*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (3)
Raspunsuri - Pagina 10
ralucami spune:
Am citit despre Sonia si am ramas interzisa. Kay crede-ma ca mi-au dat lacrimile cand am citit mesajele tale!!
Eu ma gandesc mereu la voi si SPER din tot sufletul sa se faca o minune si Sosonica sa fie bine!
Fiti tari dragele mele!!!
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
ralucami spune:
Fetetor va multumesc din suflet pt mesajele voastre de incurajare si sfaturile privitoare la mastita.
Ella pt tine o caruta de floricele pt ca ai fost atat de promta. Intr-adevar, mi-am adus aminte de momentele cand povesteai de mastita si de ragade, dar la vremea aia aveam alti "fluturi" si nu ma gandeam ca o sa mi se intample taman mie.
Elteka merci frumos pt link-uri si pt pontul cu bubitele. Azi am fost si noi la doctor (initial am zis ca merg doar ca sa-mi rezolve problema mea cu febra si cu mastita, dar avand in vedere ca maine facem 1 lunisoara, am facut si controlul obligatoriu). Am primit pt bubitele Mariei ( care intr-adevar de la caldura /traspiratie/laptic sunt-in japoneza asemo se numesc ) un unguient si dr mi-a recomandat ca dupa fiecare supt sa o sterg cu un prosop inmuiat in apa calduta. Eu sunt terorizata sa nu-i ramana semne si chiar nu inteleg de ce i-au iesit asa cu nemiluita, caci si noi tinem aerul conditionat non stop deschis.
La noi in cateva ore trebuie sa vina taifunul si ploua ca la balamuc si e o vantoasa de te ia pe sus. Cred ca in Tokyo vine ori la pranz, ori in noaptea asta. Aveti grija de voi!
Zilele astea au fost un cosmar pt mine. Nu doresc nimanui sa fie in pielea mea. Am avut febra care varia de la 40,2 la 39,4 si m-a durut sanul stang de nici bratul pe langa corp nu puteam sa-l tin. Ma durea capul, imi venea sa vomit, eram super ametita. Dupa ce am stat 1 zi cu durerile alea crancene ( desi am pus gheata si Maria a supt doar de la sanul cu pricina) , m-am aruncat in papuci si m-am dus la clinica sa-mi dea o pastila ceva ca o luam razna. Acolo m-a luat in primire una dintre asistente si mi-a facut masaj si mi-a muls sanul cu pricina pana a reusit sa mi-l inmoaie si aproape ca nu ma mai durea. Febra aveam in continuare, de puteai sa prajesti oua pe mine. dr mi-a prescris niste pastile si acum ( thx God) incep sa-mi revin. Mi-a mai scazut putin febra, sanul mi-e moale si ma mai doare putin, dar suportabil. Oricum, ingrozitoare experienta!
Mi-a cumparat sotulica o pompa electrica ( de la Pigeon- e o firma autohtona) dar ori nu stiu eu sa o folosesc, ori e un mare jaf, caci nu am reusit sa scot o picatura de lapte cu ea. In schimb vad ca ma descurc binisor cu mana.
Si la final o intrebare: voi dupa fierare alaptat/masa a lui bebe ii bateti pe spate ? Papusa mea vad ca oricat as bate-o pe spate nu scoate nici un sunet.
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
ramona7 spune:
ralucami, La mine e cam asa: daca nu vrea sa scoata sunete dupa masa fie nu vrea, fie nu l-am tinut suficient de mult in pozitie si atunci il pun putin pe burta in patut si se descurca singur si foarte zgomotos
Ramona si Razvan
Poze cu Razvan
ELTEKA spune:
Raluca, ma bucur ca te simti mai bine ! Ti-am zis eu sa-ti pui slarfii sa alergi la clinica! Ai noroc ca stai asa aproape!
Eu ti-am scris de pompa, nu stiu daca ai citit??? Eu am luat Pigeon aia manuala, are un buton de reglat cat de tare sa traga, apai cand pun la maxim imi intoarce sfarcurile pe dos...Trebuie insa sa apesi sanul bine (si) sa se faca vid. Pepsi mi-a spus ca e cel mai usor imediat dupa ce suge bebe, ca mai functioneaza let-down-ul. Eu insa nu mai am mare lucru, fiindca Dolofanel rade tot, dar am incercat la vreo ora si am scos vreo 60ml.
Ce-i cu nebunia asta de taifun??? Sa ma duc sa fac provizii??? La Tokyo ploua deja desi nu e vant. Nu mai suport vremea asta, imi vine sa plec in Europa. Merge aerul conditionat pe dry non stop si cum l-am oprit, suntem uzi. Am asternuturile jilave. Dolofanel nici nu doarme din cauza asta...Ii dau drumul - adoarme. Ma duc sa-l opresc -se trezeste. Iar ii dau drumul-iar adoarme. Si tot asa...Am dormit o ora azi noapte, acu' ma duc ca nu mai poci...Ca sa nu mai zic ca ploua de la inceputul lui iunie in fiecare a doua zi...Ca pe urma sa vina caldurile alea teribile...Of.
Poohy, nu stiu ce sa mai zic cu bouncerele si marsupiile astea si coloana copiilor. Eu am dubii de cand mi-a scris Andrada si a vazut mama pozele...Dar ai vazut ca am scris ca sotul meu le foloseste...Acu' si io-l tin pe Dolofanel in sus mai mereu, nu vrea culcat...Cred insa ca e mai bine in bouncer decat in brate.
Miniuta sa stii ca nici al meu copil nu doarme complet linistit (nu tot timpul). La cartea asta cu What to expect - the first year zice ca somul e nelinistit din cauza multitudinii de lucruri pe care copilul de invata peste zi iar creierul le proceseaza.
In al doilea rand, la varsta asta copii petrec cel mai mult timp in somnul REM (rapid eye movement) si foarte putin ij cel adanc. Asta e un somn agitat, cu ochi (intre)deschisi, miscari de maini si picioare etc. Dar e somn! Cartea zice ca parintii iau in brate copilul mult mai des decat ar trebui (m-au prins ) si ca de fapt el trebuie lasat sa doarma. Numai daca plange trebuie luat! Am incercat si eu de cateva seri si merge...Se agita, adoarme adanc, cateodata se si trezeste intre cele doua, asa ca era nasol daca-l prindeam in faza de trezie, ca iar trebuia pus la adormit...
Dar cica pe masura ce trece timpul se mareste durata somnului adanc (si a somnului in general - a se vedea Antonio de Andrada, 11 ore!!). Noi inca dormim 3 ore fix, dar am noroc ca masa dureaza intre 4 si 7 minute, depinde cat de foame ii este
Au trecut ingheturile de la voi din Germania?
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel
angelabv spune:
Elteka, am o rugaminte la tine ! Vreau sa merg zilele astea la biblioteca, probabil luni ca merg si la dentist asa ca poate impusc 2 iepuri deodata...si ma gindeam ca poate ai ceva recomandari - ceva carti cu "instructiuni" - vad ca tot timpul faci referiri la diferite carti.
Lulu 26 si Andradap , multumesc de raspunsuri. Eu numai pe spate o pun sa doarma iar acum daca incerc s-o asez pe burtica plinge.Ii place plimbata , sa se uite in jur si uneori fixeaza un colt in tavan si se mira miscindu-si buzitele ! Si eu vreau sa-mi iau ceva s-o pot plimba, ma rupoe spatele si inca creste... acum prospectez piata.
Cita suparare cu Kay, e asa de tinara si trece prin atitea , Sosonica e o luptatoare, ne rugam sa fie bine.
In rest avem uneori probleme sa adormim si Nicole plinge pentru ca e tare obosita si nu gaseste degfetelul sa-l bage in gurita...Dar multumim lui Dumnezeu, suntem sanatosi...
Va pupam, Angi si Nicole
ELTEKA spune:
Angi, spune-mi doar din ce domeniu te intereseaza (de ex. sfaturi practice pentru cresterea copilului, psihologia copilului ori a adultilor, multilingvism, carti de sport pentru mamici...sau altele). Si pe ce limba citesti tu, ca am senzatia ca sunteti pe partea franceza?
Raluca, eu nu pot sa scot aerul si cateodata nici nu vreau. Peste zi il tin in sus dupa masa, dar rar reusesc. Noaptea nu-l ridic nici batuta, ca adoarme instantaneu dupa 5-7 minute supt, ori eu nu vreau sa-l trezesc
Ma enerveaza ca daca ii scot aerul, incepe sa sughite aproape intotdeauna si mi-e greu sa-l opresc, mai ales dupa masa.
Cel mai bine ragaie singur, fiindca noi il tinem mult in brate, asa ca ragaie din senin. Ori la adormit, practicam leganatul prin sarit pe dunga patului (se genereaza un zgomot ritmic ce lui ii place tare, dar nu stiu ce cred vecinii...), in timp ce el e la verticala si isi da capul pe spate. Din cauza leganatului si a tinutului cu burta lipita de a mea, ragaie mai intotdeauna...
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel
Ninutza spune:
RALUCAMI te rog sa-mi spui si mie cum se cheama crema pentru bubite...si noua ne-au aparut cateva pe fata, cred ca tot de la caldura.
ELTEKA, nici eu nu pun fetitza sa ragaie( mai ales noaptea cand adoarme si nu vreau sa o trezesc), iar ziua ragaie ea cand simte nevoia :))
http://mirunamaria.blogspot.com/
angelabv spune:
Elteka,eu sunt in partea engleza - sunt aici de 3 ani si jumatate...trece timpul, nu gluma ! Niciodata nu m-am gindit ca voi fi asa departe de casa dar viata ne ofera multe surprize. Acum m-ar interesa cel mai mult : sfaturi practice pentru cresterea copilului, psihologia copilului .Despre multilingvism , ar fi interesant, sotul meu e canadian dar cu siguranta vreau ca Nicole sa vorbeasca si limba romana ! Ma gindeam si sa cumpar dar nu stiu exact ce carti,asa ca m-am gindit sa merg la bibliotace iar daca gasesc ceva interesant voi cumpara pentru biblioteca ... In romanest eam Mama si copilul , lui Capraru - e OK, dar as mai citi si altceva - citesc in engleza cu toate ca imi place mai mult sa citesc in romaneste dar asta e, ma adaptaz ! Multumesc , Angi
andradap spune:
Neatza!!!
Sa speram ca azi vom afla vesti bune despre SOSONICA!!!
ELTEKA, sa nu exageram 11 ore a dormit DOAR dupa BOTEZ! In rest doarme de pe la 23:00-24:00 pana la 07:00-08:00. Dar asa cum spuneai eu nu il iau din patut pana nu face ochii mari ... Ca asa, cam cu o ora inainte de a se trezi incepe si se zvarcoleste, dar cu ochii inchisi, se mai opreste, mai sforaie, apoi iar 5 min. de gimnastica cu ochii inchisi, apoi iar sforaiala... etc
Si daca va uitati la poze o sa intelegeti de ce a fost asa obosit dupa BOTEZ(NU a dormit decat o ora in intervalul 11 dimineata - 12 noaptea). Oricum a fost carat pe placul lui NUMAI in brate!!! SI acum pica pe mine magareatza sa-l dezvatz!!! Ca sa nu mai spun ca ieri eram in parc cu copilul educat si cuminte stand in carut si vad deodata ca sotul il ia in brate CAND il intreb de ce... imi rapunde: "Asa! Ca mi-e drag de el! A stat destul in carut!!!"
PS: Apropos... nu vreau sa COBESC dar dupa botez ANTONIO nu a mai avut crize de plans de genu': "Orice-i faci plange." Ci a scancit asa cat de cat, dar daca il tin in brate si pe burtik (CUM o sa vedeti in pozele de la botez... ca aproape numai asa statea, inclusiv la biserica: ii place pozitia si cand ii e foame! ) nu zice nimik, doar se uita curios in jur!
O sa revin cu povesti de la botez (ca e si de ras si de plans ), dar deocamdata vreau sa aflam ce se intampla cu KAY si SONIA... Pentru ca NU as vrea sa par insensibila povestind chestii amuzante cand altii sufera...
Poze BOTEZ Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio
Andrada FERICITA de Antonio
kid spune:
Fetelor, am o nelamurire in legatura cu vaccinul de la 2 luni, va rog Trebuie facut la 2 luni fix? Bebita al meu face maine 2 luni, dr lui ne-a trimis la un alt dr ca sa-i faca vaccinul si ne-a spus sa-l facem la inceputul lunii iulie, ca e ok sa fie facut pe parcurcul lunii a doua. Dr la care ne-a trimis spune ca se poate face oricand pe parcursul lunii a treia si ne-a chemat la inceputul lunii viitoare. Nu e cam tarziu sa faca vaccinul la 2 luni jumate? Cu vaccinurile astea e ca la medicamentele gratuite, trebuie sa te ''bati'' pe ele la inceputul lunii, ca dupa aia se termina?
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.dacmotors.ro/xoops/html/modules/myalbum/viewcat.php?cid=39" target="_blank">
Poze cu juniorul meu