"Cei mai iubiti dintre pamanteni " :) (7)
Raspunsuri - Pagina 6
iileana spune:
Denizel, Buli, multumesc de urari.
In rest, vacanta placuta tuturor, care pe unde va aflati. Si daca vreti cumva citeva grade Celsius in plus, dati un semn, va trimitem noi de-aicea o cisterna - doo, ca avem destule .
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
mara03 spune:
la multi ani tudorel de iileana!!! pupici de la tizul tudor-majestate.
moooor de cald!!!!!!!!!!!!!
Adela99 spune:
La multi ani, Tudor! si
si lu' majestatea pe care-l citesc si ma amuz :-)
aici ploo, ploo, ploo si zic astia ca o tine tot asa toata saptamana. se pregatesc astia de inundatii
mihaela_s spune:
Iileana, flacaului istetz!
Io-s la copt...da' cica azi s-a mai "racorit" citez din stirile meteo, sunt doar 36 de grade...huh!
Mihaela si fetele mele
Irimell spune:
'Neata!
Bun venit celor noi, bine te-am regasit Vik, La multi ani pentru Tudor de Iileana. Ma duc sa mai citesc din urma sa vad pe cine am uitat.
Pe la noi a plouat cu saptamina, dar de citeva zile sintem la uscat in soare arzator, asa ca poate s-a terminat cu sezonul ploios. Mi-e dor de un munte adevarat si racoare muuuulta.
Ce fluiera a concedii prin poiana, dar lasa ca vine si rindul meu in august. Problema mea e ca trebuie sa aleg o tara scandinava ca n-am decit citeva zile la dispozitie inainte de a merge in Ro. Grea alegere, zau...
Vacanta placuta tuturor! Sa aveti o zi minunata si racoroasa!
Va pup si mai vin!
iileana spune:
Multumesc, multumesc ptr urari .
Dragii mei scandinavi,
Neaparat, da' ne-a-pa-rat tre' sa va impartasesc o kestie, ca poate nu stiati si v-ar interesa sa aflati :-)
Cartea www.librariabucuresti.com/cgi-bin/Carti-Omul-si-clima-0-972-24-.htm" target="_blank">aceea de care ziceam, de altfel extrem de simpatica si instructiva, despre raportul clima - specie umana de-a lungul timpului, mi-a prilejuit o revelatie.
Am aflat ca un domn scotian considera ca:
“...aerul pe care il respiram se prezinta ca o “sinteza” a naturii inconjuratoare, ceea ce justifica pe deplin influenta lui asupra organismului si comportamentului uman.
Si chiar asupra limbajului! Vorbirea grosolana a popoarelor din nord s-ar explica prin reticenta lor de a deschide gura in aerul rece, avand drept rezultat un limbaj care abunda in consoane; invers, locuitorii tarilor calde deschid larg gura, si astfel limba lor abunda in vocale ( John Arbuthnot, “An Essay Concerning the Effects of the Air on Human Bodies”, Londra, 1733, cap. IV, par. 20 ) Ce simpla si perfecta e stiinta!”
Acuma stiti de unde vi se trage
In ceea ce ma priveste, ca traitor intr-o tara calda si bintuita de codu' rosu de canicula, nu-mi ramine decit sa "deschid larg gura" (fara reticente, cam atit de larg: ) si sa va spun ca: a e i o u ã â.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
iileana spune:
quote:
Originally posted by buli
haaa?
la noi nu fuse decit portocaliu
de aia ai asa multe consoane.
Irimell spune:
Iileana, am ris cu lacrimi...Mi-am si inchipuit lumea cu gura in forma de inimioara de la atita pronuntat vocale pe canicula asta...hihi. Mi-ai facut pofta de carti, abia astept sa dau iama prin librarii.
Ma gindeam ca domnul scotian are dreptate, dar cautind info despre Norvegia (pentru ca m-am hotarit in sfirsit ce sa vizitez) am ramas socata de cite vocale au...
Cum va ziceam, m-am hotarit la Norvegia si tot uitindu-ma la pozele cu fiorduri si ghetari ma mai racoresc si eu un pic. Incercati, poate functioneaza si la voi.
Seara buna!