Sistemul de invatamant francez

Sistemul de invatamant francez | Autor: otau

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor!

Am revenit pe forum dupa o absenta ceva mai lunga.
Ma intereseaza cat mai multe date despre sistemul de invatamant francez, in special despre invatamantul primar. Care sunt asemanarile si deosebirile dintre sistemul francez si cel romanesc ?
Multumesc !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nord spune:

eu pot sa iti raspund partial la aceasta intrebare (probabil cauti un raspuns profesionist...eu pot sa iti dau un raspuns al unei persoane care a stat in franta un an de zile si a observat ceea ce este acolo)

In primul rand o mare diferenta este programul. copii nostri din invatamantul primar stau la scoala doar 4 ore, pe cand in franta copii stau la scoala de la 8h00 la 16h00 (cu posibilitatea de a prelungi pana la 19h00 contracost)
(plus miercurea este liber la ei, la noi nu)

In al doilea rand, programa. ei merg foarte mult pe practica, pe desen, pe stiintele naturii, pe mult sport si chiar educatie sexuala (explicata conform varstei). pe cand la noi, se face multa matematica si romana, orele de sport sunt inlocuite de cele de matematica

Al treilea punct, examinarea, testele, sistemul de notare. mi s-a parut destul de lejer, testele erau anuntate, cu programa. insa pe caietele copiilor zilnic avea mici teste ca sa le verifice nivelul de cunostinte pana la testele finale.

Eu am gasit acest sistem de invatamant eficient si benefic pentru copii.

succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Multumesc de raspuns.
Copilul meu va merge la scoala franceza pentru ca momentan nu ne aflam in Romania. El a facut primele doua clase in Romania si mi-e cam frica de acomodarea cu scoala. Mi-e frica sa nu se faca mai putina matematica decat in Romania, ca n-o sa stie gramatica limbii romane etc.
E adevarat ca programul e mai lung la scoala franceza. El va fi la scoala pana la 14.45.
Astept in continuare opinii.

Mergi la inceput