Clubul moldovencelor de peste Prut (47)
Raspunsuri - Pagina 28

CristinaGoji spune:
Buna seara, fetele!
Va multumesc la toate pentru felicitari cu ocazia aniversarii noastre! Sunteti tare scumpe, mai ales Lilia, care are o memorie atat de buna!
Intradevar, Vladut are ceva probleme de sanatate, fapt care m-a dat complet peste cap. Are reflux vezico-ureteral, o malformatie la aparatul urinar, din cauza careea o parte din urina se intoarce in rinichi si nu este evacuata in totalitate prin vezica. Partea buna este ca e de grad mic, gradul 2, si in 80% din cazuri dispare spontan, odata cu maturizarea aparatului urinar. Partea rea este ca trebuie sa nu faca infectii urinare, pentru ca ar ajunge foarte repede la rinichi, din cauza malformatiei. Si cum la sugari infectia urinara e greu de depistat, pentur ca ei nu stiu sa zica ca ii usutra cand fac pipi, exista sanse ca noi nici sa nu ne dam seama ca face infectie si pentru asta trebuie sa luam antibiotic in fiecare zi timp de 6 luni, profilactic, ca sa nu cumva sa faca infectie urinara, dupa care vom face o cistografie sa vedem daca malformatia a disparut, daca nu, mai urmeaza inca 6 luni de antibiotic zilnic, iar daca nici dupa aceasta nu dispare malformatia, va trebui operat, pentru ca in timp poate duce la insuficienta renala, ceea ce e groaznic. Am fost socata sa aud ca puiul meu are malformatie, chiar daca dr. au banuit asta inca de la prima ecografie, eu totusi eram sigura ca dupa cistografie ne vor spune ca e totul ok. Totusi nu este. Asa ca nu avem altceva decat sa asteptam si sa speram ca ne incadram in cele 80% de vindecari spontane.
Va multumesc ca nu uitati de noi.
Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea

julya spune:
Cristina multa multa putere ptr voi si Doamne ajuta sa scape Vladut cat mai repede si fara complicatii...pupa ursuletul...trebuie sa fie totul bine pentru puiutul mic...

alincic spune:
In primul rind sanatate puiului de Cristina,Sa se faca bine cit mai repede Vladut si sa uitati de probleme.
Alionusca,felicitari pt frumusica voastra.Sa va traiasca si sa va bucurati mereu.Ce sa zic,ai primit niste complimente si de la sotul meu(era linga mine cind priveam pozele voastre),arati foarte bine
.

doroti_5 spune:
Of Cristina, multa sanatate lu Vladut, ma rog sa se faca singur bine sa nu mai ia antibiotice.
E foarte rau cind e puiutul bolnav, vezi de ce plingea el, of mititelu. de la mine si sa stii ca ma rog pentu el.
doroti_5 cu
Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216787816/" target="_blank"> 6, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216565845/" target="_blank"> 7
www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216690237/" target="_blank"> AM 1 AN
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">
Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem

Balbina spune:
Cristina, multa sanatate lui Vladic, sa se faca bine cit mai curind, sa va incadrati in cele 80% de cazuri fericite!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad

Lucrusoare pentru bb2

LiliaToma spune:
Neata
Mai spun inca o data: Doamne ajuta pentru Vladut! Sa scape cat mai repede de problemele de sanatate si sa creasca nestiind ce e medicamentul.
Azi a iesit soarele in Bucuresti. Si e bine si frumos afara.
Amelia e la cresa, iar eu pierd timpul pe-aici, ma gandesc ce sa fac mancare( problema mea de totdeauna)
La toata lumea multa sanatate
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

CristinaGoji spune:
Multumesc Julya, Natalia, Alincic, Lilia si Diana pentru urari de sanatate! De medicamente din pacate nu avem cum scapa degraba, cel putin 6 luni va trebui sa luam antibiotic. Mi-i frica pentru imunitatea lui si cred ca o sa vb cu dr de familie sa ne recomande ceva tratament paralel pentru intarirea imunitatii, pentru ca atata antibiotic cred ca l-ar afecta in planul asta.
Diana - un bebe plange nu neaparat pentru ca este bolnav, asa ca pana la aparitia altor simptome nu ai cum sa-ti dai seama ca e ceva in neregula cu el. Ecografii am facut noi si mai demult, si nu s-a vazut nimic. In perioada aia cand Vladut parca nu mai contenea din plans vorbisem cu dr. de familie, iar ea mi-a zis ca asta e, am un bebe mai plangacios, dupa aia colici, care sunt normali, asa ca de chestia asta am putut sa ne dam seama numai datorita cistografiei, pe care nu ti-o recomanda nimeni s-o faci numai pt ca plange bebe. Deci ce vreau sa zic, un bebe plangacios nu e neaparat un bebe bolnav.
Poze

doroti_5 spune:
quote:
Originally posted by CristinaGoji
Diana - un bebe plange nu neaparat pentru ca este bolnav, asa ca pana la aparitia altor simptome nu ai cum sa-ti dai seama ca e ceva in neregula cu el. Ecografii am facut noi si mai demult, si nu s-a vazut nimic. In perioada aia cand Vladut parca nu mai contenea din plans vorbisem cu dr. de familie, iar ea mi-a zis ca asta e, am un bebe mai plangacios, dupa aia colici, care sunt normali, asa ca de chestia asta am putut sa ne dam seama numai datorita cistografiei, pe care nu ti-o recomanda nimeni s-o faci numai pt ca plange bebe. Deci ce vreau sa zic, un bebe plangacios nu e neaparat un bebe bolnav.
Poze
Cristina nu am zis asta, Doamne fereste, pur si simplu am facut un rezumat, adica cred ca de asta plinge mititelu, dar nu team acuzat de nimic, nici nas putea, mie mi se rupe sufletul cind aud de vriun copil bolnav.

doroti_5

BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216787816/" target="_blank"> 6, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216565845/" target="_blank"> 7
www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216690237/" target="_blank"> AM 1 AN
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">
Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem

katia spune:
Alionushca, vai ce copil frumos ai! Zici ca e un inger pe bune!
Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa!!!!!!
Cristina, imi pare rau pentru Vladut, sper sa treaca repede si sa-i fie bine!!!!

alionushca spune:
Buna ziua fetelor
Cristina imi pare rau pentru Vladut - atit de micut si antibiotice asa o perioada indelungata - cred paralel cu ele o sa-ti dea si pastile pentru ca sa nu se deregleze flora intestinala(cred disbacterioza se numeste), sa nu apara vreo candidoza zdravana de care e greu sa scapi - important sa treceti peste aceasta etapa - ca dupa, reusesti tu sa aduci imunitatea la un nivel f bun - s-a ales dintre doua rele una mai putin rea - medicamente zi de zi. Sanatate puiutului
P.S. eu motanului ii dadeam paralel cu antibiotice linex uneori nistatin ca sa nu aiba disbacterioza - la copil inseamna ca se da numaidecit - cred medicul iti va spune
Multumesc fetelor pentru cuvintele frumoasa - bebelusa naostra seamana leit-poleit cu sotul (putea sa ieie ceva si de la mine da nu a fost
), iar culoarea parului a luat-o de la taticul meu - tot timpul ii spuneam tatei ,, daca am sa am vreodata o fetita si va fi roscatica nu stiu ce iti fac,, - acum din ceruri
cred zimbeste cind o vede roscata.
Am facut ieri blincichi (clatite) - adica numai aluatul care dupa juma de ora o mers la gunoi
Tot timpul il faceam dupa aceasi receta - si niciodata nu mi s-a intinplat ca acum - se lipea de tigaie - si tigaia am schimbata si una am unso alta nu si nimic drag. taan ieri cind am ramas singuri si am vrut sa-i fac sotului ceava gustos ce-i place n-o iesit - ca dinadins. Nu inteleg de ce - poate faina era nu chiar buna - tot timpul pun fix in fix - data viitoare mii frica sa mai incercc si sa stric produse. Receta e de la soacra mea - 8 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, faina 4 pahare si un litru lapte - oare ce nu-i placu aluatului?
Botezul bebelusei
luna I, luna II, luna III
Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)