Animale

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Salut iubitoarele de animalutze!!!
Sar'naaa ptr, urari!!!
Ce ziceti voi???
Perlutza mea stranuta!!! Sa ma ingrijorez?? Sa o duc la veterinar???

PERLUTZA sufletzelul meu!

V A
copilutz'-> Mama diminutivelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tessie spune:

Copilutzu,e o scumpica Perlutza ta.E birmaneza?Legat de stranut,eu zic ca mai bine o duci la un control,asa macar te linistesti...

Tessie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Salut si eu iubitorii de animale!
Am si eu doua animalute mici si dragute - doua fetite: o catelusa si o pisicuta. Poze cu ele am pus la semnatura daca vreti sa le vedeti. Sunt doua scumpe, le am de trei saptamani, dar m-am atasat deja f. tare de ele.
Si in afara de ele mai am grija de un catel maidanez (pe care l-am botezat Gorgonzola ca manaca orice si intr-o zi n-aveam nimic de mancare si i-am dat branza si a mancat-o pe nerasuflate)care sta la noi pe strada, nu il tin in curte, ca nu am mult spatiu si el e invatat sa aiba toata strada, dar ii pun mereu de mancare si apa, mai stau cu el, mai merge cu mine la piata si ma conduce cand plec la servici.O sa pun poze si cu el.
Acum insa am o problema, desi i-am dat pe toti 3 cu solutie anti capuse (nu front-line, dar tot lichida si cu acelasi sistem de aplicare), catelusa si pisica le-am spalat cu sampon special,(pe Gorgo nu il spal ca oricum sta numai pe strada cu alti catei maidanezi) au si zgarda anti-purici noua, tot gasesc capuse pe jos sau pe gard(mai ales unde sta Gorgo) si am gasit si pe pisicuta o capusa si purici.
Ce sa fac, cu ce solutii sa-i mai dau sa scap odata de paraziti?
Ma gandeam ca o fi asa invazie si din cauza caniculei, in fiecare zi gasesc f. multe capuse mici pe gard, dau cu spray si apoi spal bine cu furtunul si totusi iar apar.
Poate ma ajutati si pe mine cu un sfat!
Va multumesc!

Ioana
poze szeged
poze cu animalutele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

draga ioana, da, a fost o invazie de capuse, in ultimele 2-3 luni din cauza caldurii. am scris despre asta la un alt subiect unde se discuta despre invazia capuselor si boala Lymme, parca se numea "Atentie la capuse".
eu am patit cu Zozo a mea exact lucrul asta cu capusele, in urma cu vreo 2 luni: desi tratata periodic cu frontline, catelusa mea aducea in casa zeci de capuse, pe care apoi le gaseam pe jos, prin casa, chiar si in dormitor in pat am gasit. nu erau moarte. eram oripilati. ea nu avea nimic in blanita cand o controlam. cred ca doar le transporta in casa. asa ca am fost la farmacia veterinara si am povestit chestia asta si am cerut veterinarului o alta solutie in loc de frontline, cu care o dam pe catelusa de ani de zile.
dr. vet. ne-a spus ca deja puricii si capusele s-au obisnuit cu vechia formula. si ne-a recomandat "frontline combo"., care contine in plus nu stiu ce. a mers. in paralel i-am luat o zgarda anti-purici noua. si dr. vet. ne-a intrebat daca vrem una asa sa fie sau una care chiar sa functioneze, asa ca am luat una nemteasca. mai scumpa. pe langa astea toate, am luat si o solutie (arata ca o fiola de unde scoti cu siringa si diluezi cu apa) parca "Parasect" ii zice, nu mai stiu sigur, cu care am dat prin colturile casei si locuri greu accesibile. banuiesc ca se poate da si pe afara cu ea.
dr. vet ne-a mai spus ca desi altadata efectul aplicarii solutiilor gen frontline dura pt. cca. 3 luni, acum trb. tratat animalutul lunar.
in final am scapat de capuse, am tot gasit moarte prin casa, pana nu au mai fost deloc. altele nu a mai adus de atunci.
sper ca ti-am fost cat de cat de folos. pupici

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

http://tt.lilypie.com/JUibm7.png

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cristina_26

quote:
Originally posted by andriushca

quote:

Eu una nu am si nu as vrea sa am nici un animalut in casa!!! In primul rand as chinui bietele animalute din cauza lipsei de spatiu, in al doilea rand in casa apare un miros caracteristic cand cresti un animalut, iar in al treilea rand plecam , si eu si sotul , dis de dimineata la serviciu si ne intoarcem seara tarziu!!!

www.kodakgallery.com/SelectPhotos.jsp?UAUTOLOGIN_ID=78987584113" target="_blank">Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

Si eu o am pe Zozo, o catelusa de 13 ani pe care o iubim toti la nebunie, e "copilul" nostru si cred ca s-ar simti foarte jignita de ce ai scris "in al doilea rand". dar eu te-as invita la mine acasa numai ca sa vezi cum casa mea nu a reusit sa capete "mirosul caracteristic" de care vorbesti nici macar dupa 13 ani.
am fost prin case cu miros dubios, dar de la animalele cu doua picioare. in concluzie, mirosul nu tine de animalute ci e o treaba ce tine de igiena personala.
cu al treilea rand pot fi de acord.

andreea

"In al doilea rand", a aparut in urma vizitei la niste amici care au un caine lup, foarte frumos si foarte inteligent cainele ,insa mi-a zgariat cizmele de piele , pe care cu o saptamana in urma vizitei le cumparasem ; nu am mai putut sa le mai port dupa incidentul respectiv. In apartamentul lor era plin de par si mirosea ingrozitor...Dar cred ca acest aspect depinde mai mut de stapani decat de bietul animal.

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

sunt convinsa ca nu a intentionat sa-ti zgarie cizmele si nici sa lase par prin casa...

andreea

Mergi la inceput

Andriusca multumesc pentru raspuns, o sa caut si eu solutiile de care mi-ai zis. In ultimele zile, pentru ca a fost ceva mai rece, nu au mai aparut asa multe capuse, insa dc se incalzeste iar..
Solutia Parasect se cumpara tot de la farm. veterinara?
Nu pui si tu poze cu Zozo, s-o vedem si noi?

Ioana
poze szeged
poze cu animalutele mele

Mergi la inceput

ioana, da, tot de la farmacia veterinara.
o sa incerc sa pun poze in weekend. te pup

andreea

Mergi la inceput

quote:
"In al doilea rand", a aparut in urma vizitei la niste amici care au un caine lup, foarte frumos si foarte inteligent cainele ,insa mi-a zgariat cizmele de piele , pe care cu o saptamana in urma vizitei le cumparasem ; nu am mai putut sa le mai port dupa incidentul respectiv. In apartamentul lor era plin de par si mirosea ingrozitor...Dar cred ca acest aspect depinde mai mut de stapani decat de bietul animal.

Aici cred ca de vina sunt stapanii, ca ei stiu dc cainele lor are obiceiul sa roada incaltarile sau sa se joace cu ele, ar trebui ca atunci cand vine cineva sa aiba un loc special in care sa le puna, sa nu ajunga catelul la ele.
Catelusa mea abia asteapta sa prinda vreun papuc sa-l roada putin si eu cand vine careva la mine le iau incaltarile si le pun intr-un loc unde ea nu poate ajunge, ca nu vreau sa le strice.
Oricum cand iti iei un animalut iti asumi si eventualele "pagube", mai ales pana invata si ei ce au voie si ce nu.

Ioana
poze szeged
poze cu animalutele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

tessie am ras copios impreuna cu sotzul meu uitandu-nela pozele matzului Tessie..
Bestiala!!!
andriushca si io vreau sa vad mustati de Zozo
Toooate pozutzele cu tooate animalutzele imi plac.
Pup blanoasele!!

PERLUTZA sufletzelul meu!

V A
copilutz'-> Mama diminutivelor

Mergi la inceput

copilutzu, delicios matz ai!
ioana, sa stii ca animalutele tale seamana una cu cealalta, niste dulci!
iaca m-am chinuit si eu in seara asta si am reusit sa pun pozicile cu un catel fotomodel.
pupici si o seara placuta. sau noapte buna!

ZOZOLINA

andreea

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput