Iasule, mandra cetate (56)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Andreea, total de acord cu tine in ceea ce priveste Palas si zona palat-teatrul de vara care e de toata jena.

am inteles ca nu e in discutie gradina botanica, ci doar o anumita parte din ea, aia in care sint case ... nu spre pacurari, in partea opusa.
si chiar sper sa fie asa, pentru ca iubesc gradina botanica din tot sufletul. sincer insa, nu cred ca ar indrazni cineva sa o strice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna_36 spune:

Fetele, adevarat ca nu-i ceea ce trebuie in spatele palatului, dar nici asfaltul si betoanele nu cred ca sunt solutia cea mai buna.
De ce nu se poate amenaja un parc ca lumea acolo? Nu ar fi mai util si mai frumos? Cate parcuri are Iasul? Inafara de Copou, unde ne putem scoate copiii la aer?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Problema esentiala e ca se va darama Palatul, daca nu se iau masuri de consolidare acolo in spate. Cel putin eu asa am inteles. Ceva cu panza freatica.
Ar putea fi amenajat un strand cu parc superb in zona respectiva. Cu terase decente, cu multa verdeata si flori.
Cartiere rezidentiale se pot construi peste tot, la marginea orasului, nu e musai in buricul targului.
Eu mergeam des pe acolo prin spate, cand mergeam la facultate.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Noi am fost duminica pe la Mall si am comentat cu al meu sot proiectul Palas. Din cite ne-am dat seama, in zona in care acum este strandul si Teatrul de vara fac parc si de jur in prejur (unde era parcarea, patinoarul si terenul viran de langa Teatrul Luceafarul vor fi cladiri. Partea proasta este ca sigur 5 ani de acum inainte (si cred ca sunt optimista) nu ne vom putea apropia de zona respectiva.

Liliana, ai dreptate. Dar cine sa faca asa ceva? Un investitor privat nu s-ar baga pentru ca ar fi prea multi bani de investit si nu ar avea cum sa-i recupereze, iar Primaria nu are bani de asa ceva. Primaria a facut credite peste credite si doar repara diferite lucruri, iar vor creste taxele si impozitele pentru a putea restuit banii inapoi.

PS Ar trebui sa nu ma bagati in seama ca sunt suparata ca acelasi lucru s-a facut la servici, am facut credite pentru diverse chestii care nu duc la cresterea veniturilor si nu stiu pe unde vom scoate camasa cand va trebui sa dam banii inapoi.

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Poze Stefi mai vechi si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Fetelor, nu va suparati pe mine, dar eu chiar vreau sa se faca ALTCEVA pe locul strandului. Locuiesc in imediata apropiere si, credeti-ma, pt. noi locuitorii din zona era un chin sa suportam toate festivalurile berii, concertele in aer liber, circul si alte activitati datatoare de insomnii, nervi si dureri de cap din motive de marlani care scapa la aparatura audio de putere mare. Au fost week-end-uri la rand in care nu mi-am putut usca rufele in balcon si nu am putut aerisi pt. ca la strand se prajeau mici si hamsii, iar tot fumul migra spre noi. Credeti-ma, ce se intimpla acolo nu era tocmai potrivit pentru o zona, zic eu, oarecum centrala.
Mamele cu copii se plang ca nu mai sunt acele carusele, masinute si alte minuni. Imi pare rau pt. copilasii vostri insa, banuiesc ca voi nu stiti ca acolo urlau manele pana la 1-2 noaptea de nu ne puteam odihni nicicum. In alta ordine de idei, stiu ca proiectul Palas contine si o parte care vizeaza consolidarea versantului si montarea unor drenuri pt. apa din panza freatica asa ca, stati fara grija, Palatul nu se va darama. De altfel, investitotul tocmai pe vecinatatea acestuia mizeaza pentru a face bani din constructiile ce le va ridica.
Iertati-ma ca m-am lungit asa mult, dar am zis ca e bine sa stiti ca sunt si oameni care sunt mai mult pro decat contra.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

neata!
stie cineva ceva de Irina (Shipry) ? A nascut? stiu ca era programata ieri..

Burtik
Cristina 26+ cu Alessia Stefana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

eu tare ma indoiesc ca o sa ramana prea multa verdeata in zona ...
ma gandeam la ceva asemanator strandului din Piatra Neamt, daca ati fost acolo de curand.

faptul ca au fost lasate in paragina de primarie a facut mai usor de acceptat proiectul, probabil cu buna stiinta.

si mie imi repunga micii, berea si manelele de la festivalul berii; si mirosurile de pipi si kk...

dar cu teatrul de vara si cu bazinele se puteau face lucruri minunate.

va fi o zona rezidentiala, cu mici parcuri printre blocuri, unde se vor juca copiii locatarilor; si fara prea multa umbra...

si e normal sa fie pareri pro si contra - nu trebuie sa ne scuzam pentru asta.

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

miki iti inteleg supararea. Dar festivalurile nu vor lipsi din orase, niciodata. Problema e de educatie - ca oamenii sa stie sa se respecte, iar micii si berea nu au ce cauta nicaieri in centru; poate cel mult la ciric. Tin minte intr-un an de Sf. Paraschieva ca au amplasat corturi cu mici si bere in fata la mitropolie; cate zile a durat sarbatoarea iasiului, tot timpul a plouat. Si chiar ma gandeam - s-o fi suparat si Sfanta pe noi ca ne batem joc de ziua ei.
Eu vorbeam de un ideal - sa avem parcuri cu flori ... chiar si cu taxa, nu m-as supara. Cred ca se poate investi, nu ma pricep asa bine; dar daca realmente vrei, se poate. A vrut Base' sa faca drumurile si a pus taxa Basescu, de ce nu am pune si in Iasi taxa Palas? Sa platim pt parcurile noastre?

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Buna!

Fiecare cu ce-l doare: indraznesc sa va intreb daca cunoasteti un orl-ist bun in Iasi. Mama unei prietene are nevoie urgenta...

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Fetelor, am citi acum o chestie pe forum, de fapt acum 4 ore...si nu-mi revin. Link-ul este:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98815

Si sotul meu acum 10-12 ani a fost muscat de o capusa, si Octavian acu vreo 4 ani. N-am stiut unde sa apelez...am zis ca nu e important si acum am un stress cat casa.

Si mi-au iesit analizele proaste, am o carenta imensa de Fier iar colesterolul este marit....Si Matei e cu lipsa de fier, maine cred ca merg sa-mi iau tratament, ca pana vine medicul din concediu, in august, lesin de la caldurile astea.
Pupici si multa sanatate,
Gabriela si baietii

Mephala, bine ai revenit pe la noi. Un Orl-ist bun pt adulti nu stiu, eu am mers la dr. Preda cu Octavian, acum cativa ani, avea cabinet la Providenta, langa mitropolie.

Mergi la inceput