Romanii din Marea Britanie (14)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ella ms pt raspuns.
Eu am gasit si pe net la site-ul Dfes o lista de intrebari pe care sa le pui cand alegi gradinitza si etc si acuma trebuie sa ma pregatesc sa le iau fiecare la rand si sa vad ce ofera fiecare. Si pt ca nu am mai facut asta am senzatia ca nu stiu nici ce sa intreb nici ce sa zic si stii mi se intampla de genul merg acolo vb bla bla si pe drum spre casa sau imediat dupa ce am plecat vaii trebuia sa intreb despre aia si despre aia.
Oricum incerc sa imi fac curaj sa incep de undeva ca pana in dec cand plecam sa stiu ca le-am vazut pe toate si sa pot sa inscriu fata la una dintre ele.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Mada, intrebarile tale sunt importante pentru ca directorul gradinitei sa vada ca nu esti picata din luna, dar din experienta mea de pana acum eu as lua de bun cel mult 50% din ce zice el. Reclama este sufletul comertului si el doar nu va zice ca are probleme in gradinita.
Ce as intreba eu ar fi:
1. Care este modul in care sunt introdusi in colectiv copiii nou-veniti? Sunt urmariti de catre educatoare ca sa vada cum se impaca cu ceilalti copii?
2. Ce se intampla daca un copil nu vrea sa manance la una din mesele care se servesc la gradinita (daca se servesc)?
3. Daca copilul este mai timid ce face educatoarea pentru a-l antrena in colectiv?
Cam asta ar fi dupa mine directia intrebarilor, in afara de ce ai gasit pe site. Eu nu m-am uitat pe el, m-am luat dupa instinct :).

Mergi la inceput

Ella ms mult pt raspunsuri. Eu am studiat pana acuma despre fiecare scoala pe inernet sa vad ce si cum si vrea sa incep sa imi fac programari sa le vizitez am gasit una aici aproape de noi la vreo 10 minute care intradevar au o nursery f draguta si playground fain amenajat acuma ramane sa merg in persoana sa vad ce si cum exact dar din toate care le-am vazut arata cel mai frumos si am citit si rap ofsted din dec 2005 si rezulatele sunt de la good in sus, deci destul de bine.
Acum si ceva poze cu noi:Album august-septembrie 2007.
Poze casutza inainte si dupa: Before and after .
Si in final la albumul cu pozele de la casa de ieri am adaugat cu fatada spatele si strada noastra daca vreti sa le vedeti: Home Makeover .
Enjoy!

Mergi la inceput

Mada, se pare ca ai facut tot ce puteai face pentru a alege o gradinita. pentru fetita ta va fi destul de usor sa se integreze in colectivul de copii pentru ca la varsta lor nu isi pun probleme legate de rasism si nu sunt xenofobi, iar cand aceste probleme ar putea fi puse, ea va fi deja una de-a lor.
Ariana este tare dragalasa, sa va traiasca si sa fiti fericiti impreuna.
Casa este schimbata mult in bine. Ma intreb cum or fi trait vechii chiriasi cu culoarea aceea galben intens pe pereti?! Probabil ca nu prea foloseau camera respectiva. O fi fost dormitorul pentru musafiri, cu dorinta ascunsa de a-i face sa plece cat mai repede .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

[size=1De unde ai stirea cu Leona? Abia astept lansarea[/size=1]

Motanik, am dat o cautare pe google Leona Lewis si gasesti acolo cite in luna si in stele despre ea, interviuri etc.

Mergi la inceput

Ella nici eu nu stiu cum au trait cu toate culorile alea, ei au 3 baieti si in camera mica statea cel mai mic cea cu the simpsons si cea galbena ar fi trebuit sa fie cu tema bob the builder si stateau ceilalti doi baieti mai marisori. Faza e ca hai camera colorata pt copii ok inteleg da nu asa strigatoare culoare te dureau ochii in camera aia si carpetele erau iarasi f mizerabile de aia nici nu am stat pe ganduri si le-am schimbat.
Si sufrageria momentan e cu tapet portocaliu asa in ape uarata culaore si holul de la intrare si bucataria e un fel de caramiziu mai portocaliu.
Ella multumim si de complimente.
Alta intrebare nu stiu cum e mai bine referitor la limba noi am vb cu ea numai in romaneste engleza aude la televizor la desene, cantecele etc. Acuma nu stiu cum ar fi mai bine sa o invat eu si engleza sau mai aproape de cand trebuie sa mearga la gradinitza sa insist mai multe pe chestiile de baza ca sa se descurce la gradinitza. Intreb asta pt ca vecina mea a vb cu fata numai engleza stricata ce ii drept dar engleza si acum fata vb bine engelza mai ales ca merge si la gradinitza dar refuza sa vb romaneste intelege dar raspunde numai in engleza.

Mergi la inceput

E o problema delicata. Noi avem baiatul mare (anul 11) si acasa vorbim in romana, iar in afara sau cand avem oaspeti englezi in engleza. Eu as vorbi cu fata in romana, as lasa-o cu desenele, cum ai zis tu in engleza si evident la gradinita. Eu nu am suficienta experienta in problema asta, dar am mai vazut pe forum discutii. Se pare ca nu exista o formula perfecta. Uite ai aici adresa: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54382 si poti vedea diferite cazuri. Sunt mai ales mamici din USA, care nu au posibilitatea sa vina prea des in tara.
Sper sa iti fie de folos.
Noi avem niste prieteni in Cambridge ai caror copii erau mici cand au venit in Anglia: fetita 4 ani si baietelul 1 an. Ei au vorbit romaneste in casa, dar copii tot in engleza vorbesc chiar si cu parintii. Stiu roaneste, dar le este mai usor sa vorbeasca in engleza. Daca le vorbesti romaneste iti pot raspunde in romana.

Mergi la inceput

Ella inca o data ms.
Restul de fete sorry ca am monopolizat subiectul oleaca cu pm mele cu gradinitza.
Motanik hai ca pe Ella am terorizat-o destul cu intrebari acuma sa te terorizez si pe tine oleaca.
Flo vrea sa aplice si sa i se dea si cardul si daca aplica poate sa ma treaca si pe mine pe formular sau cum? Eu am formularul l-am luat de pe site-ul home office si vroiam sa imi spui si toate actele care trebuie sa le trimitem ca sa fiu 100 la suta lamurita. Ms.
Aaa si alta intrebare fetele care aveti permis aici cum v-ati descurcat cu sofatul? Ca eu vreau sa imi schimb permisul cu unul britanic si sa ne luam masina si tare mi-e teama ca nu ma voi descurca. Si cum e cu asigurarile la masina in fct de varsta, sex si nr de soferi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mada, pt yellow card sa aplice, nu? Mai, nu e necesar, adica puteti face anul de la 1 ian si aplica atunci direct pt blue.

Cat despre sofat, sotul meu spune ca e mai usor decat pt un britanic in Europa, de exemplu. Asigurarile sunt mai scumpe daca nu ai un no claim bonus de la asiguratorii de inainte, in cazul vostru daca nu ati avut nici masina trebuie sa va asteptati de la cam 700 in sus, in fucntie de anul de fabricatie, capacitatea motorului, unde o tineti noaptea, daca are alarma pe ea sau vreun tip de imobilizator samd.
www.moneysupermarket.com e un site f bun unde poti compara o gramada de firme, la fel si www.confused.com

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Motanik da pt yellow. Ok da cum e faza cu cele 30 de zile? Daca de ex mergem in concediu nu tre sa depaseasca astea 30 de zile sau cum? Ca na el fiind self employed daca pleaca in concediu e clar ca nu mai munceste in zilele respective, nu e concediu platit.

Mergi la inceput