Copilul meu pleaca cu bona in RO, ce acte ?

Copilul meu pleaca cu bona in RO, ce acte ? | Autor: Vis albastru

Link direct la acest mesaj

Sora mea e in vizita la mine in Germania si as dori sa il trimit pe fiul meu cu ea in vacanta in Romania. Fiul meu e cetatean german, are Kinderausweis, dar cum e cu imputernicirea din partea parintilor pentru sora mea, ca are voie sa scoata copilul din Germania? La notar mi s-a spus ca ma costa intre 40-100 de Euro o astfel de hirtie.
Stie cineva mai bine?
Trebuie sa sun la amsada? Sau la politia de frontiera?

numai bine
Ani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Nu are nevoie de imputernicire ... imputernicirea de la granita romaneasca se refera la minorii cetateni romani !!!

de minorii cetateni ai altor state se ocupa tara lor de bastina ...deci interseaza-te numai ce ii tb unui minor cetatean german la politia de frontiera germana si la compania aero sau depinde cum calatoresc

uite aici pag politie de frontiera romaneasca .. care cere imputernicire ( care cuprinde tara, perioada ...)+ cazier celor care insotesc minori cetateni romani inafara granitelor romanesti
http://www.politiadefrontiera.ro/
cauta la conditii de calatorie .... dar nu are nici cea mai mica legatura cu un minor cetatean strain .. care are pasaport individual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

vis,
aici daca copilul pleaca cu altcineva in afara de parinte, unul din parinti se duce la primarie si semneaza o foaie ca e de acord cu iesirea copilului si atat. cred ca si in germania e cam la fel, tb sa te duci la primarie.
off-topic- sora ta e si bona ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Copiii mei tocmai au plecat cu parintii mei in Ro. TOt ce le-am dat a fost o imputernicire semnata de noi doi in fata notarului. Aici e gratis daca te duci la banca de care aparti. Eu am scris-o si el a legalizat-o. La fel am facut si in anii trecuti. Daca copilul nu e cetatean roman, ci numai strain, asa merge. Nu mai ai nevoie de altceva, decat un fel de consimtamant ca esti de acord cu calatoria lor cu respectivii/respectiva. Sunt exemple pe internet, eu de acolo l-am luat. In Ro nu a cerut-o nimeni, in schimb in Italia la intoarcere da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vis albastru spune:

Multumesc mult de raspunsurile date.
Am impresia ca e ca in proverbul cu pricina " cite bordeie, atitea obiceiuri". Cei de la Primarie habar n-au, cei de la autobuz sint siguri ca nu are nevoie de imputernicire, una calda una rece....
O sa dau miine telefon la granita germana...
Mathilda, e un fel de a spune ca sora mea e bona fiului meu, nu e , ea e numai in vizita la noi si doream sa ii trimit impreuna...
Simbata e plecarea, miine dau telefoane, ma duc si la notar, o sa mai caut in internet si va scriu ce am rezovalt.
Of, ce complicat e uneori...

Mergi la inceput