Spondilita anchilozanta
Prezumtiv mi s-a pus acest diagnostic si mi s-au dat de facut multe teste de laborator.
Acum astept analizele si asta inca mai dureaza vreo 10 zile.
Va dati seama ca fierb
As vrea sa va intreb pe voi, nu despre boala ca am citit destul si-mi ajunge , ci daca cunoasteti persoane care au aceasta boala si daca isi duc o viata normala sau ...cam tot ce e de spus.
Va multumesc anticipat!
Doamne cu puterea Ta, ajuta-i micutei Diana sa se faca bine!
Raspunsuri
alina023 spune:
Mama mea are spondiloza. Dar nu stiu daca este acelasi lucru cu spondilita... Daca da...mama are o viata absolut normala. A urmat o perioada tratament, a facut niste infiltratii (extrem de dureroase dar care i-au facut mult bine) iar acum este bine. Mai are uneori crize dar trec relativ repede.
Multa sanatate!
Alina 16+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
Bee spune:
Tata are spondilita. SI are 56 de ani si a dus o viata perfect normala (poate chiar ceva mai multa miscare decat un om normal). Din cand in cand intra in crize cu dureri mai mari, dar cu tratament se rezolva. Deci se poate! Sper din suflet sa nu fie la tine vreo forma urata. Am vazut si asa ceva si m-am speriat. Insa de femei cu boala asta n-am auzit! Stiam ca e ereditara, dar sare peste partea feminina.
Sanatate.
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
aalina2003 spune:
Giulia,. sotul meu are spondilita anchilopoetica, adica in timp coloana se calcifiaza, fie de jos in sus (cum e la el), fie invers. Din cate stiu eu, se transmite de la tata la fiu, exista o gena responsabila pentru asta, care se identifica printr-o anlaliza de sange (Cred ca se numeste HLAB, dar nu mai stiu sigur0. Nu exista tratament, adica nu se vindeca, se poate doar stopa evolutia (fizioterapie)si trata crizele acute (antiimflamatoare). Evolutia nu este aceeasi la toata lumea, bineinteles. Din cate stiu eu, chiar daca esti purtatorul genei, se pare ca boala este declansata de prezenta unui virus la nivel digestiv. Am mai citit ca se pot face chiar si operatii, dar ca riscurile sunt mai mari decat beneficiile, asa se pare, deocamdata. Sotul meu are din cand in cand ureri la nivelul spatelui, aproape ca nu se poate misca si atunci recurge la antiimflamatoare. Recuperare de vreun fel nu a facut, dar se pare ca la el boala e stopata, deocmadata cel putin, fara sa se stie de ce. Sper sa fie fost de folos, adica sa fie vorba despre acelasi lucru la tine. Sanatate multa!
danilie spune:
am gasit mesajul acesta .Eu am spondilita anchilozanta de 10 ani iti spun sincer fii tare daca o ai si ai multa grija de tine intradeva-r e dureroasa daca vrei sa iti mai spun mai multe scrie-mi pe danamiloiu@hotmail.com nu dispera si multa multa gimnastica si ai grija de tine
lady_in_red spune:
Tatal meu sufera de problema ta.Crizele sunt, intr-adevar foarte dureroase dar la el functioneaza Tramadolul foarte bine.Plus multa kinetoterapie.De dus duce o viata normala, cu oarecari restrictii in ceea ce priveste efortul prelungit si ridicarea de greutati.Foarte rau ii este in crize care,din pacate acum, pe caldura sunt foarte dese.
Multa kinetoterapie, fizioterapie, innot sport in general.Mai poti folosi si aulin, la tata a functionat la inceputul bolii, cand nu era in stadiu avansat
Karina Iulissa-8ani-Codrin Iulian-1 an si 10 luni-Laura Andreea si Daniel Florin
lady_in_red spune:
Cea mai revolutionara solutie pare a fi infliximabul
Karina Iulissa-8ani-Codrin Iulian-1 an si 10 luni-Laura Andreea si Daniel Florin