"Si ce daca mai calca barbatul pe alaturi"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Wonderful, nu vorbim de prejudecati. Astea sunt si vor fi de cand lumea. Vorbim despre oameni civilizati, educati si cu pretentii, cu principii, care totusi ajung sa insele, sau, desi se respecta si-si respecta partenerul de viata, sunt inselati.
Ok, mie mi-a placut oarecum realitatea articolului, si am vrut sa o postez aici. Nu, nu mi s-a parut de 2 lei, iar faptul ca unora asa li s-a parut nu ma face sa-mi reevaluez valorile.
Stiu ca au fost N subiecte pe tema asta, dar vor mai fi, caci, asta este realitatea.
Au fost in viata mea unele lucruri si discutii (nu exclusiv legate de viata de familie) care m-au facut sa nu mai fiu asa rigid si sa inteleg unele aspecte ale vietii si privite din alt unghi. Cred ca cea mai mare greseala pe care toti o facem sau suntem tentati sa o facem este ca nu suntem toleranti si suntem prea rigizi.
Cat despre infidelitate, e clar ca a fi infidel nu inseamna doar ca ai calcat stramb si ai ajuns sa faci lucruri intime cu altcineva. Sunt si alte moduri de infidelitate, dar care nu se pedepsesc si nu sunt acuzate in vreun fel.
Alt aspect ar fi ca e simplu sa judecam fara sa intelegem situatia. Scrisesem undeva o poezie despre omul care greseste, Vandal a contestat-o, daca bine retin ca el a fost. Dar odata pus intr-o situatie similara nimeni nu ar gandi asa. E asa de simplu sa schimbam regulile atunci cand e vorba de noi.
Si totusi, infidelitatea e jalnica si face apel in primul rand la propriile principii, la respectul ptr propria persoana. Dar, asa cum mentiona si articolul, se face referire la cei carora li se intampla ocazional, accidental, nu cei care fac din asta un sport.
Cat despre sfaturi, nu vreau sa revenim iar la prejudecati si jigniri, dar mie unul mi se par destul de potrivite. Articolul apare pa pagina site-ului, deci probabil facut de un reporter (nu indraznesc a spune psiholog), deci nu de o persoana subiectiva (desi subiectivi suntem toti intr-un fel sau altul)
Anyway, nu apar nici ce scrie in articol, nici dreptul la a doua sansa a tradatorului (fie el barbat sau femeie), ci...incercam o discutie privind fidelitatea/infidelitatea, din alt unghi.
Multumesc!

Alexandru, tati de copil perfect
Nu cred sa fi vazut vreodata ceva mai frumos decat copilul meu dormind...

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

Pe mine m-ar durea infinit mai mult nu sa-mi spuna ca s-a culcat cu o femeie ci ca s-a indragostit de alta femeie!Ar cadea cerul pe mine pt. ca nu stiu ce as mai putea face.N-as mai simti gelozie,nervi,etc ci o mare durere si neputinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

De mult, tare de mult a fost aici un subiect care a pus forumul pe jar despre casniciile deschise.

Care e unghiul din care vrei sa privim infidelitatea? Eu o privesc dintr-un singur unghi: acela al credintelor personale.

Sper ca nu-ti iei si tu jucariile si pleci cum au facut altii. Zi in ce lumina vezi tu subiectul si poate lumea reactioneaza. Da din punctul meu de vedere cu toata iducatia si rafinamentul cand il prinzi cu ailalta in pat ti se urca asa sangele la cap de l-ai omori pe nenorocit. Emotiile nu apuca sa treaca prin filtrul rationalului, astea sunt fandoseli moderne. Singura situatie in care nu ti s-ar urca sangele la cap e aia de mai sus, a casniciilor libere.

Grow where you're planted.

Mergi la inceput

Nu nu-mi iau nimic si nu plec nicaieri.Ma gandeam ca s-a pus pe tapet problema reactiei determinata (sa zicem)de educatie.Cred ca o femeie muncita de la tara si cu felul simplu(nu simplist)de-a lua lua
lucrurile,ar icni adanc si ar spune:deh,asta e!;dar oare ce gandeste?Cele 'educate' cred ca am reactiona aproape la fel(stupid sau nu)ce are aia si eu nu?;de fapt,tocmai asta este,e alta,e ceva nou.Incerc sa gandesc ca in barbat.
'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

quote:
Originally posted by Alex2

Anyway, habar nu am ce caut aici.

La asta ma refeream cu jucariile. Pentru claritate.

Grow where you're planted.

Mergi la inceput

Am inteles din prima.A starnit valuri si a plecat.Suntem prea multe,suntem prea blege pt. un subiect atat de'abstract'?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vandal spune:

Punctul de plecare al threadului e aberant...vorbesc de articolul in cauza care e plin de prejudecati si clisee (en passant cind am zis de femeia care ridica coada nu am spus-o cu nici-un gind jignitor ci pentru a puncta faptul ca femeile si barbatii inseala in aceleasi proportii).

Au fost nshpe mii de dezbateri despre infidelitate (si vor mai fi probabil) dar probabil ca de fiecare data discutiile ar fi mai....interesante daca:

1. Punctul de plecare ar fi clar si fara aberatii sinistre de genul barbatii inseala ca e plictisiti si femeile ca n-au ce face ;-).

2. Forumistele ar fi putin mai pertinente (la subiect) si mai putin eu/tu sintem frumoase/inteligente, el e un dobitoc paros, ea e o curva imputita.

3. Postarile ar fi diect la discutie si nu: cratima nu e pusa bine, ai scris cu i din a, eu stiu mai bine, tu esti prea tinara, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

"shi ce daca mai calca femeia pe alaturi"???

din perspectiva asta cred ca imi place mai mult subiectul.
tot spune vandal ca procentajul este egal intre barbatzii shi femeile care inshala.

eu ca o feminista ce sunt spun ca femeile sunt mai putine. multzi barbatzi inshala atit sotzia cit shi amanta .sotziei ii spune ca o iubeste numai pe ea ca nu exista in viata lui nimeni in afara de ea(bla bla bla),iar amantei ii jura ca nu este insurat ,ca este liber ca pasarea cerului (bla bla bla)chiar daca are 3 puradei acasa.

e greu sa judeci obiectiv un caz de infidelitate cind nu ai trecut prin problema ,dar shi cind ai trecut poate ca este shi mai greu.
ce decizi dupa ce ai fost implicat in infidelitate sigur nu este ce ai gindit cu anticipatie ,cu mintea rece fara sa fi pus in fata faptului.ar fi mult mai simplu daca am putea gindi la rece in momentele de criza,insa apare lupta intre ratiune shi sentimente shi tot corpul se incinge.deciziile sunt dictate de cel care a fost mai tare intre acestea doua.exista shi cazuri cind shi ratiunea shi sentimentele sunt de acord shi poate decizia este mai ushor de luat.
daca este greu sa decizi ce faci cu viata ta dupa ce treci prin problema ,la fel de greu sau poate mai greu este sa fii obiectiv shi sa vezi adevaratele probleme care au aparut in cuplu,sa te intorci shi sa vezi unde,cind,si ce sa intimplat.
cred ca am putea discuta ani shi tot nu am putea gasi solutzia aplicabila practic ,perfecta ,nedureroas.in teorie totul este simplu dar practica ne omoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

vandal,

tu in principiu ai dreptate: si barbatii si femeie este infideli.
Asta ca sa vezi ca simpatizez si cu kestia cu virgulele.

DAR motivele sint diferite, dupa parerea mea. Nu mai bune sau mai rele, ci diferite.
Femeile probabil sint impinse de niste frustrari din spate, pentru ca, structural, ca femeie, nu iti prea vine sa sari asa din senin pe unul pentru ca are tricoul mulat pe el.
Deci aduc in "aventura" si alte asteptari: de multe ori nerealiste.
Majoritatea femeilor - nu ma refer la cele pe bani - trebuie oarecum "vrajite".
Ca se mai vrajesc si singure, imaginindu-si ceva ce nu exista, e altceva. Ideea e ca al doilea are atribuit si un rol in plus fata de cel de vibrator.
Dramele incep cind personajul masculin chiar ia rolul in serios sau isi stringe chilotii si dispare a doua zi dimineatza cu desavirsire, si nu se asteptau la asta.
Deci... pot interveni complicatii psihologice.

Barbatii sint si construiti si educati altfel: exista de mii de ani categoria "vinat" pentru ei: pentru femei nu. Daca un barbat identifica - sau doar crede ca identifica - o oportunitate de a vina ceva, probabil percuteaza. Fara legatura cu nevasta de acasa, copii, restul vietii lui... samd.
Si mai exista categoria "divertisment".
Sint atitea cluburi si petreceri in care cite o femeie e servita la pachet cu o sticla de whisky, mici, bere si flori din partea casei. In contextul in care asta e totusi un obicei care se practica, e de asteptat sa nu isi faca mari probleme.
Barbati cu funditza nu se prea servesc la mese. Femei da.
Din ce am observat eu.

Din nou, nu ma refer la toti barbatii, asa cum nu ma refer nici la toate femeile. Ci doar la un procent reprezentativ.
Asa am si eu prietene care se trezesc dimineatza, isi beau cafeaua pe balcon, si le vine vreo idee sa cheme pe sus zugravul din fata hotelului la gimnastica de dimineatza. Si singura problema ar fi sa nu plece ala cu prosoape cu tot.
Da' astea's mai rare, desi...sint si din astea.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

Ce-mi plac mie discutiile astea pe teme pur umane, dar incercam sa "privim" din punctde vedere al oamenilor civilizati, intelectuali, etc....cand de fapt durerea in asemenea momente este pur umana...este ca si cand ti se inatmpla o tragedie si incerci samotivezi, de ex. moartea cuiva drag, cu faptul cain natura nimik nu se pierde, totul se transforma...

ALEX2, mie mi s-ar parea simplu sa discut, daca mi-ai spune simie, tu cat de intelagator ai fi daca sotia te-ar trada...ar mai conta cat de intelectual ai fi? ai incerca sa intelegi de ce a facut-o? te-ai jumara printre cei putini care ar reactiona "civilizat"?

Mergi la inceput