Rezultate bitest
![](images/user_woman.png)
Buna,
Au iesit rezultatele de la bitest (sange recoltat in saptamana 10) si toate sunt normale, se incadreaza in paramterii normali. Ce e ciudat sunt rezultatele de la Free Beta HCG (valoare 40) si PAPP-A (valoare 1.00), unde nu sunt trecute limitele/normele in care ar trebui sa se incadreze aceste rezultate. Sunt motive de ingrijorare sau totul e ok?
Multumesc
Raspunsuri
witchy_witch spune:
Cum adica toate sunt normale in afara de PAPP-A si de Free Beta HCG??
Pai astea doua sunt singurele 2 componente ale sangelui pe care il analizeaza in laborator... pe baza lor se deduc riscurile.
Probabil ca toate RISCURILE ti-au iesit ok, nu? Pai asta este SUPER, fii bucuroasa! Limitele normale la cele 2 componente nu se trec pentru ca difera in functie de varsta MAMEI si de varsta exacta a SARCINII, adica sunt variabile. Dar in functie de cele 2 componente iti calculeaza tot restul de rezultate de pe hartie, deci nu ai niciun motiv de ingrijorare.... sapt. 33 cu
maricel in burtica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
intruder spune:
Normale, adica se incadreaza in parametri optimi. Igg a iesit pozitiv, dar igm e negativ, dar aici am intlees ca totul e ok. Singurele motive de ingrijorare veneau la de beta hcg si papp-a
witchy_witch spune:
Ah, am inteles. Dar acelea cu IcG si IgM nu provin de la bitest... ci de la analizele pentru toxoplasmoza, CMV, listeria, etc... Bitestul atata include: PAPP-A si Free Beta Hcg. Nu vei gasi valorile normale pentru ca asa cum ti-am spus ele se calculeaza in functie de 2 variabile: varsta exacta a bebeului, dar si varsta mamei. Asa ca si la 2 sarcini identice ca varsta a bebeului, acele limite difera...
Dar tu trebuie sa ai INTERPRETAREA acelor valori... probabil o ai pe hartia cu rezultate. Daca nu o ai, atunci du-te la medicul tau si intreaba-l unde sa te duci ca sa iti interpreteze rezultatul.
SUCCES! sapt. 33 cu
maricel in burtica
Carmilia spune:
Am facut si eu bitestul,dar la mine erau concluzii clare:"risc calculat-1/2543,prag de decizie 1/250,pacienta nu apartine unui grup cu risc crescut de trisomie 21 fetala(sindrom Down)".Pe langa rezultatul analizelor,cred ca era normal sa fie calculat si riscul.
Elemente luate in calcul:varsta,greutatea mamei,(ne)fumatoare,diabetica(nu),masuratori eco:LCC-lungimea craniocaudala,translucenta nucala,analize:PAPP,Free beta-HCG si varsta bebe.Nu prea trebuiau amestecate analizele pt.virusi in testul asta!Se face,de obicei,separat,dupa ce se face eco se ia si sangele pt.analiza.
Carmilia
zeririlouiza spune:
Carmilia imi cer scuze ca indraznesc sa te intreb, doctorul ti-a dat sa faci testul ca a vrut el sau pentru varsta ca am inteles, asta daca bitest este tot una cu dublu testy ca se da de la o anumita varsta, dar totusi eu cred ca-i voi cere doctorei, sau o intreb ce parere are
Louiza 12s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png
Carmilia spune:
Luiza,abia acum vad intrebarea taPt.cine e interesat,raspund totusi.Dupa o anumita varsta,31 de ani,dupa unii medici,e necesar sa se faca teste suplimentare,pt.sindromul Down,mai ales.Primul e dublul test,apoi triplul test si amniocenteza(parca mai e ceva,dar nu mai stiu ce).Eu am facut doar DT,pt ca a iesit bine.Sunt insa statistice si te pot baga in sperieti degeaba...Stiu pe cineva de 37 de ani,care a avut la DT risc de 1 la 50 sa aiba bebe cu Down si a turbat pana la TT, care a iesit bine...Nici nu stiu cum e mai bine,sa le faci sau nu...
Carmilia