Romanii din Marea Britanie (14)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Citesc ca ii evacueaza ca raul Severn (sper ca am retinut corect) sta sa iasa din matca.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Asa este. Sper sa nu fie si romani prin zona.

Mergi la inceput

Salutare englezoaicelor! Se pare ca a iesit soarele si pe strada noastra, e senin si chiar caldut.

Am reusit ieri sa obtin o programare la ginecolog la spital, am avut 4 optiuni, cel mai apropiat spital de mine (Whipps Cross) imi oferea programare pe 16 octombrie!!
Am gasit mai curand pe 13 septembrie (!!) la Homerton University Hospital dar astept inca sa imi confirme spitalul data. Wow, cate se pot intampla pana pe 13 septembrie...

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

ELLA, nu poti sa obtii hartia respectiva de la facultatea pe care ai terminat-o? Eu am pus intrebari prin Romania si cineva mi-a spus despre o cunostinta care a plecat in NZ si ii trebuia acelasi lucru si si-a luat adeverinta de la facultatea pe care o facuse (litere). Asa ca am pus in miscare rotitele la universitate -- unde mi-e mai usor sa comunic cu oamenii decat la Minister unde te lovesti de functionari care au drept scop in viata sa nu ajute pe nimeni niciodata cu nimic (am auzit lucruri neplacute despre Centrul de Echivalare a Diplomelor etc).
Te tin la curent cu ce obtin de la Universitate, daca vrei.

Pe aici a plouat destul de tare, dar nu catastrofal -- cel mult din punctul de vedere al moralului. Am fost in Swanage sambata si duminica (intorcandu-ne sa dormim acasa seara) si n-a fost prea rau. Ieri a curs cu galeata, dar azi e soare (cam cu dinti, din pacate).

Se pare ca se mai indreapta putin in saptamanile urmatoare, dar nu decisiv. Vara adevarata n-o sa avem anul asta in Anglia. Poate la anul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Belle Vue, nu stiu daca pot. Cei de la Consiliul profesorilor din Anglia mi-au trimis o scrisoare in care mi-au spus clar ca am nevoie de hartia de la Minister. Poate ca ea a luat o adeverinta care arata ca are dreptul de a preda in Romania, ca nu i s-a ridicat acest drept. Adeverinta asta trebuie sa insoteasca dosarul de echivalare.
Eu am vorbit cu cei de la Minister, le-am spus ca am fost lector in Romania la Universitate si le-am povestit ce imi cer cei de aici.
Am dat intai de o femeie care s-a sucit si a incercat sa imi explice ca diplomele noastre sunt recunoscute in Europa. Era directoare in Minister. I-am zis scurt ca or fi, dar nu si in UK.
A doua oara am dat de un barbat care parea mai in tema si mi-a spus clar ce trebuie sa fac: dosar cu copii legalizate dupa actele de studii, copie dupa cartea de munca si adeverinta ca nu mi-au ridicat dreptul de a preda in Romania, plus o suma de 20 RON platiti la posta sau la CEC, nu mai stiu exact. A spus ca dosarul este examinat si apoi se emite hotararea. Si asta dureaza 2 saptamani.
Acum vom vedea, daca imi dau sau nu decizia favorabila. Nu imi pun mari sperante pentru ca ii stiu pe cei din Minister dar alta cale nu am acum.
Tocmai am vorbit de dimineata cu o agenta de la Global Education, care am aflat ca se ocupa de zona Londrei, deci nu e chiar Global. Si ea mi-a cerut sa am statutul de profesor calificat. I-am spus ca eu stiu ca nu e neaparat nevoie sa il iei, ca il poti obtine si dupa ce te-ai angajat, dar am vorbit la pereti. Este exact ceea ce mi se intampla de cand am venit aici.
Daca nici asta nu merge, probabil ca va trebui sa aplic pentru un loc la un curs PGCE. Cu el sigur voi obtine statutul asta. Singura mea nedumerire este daca pot aplica la acest curs avand examenul IELTS (valabil pentru MSc si PhD) in loc de GCSE la engleza cum cer ei.
Probabil ca pe la 60 de ani voi ajunge si eu sa predau, daca nu mor intre timp sau daca nu ma plictisesc de atatea incercari.
In fine, te tin la curent cu demersurile mele catre minister. Te rog, spune-mi si tu ce faci la Universitate. Tu ce specialitate ai? Eu sunt biolog.

Ce fac cei mici? Cred ca e greu, pentru baietel mai ales, sa indure vremea asta atat de rea. Sper de asemenea ca tu esti mai bine cu moralul.
Va doresc multa sanatate si numai bine.

Motanik, sa speram ca se vor intampla mai mult lucruri bune .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Ella, eu am vorbit numai la telefon cu cei de la GTC -- si mie mi-au zis ca vor hartie de la Minister din Romania, dar eu ma fac ca ploua (suntem in Anglia, nu?). Pe hartia pe care urmeaza s-o primesc de la universitate (sociologie) pe antet scrie clar: Ministerul Educatiei si Cercetarii, Univ. din Bucuresti. Adica e oficiala -- asa cum si la ei departamentele si agentiile care tin de guvern isi utilizeaza calitatea pt a elibera acte doveditoare etc.
Diplomele sunt recunoscute (le-am trimis la NARIC pt echivalare si am primit scrisoarea care le declara echivalente), dar in UK la nivel sub-universitar nu predai numai pe baza diplomei de studii, ci ei au si programul de teacher training. In Romania altele sunt criteriile -- asa cum altele vor fi in oricare alta tara UE. De aia directiva Consiliului (89/48/EEC) zice ca echivalenta se acorda pe baza respectarii criteriilor din tara de provenienta.
Dar nu-mi fac nici eu iluzii -- birocratia are functia de a-i opri pe oameni sa functioneze in toate tarile...

Suntem relativ bine -- fiu-meu se uita cam mult la TV din cauza vremii, dar incerc sa-i pun chestii dragute, nu prostii.

Moralul meu e un subiect depsre care nu vreau sa spun prea multe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

fetelor, scuze de deranj

am nevoie de sugestii pt traducerea urmatoarelor cuvinte: produse considerate "regulated articles"
nu gasesc expresia corecta care sa reflecte statutul acestor produse.

si inca una: "Determination of Nonregulated Status for..."

thanks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Salutare fetelor, am mai trecut si eu sa vad ce mai faceti.

Belle_vue moralul tau e cazut in legatura cu nasterea? Te intreb pt ca si eu am inceput sa ma plostesc si la fiu-miu am avut depresie post natala 2 luni. Mi-e frica pt ca atunci macar eram in Romania aici insa n-am prea multi prieteni. In fine... Orice motive ai avea sa ai moralul down iti doresc sa iti revii repede.

Mota ce ai facut cu examenul?

Eu astept sa nasc...

Luna 37 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

www.sonia.as.ro/index.html" target="_blank">Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

Ali, am luat cu brio amandoi. Acum sunt pe fuga ca suntem in plina mutare de birou.
Va pup si va zic de acum w/e frumos!
Ali, nastere usoara daca nu apuc sa mai zic.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Salutare, fetele!
Felicitati Andrei si sotului pentru rezultatul de la test.
Luna1,nu trebuie sa te gandesti cao sa faci depresie.Eu nu am facut, cu toate ca nu am avut mai pe nimeni alaturi de mine, si, mai mult,a trebuit sa-mi misc fundul la treaba cand Georgia nici macar o luna nu avea.
Si sa-ti mai spun ceva. Noi stam relativ aproape.ce-ar fi sa ne vedem dupa ce nasti? Vii tu aici sau vin eu la tine, cum crezi ca e mai bine.Si-ti scot eu depresia din tine, daca se instaleaza cumva.
in alta ordine de idei, ma apuca groaza cand ma gandesc la intoarcerea in Londra, din cauza vremii de acolo.Noi suntem in Madeira acum, si alerg toata ziua dupa Iasmina si, mai nou, dupa cea mica, care a inceput sa se deplaseze cate un pic.
Fetelor, haideti sa facem ceva pentru Sonia. Am incrcat sa contactez spitalul din Birmingham, in dimineata asta,insa pana acum nu mi-au raspuns. Maine ii sun, daca nu primesc raspuns pe mail pana atunci. Haideti sa strangem niste banuti pentru gaza asta mica si frumoasa. Eu ma intalnesc cu Dandusa in aeroport pe 9 august, cand se va intoarce dintr-o croaziera, si am sa ii dau ceva pentru fetita. Dandusa merge des la spitl la Sonia si mamica ei.Daca doriti,putem strange niste banuti pana atunci si sa ii dam Dandusei, sau apelati la Paypal.Eu ,una, vreau sa ii mai dau ceva inafara de banuti, si de aia prefer sa merg la aeroport, mai ales ca vreau sa o cunosc si pe dandusica.
Numai bine va urez si mult soare in suflet, daca cel de afara se lasa asteptat.

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput