Romanii din Marea Britanie (14)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dianaa77 spune:

Salutare tuturor!

Sunt putin in graba,insa vreau sa postez un raspuns.

Ella,nu pot sa spun decat ca am ajuns in situatia asta datorita mie si daca am reusit acasa si am reusit si aici, voi reusi oriunde decid sa locuiesc. Un job nu ma leaga de glie si nici o cetatenie. Deocamdata nu mai am migrenele alea ingrozitoare de vreo 3 luni, insa daca nu ma voi simti bine, ce rost isi are sa insist a mai sta,pana la urma daca nu esti bine, nici sa muncesti nu mai poti. Cred ca la mine se aplica foarte concret expresia:Tara ti-e acolo unde ti-e bine!:)

Iar in replica la norocoasa de peste ocean cu masina nou-nouta si cetatenie britanica...nu am recomandat nimanui sa renunte la cetatenia pe care o are,oricare ar fi!Si bravo tie ca ai obtinut ceva ti-ai dorit!Tine-o tot asa!

Numai bine la toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Diana, nu inteleg de ce esti atat de agresiva si amara? Eu nu am sugerat ca ai obtinut postul acela altfel decat prin merite proprii. Eu am spus doar ca esti norocoasa ca poti lucra in domeniul tau. Uite, eu ma straduiesc de aproape trei ani de zile sa lucrez in domeniul meu si nu am reusit inca asa cum as fi vrut. Am avut niste contracte temporare si acum lucrez aproape de domeniul meu, dar nu chiar pe specialitate. Si ma lupt in continuare cu autoritatile romane sa obtin ceea ce am nevoie pentru a lucra aici in domeniul meu. Sunt multi oameni care nu fac ceea ce isi doresc. Nu cred ca trebuie blamati pentru asta, dupa cum nu cred ca cei care fac ceea ce le place trebuie sa se considere superoameni. Lor le-a dat Dumnezeu sansa asta.
In afara de asta, ce ai cu Cristina? Ea a obtinut ceea ce are fara sa ia de la nimeni, prin puterile ei, la fel cum ai obtinut tu postul pe care lucrezi. Faptul ca o duce mai bine decat altii nu este un motiv sa fii ironica la adresa ei.
Poate ca acest fel de a privi oamenii si viata in general sta la baza migrenelor tale. Daca ai incerca sa te schimbi putin poate ai scapa si de migrene si nu ar fi nevoie sa schimbi tara pentru asta.

Cristina, La Multi Ani si sa se implineasca tot ce doresti, cu ocazia aniversarii zilei de nastere. Cred ca fetitele vor fi incantate de catelusi cand se vor naste acestia, mai ales cea mare care va intelege mai bine ce este cu ei. Sedere placuta in continuare si sa fiti sanatosi cu totii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

de asemenea un copil nascut din parinti (cel putin unul) cu ILR va avea cetatenie britanica

Motanik, sa stii ca afirmatia asta e complet falsa. Ti-o spun din propria experienta (noi sintem cetateni deja).
Leona produce propriul disc pe 5 noiembrie! Cred ca o sa-l cupar, desi eu personal nu prea cumpar CD-uri! Te pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianaa77 spune:

Draga Ela, imi pare rau daca tu m-ai simtit "agresiva si amara"!Se pare ca mai degraba tu esti agresiva cu ce mi-ai replicat! In nici un caz nu blamez pe cei care nu pot profesa ce si-ar dori,Doamne Fereste,asta chiar ar fi o stupiditate! Si nici nu eram suparata ca ai fi insinuat ca as fi obtinut in altfel decat prin munca ce am obtinut deoarece nici un moment nu mi s-a parut ca spui asta!Eu am spus in felul meu,"amar" pentru tine,ca daca am reusit pe unde am reusit,inseamna ca probabil voi mai reusi si in alta parte,acolo unde voi simti ca ma simt mai bine fizic, asta fiind chiar mai important pentru mine.

In al doilea rand...nu am inteles de ce consideri ca am fost ironica cu cea careia i-am urat sa o tina tot asa si ca ma bucur pentru ea ca i-au iesit pasentele!Ea doar spunea la un moment,dat vis a vis de subiectul pe care il abordasem eu,ca nu ar renunta nicicand la cetatenia britanica,si eu am crezut ca asta a inteles ea din ce am spus,ca eu nu consider ca e bine sa ai asa ceva si chiar sa renunte la ea!Era o simpla remarca la a nu fi inteleasa gresit si i-am urat toate cele bune,ceea ce cred ca am urat la toate la finalul postarii!Iar daca cumva EI i s-a parut ca am fost ironica,imi cer scuze fatza de ea, si o asigur ca nu asta era intentia.Nu cred ca are nevoie ca tu sa te irijezi in purtatorul ei de cuvant.

Nu stiu care e problema ta cu mine,pot sa spun doar ca esti cam deplasata facand remarca vis a vis de migrenele mele si habar nu ai ce fel de viata am eu,cat sunt de amara sau nu si de asemenea agresiva! Dar am inteles ca esti deranjata daca lumea are si un alt stil de a se exprima, cu mai putine dulcegarii si mai la subiect!

Eu iti doresc sa reusesti in profesie si in viata,chiar daca poate asta nu te va calma intr-atat de mult sa intelegi exact ce vrea sa spuna omul, nu ce ai tu impresia!

As fi vrut sa spun in incheiere keep in touch! dar mai bine ma retrag si multumesc pentru scurta colaborare!

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

quote:
Originally posted by Letitia1

de asemenea un copil nascut din parinti (cel putin unul) cu ILR va avea cetatenie britanica

Motanik, sa stii ca afirmatia asta e complet falsa. Ti-o spun din propria experienta (noi sintem cetateni deja).
Leona produce propriul disc pe 5 noiembrie! Cred ca o sa-l cupar, desi eu personal nu prea cumpar CD-uri! Te pup.

Letitia, de pe site-ul Home Office:

A child who was born in the United Kingdom on or after 1 January 1983 will be a British citizen if either the father (see Note 3) or the mother is a British citizen. A child who was born in the United Kingdom on or after 1 January 1983 will also be a British citizen if either the father or mother, although not a British citizen, is legally settled (see paragraph 9) in the United Kingdom. In any other circumstances, a child who was born in the United Kingdom on or after 1 January 1983 will not be a British citizen.

Si paragraful 9 zice ca:

Children born to people who are not British citizens but who are legally settled here

9. If neither parent is a British citizen, a child born here on or after 1 January 1983 will still be a British citizen if either the father or mother is legally settled. 'Settled' means ordinarily resident (see paragraph 16) in the United Kingdom without being limited under the immigration laws as to how long the person can stay here. For this purpose, a person cannot be ordinarily resident if he or she is in breach of the immigration laws. We do not consider certain members of diplomatic or consular missions, or members of visiting forces or international organisations as being settled here, even if immigration control does not apply to them

http://www.ind.homeoffice.gov.uk/applying/nationality/advice/bn9

Asadar afirmatia nu este falsa, este in conformitate cu legislatia propusa de HO.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetelor!

Ce faceti ne mai tineti minte?
In sf avem si noi net pana la urma ne-am luat de la talk talk dar a duart 2 luni sa reuism sa punem un bt line aici ca de obicei ne-au dat pe spate cu stilul lor bt-ul vreo 3 comenzi aiurea vreo 20 de ingineri la noi si abia dupa lupte seculare avem si noi telefon.
In rest suntem destul de bine fetita creste merge f bine aproape alearga are 7 dintisori si cred ca mai apar vreo cativa ca e cam maraici in decembrie mergem si noi acasa ca sa vada si strabunicile printesa o sa mergem de craciun la iasi si de revelion la baia mare. Sper sa fie ok cu printesa cu avionul ca na va fi prima oara dar tinem fingers crossed.
In rest la casa aproape am terminat ce vroiam s afacem am cam avut o pauza de o luna ca au fost ai mei in vizita si unul din fratii lui flo cu fetita si au fost tare distractive impreuna. Mai avem in living de renovat oleaca adik niste vopsea si niste laminat si normal mai tre sa ne luam niste mobila ca momentan tv-ul sta pe podea. Na incet incet ne revenim si cu banii si va fi ok.
Cam atat pe azi mai revenim mai citim din urma etc. Pupici la toata lumea si promit sa vin si cu poze cu noi si casa.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Buna Mada, felicitari pentru rabdarea pe care ati avut-o cu BT. Noi nu am rezistat la tratamentul lor si am trecut la VirginMedia. E adevarat ca nu este asa avantajos ca TalkTalk dar nu puteam sa asteptam cat timp voiau cei de la BT, mai ales ca am platit la ei o linie de internet nefunctionala si nici macar nu ne-au returnat banii .
Voua va da voie proprietarul sa renovati casa? La noi nici nu se pune problema asta. Se specifica clar in contract ca nu avem voie sa schimbam nimic in casa. Sa renovam nici nu se discuta...
Cat va avea Arianna in decembrie cand vreti sa plecati? Eu am zis mereu ca mamicile care se incumeta sa zboare cu avionul cu copii mici sunt niste curajoase.
Va doresc multa sanatate si spor la lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna fetelor,

Uite ce am aflat de la ai mei: din 15 septembrie se poate zbura direct Londra - Cluj, si de pe Heathrow si de pe Gatwick. Iar preturile sunt in jur de £200.00 return, cu taxe cu tot. Eu zic ca nu e rau... am scapat de cele "n" ore pe masina de la Budapesta catre casa.

Un week-end frumos va doresc,

Dark Bendis

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ella_64

Buna Mada, felicitari pentru rabdarea pe care ati avut-o cu BT. Noi nu am rezistat la tratamentul lor si am trecut la VirginMedia. E adevarat ca nu este asa avantajos ca TalkTalk dar nu puteam sa asteptam cat timp voiau cei de la BT, mai ales ca am platit la ei o linie de internet nefunctionala si nici macar nu ne-au returnat banii .
Voua va da voie proprietarul sa renovati casa? La noi nici nu se pune problema asta. Se specifica clar in contract ca nu avem voie sa schimbam nimic in casa. Sa renovam nici nu se discuta...
Cat va avea Arianna in decembrie cand vreti sa plecati? Eu am zis mereu ca mamicile care se incumeta sa zboare cu avionul cu copii mici sunt niste curajoase.
Va doresc multa sanatate si spor la lucru.

Get busy living or get busy dying.

Ella multumim de urari, mai noi am stat dupa bt pt ca vroiam neapart talk talk ca putem vb gratis cu 36 de tari din europa ceea ce f bun ca avem prieteni prin diverse tari si mai ales ca romania e inclusa deci pt noi e super avantajos. Normal faza cu astia de la bt a fost super nasoala numai eu stiu cate telefone am dat de pe mobil ca na nu avem nici un fel de fix si am avut o factura de 190 de lire si le-am zis zic na imi dati voi banii astia inapoi? Ca daca vreau sa merg la un pay phone ca acolo e gratis zic doamna am copil mic esti nebuna cum sa merg sa stau sa astept doua ore la telefon pana va deranjati sa raspiundeti??? Da ma rog nu ai cu cine discuta ca de obicei, bine ca s-a rezolvat dupa atata lupta cel putin sper ca nu ma mai trezesc iar cu ingineri la usa. Asta m-a disperat cel mai tare ca nu au sunat nici macar odata inainte sa vina daca lucram sau eram plecata in fiecare zi ce faceam? Anyway bine ca merg toate.
fata in dec o sa aiba cam 1 an jumatate. Am si eu emotii ca e cam mica dar daca verisoara ei a fost ok sper sa fim si noi si cumnata mea zicea ca a dormit fetita tot drumul speram sa fim si noi asa norocosi.
Da tanti a zis ca ne lasa sa renovam cum vrem noi numai sa nu daramam ceva pereti sau sa facem peretii rosii creca nu ii place ei culoarea sau ceva. Anyway ea a fosf f rece ca a zis ca ei nu ii pasa ce facem si cum vrem sa facem nu scade chiria sau ceva dar ne-am inteles ca timp de 5 ani nu ridica chiria ca abia a scumpit-o cu 50 de lire.
Multi ne zic ca suntem nebuni ca renovam in casa altuia si etc dar vrem sa stam mai mult aici si macar sa stam cum ne place ca in casa cealalta trebuia sa ne rugam non stoip de propietara sa facem cate ceva si chitante minunatii sa nu cumperi nimic scump si bla bla. Si daca vrem sa stam aici mai mult timp macar sa stau cum imi place. Si o consideram casa si ca micul nostru proiect ne testam si noi DIY skills pe casa altuia. O sa fac si poze sa vedeti cum iesit, oricum trebuiau schimbate carpetele ca na fata merge in patru labe etc si alea vechi erau super mizerabile apoi o camera era albastra complet una galbena de te dureau ochii si una cu un tapet afumat si vechi si peste tot mirosea a vechi a praf oribil acum misroase bine a curat si am facut in dorm un feature wall cu o culoare mai inchisa vroiam tapet la inceput ar mai usor a fost cu vopsea decat cu tapet si in dorm nostru un perete e mulberry un fel de movuliu nu stiu cum sa descriu culoarea dar a iesit f misto si restul delicate shell un alb bejuliu ceva de genul patul e din piele chocolate f frumos in catalog parea altfel dar in camera arata super cu nuantele de pe perete, si domr doi am facut feature wall-ul cu snugle fleece un fel de ciocolatiu dar mai deschis si restul cu o nuanta cosy un fel de bej. Si mobila am ales-o alba cu paneling si arata super pe ciocolatiul ala cu bej. Normal mai avem de decorat cu maruntisuri si la noi in dorm ne mai trebuie un wardrobe ca nu ne incap toate hainele si minunatiile in debaraua care o avem in perete.
La fata in camera am facut un perete galben deschis un perete roz si unul portocaliu si cel cu geamul lab ca geamurile sunt maro la casa, upvc dar maro inchis ca si lemnul. Si la ea in camera am lipit peste tot stickere cu winnie the pooh care o distreaza f tare.
Legat de carpete am pus crem la noi si in dorm 2 si la fata o culoare candy un fel de roz-frez. Oricum a iesit super ma gandeam ca nu o sa iasa tare bine asa multe culori dar a iesit vesel dar in acelasi timp nici prea colorat ca sunt nuante mai pastelate deci nu te dor ochii de la ele.
Baia si toaleta am facut-o soft apple un vernil fistic f frumos si deschide pare mai luminosa incaperea ca inainte era un verde rece inchis.
Sufrageria va avea un feature wall cu tapet cu niste crini f fain tot pe tenta de bejuliu si restul camerei cu vopsea asortata cu tapetul si pe jos laminat.
Na eu sunt super incantata de asta imi place munca asta imi place sa vad rezultatul final si sa vedem cat suntem in stare sa facem, a iesit bine nu a iesit super perfect dar a iesit f frumos comparativ cu ce era inainte.
Ne-am ocupat si de gradina am tuns coniferele am tuns iarba ca era jungla am tuns via ca se raspandise pana in mijlocul curtii anyway cam totul era neingirjit weekendul trecut m-am ocupat si de partea din fatza casei am tuns frumos am smult toate buruienile si tona de iederea care s-a raspandit peste tot.
Na sper ca nu v-am suparat ca am scris asa mult dar na ma laud si eu oleaca cu micul nostru proiect.

Pupici si ne mai auzim!

Mergi la inceput

Buna fetele!

Nimeni pe aici azi? Ati plecat toti la plimbare?

Noi prin casa ca mosnegii fata la nani Flo vopseste peretii in toaleta si eu am terminat cu rufele si stranmsul jucariilor si hop pe net. Ce sa fac is addicted.
Anyway salutari la tot poporul si o sapt cat mai usoara.
pupici!

Mergi la inceput