daca ar fi... ce locuri ati vizita?
Raspunsuri - Pagina 9
elvie spune:
Deliada vb. de nerorociri ca tsunami ,atentatele din Bali,cutremurele din Filipine ,In Thailanda nu-mi place viata de noapte (cred ca intelegi la ce ma refer).Eu cand merg undeva vreau sa ma simt in siguranta din toate punctele de vedere si vreau cat de cat civilizatie la oameni simpli nu mancatul cu degetele si scuipatul pe jos la picioarele tale in timp ce mananci.In China or fi ele orasele mai mari frumoase dar daca te afunzi inafara lor te apuca groaza.
Acum poate tu stai in Thailanda intr-o zona frumoasa si te-ai acomodat acolo ,eu nu as putea..
Un alt lucru care nu-mi place in tarile Asiatice este ca daca cumva cineva iti strecoara ceva droguri prin bagaje si nu reusesti sa dovedesti ca nu sunt ale tale risti sa primesti pedeapsa cu moartea,poate sunt eu prea negativista dar lucrurile astea se pot intampla mai des decat in alte parti ale lumii.Asa ca stau deoparte de tarile cu probleme.
Lai eu vad altfel lucrurile ,e una cand te duci sa vizitezi tara respectiva pt. o scurta perioada de timp si alta e cand locuiesti/lucrezi acolo ,vezi lucrurile mai in profunzime,Sigur sunt si restaurante decente ,fast food-uri dar in general miroase si igiena lasa de dorit.
Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)
Delidana spune:
Elvie, sint curioasa, tu ai fost in Tailanda sau povestesti din auzite? E doar o simpla intrebare, nu incerc sa fiu rautacioasa...
Iti spun sincer ca in 8 ani de cind sint aici n-am patit nimic si pot spune cu mina pe inima ca ma simt mai in siguranta in Tailanda decit in Romania. E adevarat ca nici nu umblu pe strazi intunecoase si laturalnice la miezul noptii (cu alte cuvinte nu mi-o caut cu luminarea ) insa am fost de multe ori noaptea in centru, unde e zona turistica si m-am intors cu taxiul acasa, singura. E important si pe unde mergi si la ce ora, thaii sint in general prietenosi, sint obisnuiti cu strainii si vor sa te ajute. Chiar ieri stateam si asteptam un taxi impreuna cu sotul si a venit la noi un domn mai in virsta si ne-a intrebat daca poate sa ne ajute cu ceva. Mi s-a parut foarte dragut din partea lui.
Viata de noapte e pentru cine vrea, "red light district" nu e o jungla in care piratii abia asteapta sa te rapeasca.
De partea cu drogurile ai cum sa te feresti daca tii ochii deschisi si bagajele aproape.
Iar la partea cu mincarea, ce sa zic? Eu ma tin de nas si trec mai departe. Am prieteni care se imbolnavesc destul de des de la mincarea servita pe marginea strazii pentru ca igiena in astfel de conditii lasa de dorit insa eu nu maninc niciodata in astfel de locuri, mai bine sufar de foame. Slava Domnului, alternative sint cu gramada, mai ales in mall-uri. Si de la restaurantele de acolo n-am avut niciodata probleme.
Parerea mea este ca nu trebuie sa pui o tara pe lista neagra pentru citeva chestii pe care le-ai auzit. Sint atitea lucruri frumoase de vizitat, e o cultura "altfel", o lume extraordinar de diferita de cea in care am crescut noi...
Lai, am vizitat si eu Singapore acum o saptamina, ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost curatenia exemplara de peste tot si amabilitatea oamenilor care incercau sa te ajute chiar daca nu le cereai ajutorul. M-as reintoarce cu placere.
Tu cind ai fost in Singapore?
www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
lai spune:
Delidana, am locuit un an in Singapore, asta a fost in 2002/2003.
Sincer, nu prea m-as vedea locuind acolo pe termen lung, poate tocmai unde e prea curat si prea ordonat, eu am nevoie si de putin haos sa ma simt bine Cel mai mult mi-a placut in Singapore locatia geografica si faptul ca banii castigati acolo iti permit sa te plimbi in celelalte tari din zona Acum glumesc putin, e frumos si in Singapore, dar ca bogatie culturala, ca frumusete naturala si ca fel de a fi al oamenilor eu am ramas mai impresionata de alte locuri din Asia de Sud-Est (Tailanda fiind printre ele ).
Lai
lai spune:
Ce-i drept, cand am fost in Nepal m-am dat viteaza sa mananc mancarea lor (nu cea pentru turisti, care exista uneori chiar prea din belsug - traseul din Annapurna e cunoscut ca Žapple pie trailŽ) si sa mananc cu mana ca ei si, desi nu mi-a putit nimic, am facut toxinfectie alimentara. Asta insa tocmai pentru ca eram acolo ca turist, daca as fi locuit pe o perioada mai lunga probabil mi s-ar fi obisnuit stomacul cu bacteriile locale
Lai
elvie spune:
Delidana nu am fost in Tailanda pt. ca am refuzat sa merg cand am avut ocazia,am ajuns doar in aieroport de multe ori,ce stiu mi-a povestit sotul care a lucrat acolo o perioada si fratele care nu sa putut acomoda acolo ,si nu ma refer la oameni cand vb. de nenorociri ,vb de catastrofele naturale care se pot intampla in tarile asiatice,sotul a avut de patru ori malaria pana acum din acceste tari ,acum noi toti suntem diferiti cu alte gusturi.Am o multime de prieteni thailandezi care spun acelasi lucruri,e adevarat ca sunt foarte prietenosi(dar si foarte cruzi) si dornici sa te ajute dar nu-mi place un lucru la ei ,se cred inferiori fata de omul caucazian si eu nu ma simt bine cand mi se acorda atata atentie nemeritata zic eu ,din accest motiv nu as putea locui in nici o tara asiatica .
Si mie mi-a placut Singapore cred ca e cel mai curat loc pe care l-am vizitat.
Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)
Delidana spune:
Elvie, este adevarat ca atunci cind auzim despre o tara pe care nu am vizitat-o ne influenteaza foarte mult parerea celorlalti. Una este sa vizitezi Tailanda si alta este sa lucrezi aici, cu oamenii. Sint doua Tailande extrem de diferite.
Perioada de acomodare este foarte grea, la mine a durat vreo 2 ani, abia dupa aceea au inceput lucrurile sa mearga de la sine.
Imi pare rau sa aud de experienta negativa a sotului tau si faptul ca a avut probleme de sanatate imi dau seama ca te-a marcat si pe tine...
In ceea ce priveste inferioritatea, asa sint si ei intre ei, nu numai fata de albi...e cultura lor...
Lai, cind am ajuns in Singapore, mai ales in zona primariei, am crezut ca sint in fata la Universitate. Probabil din cauza arhitecturii mi-am inchipuit ca asa ar putea arata si Bucurestiul nostru cu citeva trepte mai sus pe scara civilizatiei. Cine stie, poate in citiva ani.....
www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
monica-elizabet spune:
Eu am trait aproape 2 ani in Thailanda si mi-a placut f mult, exact cum spune si Delidana(pe care o cu aceasta ocazie) m-am simtit in siguranta si ziua si chiar si noaptea(nu te obliga nimeni sa mergi in cluburile de noapte) iar daca mergi intr-un local esti avertizat sa nu lasi absolut nimik pe masa nesupravegheat si apoi sa bei din el...probabil ca se gandesc la droguri(dar asta se poate intampla in orice alta parte a globului) mie personal nu mi s-a intamplat absolut nimic aici.
sunt atatea locuri frumoase de vizitat acolo...si mancarea este f buna si sanatoasa(mie chiar imi place cum miroase pe strada...deh gusturile nu se discuta ) dar nu am mancat de pe strada(aaa...poate o frigaruie, sau un fruct de la vanzatorii ambulanti...da...)
ce m-a deranjat prima data cand am ajuns acolo a fost canalizarea care este facuta cam la suprafata si cam mirosea...dar vorbea Delidanei...si cu aia m-a obisnuit
nu am vazut niciodata sa scuipe cineva pe strada, sa arunce ceva pe jos...sunt niste oameni calmi si civilizati,corecti...am numai cuvinte de lauda...
am mers si cu autobuzul de multe ori si va pot spune ca desi este cald si unele dintre autobuze nu au AC nimeni nu pute
repet asta este doar parerea mea fiecare are dreptul sa si-o spuna pe a lui.
despre Brazilia(tot din proprie experienta e adevarat un pic mai redusa decat in Th)nu pot spune insa acelasi lucru...ti-e frica sa mergi pe strada la cate lucruri se intampla(in districtul federal) oamenii nu sunt la fel de prietenosi.
sunt muuulte locuri frumoase de vizitat...toata lumea vb numai de partea frumoasa a lucrurilor(de carnaval...) dar nimeni nu spune de cate lucruri urate si murdare se intampla in Rio sau SP...de cati oameni saraci traiesc in corturi din folie de plastic,de jafuri armate si mai stiu eu ce...
numai bine si sa va distrati pe unde mergeti
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
CrisaS spune:
In India a fost cineva? Mi-ar placea sa aud impresii , mi-ar placea sa povesteasca cineva cum e acolo.Eu as vrea sa merg in toate tarile asiatice, de fapt as vrea sa vizitez lumea. Ar fi poate cadoul perfect.Mi-as dori sa vad INDIA.Insa numai la ideea ca ar trebui sa maninc mincarea lor, ma ia groaza.Mi-e sila si gata.Foarte multa lume e innebunita dupa mincarea indiana si eu nu inteleg de ce.Pentru ca nu am avut inca tupeul sa incerc.Si nici nu cred ca o sa-l am pentru ca mi-e sila cind ii vad cum maninca cu mina , mi-e sila de mincarea care pute ingrizitor si nici ei nu prea sint prieteni cu apa si sapunul si igiena lasa de dorit.Dar cu toate astea as vrea sa le vizitez tara , as vrea sa aflu cit mai multe despre INDIA.
La fel am patit cu restaurantele vietnameze.Nu pot minca si pace.Dar mi-as dori din toata inima sa merg acolo.Japonia nu mai vorbesc.Mincarea o maninc Chian vreau s-o vad dar tot asa nu vreau sa maninc.
Numai bine,
Crisa
Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080
CrisaS spune:
quote:
Originally posted by Malinka
sa raspund la un asemenea subiect...mi-ar trebui ore...
cred ca cel mai simplu ar fi...as vrea sa vad toata lumea...tarile arabe si cultura lor deosebita...japonia si tehnologiile super avansate...new york pentru cumparaturi...tarile nordice...sa nu mai zic de anglia...si multe, multe altele...
Crezi tu ca-i cel mai potrivit loc pentru cumparaturi?Iti spun eu ca nu.Du-te in Italia in Germania in Spania.
Crisa
Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080
monica-elizabet spune:
povestea cineva despre India ca sunt doua categorii sociale mari
unii fff bogati care traiesc efectiv in niste palate si altii care mor de foame si dorm pe trotuar in fatza acestor "palate"
si eu as vrea sa vizitez...dar sa mai creasca putin piticii sa-i iau si pe ei
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)