Mers la job dupa CIC copil cu handicap!!!
Lamuriti-ma si pe mine cu o chestie. Pe 7 octombrie , copilul implineste 3 ani. Eu cand ar trebui sa ma prezint la munca? In ziua in care copilul implineste 3 ani sau a doua zi?
Si , avand in vedere ca Alex are gradul I de handicap cu insotitor....ce drepturi prevede legea in aceste situatii? Pot beneficia de concediu medical platit....nici nu stiu ce sa fac !
Sa ma duc la munca sau sa stau acasa cu el....?????ce ma sfatuiti sa fac , in conformitate cu prevederile legale actuale? Avem nevoie si de bani pentru el si de aceea trebuie sa merg la serviciu.......
Va rog mult ....lamuriti-ma si pe mine!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex
Raspunsuri
ana_miti spune:
Marius?????????
Help .....te rog mult de tot!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex
Rozi spune:
Nu stiu sa-ti raspund decat la prima intrebare: trebuie sa mergi la servici (sau sa iei concediu medical) din ziua urmatoare celei in care copilul implineste 3 ani.
ana_miti spune:
Multumesc, Rozi!
marius spune:
Opinia mea este ca trebuie sa te adresezi Casei de asigurari sociale, respectiv Inspectoratului de stat pt persoane cu handicap si in functie de situatia voastra reala care este incadrata implicit in acte vei avea un raspuns competetent pe cazul vostru concret.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
adi2003 spune:
Cu ce articol din Codul Muncii se reia activitatea dupa implinirea celor 3 ani de ingrijire a copilului cu handicap?
Ma intereseaza articolul din CM pentru actul aditional ce urmeaza a fi depus la ITM, pe baza cererii de revenire a mamicii la vechiul loc de munca.
Multumesc.
P.S. Supendarea contractului de munca pe perioada CIC s-a facut cu art. 51 lit A, Codul Muncii.
Poze
ana_miti spune:
Fii mai explicita sa inteleg si eu.....
si tu stai pana la 3 ani in CIC?
Ce anume am de facut ?
adi2003 spune:
Nu eu stau in CIC pana la 3 ani, ci o mamica care este salariata firmei X.
Pe perioada CIC, contractul individual de munca este suspendat din initiativa salariatului. La implinirea celor 3 ani a copilului cu handicap, mamica daca doreste sa-si reia activitatea la vechiul loc de munca face o cerere catre firma. pe baza cererii, angajatorul face un act aditional de incetare a suspendarii contractului de munca si este depus la ITM. (bineinteles semnat de ambele parti - salariat si angajator).
Pe mine ma interesa articolul din CM cu care inceteaza suspendarea contractului individual de munca.
Poze
ana_miti spune:
Am inteles. Multumesc pentru lamuriri. Concluzia este ca: Trebuie sa merg la firma si sa solicit in scris , printr-o cerere , ca doresc reinceperea activitatii.
Din pacate , eu nu stiu care este acest articol. Poate ne ajuta marius.
marius spune:
Reluare activitatii nu se face in baza unuio articol anume dar se poate specifica aceeasi baza legala pentrru care s-a modificat statusul contractului in speta reluarea activitatii si anularea suspendarii in baza art. 51 lit. a.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
adi2003 spune:
Ok Marius. Asa am sa fac. Merci mult. Aceeasi varianta mi-a dat-o si frate-meu, dar am zis sa mai intreb si pe cei aflati in domeniu.
Poze