Bucurii de sept - oct 2006 (72)
Raspunsuri - Pagina 6
floricel79 spune:
Mai am o intrebare pt mamicile care alapteaza:
oare bebelusii vostri nu s-au invatat sa doarma in pat langa voi si langa tzitzi... ca Roxi a mea adoarma numai la tzitzi, o pun in patut si cand se foieste nu se linisteste cu suzeta trebuie s-o iau iar la san si tot asa si uneori o las in pat cu noi pana dimineata si uite-asa tot repetand procedura s-a cam invatat cu noi in pat!!!
Ce-i de facut?!
poze cu noi
Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006)
MamiLili spune:
quote:
Originally posted by floricel79
Mai am o intrebare pt mamicile care alapteaza:
oare bebelusii vostri nu s-au invatat sa doarma in pat langa voi si langa tzitzi...
Al meu doarme noaptea doar in patutul lui. Cand e aproape adormit (la san) il transfer in patut si isi continua somnul acolo, dupa ce-si gaseste pozitia preferata. Iar peste noapte, cand se trezeste, il alaptez si-l pun inapoi in pat. Doar dimineata il iau langa mine fiindca are chef sa se trezeasca iar eu-s somnoroasa tare, asa ca, simtindu-ma langa el mai face 1-2 ore nani.
Gety, am vazut c-ai scris ca ti-e teama sa nu se loveasca Maria in patut, cand face nani. La mine e exact invers, vreau sa-l stiu dormind doar in patut, desi se rostogoleste dintr-un capat in celalalt si se atinge de margini (fara sa se loveasca, am patut din material textil), decat sa-l stiu langa mine, mai ales ca se mai ridca noaptea in fundulet si uneori in picioare, cautandu-ma. Dac-ar fi in pat cu noi pe timpul noptii, ma tem ca ar cadea, la cat se foieste. Cum spuneam mai sus, doar dimineata il iau langa mine si stau cu mana pe el, sa-l simt.
Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)
Mathias' site ... coming soon!!!
beatrix spune:
buna dimineatza bucurii!
am intrat cat sa va spun ca am ajuns cu bine! Eric s-a comportat excelent la drum si s-a adaptaat foarte repede! e prietenos si rade cu toata lumea! de altfel va multumim pt urarile de ieri!
mamilili,special am intrat ca sa-ti spun cum se comporta caruciorul maclaren! nu stiu cum sunt trotuarele la voi in oras ca in bistritza sunt dezastru si sincer nu cred ca e bun caruciorul! daac mergi cu viteza melcului nu e problema dar daca mergi normal, nu mai zic daca te si grabesti un pic zdruncina foarte tare si cand sunt denivelari un pic mai adanci da cu rotile si se blocheaza! deci eu cred ca un carut sport dar cu rotile mai mari este mai indicat!
pup toate bucuriile si pe mamicile lor si sa ne auzim cu bine!
Beatrix si Eric
Adriana mica spune:
Buna ziua,
Am lipsit motivat, intrucat am avut o perioada cumplita la job.
In schimb, ultimele noutati despre noi sunt mai mult decat imbucuratoare: Dudu are in sfarsit un dintisor! Mai precis, doar un coltisor, dar deocamdata este bun si acela. Durerile nu au fost insuportabile, facem parte (inca!) din categoria copilasilor care nu se trezesc noaptea.
In plus, cam de o saptamana, Dudu se ridica din ce in ce mai des singur in picioare (pana acum, o facea doar ocazional). Pasi face doar sustinut, dar nu exageram cu asta, il lasam singur sa descopere si placerea asta. L-am pus de cateva ori si in premergator, dar nu mi se pare ok pozitia de mers cu care se invata (si cand il sustinem sa faca pasi, tot 'asezat in fundulet' pare ca sta).
Deja i se atribuie apelativul de "vorbaret", intrucat toata ziulica exerseaza cu spor diverse combinatii de silabe. Cel mai dulce insa este atunci cand se uita la sotul meu si ii spune"tata", direct si cu adresa.
Cat priveste meniul, eu cred ca este suficient de diversificat (inclusiv peste, ficatel), doar ca a inceput sa nu mai bea pre mult lapte (max.350ml pe zi), dar incercam sa compensam cu iaurtel si branzica. De departe mancarurile lui preferate sunt mamaliguta cu branza si supa de vacuta cu fidea, dar si fructele (in special cirese si piersici).
In ciuda faptului ca inca este aproapte stirb, am inceput sa ii dau mancare mai putin pasata. In primul rand, nu am mai amestecat totul, pt a se obisnui cu gusturi diferite. Apoi, cand ii fac supa pun toate legumele crude la tocator (nu la blender!) si le fierb asa maruntite. Unoeri accepta mancarea asa, alteori nu (caz in care, pun imediat blenderul in functiune). Ieri, spre exemplu, a primit un sfert de mar de la un alt copil in parc, si la molfatit asa intreg, din mana de la bona.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
gonghy spune:
Buna dimineata !
Iaca ca am timp de intrat si bantuit pe net.Putin dar merge,acum ca doarme Maya.
Lili daca mi-ar fii asa usor cu tricoul...Problema e,ca pitica se trezeste de vreo 2-3 ori pe noapte si bea putina apa,eu cum o simt ca sa trezit ii si bag sticla in gurita si adoarme imediat.Daca ar fii in patut si eu in camera cealalta,s-ar trezi pana ajung eu,ca pana o aud,pana ma ridic.
Doamne grea mai e treaba asta!!!
[quote][GETY
Gonghy, cred ca au senzor de miscare bebeii astia ai nostri. Eu daca as mai pune-o in patut, cred ca s-ar lovi tot timpul, ca noaptea se rostogoleste prin somn si se lipeste de mine. Asta e la noi ultima moda. Cum vom mai dormi in viitor? Cine stie?
/quote]
Gety am o intrebare intrebatoare.Sotul tau unde doarme,cu voi sau in alta camera?
La treaba cu senzorii Maya e experta.Iar la treaba cu invarteala chiar azi dimineata am gasit-o dormind cu capul la burta mea si picioarele spre capul meu.Se bagase asa in mine cu patura pana la gat si dormeeeaaa...
Dar totusi trebuie sa o invat sa doarma singurica,la ea in patut iar eu cu "hasbantul" .
De exemplu acum 20 min a adormit singurica.I-am dat lapticul la 9 ca atunci sa trezit si acum 20 min a luat sticla de ceai iar eu am pus-o la ea in patut si cand am mers peste 10 min dormea deja.Isi scosese sticla singutica si
Poate ca asa ar trebui sa fac si seara cand se culca,sa-i dau sticla cu lapte si sa o las sa adoarma singurica.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya
anangel_lexi spune:
Neata tuturor.
la multi ani, Bucurii de 12 !!!
Am dormit ceva mai bine azi noapte dar nu cu mult. Nu-mi place ca Maria si-a facut un obicei sa se trezeasca noaptea si sa nu mai vrea sa adoarma decat leganata...Asta e, sper sa se dezvete cat de curand.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
ramomar spune:
scriu si eu repede pana doarme mogaldeata mea
am vazut toate bucuriile frumoase, am vazut pufisorii cumse joaca ei de-a nenea dr. si sunt adorabili, gargarita minunata cu mamica ei frumoasa la mare, un baietel cu chip de inger, Mathias, care doarme in scaunel, ma vazut-o si pe Maria lui lexi cu baticut (asta a fost acum vreo saptamna, dar cum nu am apucat sa scriu atunci o fac acum pt. ca tare mult mi-a placut)
beatrix, bine ca ati avut drum bun pana pe meleagurile natale.
xandrutza,felicitari pentru progresele Narcisei
Adriana mica si mamilili, felicitari pentru dintzisorii bucuriilor voastre! Wow, ce de dinti are Mathy. Ne putem lauda si noi cu al doilea dinte iesit in 6 iulie, exact la 10 luni.
pufymic, sa mancati sanatosi dulceata! tot o mamica harnica si frumoasa ai ramas.
si acum sa va mai spun cate ceva despre noi: Patricia este bine, miscaretata nevoie mare, nu mai sta fara mine nici un minut, vrea sa ne plimbam de manuta toata ziua, nu mai sta nici in premergator, nici in scuanel, nici in patut, nici pe jos daca nu ma vede, iar cum da cu ochii de mine intinde manutele, zice "aida" de la haide
si trebuie sa ne plimabm, deci abia apuc sa-i faca mancare.
Chiar vroiam sa va intrenb: voi cum ii mai lasati cateva minute singurei ca sa respiram si noi? ce metode aplicati?
Danseaza cand aude muzica, ridica manutele si le balanseaza cand ii canta mama: "bate vantul crengile...", stiga puisorii si multe multe altele
Vad ca multe bucurii care papa tzitzi au probleme cu somnul. Si noi ne putem inscrie in aceiasi categorie. Peste zi am incercat sa nu ii mai dau atata tzitzi si i-am introdus formula. Uneori il accepta, alteori tot la tzitzi ajunge. Sunt disperata pentru ca ea doar la tzitzi stie sa se culce, altfel plange de zici ca e torturata si de la 1 an trebuie sa ma intorc la serviciu, deci va trebuie sa renuntam usor la tzitzi. Noaptea chiar daca se trezeste la o ora de cand a supt nu se culca altfel decat tot la tzitzi si de aceea imi e tare groaza de momentul in care o voi intarca. Fetele care aveti un pitic mai mare si l-ati intarcat sa imi ziceti si mie cum ati procedat si cum s-au descurcat piticii? in cat timp au acceptat biberonul? au plans rau noaptea? Pufymic, Marina, AlinaMorostes, Mephala si alte mamici care stiti ajutati-ma
Ieri a macat cu multa pofta biscuiti nestle muiati in laptic de vaca(3,5% grasime), dar daca ii pun putin in bibe nici nu casca gurita
aa, La multi ani Carmen! sa ai parte de multe bucurii in viata, sanatate, impliniri si tot ce-ti doresti tu! (cu scuzele de rigoare pentru intaziere)
va pupic
PS. Monica, lilina voi mai stiti ceva de itzy? nu am vazut demult postari de ale ei si sper ca e bine si ea si papusica ei dulce si frumoasa.
mami fericita de PATRICIA MARIA (06.09.2006)
microbu spune:
Neata!
Sper ca nu va stresez cu mesajul meu lung ca o zi de post.
Gonghy, la mare am luat bagaje multeeee dar inafara de hainutele groase nimic nu a fost in plus. Am pus hainute multe din care nu am folosit bluzele cu maneca lunga, pantalonii grosuti si caciulitele. Seara ieseam cu gargaritza imbracata intru-un body cu maneca scurta si fustita iar daca se racorea puneam un hanorac cu gluga (din bumbac, nu f. gros dar sa tina la vant) si dres lung, daca adormea in carucior ii puneam sosete si o acopeream cu o paturica. Ziua avea pe ea cel mult un body cu bretele sau o rochita fff subtire si decoltata sau halatul de baie.
La soare nu am tinut-o decat pana in 10 si dupa 17 si cu palarioara mereu, dar sa nu te gandesti ca era soarele pe cer si noi la plaja. Majoritatea timpului stateam la piscina hotelului care era inconjurata de ff multa verdeata si era umbra tot timpul zilei, mai erau si umbrele. In piscina ei am pus apa calduta de la dusuri dar am mai bagaat-o si in piscina mare dupa-amiaza cand se incalzea apa.
Pe plaja am stat putin pt ca fiind prea mica, nu stie sa se joace cu nisipul si il baga in gura, etc. Mai batea si cate un vantulet, mi-a fost teama sa nu raceasca. Apa marii era f rece, ne-am balacit cu piciorusele doar.
Cu mancarea nu a fost f complicat; in primele 2zile duceam legume la restaurantul hotelului (cu spaga de rigoare la bucatar),le fierbeau si le blenduiam in camera. Dar mi s-a parut complicat si fata vroia sa pape ce era in farfuria mea la restaurant nu ce-i faceam eu in camera...asa ca luam ciorbita de legume sau de pui, piure, etc si mancam amandoua la fel, mai combinam si cu borcanasele ei.
Ceaiul il faceam dimineata (in camera) pt toata ziua.
Cam atat, sper ca nu am uitat ceva.
Sandra
gargaritza
gabitzica spune:
Ramona hai ca iti raspund la intrebarea despre intarcat. Tudor a supt pana la un an si o luna jumate. Dupa un an am inceput sa-i dau lapte praf direct din canita cu cioc. A durat cam o saptamana pana a acceptat-o. Nu a baut deloc lapte din biberon si sunt foarte multumita pentru ca are o dantura impecabila. S-a intarcat singur practic. A fost un mancacios , dar nu a fost innebunit de tzatza asa cum e sora-sa care e toata ziua cu ea in gura. El nu s-a mai trezit noaptea de la 7 luni jumate , sugea doar seara si dimineata, fara completare.
Am inceput si Ioanei sa-i dau lapte din canita seara si bea foarte bine. Ii dau 100 ml inainte de san. Si ceaiul tot din canita il bea.
ramomar spune:
gabitzica, multumesc de raspuns Ce bine ar fi sa fie asa usor si la noi. Dupa cum zici tu ca e Ioana dupa tzitzi "innebunita" la fel e si Patri. Am sa incerc si eu canita cu cioc, desi la ceai si apa nu are nici un succes. La fel tu ai avut noroc daca Tudor nu s-a mai trezit noaptea. Mie de nopti imi e tare groaza, cred ca va face un scandal mostru, caci acum doar daca ii bag tzitzi in gura tace, altfel urla si se arcuieste la noi in brate de zici ca vrea sa plece.
pupici
mami fericita de PATRICIA MARIA (06.09.2006)