Plata cu card in strainatate

Plata cu card in strainatate | Autor: diciu

Link direct la acest mesaj

Salutare!

Vrem sa mergem in concediu anu asta in strainatate..mai precis Croatia, Slovenia, Muntenegru. Ma gandisem sa-mi iau banii pe card.
Am 1 card brd, de debit...in lei...am sunat la banca si mi-a zis ca il pot folosi international...doar nefiind ambosat...e posibil ca la unele bancomate...banci sa nu mearga...

Ce stiti de asta...ce ma sfatuiti sa fac?..nu vreau sa risc

Multumesc!

anda

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

cind eram acasa in RO am fost si eu in vacanta si in Euroèpa si in SUA si cu un card tot BRD cum zici tu am scos linistita bani in moneda locala de pe card in diversele tari ... nu iti face probleme dc pe card scrie VISA sau MASTERCARD poti scoate bani dela bancomatele care au scris Visa sau mastercard pe ele. Nu poti face plati la toate magazinele dar nu e asa o mare problema ...

cursul de schimb e chiar mai bun decit la o casa de schimb, scoti bani ( in moneda tarii respective) la cursul BRD ... in plus nu stai cu caramida de bani in geanta ... sa iei de la banca un nr de telefon in caz de urgenta, dc se blocheaza cardul, dc .. dc... e bine sa stii un nr de telefon de la serv. clienti /carduri pt linistea ta sufleteasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

este mai convenabil sa folosesti cardul la plati in magazine sau restaurante decat sa scoti bani de pe el.Daca la plata cu cardul te costa doar convertia leu - euro, la folosirea bancomatului te costa si comisionul bancii care poate fi destul de mare.E bine sa ai bani la tine (euro),iar cardul sa-l fol mai mult in cazuri de forta majora.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

pt ce zici tu Tumpi ar face bine sa intrebe la banca ( BRD) inaiNte sa plece .. eu stiu ca nu aveau comisioane atit de mari si ca mi-a convenit sa scot bani ( vorbesc de ceva ani in urma decit sa schimb la voi in Germania ( eu aveam dolari, voi erati cu marcile .. deci corbesc de ani multi in urma ... comisionul vostru la banca pt schimb era imens iar cind am scos bani de pe card am platit o suma fixa care a fost platita in lei din cont si a aparaut la sf de luna pe extras ... deci eu am fost avantajata )

iar pt plata cu cardul ( nu cartea de credit ) tb sa vada mereu pe usile magazinelor dc au scris Visa sau MC .. depinde ce primesc si dc .. deci sa fie magazine mari in primul rind.. in Slovenia, croatia sau m.negru ... e cam ca in Ro unde nu cred ca poti plati cu cardul peste tot ... sau poate ma insel?!?!

Mergi la inceput

la intrebarea :
e posibil ca la unele bancomate...banci sa nu mearga...

raspunsul e.. da .. dc nu scrie pe bancomatul respectiv ce scrie pe cardul tau VISA sau MC...dar cum nu e numai o banca in oras si mai toate sunt concentrate in aceeasi zona ( centrala de obicei) dc nu merge la o banca merge la urmatoarea cu siguranta ....

Mergi la inceput

crista, e adev ca eu aveam la BCR cardul si inainte sa pelca anul trecut din tara am intrebat la banca si asta a fost raspunsul lor, ca e mai avantajos sa fac plati cu el decat sa scot de la bancomat.
De platit , asa e nu mere urisiune, eu am patit-o in Italia, la Coop,nu mi-au aceptat cardul,desi viza fiind.Nici acum nu am inteles prea bine.La voi cartea di credito e dif fata de cartea care o aveam eu in Ro.
De acee e bine de interesat din tara ce si cum.
Mie cartea mi-a fol f mult la platit bilete de avion pe net(in euro) si comisionul a fost mic,mic, insesizabil aproape fiinca a fost doar acea convertie din leu in euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Multumesc pentru raspunsuri!

Cardul meu nu e nici visa..nici mastercard...e maestro...

Cea de la banca mi-a zis ca singurul motiv pt care as putea avea probleme cu ea...e ca nu e embosata...

ideea e ca nu vreau sa risc..desigur voi pleca si cu cash...dar daca banii de pe card nu-i voi putea accesa cand am nevoie...e o problema...

desi ma auzit atatia ce platesc si scot bani in strainatate, cu card.

anda

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Mergi la inceput

anda maestro e frate cu mastercard ... decio e scris si maestro pe bancomate stai linistita .. sau dc nu e scris in cuvinte sunt cerculetele alea doua colrate ( semnul lor care il ai si tu pe card ) desenate pe bancomat sau pe usile magazinelor.. si al meu e tot maestro asta italian si era i cel din ro... si n.am avut probleme sa platesc la magazinele mari ( unde iti da aparatul si tu introduci codul PIN ) ... sau sa scot bani in moneda locala ...Eu nu as pleca cu banii cash ... caci sigur poti scoate liistita ... And bani cash de la aparat poti scoate crede.ma e cuvint ... nu poti face plati in toate magazinele sau restaurantele asta e sigur unica diferenta ...

Tumpi aici exista si carte de credit ( aia cu numele scris in evidenta ) si carduri cum zice Anda ... la COOP eu platesc cu cardul meu ( e maestro dar cred c merge s Visa) ... poate ai nimeit vreo toanta, poate i.-a fost frica ca te-a vazut straina ... poatenu v-ati inteles ca ele intreaba : bancomat sau carte de credit .. bancomat la italieni e acest card care nu e amboasat si care are o limita mai mica de cheltuieli zilnice decit o carte de credit ...deci in It in viit dc nu e card amboasat tb sa zici bancomat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Intr-adevar, Maestro este ne-embosata si nu e acceptata peste tot in magazine pe afara. Mie in Anglia de exemplu nu l-a acceptat POS-ul dintr-un magazin. Si nici intr-un dutyfree din Bruxelles de pe aeroport.
Dar la bancomate ar trebui sa mearga peste tot.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Noi am fost in vara asta in Croatia si Slovenia (pestera Postojna) si am platit fara nici o problema cu cardul pe peste tot (unele magazine de suveniruri , supermarketuri, toate benzinariile si chiar si intrarile la obiectivele turistice - Plitvice si Postojna).
Toti banii i-am avut pe un card Visa, dar am platit inclusiv cu cardul meu Maestro - toti cei unde am fost si care acceptau carduri acceptau inclusiv Maestro. si nu am avut nici o problema....cred ca poti sa iti iei un strict necesar pe card (noi am avut banii de cazare) si restul pe card.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by crista-s

Tumpi aici exista si carte de credit ( aia cu numele scris in evidenta ) si carduri cum zice Anda ... la COOP eu platesc cu cardul meu ( e maestro dar cred c merge s Visa) ... poate ai nimeit vreo toanta, poate i.-a fost frica ca te-a vazut straina ... poatenu v-ati inteles ca ele intreaba : bancomat sau carte de credit .. bancomat la italieni e acest card care nu e amboasat si care are o limita mai mica de cheltuieli zilnice decit o carte de credit ...deci in It in viit dc nu e card amboasat tb sa zici bancomat

Pai bancomat i-a zis si sora mea lui nenea de acolo(era un tont nu o toanta),da cica lucreaza numai cu cartta di credito nu si cu bancomat.Ciudatenie, fiinca eu consider carte de credit cea pe care am o limita.Da fiecare cu pasaricile lui.
Oricum cand se pleaca din tara e bine de interesat la banca de unde ai cardul.

Mergi la inceput