"Cei mai iubiti dintre pamanteni " :) (7)
Raspunsuri - Pagina 17
mara03 spune:
mama rayu, bine-ai revenit! unii ne faceam griji, sa nu se fi intamplat ceva in timpul vacantei. ma bucur ca sunteti bine si ca v-a priit concediul in romania. bubu e o dulce, ca de obicei. mi-a placut mult in pozele de la mare.
la noi ploo intr-una asa ca nu e chip de lucru la fundatii. deocamcata stam si asteptam .
lorelaim spune:
Buna dimineatza
Ma scuzatzi ca nu apuc sa scriu da' de cand am dat de cartzi (si am un pic mai mult timp deoarece prunca e la gradi 3h si jumatate in fiec dim) multe... si mai multe :-) mi s-au cam lipit ochii de ecranul calculatorului :-) Mara - imi pare bine ca-tzi place link-ul cu e-books si pt cine doreste si mai multe cartzi gaseste la http://groups.yahoo.com/group/o_biblioteca_virtuala/. Eu, de vreo 2 zile m-am inscris pe acest grup si tot "rasfoiesc" pagini digitale :-)
Mihaela - tu stii ca ai dreptul la "maternity leave" platit (tzi se da min daca nu ai lucrat anterior in Suedia - ceea ce e aprox 5000kr/luna) pt fiecare copil cu varsta cuprinsa intre 0-8ani, nu? Automat primesti si alocatzie pt fiecare copil - pt primul 1050kr/luna si pt al 2-lea parca 1200kr/luna (da' nu stiu sigur - ca eu am numai o prunca :-)). Gradi - indiferent ca e particulara sau publica - se plateste la fel (cel putzin in Stockholm) - adica 3% din venitul brut al fam pt 1 copil, 2% pt al doilea copil si parca 1% pt 3+ copii in gradi; pana la max 1280kr/luna pt copil. Daca mama e acasa (nu are servici, nu frecventeaza cursurile unei fac, scoli profesionale, etc si nici nu merge la cursuri de lb suedeza - cazul meu acum) - atunci OBLIGATORIU copilul va fii inscris la program SCURT (max 6h/zii). Daca vrei mai multe info - potzi oricand sa ma intrebi - si eu itzi spun cu draga inima tot ce am aflat/invatzat din dec 2005 pana acum despre viatza de aici. Foarte posibil ca pretzurile in zona voastra sa fie mai mici - deoarece Stockholm-ul este un oras f scum - "cea mai scumpa capitala a Europei" si "al patrulea oras in lume" - vorbind de pretzuri (parca primul e Tokyo).
Va tzuck si am fugit sa pregatesc micul dejun :-)
O zii faina va doresc!
Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
speed spune:
azi am auzit o stire ce m-a indurerat/nedumerit profund...si anume cum credeti ca incalzirea globala va afecta Irlanda? se preconizeaza ca da,va fi nitzel mai cald dar deopotriva si mai umed...acum stimati telespectatori,cum sfintul ilie sa fie si mai umed decit pina acum???
emerald isle
lilanda spune:
quote:
Originally posted by mara03
nu ma pot abtine sa nu zic:
moaaama lorelai ce matinala esti!!!!!
Ast-am remarcat si io Ea si cu doruletz!!!
loreiam, anu' asta ajuns Stokholmu' pe primul loc??? Anul trecut era Londra, Oslo, Zurich, Copenhaga (pin-aci am tinut minte clasamentu :-)). Stokholmu' parca era mai jos de Dublin...chiar si decit Paris!!! (si mai era o chestie; cica din punct de vedere turistic, Moscova ar fi pe primul loc la preturi!!! ). Ahhh..am uitat sa va spun ca se lanseaza si-n Danemarca, Dacia Logan, cea mai ieftina masina!!! Pretu' estimat: 15.000 de euro
speed, ...da' acu serios, cum stati cu umiditatea in aer, ca inteleg ca aia la sol e ridicata??!
mara, scrisei la blog de Las Meninas. :-)
speed spune:
lilanda,cu umezeala din aer nu cred ca stam prea rau...din pacate predictiile se refereau la precipitatii...nush ce sa ma mai fac bolunzesc daca toate verile de'acum incolo vor fi ca si vara asta...cica de 70 de ani n-a mai plouat in halul asta in iulie-august...oare unde,unde sa ma duc? nu stiti,cum sunt scolile si traficul in Sahara?
emerald isle
mara03 spune:
lilanda, foarte interesant ce scrii tu acolo. link-ul e la favorite si va fi accesat zilnic de acum incolo.
doruletz, astept cu nerabdare continuarea la "new york, new york". e tot la favorite si tot zilnic va fi accesat.
fug sa bag cornu'n perna, ca am o durere de cap de-mi vine sa-l dau de pereti...
doruletz spune:
nseara,
bre lilutza, io nu-s matinala ca la ora aia la care scrisa lorelai si io dormeam dusa, io-s mai degraba noctambula, pe de-o parte din cauza de decalaj (da' asta incepe sa se estompeze) si pe de alta ca orele astea sunt singurele care imi apartin in totalitate, in care pot fac ce vreau. Si uneori vreau sa scriu p'acilea
Parisu nu era nici in primele 10 la scumpete, era pe locu 13 sau 14 intr-o vreme. Si io stiu ca Moscova era pe primul loc. Si las ca vine Bucurestiul din urma, un apartament in Militari cu vedere la lacu Ciurel ajunge in curand cat unul din arondismentul 16 cu vedere la Sena si Tour Eiffel. sa fim si noi primii la ceva.
Ah, si ca venii vorba de primii, alaltaieri iesi in sali filmul lui Mungiu si numai despre asta se vorbea p'aci.
mara
haha, vaz ca suedejii (care dealtfel au fost cei mai infocati critici europeni ai fratilor daneji pe vremea caricaturilor) o comisera si ei.
Zic io ce aflai, poate ne spun suedezele mai multe, cica ziaru "Nerikes Allehanda" a publicat o caricatura a profetului, i-a desenat corpu de caine si capu de profet. Bineinteles ca se adunara amatorii de desene sa protesteze si, evident', sa ceara ziarului sa se scuze (astia chiar au idei fixe cu scuzatul), iran si pakistan (cine altii?) protestara oficial.
Redactorul a refuzat sa-si ceara scuze si bine facu.
Acu' sunt curioasa daca danejii vor avea aceleasi reactii cum avusera fratii suedeji fata de ei sau o sa le sara in ajutor?!
mai viu io
lilanda spune:
quote:
Originally posted by doruletz
haha, vaz ca suedejii (care dealtfel au fost cei mai infocati critici europeni ai fratilor daneji pe vremea caricaturilor) o comisera si ei.
Zic io ce aflai, poate ne spun suedezele mai multe, cica ziaru "Nerikes Allehanda" a publicat o caricatura a profetului, i-a desenat corpu de caine si capu de profet. Bineinteles ca se adunara amatorii de desene sa protesteze si, evident', sa ceara ziarului sa se scuze (astia chiar au idei fixe cu scuzatul), iran si pakistan (cine altii?) protestara oficial.
Redactorul a refuzat sa-si ceara scuze si bine facu.
Acu' sunt curioasa daca danejii vor avea aceleasi reactii cum avusera fratii suedeji fata de ei sau o sa le sara in ajutor?!
mai viu io
Vaz ca musulmanii suedezi sint chiar civilizati!! Au solicitat www.dr.dk/Nyheder/Udland/2007/08/31/205851.htm?nyheder" target="_blank">consiliere imamilor daneji, fiindca nu stiu ce sa faca, sa nu iasa iar scandal Cica vor sa infiinteze in Europa un comitet de lupta impotriva ofenselor religioase!!!
PS Precizez ca unul dintre imamii mincinosi daneji muri anu asta de cancer...deci acu' is altii, nu tot aia de cind cu caricaturile!
PPS ...ahhh si cica presa daneza va reproduce caricaturile...asa zice www.dr.dk/Nyheder/Indland/2007/08/31/181831.htm" target="_blank">acilea