Romanii din Marea Britanie (14)
Raspunsuri - Pagina 19
motanik spune:
Felicia, eu am job dar iti pot spune cum imi umplu timpul liber care imi ramane pe langa el. Fac cursuri la Open University, daca te intereseaza www.open.ac.uk
Cat despre trimiterea de pachete, sunt soferi de tir care fac asta, poti afla despre ei la biserica romaneasca, daca e una in Northampton. Sau, am auzit ca s-a deschis un magazin romanesc acolo, stii de el? Poti intreba proprietarii, tb sa aiba ei idee.
Altfel, cauta si pe forumul romanilor din Uk, romani-online.co.uk atat pt info despre trimiterea pachetelor in tara cat si pt a gasi alti romani din Northampton, poate iti umpli timpul iesind cu ei.
--------------------
Andra
SMART spune:
Multumesc mult andra, problema mea este ca in franta am facut un MBA pe care l-am terminat in mai, deci din punctul asta de vedere nu ma mai tenteaza sa incep iarasi scoala. daca as gasi un job poate ca m-ar interesa, dar deocamdata ma simp total dezavantajata tocmai de cite cursuri am facut. Am un CV asa de exotic ca nu stiu englezii ce sa creada. Deci poate ca ma apuc de impletit mai degraba fiindca cu un MBA nu prea fac mare lucru. Magazinul din Northampton se numeste Transilvania si este magazinul tipic de la coltul strazii din RO, cu pastrama si cirnati si toate lucrurile bune de care nu ne putem dezobisnui.
ella_64 spune:
Smart, situatia mea este asemanatoare. Ca si tine, am un CV superspecializat si inca nu mi-am gasit de lucru ceva stabil. Asa ca pentru a nu imi intepeni mintea de tot am inceput sa dau meditatii pe specialitatea mea. Actiunea nu este avantajoasa din punct de vedere financiar, dar imi tine mintea sanatoasa si este distractiva daca iti place sa ai de a face cu tinerii. Crede-ma ca tinerii englezi sunt o specie cu totul aparte, deci solicitare si noutate ar fi.
Cred ca ai putea sa faci si tu lucrul acesta si ar fi o variatie bine-venita.
Mi se pare super ca aveti un magazin romanesc in oras! Eu cand duc dorul alimentelor continentale nu am la dispozitie decat Lidl si Aldi. Nu ma plang insa prea tare. Am fost intr-o excursie in Germania si am descoperit ca din punct de vedere culinar, si nu numai, suntem mult mai apropiati de nemti decat de englezi.
mammy2706 spune:
Smart eu am trimis pachete in tara fara probleme si cu 1.5 lire/kg printr-o firma din Bacau. Se numeste Crespo Com si fac mereu curse in tara si inapoi. Uite aici www.crespocom.com
cornilia spune:
Buna fetele!
Aveti un sfat si pentru mine? Pe 10 oct mergem la Londra pentru o mini vacanta de 4 zile. Cum este vremea in luna octombrie? Ce as putea face intr-un timp asa de scurt?
Motanik, am citi prima pagina a subiectului, foarte utile informatiile date de tine. Care ar trbui sa-mi fie prioritatile tinand cont ca voi avea numai 3-4 zile la dispozitie?
Va multumesc anticipat!
Cornelia si Maya (06.07.2004)
motanik spune:
Cornelia, ce am pus eu pe prima pagina se poate face maraton in 2 zile, deci in 4 ai timp berechet sa le acoperi pe toate si sa si stai pe indelete la fiecare (de ex la British Museum poti sta o ora sau 5 sau 10, in functie de cat de pasionata esti de arta, la fel si la National Gallery).
Vreemea...acum de ex zici ca e iarna, asa frig e, azi am scos geaca groasa din sifonier, ca cizmele le foloseam deja de o saptamana.
Pana pe 10 octombrie se mai tot schimba dar mai intra pe aici sa ne intrebi. Oricum, sa aveti hainute groase si daca se poate cu gluga, daca nu neaparat umbrele. La Londra intr-o zi poate sa ploua de 3-4-5 ori si sa fie si cald si soare tot de atatea
--------------------
Andra
cornilia spune:
Andra, multumesc frumos pentru sfaturi. Abia astept sa vad Londra si sa ma ploua - tinand cont ca noi venim din Emirate, unde ne-am topit 6 luni, vremea rece si ploioasa e exact motivul pentru care am ales Londra.
Nu stiu care e perioada reducerilor acolo, dar daca imi poti recomanda unde sa merg la cumparaturi, mi-ar prinde bine. Eu sunt insarcinata in 6 luni, nu-mi planuiesc sa cumpar multe, insa nici cu mana goala n-as pleca.
O seara frumoasa tuturor.
Cornelia si Maya (06.07.2004)
Andrada spune:
Dragele mele multumesc ptr toate sfaturile cu Londra. A fost minunat!!! Aveti o tara superba!
Am si eu o rugaminte, am cumparat din Londra de la magazinul Walk pantofii vietii mele. As mai vrea niste perechi. Stiti cumva daca au magazin online ca eu nu l-am gasit,
multumesc,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
motanik spune:
Cornilia, pe Oxford Street gasesti o gramada de magazine:
http://www.streetsensation.co.uk/oxford/os_intro.htm
Andrada, magazinul se numea Walk? Eu nu am mai auzit de ei... Mai stii unde in Londra era?
--------------------
Andra