Iasule, mandra cetate (56)
Raspunsuri - Pagina 20
ghinetz spune:
Cu intarziere...dar sper sa mai fie primit: LA MULTI ANI, ADI!
Multumim de urari, Carmen si Cristina.
Vreau si eu in concediu, asa ca voi povestiti aici ca eu iau notite pentru la anul. Pana atunci...cu Pampers si cu colici, cam asa va trece vara.
Cristina, spune aici de fondant, ca si pe mine ma intereseaza - cine stie cand ma paleste iar harnicia si merg la bucatarie cu gandul sa mai fac o reteta de pe forum. (sotul a decretat: "prajiturile de pe net sunt cele mai bune!")
Oana, Stefan
si Victor 
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
palmyrah2002 spune:
Firma se numeste Sophyana !
Fondantul e la galeti de 14 kg si costa in jur de 73000 lei vechi.Mai au si cirese confiate la 184000 kg(cutii de 5 kg),mi-au garantat ca sunt cirese-cirese
nu prostii.
Partea trista, e ca vind doar la firme,adica ne-ar trebui un cod fiscal.
Mai au ulei de palmier,susan,mac.arahide,ciocolata cuvertura pentru ornament si alte chestii.
Ne putem cupla daca gasim un cod fiscal!
Am si eu o rugaminte stiti unde gasesc sirop de menta?
Ramin profund recunoscatoare![]()
palmyrah2002 spune:
A si am mai descoperit o firma de la Tg.Mures care comercializeaza produse Wilton , on line.O sa caut adresa.
Pe mine m-ar interesa coloranti pentru fondant,astia de la Cosseli sint cam ....
lgireada spune:
Te rog tine-ne la curent si daca va cuplati, tineti-ma cont si pe mine, plz. Desi eu ajung acasa abia pe 15 sept. Gasim noi cod fiscal, nu e chiar asa complicat. 
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
adi69 spune:
Cristina, eu am primit cadou coloranti si carioci alimentare de la Wilton ..sant super!
Galetata de fondant e prea mare..nu cred ca ma bag,eu mai reusesc sa-l induplec pe sot sa-mi faca din cand in cand fondant,nu stiu de ce mie nu-mi iese si lui da..
Insa m-ar interesa ciocolata cuvertura ,e tot tablete de astea ce gasesti in comert sau sant calupuri?Sau probabil ca nu stii..
Oana,sigur ca prajiturile de pe net sant cele mai bune!!!
Danna_36 spune:
Liliana, colorantii de la tine sunt inca la mine la firma!!! Doar Adi a venit odata si a luat ceva din ei, in rest totul e acolo. Indicatii, ceva?![]()
palmyrah2002 spune:
Oauu si carioci....Suuper.Cam cit costa,asa ca pret informativ,sa caut si eu la magazinul on line.
Am si eu forme de decupaje pentru flori aduse din Franta,tot de la Wilton
.Astept concediul sa prestez ceva,ca acu e jale pe aici
.
Fondantul se poate pastra timp indelungat in frigder,in pungi de plastic sau cutii de la inghetata.Cind ai nevoie il lucrezi,adica il amesteci cu lapte praf sau pentru glazura de prajituri in combinatie cu ciocolata sau cacao.Eu as lua vreo 3 kg.Cred ca trage destul de grelut la cintar.
lgireada spune:
Dana, colorantii mei mai sun valabili doar pana in octombrie anul acesta. Nici eu nu am mai reusit sa fac nici un tort, nimic, desi mi-am propus de mai multe ori. Cred ca pana la urma ii aruncam ...
Adi cand spui fondant, la ce anume te referi? Poti da reteta, te rog? Si daca ai primit cadou produse de la Wilton, ne poti spune cum am putea procura si noi?
Cristina vreau si eu fondant ... sa nu ma uiti. Doar ca ajung mai tarziu acasa (15 sept). Totusi 73 mii vechi mi se pare putin, poate ai vrut sa zici 730 mii vechi.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
adi69 spune:
Daa si carioci..sac!Nu stiu preturi ca le-am primit cadou,dupa cum am zis,dar gasesti pe situl lor preturi..Am vazut dincolo ce minunatii de forme ptr flori ai..iti doresc spor la treaba..
Fondantul e destul de greu,sotul meu face dintr-un kg de zahar (cand face) si iese cam cat o galetusa de 1 de iaurt(nu plina),tot asa il si pastrez in frigider.Eu mi-am propus de multa vreme sa fac ceva bomboane fondante cu diverse umpluturi,acum ca am si coloranti buni poate incerc candva..doar sa reusesc sa-l mai pun la treaba pe sot caci ultima data mi-a spus ca nu-mi mai face..sa-mi fac singura..
Am facut din fondant pasta ptr tort,l-am amestecat cu gelatina si z pudra,a iesit cam ca pasta Adrianei,doar ca mai maleabila si mai moale putin.Am pus si un strop de ulei si lucea fain,foarte bun ptr imbracat torturi,dupa mine.Tortul carte a fost imbracat cu pasta din fondant.
adi69 spune:
Liliana,cand spun fondant ma refer la chestia aia facuta din zahar,apa si glucoza(eu o inlocuiesc cu miere si zeama de lamaie),din care se fac bomboane fondante,se glaseaza prajituri(amandine,bucuresti,violete si ratuste).
Sotul face dintr-un kg de zahar(dupa cum am spus) pune apa cat sa-l moaie,fierbe,ia proba de biluta(nici moale nici prea tare) apoi adauga miere sau/si zeama de lamie..dupa care rastoarna siropul intr-un lighean,lighean pe care-l pune intre cuburi de gheata si incepe sa-l frece cu o lingura de lemn pana se albeste.
El pune apa,miere si zeama dupa oki,mie nu mi-a iesit ,adica nu s-a albit si n-a capatat consistenta aia de serbet gros,era mai mult ca o miere mai groasa care nu mai voia sa se intareasca.E adevarat ca nici n-am mai incercat a doua oara..ca daca tot are cine sa mi-l faca si daca lui ii iese..ce sa-mi mai bat eu capul,nu?(zise lenesul
)
Am primit cadou produse cumparate din wilton..nu cadou de la wilton .A incercat cineva sa cumpere de pe situl lor? Cu plata la ridicarea coletului sau cumva?Nu merge?