prajitura rumba, stie cineva?

Am mancat o astfel de prajitura si nu reusesc sa dau de reteta.
Stie cineva asa o prajitura?
Scuze ca nu stiu prea multe detalii decat ca era supeeer-delicioasa si avea visine prin ea.Poate dupa denumire o recunoaste cineva.
Multumesc!
Tatiana siMariuca (02.08.2006)
Raspunsuri

monica-elizabet spune:
uite am gasit pe culinar si in alte parti 3 variante(sper sa nu se supere fetele de-acolo ca am dat copy aici) eu nu am facut-o niciodata dar m-ai facut curioasa si am salvat si eu retele (ca tot sunt in cautare de prajiturele bune)
...insa parca nici una nu are vishine...numai la ultima varianta am vazut ceva stafide pe care banuiesc ca le poti inlocui cu visine...dar sigur apar fetele si dau ceva retete bune, bunute...
RUMBA
FOI :
7 galbenusuri cu 7 linguri de zahar (eventual zahar pudra) se spumeaza bine ; se adauga , pe rand, 7 linguri de apa , 7 linguri de ulei si 7 linguri de faina. Adaug si un varf de cutit de bicarbonat stins cu putina zeama de lamie (sau lapte ). Se vor coace , pe dosul tavii unse cu unt si infainate , 2 foi . Am mai spus aici in forum , ca daca cumva foile nu vor sa se desprinda de pe tava se ia un fir de papiota si se va trece intre tava si foaia de prajitura , iar foaia se va desprinde fara sa se rupa.
BLAT:
7 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar . Cand spuma e tare se adauga 1 cana de nuci taiate , 1 cana cu rahat taiat , 1 cana de stafide , 6 linguri cu faina si un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se coace un blat in tava unsa si infainata.
CREMA:
Se face o budinca din 350 ml lapte si un pachet de budinca de vanilie, adaug 4-5 linguri de zahar . Cand s-a racit budinca , spumez un cub de Rama (250g) si pun in aceasta spuma cate o lingura de budinca , pana se termina toata cantitatea .
GLAZURA:
Intr-un castronel pun 100g zahar pudra si 2 linguri de cacao . Le amestec si apoi torn 2 linguri de ulei si 2-3 linguri de apa foarte fierbinte. Se lucreaza repede glazura , asa calda se intinde peste prajitura.
Pentru mai mult efect eu presar si niste cocos ras pe aceasta glazura calda .
ARANJAREA:
(de jos in sus Foaie+crema +blat +crema+foaie +glazura de ciocolata
Rumba
170 g unt se freaca cu 150 g zahar, se adauga, pe rand, 7 galbenusuri, iar la urma 200 g faina si cele 7 albusuri batute spuma. Aluatul se imparte in 3, iar intr-o parte se pune cacao.
Crema : 150 g zahar, 150 g nuci macinate, 1 praf vanilie, 2 linguri rom, lapte fierbinte pana se face o pasta care se intinde
Glazura : 150 g zahar, 3 linguri cacao, 100 ml apa, 50 g unt
PRAJITURA RUMBA
este delicioasa
blat 1 - 8 albusuri
-8 linguri de zahar
-200 g nuca
- 100 g stafide
- 200 g rahat (cat mai colorat)
-100 g ciocolata menaj rasa (marunt)
- 1 praf de copt
- 3 linguri faina
blat 2 - blat de pandispan din 3 oua
trebuiesc 2 blaturi
crema
-8 galbenusuri
- 250 g zahar pudra
-200g unt sau marg rama
- vanilie
operatii pregatitoare
se rade ciocolata prin razatoarea mica
se taie cubulete mici rahatul
nucile se prajesc, se racesc apoi se zdrobesc nu prea marunt cu sucitorul apoi se vantura un pic pentru a curata cojile
blatu1
albusurile se bat spuma la inceput cu un praf de sare apoi cu zaharul. se adauga pe rand praful de copt(eu il pun nestins direct in spuma de oua), faina in ploaie, nucile, rahatul, stafidele, si cioc rasa.
se coace un blat intr-o forma bine unsa si tapetata cu faina(se poate pune si hartie). pt 8 oua forma sa fie de cca 30/30 cm
blat 2
se pregatesc si cele doua blaturi de pandispan in aceasi forma
eu le coc pe dosul tavii. daca ati batut bine ouale blatul nu va curge de pe dosul tavii si puteti sa le nivelati uniform.
crema
galbenusurile se pun la la aburi cu zaharul si 2-3 linguri de apa
puneti si vanilia (crema trebuie sa fie bine parfumata asa ca puneti vanilie din belsug).
se tine pe foc pana leaga.
se raceste si se amesteca cu untul
crema este delicioasa
prajitura se cladeste astfel:
blat2+crema+blat1+crema+blat2
prajitura se acopera cu un strat de cioc menaj topita pe aburi cu putin ulei
nota
in loc de blat2 se mai foloseste foide napolitana din comert dar este mai delicoasa cu blatul de pandispan
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)



Hildegard spune:
Si eu am o reteta de la mama mea dar tre' s-o scriu aici c-o am pe hartie si acuma n-am timp dar revin....
de-ale gurii
Stefan Peter
(1 an si 8 luni)


Taty spune:
Multumesc mult, Monica! Interesanta ideea ta de a inlocui stafidele cu visine,am sa incerc cit de curind si iti spun daca se aseamana cu deliciul pe care l-am papat mai demult.
Tatiana siMariuca (02.08.2006)

