6 cand veneam eu, apoi pe la 8-9 cand o culcam si inca o data noaptea pe la 3, acum si le-a rarit singura si am ramas dimineata si seara, noaptea ii dau suzeta.
Fetele din ile Perot, unde e parcul localitatii? Am auzit ca aveti parc frumos si ma gandesc sa merg pana la ferma Quinn sa vad ce fructe au(unde gasesc si legume proaspete?) si sa ma duc si in parc.
Va pupacesc.

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Mama ce activa sunt azi, am baut coca cola, probabil de la aia mi se trage. Am pus doua albume pe net la semnatura daca vreti sa-mi vedeti frumusetile. Va pup.

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Codritu, am vazut pozele, sunt o frumusete. Mai bea niste cola ca ai pus prea putine.

Stiu cum e sa nu te lase sa respiri, eu d-aia o educ pe Sofia destul de spartan, trebuie sa aiba timpul ei de stat singura cam 1h pe zi(sa nu ma terorizeze fara incetare), la baie ii este interzis sa intre cu mine sau cu taica-su, nu are voie sa ne loveasca sau sa sara pe noi (avea un stil la un moment dat - ne impingea cu picioarele, ne framanta incet, se suia pe noi si ne durea efectiv).

Am reusit de asemenea de vreun an si ceva sa fac 3 timpi de masa cu ea, ca era tot timpul in frigider sau la dulapul cu bunatati si ma adusese la exasperare. Acum stie...nu are voie sa se atinga de mancare pana ne asezam toti, sa se plimbe cu mancarea prin casa si nu se ridica de la masa pana nu ne ridicam noi. Ma ajuta sa pun farfuriile, etc, disciplina ma scuteste enorm de f multe eforturi, de strans de prin casa si curatenie aiurea...cand o vedeam ca mananca biscuiti sau fructe la TV cu picioarele-n sus pe canapea mi se suia turbarea la etaj. Chiar imi radeam pe sub mustata azi cand aranjam masa si o vedeam cum saliveaza pe langa farfurie, dar ne astepta cumintica sa venim si noi.

Claudia, eu nu am parul ondulat, mai exact e cam ca o matura, pufos, prea usor si electrizant. Placa asta m-a salvat. Vacanta placuta si curaj, ca vad ca luati Qebecul de la sud la nord.

Roxana, daca puteti veniti la festival, poate va intalniti cu Ana si Tudor acolo daca ajung si ei. Nu cred sa fie f mare dupa site-ul pe care-l au, insa exact nu putem sti dinainte cum va fi. Eu o sa fiu acolo cu colegii mei pe la 11, insa va trebui sa instalam si sa facem testul de son, abia pe la 12h30 o sa fim liberi un pic, poate.

Lorelai, asa e, depinde de la familie la familie...pt. noi functioneaza cel mai tare sa cumparam in general produse in rabais de pe publisac, si incercam sa ne orientam mai mult dupa asta, ca in final rabais-urile astea sunt in rotatie, fiecare sort de mancare e redus la un moment dat si de ce sa nu economisesc daca se poate.

Cat despre sovinismul quebecoisilor...o fi existand, nu zic nu, dar eu nu l-am intalnit. Si-n adancul sufletului meu inteleg...chiar prefer sa fiu inconjurata de ei decat de alte natii, ca-s oameni modesti si plini de bun simt si nu vorbesc mult si aiurea...ca exemplu relevator pot spune ca nu am intalnit quebecois sa comenteze lucruri deplasate de romani sau alte natii desi lucrez numai cu quebecoisi cel putin 8h pe zi si am un gen de meserie care presuppune f mult dialog, socializare si apropiere sufleteasca...cand merg in turnee sunt 24 din 24 cu ei si nu mi s-au parut sovinisti..., pe cand invers, cred c-as scrie o epopee...ultimul exemplu...un tip roman care la 20 de minute maxim dupa ce l-am cunoscut afirma ca colegii quebs de lucreaza cu el nu stiu tabla inmultirii, ca l-a intrebat pe unu' si nu stia ca 6 inmultit cu 4 face 42. Adica romanu' si-a dat singur cu bata'n balta incercand sa minimalizeze performantele quebecoisului...in fine...fiecare isi face alegerile personale in viata si traieste cu consecintele.

We placut in continuare va doresc tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Ira am vazut site-ul si cred ca o sa trecem sa te vedem in jurul pranzului. Succes!

Codritu parcul din Ile Perrot se cheama Pointe du Moulin si este exact in capatul insululei. Este frumos intr-adevar, pe malul lacului, dar nu este foarte mare. Uite www.pointedumoulin.com/" target="_blank">aici detalii.

Noi am fost azi in Hudson, plin de targuri si lume multa la aniversarea satului. Am mai dat o raita si prin Finnegan's Market, tot in zona. A fost o zi frumoasa si o dupa-amiaza racoroasa!

O duminica frumoasa tuturor!

Roxana

Mamina de Isabella (5 februarie 2007) si Sebastian (12 august 1999)

Mergi la inceput