Sezatoarea canadiana (64)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Simonna, sa nu uit firma ... Piere Dufour se numeste de unde a cumparat Sorin piesa ptr aragazul nostru.

Acum sa raspund la intrebare , si noi am luat garantii prelungite si fix ca si la simi, s-a stricat a doua zi dupa ce a expirat garantia. Am platit si ptr scaunele de la salle a manger o protectie de citeva sute ca materialul e bej. Cind mi-au facut aia demonstratia la magazin "alerga" lichidul pe material ca argintul viu, asa ca m-au prostit. prima oara cind au varsat copii pepsi pe scaun a supt materialul intr-o secunda tot lichidul. M-am certat cu ei si degeaba. De atunci nu mai cumpar nici o garantie prelungita.
Am avut si eu la aragaz o problema si degeaba ne-am certat cu ei, am si o pata pe ochiul sting pe dinauntru la plita, nici aia nu era acoperita. A trebuit sa cumparam piesa stricata, de fapt tot afisajul cu comanda ptr cuptor care a fost "numai" 450$ de la magazinul mentionat mai sus.

Fetele cu intrebarile de ctb... si eu am facut o diploma in ctb la Mcgill, mi-a luat 4 ani si multi nervi, si pe vremea aia copii erau mici.

Ptr CGA in noul program mi-au echivalat f putine cursuri si mi-au mai cerut inca 9 cursuri plus cele 3 examene nationale ptr care nu mai am nervi si timp. Vreau sa traiesc , sa ma bucur de copiii si viata. dar mult succes la cele care mai continua.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Denisa, in primul rand multa sanatate picilor tai si distractie la cabana !

Lorelai, f frumos in Suedia, si in Canada oamenii respecta enorm de mult natura, noi aici avem tot soiul de animale in curte si in padurile din imprejurimi, prietenului meu i-a fost ucisa pisica de catre un coiot in primavara, si a mai vazut si o vulpe ce-i cotrobaia prin curte saptamana trecuta. Daca e sa ma socheze ceva aici unde locuiesc eu este imbinarea perfecta intre civilizatie si salbatacia aproape la nivel embrionar a naturii. Cateodata merg prin padure cu picioarele goale si respir prin toti porii verdele...si brusc ma trezeste din destindere o voce metalica dintr-un e-phone sau Blackberry a vecinului de vis-à-vis ce-si face preumblarea cotidiana dans le bois.

Dana, buna idee cu copilasii de Canada, eu de astazi ma apuc sa-mi finalizez site-ul cu foto, profit de faptul ca am un pic de timp. Poate cu ocazia asta va voi mai arata prin ce colturi de padure si prin ce rau isi spala Sofia picioarele.

Ica, nu numai ca ai talent la foto, dar si la scris. Mi-a placut foarte mult descrierea vacantei tale. Nu trebuie sa te opresti din scris, numai asa te vei ameliora - daca te tenteaza asta.

Bebitzu, imi pare bine sa te revad, chiar si virtual. Ma bucur ca v-ati decis sa va cumparati casa, e cea mai buna investitie pe care-o poate face cineva in acest minunat colt de lume.

Oana, e bine ca Antonia profita din plin de vacanta inca, ca acusi vine toamna. O sa aiba suficient timp de devoires si exercices. A mea azi de dimineata se si credea la scoala, a venit cu sac à dos la masa unde ne beam cafeaua eu si Sibi si a inceput sa lucreze din exercitiile ei de niveau gradi si era tare mandra sa ne arate ce poate.

Mihaela, eu deocamdata m-am lasat de lectiile de condus c-am fost destul de mult plecata de acasa si am facut si nu-s ce alergie la ochi de la puful asta din plante, stau cu ochii in lacrimi aproape non stop si mi-ar fi reu sa conduc. Si acum scriu f greu din cauza ochilor. Imi pare bine ca si se duce bebele la gradi, poate vei reusi si tu sa ai un pic de timp pt tine si pentru casa. Il mai alaptezi ?

Uite un site pt. fratele tau, sper sa fie de folos-daca nu-l aveai. Eu l-as sfatui totusi sa ia legatura cu agentiile specializate, un job bun doar prin agentie se gaseste. Nu cunosc insa agentii, dar poti gasi pe google.

http://www.jobbank.gc.ca/Intro_fr.aspx

Ana, eu vreau sa-ti spun ca am ajuns la aceeasi concluzie cu scoala, este cel mai greu lucru din Canada. Cand il vad pe Sibin in ce hal munceste si cum se streseaza mi se face parul maciuca. Deabia astept s-o termine si sa scape odata de cosmarul asta. Pt asimilarea la nivel decent a cunostintelor din facultate si terminarea ei fara stress tre' sa nu ai copii, sa nu ai job si sa stai cu burta pe carte cateva ore zilnic.

Ktrinel, si eu am primit aragazul cadou de la agentul meu imobiliar, daca moare tre' sa-mi cumpar altul urgent. Sper ca nu va fi cazul acum...

Codritu, cum adica nu ai ce sa scrii ? De BB-ii tai, ce-ti mai fac minunile ? Mai spune-ne cum e cu 2, daca reusesti sa te aduni sa ai un pic de timp pt. tine, etc.

MQQM, daca nu ai unde sta o zi, poti sa treci pe la noi sa fac un duo cu fetita ta. Sau poate doar in vizita. Noi stam in drumul din Mtl spre Quebec.

Simi, tu ce-ai facut in vacanta, povesteste cum a fost in NB please. Eu in dec. am din nou turneu de 4 zile numai in NS, Halifax. O sa ninga sigur.

Simona, mai da-ne vesti de aragaz!

Fetelor, dupa ce ca eram eu paranoia nivel de spital, am mai vazut si cazul acela cu fetita de la Trois Rivières, am crezut ca fac cu nervii. Sincer va spun ca daca as da fata in fata cu criminalul ala l-as jupui centrimetru cu centrimetru pe viu, i-as pune sare si l-as lasa sa moara incet. Sacrifice qu'il est sick!!!

Va pupa mama si va mai dau vesti, acum sunt intr-o perioada f aglomerata, duminica am un festival in west island (Montreal highland games) de 4 ore de cantat incontinuu, sper sa ies vie de-acolo. Ieri m-am culcat la ora 4 dimineata ca erau toate autorutele inchise ca la balamuc si am facut 2 ore pana acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Simonna,

Si noi luam garantii prelungite, desi parerile sint impartite. Am luat pentru produse care costau suficient de mult (peste $700.00). Pina acum le-am folosit in 2 situatii: odata la sistemul de muzica (chain-ul), care s-a stricat imediat dupa expirarea garantiei originale. Ca urmare, am primit un aparat nou in schimb (fusese ceva spre $700.00). A doua oara a fost cu PC-ul, ne-au dat unul nou, ca nu merita sa fie reparat. Cum totul este facut in China in zilele noastre, nici nu este de mirare ca se strica relativ repede. Asa se incurajeaza societatea de consum .

In legatura cu reclamatiile, trebuie sa fii mai "hotz" decit ei si sa gasesti argumente la care nu pot replica. Sa va povestesc ce-a facut sotul meu (nu neaparat pentru bani, ci din principiu, ca prea ne considera pe toti prosti si usor de inselat).

La aparatul nsotru de fotografiat Sony (tip vechi, nu digital) trebuia sa inlocuim bateriile care actionau flash-ul. Lucru banal, s-a dus sotul la Pharmarix si a cumparat baterii Duracell. Cind le-a pus in aparat a facut scurt si a ars toata partea electronica. Cum nu mai era demult in garantie si nici nu doream sa cumparam unul nou, a sunat la Sony si i-au comunicat ca ne costa cam $100.00 inlocuirea pieselor defecte. Odata primita factura, a dat telefon la Duracell si le-a explicat situatia. I s-a spus sa faca o scrisoare, sa puna bateriile defecte si copie dupa factura si vom fii rambursati. Din obisnuita a scris scrisoarea in franceza (adresa de trimis fiind in Ontario). Evident ca au trecut mai multe saptamini si nici un semn. Cind a sunat si a intrebat (in franceza) ii s-a raspuns ca nu au primit nimic si ca nu stiu nici unde este pachetul nostru. Atunci a scris un email (in engleza) in care ii facea cu ou si cu otet si printre altele le scria ca probabil fiidca a scris in franceza nu este luat in seama si ca va scrie la ziare si va face o reclamatie la Protectia consumatorilor. Fix dupa o ora a primit un telefon ca au gasit pachetul si ca vor trimite cec-ul imediat. Intr-adevar am primit un cec dupa citeva zile, si suma era in dolari US, deci ne-au trimis chiar mai mult decit am cerut. Morala? Trebuie sa stii sa-ti aperi drepturile, altfel toate companiile incearca sa te pacaleasca si sa te duca de nas.
Succes in negocieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ica1975, multmesc de idei! Sigur vor intra in program, caut acum harti!

De cand m-am trezit am fost pe tel sa fac rezervari (astea sunt momentele in care imi amintesc ce lejer era fara caine, dragu' de el). Pana la urma am rezolvat, cumva. In Mtl a fost cel mai greu, am ajuns sa-i zic uneia ca eu vad pe web ca are camere si pana la urma a avut o revelatie si-a gasit-o . Anyway...

Am studiat linkurile, dar e cam multa munca si info s-o discern acum, sunt varza, n-am nici notiunea distantei, spatiului. Asa de varza, ca nici nu stiu ce sa intreb exact... Probabil ca gasesc pe la vreun chiosc de info turistica ceva brosuri sa ma dumireasca, un pic. Deocamdata, plecam si sigur depasim Mtl, ca doar am rezervari.

Daca doriti info despre TO, imprejurimi sau Niagara, oricand, cu placere

Ira, ar fi grozav daca mi-ai recomanda un loc unde au un pian accesibil la public. Iti trimit un PM acum!

Fetele pt informatii!

mmi www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki
& amazing Dedi aka Disa aka Dida aka DJ aka DD 11 1/2
& extremely private ex-"Pauu mic": When I was a boy of 15 1/2, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5 1/2 [from Mark Twain]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Ica - multzumesc frumos pt incurajari
Maine mergem la gradinal botanica!
Un weekend fain va doresc!

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by mQQm

Lorelai, m-apuc maine de studiat linkurile de indata ce ma trezesc, multu' pt timp si info'! Noi am vrea 2-3 zile pe la Mtl, 2-3 zile pe la Qc City si 1 zi la pandit de pesti mai mari (io visez acolo la un retaurant pitoresc cu niste pesti mai mici pe farfurie, de fapt).

Cat fac cu masina de la Mtl la Qc? Dar Qc la Ste Anne? Dar de la Qc la Tadoussac?

Uitai sa precizez ca suntem cu un caine dupa noi, sper sa nu fie destinatiile "dog free zone", pfui...

mmi www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki
& amazing Dedi aka Disa aka Dida aka DJ aka DD 11 1/2
& extremely private ex-"Pauu mic": When I was a boy of 15 1/2, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5 1/2 [from Mark Twain]

sa nu ratati Tadoussac, este misto, e cea mai veche localitate unde au debarcat francezii acum 400 de ani, se trece cu bacul; spray contra insectelor la greu, pe noi ne-au rupt mustele anul trecut!!!!!toata zona Charlevoix este frumoasa, drumul este in serpentine continue (acolo am vazut ca masina automata nu-i chiar cea mai super-extra cum o credeam eu si cea manuala are avantajele ei; drumul e tot timpul pe marginea apei sau ai senzatia ca cobori direct in apa, golf, casele tipic frantuzesti, colorate, pitoresti; daca aveti timp si de cazinoul din Charlevoix; faceti vreo 4 ore, din cite-mi amintesc, din Qc ville in Tadoussac; noi am gasit acolo destule B&B libere, toate categoriile si conforturile, dar cel mai misto e hotelul Tadoussac, chiar pe marginea plajei;
noi am luat o croaziera de 3 ore din Tadoussac, au fost balene din plin, si baluga si celelalte, doar ca prislea ne-a alergat pe tot vasul sus/jos/sus si nu ne-a prea tihnit ( ca sa-i raspund si lui Lorelei, care povestea acu ceva vreme ce misto au fost croazierele- ce ne-a impiedicat pe noi sa ne bucuram de peisaj:)))

pozele noastre din Charlevoix si Tadoussac:

http://community.webshots.com/user/vara2006photos

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

buna fetele...julia mi=a mancat tastatura la laptop si literele b si v merg greu asa ca daca le mai ratez sa stiti de ce :)))

nu stiu ce sa va mai spun despre noi, crestem si incepem sa facem prostii...se ridica si merge in picioare tinandu-se de pereti...mai face si 2-3pasi singurica...apoi cade de rasuna casa :)))..dar nu plange.

eu declar solemn ca nu mai suport soarele, deloc. si nici caldura. nu stiu ce ne vom face cu schimbarile astea climaterice...cati vom supravietui...

ira , vrem si noi sa te vedem cantand odata...ca prea te lauzi

oanagariela, am salivat si eu la pozele tale....frumos, f frumos

ica, mi-as fi dorit sa facem si noi macar iesirea asta a voastra, dar totusi Julia e prea mica...
am intrebat=o pe tipa cu conta si mi-a zis ca pt CA si CGA , daca ai avut studii in domeniu, cu echivalarea de la minister si un cv, faci dosar si ei iti spun cate cursuri mai ai de facut. ei i=au dat 10cursuri de facut, deci un certificat, apoi direct examenele la ordin.si basta. era mai complicat de atat inainte , sau de ce zice ca acum e mai simplu?

ana, in westisland v-ati mutat? cat costa casa aia inchiriata? bafta la cautat de job!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Salutare fetelor!

Dar ce spor ati mai avut la scris. Nu am mai intrat decat pe fuga in ultimile zile si de abia am reusit sa tin pasul cu voi! Bravo!

Oanagabriela inca o data pozele sunt superbe si imi inchipui ca vacanta a fost de 1001 de ori si mai superba. Cand am vazut pozele unde ati stat in Sicilia mi-am amintit de una din vacantele frumoase pe care am avut-o si noi in Egipt cand Seba avea 11 luni. Am fost la frate-miu o luna si el ne-a dus la Mediterana, undeva langa Alexandria, intr-un fel de statiune unde erau bungalouri exact cum ati stat si voi. Era a unui egiptean, imi aduc aminte ca spunea ca a costat doar vreo 15,000 de dolari si aveau un bungalou cu un dormitor, sufragerie, baie si bucatarie si o tersa superba cu leandrii. Si tot in interiorul complexului respectiv erau restaurante, piscine de diferite adancimi, tot felul de antrenuri mai ales pentru copii. Bine-nteles ca puteai sa mergi si pe plaja la Mediterana, dar din pacate acolo apa era destul de adanca la mal si lumea prefera bazinele. Egiptul mi-a ramas la inima ca destinatie de vacanta. Adevarul este ca am si avut de fiecare data ghid personal si asta conteaza mult!

lorelaim de abia asteptam sa te intorci la Montreal si sa te si cunoastem, de fapt sa va cunoastem. Tu iti faci mustrari de constiinta cu gradinita la 3 ani, eu ce sa mai zic ca mai am 2 saptamani si o duc pe Isabella deja. Dar ce sa facem, alta solutie din pacate nu am gasit. Speram din tot sufletul sa-i fie ei bine sa nu se imbolnaveasca si sa se simta bine. Pana acum, Doamne ajuta, nu a avut absolut nimic.

Ktrinel lasa draga, ca uite veni ploaia si se mai racoreste! Eu in sfarsit m-am bucurat de piscina si asa de bine a fost pe caldurile asta sa ne mai racorim. Iar Isabella este super incantata de apa. Din septembrie am inscris-o la un curs la bazin. Voi sunteti super avansate daca a inceput sa si mearga! Pupici Juliei!

Ira vad ca ai ganduri marete de bucatareala pe week-end. Si eu sunt amatoare de zacusca! Poate voi face si eu! Apropos de ce zicea si Ktrinel, cand ne inviti si pe noi la un concert? Noi am fost la noi in parc aseara, langa centru cultural al satului, a fost o orchestra locala, si Isabella a gustat mult concertul ca a stat tare cumintica la ea in carut!

Emilly cum e cu casa? Felicitari! Si noua ne-a cerut dovada de la serviciu si nu numai asta, dar au mai si dat telefon sa verifice!

mQQm noi am fost la Tadoussac in septembrie trecut si a fost foarte frumos. Peisajul este super intre Quebec si Tadoussac, nu se mai merge pe autostrada si sunt doua variante la un moment dat, o poti lua mai printre dealuri/munti sau pe malul St. Laurent-ului. La dus am luat-o pe o parte si la intors pe cealalta. Favorit a fost cel pe malul fluviului. Noi nu am fost cu Zodiacul la balene, am fost cu vaporul, fiindca eu eram insarcinata in 4 luni si nu am riscat sa nu am toaleta la dispozitie 3 ore! Iar balene am vazut multe, multe! Este foarte frumos!

Simonna si eu iti recomand sa dai cu pumnul in masa. Eu am cumparat de la Walmart o bicicleta si ii scartiau franele dupa ce am mers cu ea de 2-3 ori, asa ca m-am dus s-o returnez. Bine-nteles ca nu au vrut, chipurile este produs sezonier, etc. Le-am spus ca nu scrie nicaieri lucrul asta si eu imi vreau banii inapoi iar daca ea nu vrea, eu doresc sa vorbesc cu managerul. In 5 minute aveam banii returnati.

La intrebarile cu conta, desi am facut ASE-ul, sunt total pe dinafara! Nu mi-a placut niciodata! Dovada ca m-am si reprofilat! Mi-am gasit in sfarsit un job de designer! Este part-time ce-i drept dar e super. Chiar am avut deja niste intalniri cu clienti si saptamana viitoare o sa ma si inregistrez. Acum o sa ma apuc serios de treaba sa imi gasesc de lucuru pentru restul timpului. Sa-mi tineti pumnii sa iasa treaba bine!

Cam asta despre noi. M-am cam lungit, dar nu mai scrisesem de ceva timp si cum afara ploua cu bulbuci...

Va pup,
Roxana

Mamina de Isabella (5 februarie 2007) si Sebastian (12 august 1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ktrinel, uite aici :

http://www.montrealhighlandgames.qc.ca/

Toata ziua de duminica, va fi amenajat si pt. copii, e 15$ biletul pt. adulti si gratis pt. copii. Noi vom canta la 13h00, dar voi sta acolo cam toata ziua ca sa facem testul de sunet si dupa aia sa ne amuzam si noi la o vata pe batz si sa ascultam bigpipes si viorile scotiene.

Io luni ii astept pe alde mQQm pe la noi, fata lor e pianista buna, de performanta, poate o sa facem ceva show impreuna.

Ana, ce frumuseti ati avut in vacanta Tadoussac, vreau si eu!

Astazi am mancat rosii din gradina unei vecine, a venit la mine la usa cu o sacosica, am facut o salata de paste (din alea spiralate si fierte, cu legume, rosii, ulei, otet si branza si am man cat pana am crapat, acum zac ca un bolovan in pat si astept sa mai treaca caldurile ca sa pot face o plimbare sa dau tot jos. Doamne ce urasc mancarea buna, cine-o fi inventat-o ?

Fetelor, am uitat sa va spun ca mi-am cumparat intr=-un final placa de intins parul si-mi e foarte folositoare. Am cumparat una buna din categoria ieftine, cu ceramica totusi. Secretul e sa incinga foarte tare, ca altfel nu intinde bine. Dupa ce ma usuc perfect imi intind parul in suvite mici si capul meu are acum un aspect intr-adevar decent.

Tot astazi am fost in casa unei cunostinte quebs si am ramas in admiratie profunda fata de cum a putut sa-si amenajeze casa. Vara asta a facut-o. Revistele Ma Maison si altele de decoratiuni pe care le cumpar destul de des mi s-au parut...calitate slabuta fata de ce avea femeia asta in casa. Cu obiecte relativ ieftine si vopsele a creat un efect fantastic. Mi-a zis ca si-a contractat cu numai 50$ un designer interior de la Benjamin Moore si i-a urmat intocmai sfaturile, nu vreau sa va spun ce-a iesit.

Noapte buna si RECE, iri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ktrinel,
suntem tot in Laval, n-am avut timpul necesar sa cautam o scoala convenabila pentru Tudor si am decis sa mai stam un an aici, sa mearga el la aceeasi scoala;
nici eu nu ma omor dupa caldura, da'mi-amintesc ca acu vreo luna plingeam dupa ea, unde mi-o fi fost capul...acum o injur, la iarna am s-o caut...belea vremea aici, sau eu imbatrinesc......

apropo de job si de agentii, eu am avut experiente negative cu ele (Lorelei, te pup, tu esti profesionista, ti-am citit postarile despre job, dar nu toti sunt ca tine, din pacate- si's muulti tremblay' recrutori:)));

de vreo luna am ochit un job care mi-ar fi placut (analist); trimit cv la agentia ce-l publicase, binenteles ca nu m-au bagat in seama; trece ceva timp, apare acelasi job la alta agentie (cauta ceva foarte distinct sa faca legatura intre conta si marketing si locatia coincidea, deci era clar ca era jobul acelasi; trimit iar cv, iar ni-ka; saptamina asta, iar jobul, la o firma anume; trimit joi cv-ul, in 15 minute m-au sunat, dupa-masa eram deja la interviu acolo cu HR, care a fost foarte ok, zic eu; printre altele mi-a spus tipa ca demult cauta om potrivit...(eu ce sa zic de cind caut jobul potrivit:)) am avut joi-ieri cu HR si urmeaza pe 10-15 august interviul cu controlorul(pleaca in vacanta 2 saptamini si eu nu puteam vineri)( azi am fost la St.Justine cu odrasla la masurat, cintarit si alte examinari, resultate bune toate!); trag concluzia ca imbecilii aia mi-au aruncat cv-ul la cos la ambele agentii, fara sa-l trimita firmei, pentru ca astia cauta skills ce ofer eu; acum nu zic ca e scris pe fruntea mea ca iau jobul, eu pina se intoarce ala din concediu mai caut altceva, dar am niste draci pe unii recrutori incapabili...si nu ma mir ca se iroseste forta de munca

Ira, miine vrem iar s-o luam din loc daca nu ploua tare vin cu poze' da' tare mi-ar place si mie sa te vad la un concert, daca nu plecam la Qc poate vin miine cu niste poze de la spectacolu"matale:))
apropo de muzicieni , l-am inscris si eu pe Tudor la scoala de muzica din St.Dorothee, in septembrie incepe cu 1/2 ora pian si 1/2 ora canto saptaminal; eu credeam ca-i prea tirziu, astia mi-au zis ca-i prea devreme pentru canto, ca mai mult de 1/2 ora e prea mult saptaminal...acu sa vad ce-o sa mearga mai bine si pe ce ne axam.

vroiam sa va intreb daca faceti cumparaturi la Cosco, acum m-am intors si-s cam nervoasa; am senzatia ca nu e ieftin deloc, ca eu las saptaminal acolo aprox.150$ si descopar ca n-am luat multe din cele necesare, si asa mai completez cam 100$ ; alta data ciuguleam de la Metro, Maxi, Loblaws, Mourelatos si Transilvania dar parca ieseam mai ieftin, sau pierdeam eu socoteala:))...

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput