Azi plecam in concediu in Ungaria pe cont propriu pentru 2 saptamani. Am vrut sa ne facem asigurare medicala pentru aceasta perioada, dar in mai multe locuri din oras (agentii de turism) ni s-a spus ca nu este necesara asigurarea medicala in Ungaria, pentru ca exista un acord intre cele doua tari cu privire la asistenta medicala.
Stiu ca inainte de 1 ianuarie 2007 (inainte de aderarea Romaniei la UE), exista asa ceva, dar nu mai sunt la curent daca acordul a ramas sau nu valabil.
Este asa? Nu e necesara asigurarea? Pun intrebarea pentru cei care merg mai des in Ungaria. Nu as vrea sa am surprize neplacute pe acolo. Multumesc.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
eu sincera sa fiu mi-as face....pentru 25 de lei cat costa de persoana, ca sa nu am surprize. noi am fost ultima data anul trecut in noiembrie si trebuia.
Roxana
Asa e, pentru Ungaria nu e nevoie de asigurare medicala, inca inainte de intrarea in UE. E un acord semnat intre cele doua tari. Noi calatorim des in Ungaria, fiind la doar 10 km de granita, e sigura chestia. Puteti merge linistiti, acordul a ramas valabil!
Concediu placut!
Mihaela si fetele mele