Clubul moldovencelor de peste Prut (47)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Diana, reteta de "ikra kabacikovaia" o gasesti www.citykitchen.ru/forum/index.php?showtopic=775&st=0&p=79244#entry79244" target="_blank">aici. Iar dovleceii umpluti si musacaua eu le fac mereu din ochi. Iti zic in mare principiul, te prinzi tu ce si cum. Dovlecei umpluti: aleg niste dovlecei nu prea mari, de obicei ii las cu coaja, dar daca e mai batrina, o curat. Ii tai in doua pe lungime si ii clocotesc in apa cu sare timp de vreo 5 minute. Apoi, dupa ce se racesc, scobesc miezul cu o lingurita, sa-mi iasa ca un fel de barcute. Asez barcutele intr-o tava, le umplu cu umplutura (carne tocata + legume prajite / ton din conserva + ceapa maruntita + porumb / piure de spanac + ou / alte variante), deasupra presar cascaval sau brinza de oi rasa si dau la cuptor pina se rumenesc.
Pentru musaca tot asa fierb un pic dovleceii, dar intregi, apoi dupa ce s-au racit, ii tai felii. Asez un strat de felii intr-o tava, apoi pun o parte din umplutura (carne tocata prajita cu legume de care vrei tu, dupa ce se raceste, amesteci compozitia cu 1-2 oua), apoi iar un strat de dovlecei, si iar un strat de umplutura. Deasupra pui dovlecei. Apoi bati separat niste oua cu 2-3 linguri de smintina, torni peste musaca, presari cascaval ras si dai la cuptor pentru vreo ora, cam asa.

------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.
Poze
Implinita la 30 de ani
Lucrusoare pentru bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doroti_5 spune:

quote:
Originally posted by Balbina

Diana, reteta de "ikra kabacikovaia" o gasesti www.citykitchen.ru/forum/index.php?showtopic=775&st=0&p=79244#entry79244" target="_blank">aici. Iar dovleceii umpluti si musacaua eu le fac mereu din ochi. Iti zic in mare principiul, te prinzi tu ce si cum. Dovlecei umpluti: aleg niste dovlecei nu prea mari, de obicei ii las cu coaja, dar daca e mai batrina, o curat. Ii tai in doua pe lungime si ii clocotesc in apa cu sare timp de vreo 5 minute. Apoi, dupa ce se racesc, scobesc miezul cu o lingurita, sa-mi iasa ca un fel de barcute. Asez barcutele intr-o tava, le umplu cu umplutura (carne tocata + legume
prajite / ton din conserva + ceapa maruntita + porumb / piure de spanac + ou / alte variante), deasupra presar cascaval sau brinza de oi rasa si dau la cuptor pina se rumenesc.
Pentru musaca tot asa fierb un pic dovleceii, dar intregi, apoi dupa ce s-au racit, ii tai felii. Asez un strat de felii intr-o tava, apoi pun o parte din umplutura (carne tocata prajita cu legume de care vrei tu, dupa ce se raceste, amesteci compozitia cu 1-2 oua), apoi iar un strat de dovlecei, si iar un strat de umplutura. Deasupra pui dovlecei. Apoi bati separat niste oua cu 2-3 linguri de smintina, torni peste musaca, presari cascaval ras si dai la cuptor pentru vreo ora, cam asa.

------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.
Poze
Implinita la 30 de ani
Lucrusoare pentru bb2

Mersi, vad ce am acasa si adaptez ceva.

doroti_5 cu Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216787816/" target="_blank"> 6, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216565845/" target="_blank"> 7
www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216690237/" target="_blank"> AM 1 AN
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">
Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Salut Moldovencele!!!!!!
Doar o pagina pe ziua de astazi?????????
Nati,suna bine receta din dovlecei,ramine de executat.
Diana,parca smt si gustul la mamaliguta ta,si brinza de oi,mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Eu am o supa si fasole prajita cu rosii murate.Gata ne ajunge
Lilia,of Doamne ce ne-ai zis.Domnul sa intareasca acea familie in mare necaz.
Si la noi aici in State,in Tacoma a fost un caz foarte tragic cu o fetita de 12 ani,Doamne apara-ne pe toti.
Davina,si eu stiu ca nu e voie cu copiii in spate.De aceea exersez cam rar,cind copiii dorm la ameaza si este sotul acasa in acel moment.Iesim repede,incuiem usa si facem vre-o citeva cercuri prin divizie.Data trecuta am iesit chiar si la strada un pic.
NU pot sta mai mult de 30 minute si nici nu sunt chiar relaxata cind stiu ca copiii sunt singuri.De obicei este si stapina acasa,dar parca nu as vrea sa "deranjez".Si cam asa facem noi lectiile.Pe fugarite si foarte rar..Si sunt un pic "furioasa" pe mine ca nu ma pot invata mai repede,caci am MAREEEEE NEVOIE sa ma deplasez singurica.Aici nu am nici un transport public .Este doar un autobuz care il vad ca se plimba,dar nu are statie linga mine,si nu e comod deloc.

Mergi la inceput

Davina,pt tine ar fi o iesire din situatie daca ai lua un profesor si ai face lectii cind e sotul acasa.
Aici la noi costa 800$ sa mergi la o scoala auto,pt mine acuma e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Buna,
ce pofta mi-ati facut cu bostaneii ,o sa-mi salvez si eu recetele.

Alina am vazut si aici clase si costa 700$ numai ca sa te invete teoria,si 500$pentru numai 6 ore de condus.Eu m-am apucat sa economisesc sa-mi iau citeva ore de practica sa-mi pun baza ca sotul o sa ma inebuneasca la cap daca se apuca el sa ma invete Felicitari pentru curajul sa iesi la strada ,tine-o tot asa.Si la noi aceiasi poveste cu transportul.Sa vezi ca dupa ce ai permis o sa vrei masina ,ca daca sotul e la servici si vrei o plimbare
Mariana unde ai disparut draga ?

ma duc sa fac si eu ceva de papa ca vine ora cinei.

Mergi la inceput

Alina,aveti o ora anumita pt cina? cum o serviti voi,aveti vre-un obicei familiar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Alina cina o luam pe la 6-7 cind vine sotul de la servici.mai greu imi e cu Deanna ca nu vrea sa manince si cere toata ziua bomboane.Voi cum o rezolvati cu dulciurile ?

Mergi la inceput

Alina,cu bomboanele noi ne descurcam binisor.Eu incerc sa nu am in casa bomboane.Cind mergem la magazin le cumpar pt fiecare ceva micut(putin) cit sa manince si apoi sa stie ca nu mai ieste.
DE fapt eu mereu am ceva dulce(cioco ) dar e pus undeva sus unde copiii nu vad,chiar daca se mai nimereste ceva la iveala,le mai dau si lor,dar ei stiu ca doar o bucatica si gata.
Mie imi place sa le cumpar Raisins(izium) in cutiute din alea mici,si Loredana le stia locul ,si cum se treze dimineata mergea direct dupa "zium".
Incearca si tu sa nu stea bomboanele la iveala,poate mai uita Deana de ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doroti_5 spune:

Buna dimineata.
Deci aseara ce am executat, am facut bostanei umpluti, numai ca daca eu sunt cascata, nu am citit cai clocoteste Nati ci cai opareste si miau esit nitelus tari, dar erau buni.Cu ce iam umplut? A mai ramas niste fripturica, da asa ca la unu era mult da doi nu se saturau.Am trecuto pe la blender si am adaugat miezul prajit de bostanel.Deasupra cind am dat sa pun brinza de oi, nu mai era, mio mincase lumea la friptua, asa ca am pus brinza de vaci sarata(am pus pe iarna in bocane si mia ramas jumate de bocanel, asa ca am avut acum ce face cu el), iam dat la cuptor si cind iam scos iam servit cu maionez, foarte buni, sotul o zis sa mai fac si nu lea gasit nici un cusur(el deobicei gaseste 100).
Fetelor eu la a mea nui dau bomboane de loc, ii dau biscuti bebelus, foarte buni, ii mai dau pufuleti cristinuta, pot sai mai dau cite o gua de inghetata cind maninc si eu(asta rar), in rest cam nimic.
Va zic o zi buna sau o noapte buna.

doroti_5 cu Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216787816/" target="_blank"> 6, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216565845/" target="_blank"> 7
www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216690237/" target="_blank"> AM 1 AN
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">
Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Neata
Of, fetelor, vorbiti de condus si eu suspin ca am carnet dar nu am mai condus de anul trecut. Sotul a zis o data ca nu are rabdare cu mine si eu m-am suparat. Singura inca mi-e frica, as fi avut nevoie de ceva sustinere. Acuma, au tot "ramat" astia cu drumurile:santuri pe centru, santuri pe lateral, santuri pe trotuar.. Asa ca nici atat nu am curah sa ies singura sa conduc printre ele.
Offf.
Diana, ma bucur tare mult ca sotului i-a placut mancarea. Al meu sot nu zice nika de mancare, dar nu mai mananca pe urma. I-am zis sa imi spuna ca nu ii place, sa nu mai fac a doua oara, dar el cred ca nu vrea sa ma jigneasca.
Alina, noi nu prea avem probleme cu dulciurile, ca Amelia nu prea mananca. Cere foarte rar si foarte putin( Natalia e martor)
Daca se intampla sa fie o perioada in care sa ceara mai des, incerc sa profit de situatie si sa ii zic ca nu obtine pana nu mananca mancare( am remarcat la mare ca si Natalia face asa cu Vlad). Incerc sa ma tin de cuvant: nu mananci, nu vezi bomboana.. Daca stie ca nu cedez, mananca.
Eu nu prea fac mancare acuma. E ft cald si nu avem pofta de mancare. Am niste vinete cu usturoi. Mai mancam cu rosii. Amelia e la cresa. Pentru ea cand vine, am niste "casha" si paste cu branza.
Eventual mai fierb niste coltunasi diseara( din cei cumparati)
Eu acuma in toiul verii am racit. Ieri ma durea gatul de muream. Spre seara am baut ceai de cimbrisor cu miere, am mancat o lamaie cu miere( mi se acrise sufletul) si am dat cu tantum verde. Dimineata nu ma mai durea gatul, dar imi curge nasul ca un robinet si ochii imi curg.
Numai mie mi se putea intampla sa racesc vara...
Dar trece si asta

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput