FIV 126

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Fetele care au trecut prin hiperstimulare stiu mai multe detalii.
Eu vreau sa va spun doar ca hiperstimularea este declansata de injectia cu Pregnyl (hCG) de asta daca se presupune ca se va produce nu se mai face Pregnyl (se pot punctiona foliculii si fara Pregnyl) si devine mai nasol daca se instaleaza sarcina pentru ca placenta produce aceeasi substanta(hCG). Citisem undeva pe net ca desi e o stare nedorita poate fi o veste buna daca apare hiperstimularea ().

De ce cadem? Ca sa invatam sa ne ridicam!
marrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_p spune:

Marrina, Kora, multumesc pentru raspunsuri.
Kora, stiu ca nu am de ce sa ma gandesc la asta deocamdata, si am incredere in ceea ce va face T, dar vacanta asta a mea prelungita de care m-a saturat pana peste cap si pentru care ma invidiaza toti ma face sa imi ocup mintea cu fel si fel...

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Pregnylul influenteaza hiperstimularea. Nu la toate clinicile se scot toti folicululii cu numai cei peste 18 mm.
De obicei clinica de la unguri si giulestiu stiu ca merg pe hiperstimulare. ANIS este un exemplu concludent de hiperstimulare la sarcian cu Ingrid(reusita de la primul FIV la giuli) A avut hiperstimulare pana prin luna a 4-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

lore76
Trimis la - 16/07/2007 : 11:27:15
--------------------------------------------------------------------------------

[font=Arial Black]Buna ziua la toata lumea. Va urmaresc de mult timp, dar pana acum nu am avut de spun nimic despre mine. Azi am facut toate analizele si pana joi astept rezultatele. Pe 15 august am programare la Giuly la dr. Dracea sa-mi spuna probabil urmatorii pasi.
Intrebarea mea pt voi este : cand credeti ca voi incepe tratamentul si cand voi face fiv-ul?
Va multumesc anticipat si sper ca o sa ma primiti si pe mine in discutiile voastre.
P.S. Sper sa prind repede toate informatiile si sa devin cunoscatoare in ale fiv-ului macar 5% din cat sunteti voi.
Va salut pe toate.

Lore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

ana_p
-hiperstimularea apare numai dupa punctie/ET si nu in timpul stimularii propriu-zise?]

Hiperstimularea apare doar dupa pregnyl. Eu am facut toata stimularea, estradiolul era f. ridicat undeva > 5.000. Dr. mi-a zis ca e posibil sa se declanseze hiperstimularea si am decis sa nu mai fac pregnylul, si nu mi s-a facut nici punctia.

-daca nu apare in timpul stimularii, atunci de ce nivelul estradiolului nu se mai monitorizeaza si dupa?

In mod normal se cam stie cand sunt riscuri. Cand ovarele cresc mai mult in volum decat normal, cand ai mai multi foliculi intrucat fiecare folicul secreta estradiol si cu cat nr. acestora e mai mare cu atat valoarea estradiolului e mai ridicata.

- la punctie nu se aspira toti foliculii?

La punctie se aspira toti foliculii. Cel putin la Cj se face. Incep cu cei mari maturi cand se lucreaza atent sa nu se sparga ovocitele si apoi ii golesc pe ceilalti goi.

-pregnylul facut inainte de punctie influenteaza hiperstimularea?

Pregnylul declanseaza hiperstimularea in cazul esti predispus la hiperstimulare. Oricum procentul e ~ 5%.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Melu, e vorba de cateva kg de la o zi la alta. Tin pumnii.
Valeria, eu zic ca stai foarte bine. Endometru trebuie sa fie >9mm, iar la tine e deja 8. Iar 7 foliculi de dimensiuni ~ la fel eu zic ca e bine. Cu 7 foliculi nu prea cred sa faci hiperstimulare. Bafta!

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valeria72 spune:

Moni mersic mult de tot, sper sa fie bine pana la final

Aspiranta la titlul de mamica
http://tt.lilypie.com/45Bep2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

Marrina - Ma bucur tare mult pentru tine. Sa dea DD sa fie cu acum. Ai reusit sa faci programarea? Eu de obicei reuseam sa prind intre 14.00 -15.00.
Melutzica - Te asteptam cu super vesti pe 27
Roxanz - Dr. Dracea nu prea pierde timpul si daca ai toate analizele gata probabil vei incepe in ziua 21. Succes!

Fetelor stie cineva daca dr. Dracea lucreaza toata luna august la Giulesti? O lucra si embriologul?
Eu trebuia sa fac la sfarsitul lunii iulie ET dar vad ca intarzie CM si cred ca ajung la inceputul lui august.

dariela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

eu aveam ovarele de aproape 20 de cm :( , endometrul de 24 parca(sa caut foaia), zeci de foliculi, burta ca de luna a 4-a, dureri, greturi, voma si tot mi-au facut pregnyl. dupa a fost absolut ingrozitor pentru ca am facut cum am mai zis pana si apa la plamani, blocaj digestiv&renal vroiau sa-mi faca punctie sau cum se cheama.
nu ma va convinge nimeni niciodata ca nu s-a gresit in cazul meu si ca doza a fost mult prea mare.
faptul ca se recolteaza foliculi nu impiedica aparitia altora, si mai puternic, in cazul hiperstimularii.
ma gandesc ca si fara pregnyl in cazul meu, niste ovare de 20 cm nu e putin lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Lore: sigur dr.Dracea te-a chemat la Giuly? Nu cumva la cabinetul privat? Te intreb pentru ca in luna august e lucru stiut ca toti de la Giulesti sunt in concediu. Si eu voi merge in august la Dracea,dar la cabinetul privat.Daca toate analizele sunt ok,incepi tratamentul in z21( daca faci protocolul lung,adica cel care se da de obicei).

Dariela: intrebarea o pusese Lore, Roxanaz doar a moderat-o.Asadar,raspunsul de mai sus e si pentru tine.Pupici!

Nusy

Mergi la inceput