Romanii din Marea Britanie (14)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Cristina, te-ai intalnit cu Dandusa? Cum a fost?

Fetelor, unde sunteti toate...ca e asa liniste pe topic ca mi-e si groaza sa deranjez cu un mesaj ...sa nu stric linistea ...Elaaa, Motanikaaaa, Lunaaa...pe unde umblati?

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Buna,

Am o intrebare pentru fetele din Londra!
Saptamana viitoare merg la voi in oras si ma intereseaza sa stiu unde gasesc anticariate ieftine si mari.

Multumesc!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IT spune:

Buna,

Am si eu citeva intrebari, poate ca cineva are putin timp sa raspunda.
Sotul meu ar avea se pare o posibilitate sa primeasca un job la Dublin. Pentru asta ar insemna sa ne mutam acolo. Si e ca greu sa luam o decizie. Poate cei care locuiesc in Dublin ne ajuta.

Cam care este nivelul chiriei pentru un apartament cu 2-3 camere, intr-o zona acceptabila?
Care este piata de munca? E greu de gasit de munca? Ma refer la contabilitate, finante pentru ca si eu va trebui sa imi caut de lucru. Si cam la ce nivel de salariu ar trebui sa ma astept?
Cum sint acceptati romanii?

Cum e viata in general acolo? Dar clima ? Hmm ,cam multe intrebari..

Sper ca macar la citeva din ele sa primim raspuns

Va multumesc anticipat..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Dublin e in Irlanda, iar aici scriu romanii din Marea Britanie. Stiu ca e cineva pe forum din Irlanda care poate o sa te ajute. Orium, eu lucrez in contabilitate finante si in uk pot sa-ti spun ca nu ti se recunoaste nici o diploma din Ro, trebuie sa o iei de la 0 cu studiile daca vrei sa obtii un salar decent. Eu asta am facut.Fara studii obtii in jur de 9000 de lire sterline pe luna, iar cu studii (dureaza vreo 5 ani) poti sa obtii si 50000 - poate chiar mai mult daca te infigi intr-un post de raspundere si eventual lucrezi in City. Dar cred ca in Irlanda situatia e alta, plus ca acolo ca moneda au euro si nu lire. Creaza un subiect nou, poate vreo irlandeza te "lumineaza". Multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

scuze, am vreut sa zic 9000 de lire pe an si 50000 de lire pe an. As vrea eu sa fie pe luna!

Mergi la inceput

Mersi de raspuns. Nu am vazut un subiect activ de Irlanda si am incercat rapid la Marea Britanie, crezind ca este ceva mai animat.
Acum am gasit si forumul romanilor din Irlanda si alte citeva pagini cu informatii. Sper sa gasesc detalii acolo.Oricum o sa evaluam oferta si sa vedem ce vom face in viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nic31 spune:

Buna, fetelor

Eu sunt de o luna in UK si imi place aici . Poate pentru ca prietenul meu este englez dar si poate pentru ca seamana oarecum cu Olanda, unde am locuit 9 ani.

Acum "perioada de acomodare" a trecut si am inceput deja sa caut de munca si sa alerg dupa hartii si carduri de tot felul. Credeam ca va fi mai simplu, deoarece am cetatenie olandeza, dar ...:-(

Pe 24 sept. am interviu pentru Asigurarea Nationala si asta mi se pare cam tarziu. Stiti cumva daca am voie sa lucrez inainte de interviu? M-am plictisit de stat acasa, chiar daca a fost o luna cam agitata( mama prietenului meu a decedat acum cateva zile dupa ce a fost bolnava, la pat ). Sunt obisnuita sa fiu activa si abia astept sa incep sa fac ceva util.

Oricum, desi prietenul meu are o familie foarte draguta si prieteni foarte buni, m-as bucura sa intalnesc si fete din Romania. Eu locuiesc in Swanley si mi-e usor sa ma deplasez pana in Londra, fie si doar pentru o cafea sau o

Va pupacesc,
Nic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianaa77 spune:

Salutare fetelor!

Eu locuiesc in Irlanda dar as vrea sa tin legatura cu fetele din Marea Britanie deoarece la anul sper sa ne mutam la Londra. De aceea as vrea sa va intreb care zona e cat de cat mai acceptabila pentru a locui.Nu cunosc deloc Londra,si dupa experientele pe care le-am avut in Dublin pana la a gasi un locsor al nostru, intr-o zona decenta...ma gandeam sa ma pun in tema in legatura cu Londra,inainte de a ne muta acolo. M-ar interesa si chiriile cam cat sunt,daca ma puteti informa chiar asa detaliu. Aici locuim intr-un apartament cu 2 camere si platim €900 cu parcare underground pentru masina.

De asemenea m-ar interesa cat mai multe informatii despre ce acte sunt necesare sa iti procuri.Noi avem in Irlanda drept de munca,deoarece sotul a avut inainte de intrarea Ro in 2007 work permit, iar cei cu work permit de cel putin 12 luni valabil inainte de 2007 automat au avut drept liber de munca. Noi speram ca UK sa se restrictioneze doar 1 an dreptul de munca,asa ca ne facem tot felul de planuri sa ne mutam. De aceea va intreb, daca vom avea drept de munca, ce acte trebuiesc residentilor permanenti?Eu lucrez aici pe un post de legal secretary si as vrea sa imi gasesc ceva similar la Londra. Ce sfaturi imi dati? Mi-ar face mare placere si sa va intalnesc pe cat mai multe cand ma voi muta acolo. In Dublin,desi e plin de romani(printre altii)nu am avut norocul sa ma intalnesc cu nimeni. Destul de greu pentru deja 2 ani traiti aici,nu? Multumesc anticipat pentru raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianaa77 spune:

Buna IT:)

Eu locuiest de 2 ani in Dublin si voi incerca sa iti raspund la intrebari daca te mai intereseaza.

Viata aici este in functie de cati bani castigi,ca sa fiu franca. Bineinteles ca in comparatie cu Romania ti se pare scumpa, dar dups cum spuneam, depinde cat castigi. Sincera sa fiu nu cunosc pe nimeni din domeniul contabilitatii ca sa iti dau informatii referitoare la salariile lor,dar in domeniul IT (daca asa ceva lucreaza sotul tau) stiu ca sunt destul de mari, in jur de €5-6000 pe luna. Chiriile sunt destul de mari,de cand cu intrarea si a Romaniei si Bulgariei in UE, proprietarii au mai crescut chiriile. De exemplu noi am inchiriat in urma cu aproape 2 ani un apartament central, cu 2 camere si cu parcare subterana pentru masina,cu €900/luna.Atunci ni s-a parut putin cam mult si majoritatea dintre cunoscutii nostri ne-au privit ca pe niste risipitori(majoritatea cautand sa cheltuiasca pe aici cat mai putin si strangand pentru cand se vor intoarce acasa,peste cativa ani).Din fericire proprietarul de la care am inchiriat nu ne-a mai crescut chiria de atunci,iar acum suntem invidiati pentru ca platim doar atat.Sa te astepti sa gasesti apartamente micute si cu putin loc de depozitare.Noi am preferat sa inchiriem in centru deoarece e aproape de locul meu de munca,sotul folosind masina sa mearga la servici.Dar poti inchiria casa frumoasa in suburbiile Dublinului,cu 2-3 dormitoare,sufragerie,bucatarie mare,poate si curte sau gradina in spate,in jur de €1200/luna.Problema este cu transportul,cei de aici nu prea fac fata cu trenul si autobuzele,chiar i se spune in gluma trenului care aduce navetistii:India express, tocmai pentru cat e de aglomerat cand toata lumea se duce sau se intoarce de la servici. Dar, dupa cum spuneam, in functie de venit, poti inchiria si apartamente superbe la €1900-2000 pe luna.

Clima e pacatoasa rau,cel putin vara asta a plouat in continuu luna iunie.Sa te astepti la vreme grozav de instabila, umiditate maxima,dar temperaturi moderate,nu prea e frig rau pe aici.

Cu locurile de munca...mai greu.Sa fiu sincera nu mai stiu care e situatia membrilor familiei celui care are work permit,dar inainte de 2007 stiu ca nu aveau drept. Dar daca cumva tu ai, ar trebui sa te interesezi aici la ceva uniune a contabililor,daca va deveni ceva serios,as putea intreba contabila de la mine de la job.Eu una mi-am trimis diplomele aici la Autoritatea Nationala a Profesiilor,asa cred ca s-ar putea traduce,si mi-au dat o scrisoare prin care certificau la ce nivel de studiu am ajuns cu ce am facut acasa.

Cum sunt priviti romanii?Daca lucrezi intr-un birou,nu vei avea prea multe probleme,trebuie sa demonstrezi doar ca esti competent.Desigur va aparea si momentul cand trebuie sa explici cine sunt tiganii, de ce se poarta asa,bla,bla.Pe aici au aparut cam des in ziare.In rest,stiu ca si prin restaurante sau baruri nu se prea pune problema ca esti roman,doar cand te intreaba daca ai drept de munca.

Ok,sper ca ti-am dat un minim de info.

Mergi la inceput

Mersi de raspuns, Dianaa
Am mai intrat pe unele pagini de imobiliare si pe pagina comunitatii romane din Irlanda si am mai luat ceva informatii. Situatia sotului e incerta inca. Nu s-a finalizat procesul de interviuri si eventual angajare.Nici nu stiu daca vom accepta in final oferta. Oricum ma intereseaza absolut toate parerile despre viata in Irlanda.
Ma ingrijoreaza cel mai mult modul cum sint vazuti romanii si posibilitatile de munca pentru mine.

O sa ne mai gindim si razgindim pe masura ce evolueaza procesul de angajare

Mergi la inceput