Scoli generale Bucuresti- TOP pe sectoare

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

quote:
Originally posted by Lala_D

Stati linistite, legea asta se va aplica obligatoriu doar incepand cu 2018 !!!...asta daca va mai exista pana atunci . Din 2008 doar optional.

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=12813&art=33358&cHash=aabc36adb0
O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bb 2)

Treaba asta e valabila pentru gradinita pentru restul se aplica din 2008. Acest pachet de legi aduce multe probleme si da batai de cap parintilor cu copii mai maricei.

Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

petruta nu se va aplica nici la scoli decat experimental din 2008 , urmand ca incet, incet sa se implementeze sistemul pana in 2018.

De unde sa faca rost in decurs de un an scolar ( 2007- 2008 ) de logistica necesara pentru a face schimbarea obligatorie in sistemul de invatamant primar si gimnazial ?
De unde cadre didactice si clase pentru a asimila minim 3 grupe pregatitoare pe scoala plus 4-5-6-7 clase a IX a in aceiasi scoala ?

Noi avem in momentul asta 7 clase de absolventi de clasa I ( deci in septembrie sunt clasa a 2 a ) si se fac inscrieri pentru inca 7 clase I pentru toamna lui 2007.
Minimul de clase pe an de la clasa I la clasa a VIII a este in momentul asta de 5 la fiecare categorie in scoala noastra si nu ar mai avea practic loc in scoala acele clase suplimentare , nu mai spun de profesori care sa predea la acesti elevi .

Nu cred ca suntem singurii in aceasta situatie astfel incat nu vad cum ar putea sa se aplice legea obligatoriu la scoala din 2008.

Ca sa nu mai spun ca ''absolventii'' de gradinita din 2008 au varste variabile intre 6 si 8 ani astfel incat nu au cum sa ii puna in grupa pregatitoare pe cei de aproape 8 ani ...din nou .
Va trebui sa se egalizeze intai varsta din gradinite si abia apoi vor putea sa aplice legea si in scolii.
La fel cum vor face cu absolventii de clasa a VIII a ?!
Acestia vor merge la liceu si nu vor ramane in scolii in 2008 din simplu motiv ca trebuie sa se implementeze sistemul conform noii legi incepand cu generatia de clasa a V a astfel incat sa poata da acele 18 teze obligatorii in cei 3 ani de zile precizati in lege.

Asa incat eu nu cred ca se va aplica prea curand ...parerea mea

PS : eu fac parte din categoria parintilor cu copii mai maricei, al meu va lua sigur schimbarea drept in freza fiind acum clasa a II a

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Lala, exact problemele astea le-am semnalat si eu la un subiect postat la Generale, cu lipsa logisticii si a reorganizarii materiilor de studiu, a personalului etc.

Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Fetele, multumesc de lamuriri.
Mda, nu suna bine deloc ce citesc .

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Buna fetelor,

Am inceput sa caut si eu scola pt Eric. La anul va avea 6.8ani.

Cornelia, stam in aceeasi zona. La Scoala 87 am invatat eu, dar am auzit ca nu mai e ce-a fost. Tot de rau am auzit si despre Sc. 80. Cica Sc. 84 de la Mc. Do Dristor ar fi mai rasarita.

Astfel ca trebuie sa extind un pic aria de cautare. Cine stie unde in Titan e Sc 195? As vrea sa aflu mai multe despre aceasta scoala pt ca ar fi relativ aproape de noi. Thx.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

V. Erica Scoala 195 se gaseste in urmatoarea locatie :

- vis a vis de Policlinica Titan se gaseste un complex comercial . In spatele acestui complex se afla situata scoala 195 si Inspectoratul scolar sector 3.

- poti veni de la Magazinul Titan, la prima intersectie semaforizata faci dreapta si apoi cam la 200 m se afla strada ( la dreapta) pe langa complex care duce direct la scoala.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Mergi la inceput

V. Erica tot in aria ta de cautare, mai aproape decat 195 se afla si scoala 88

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

quote:
Originally posted by Lala_D

V. Erica tot in aria ta de cautare, mai aproape decat 195 se afla si scoala 88

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Lala, Scoala 88 nu e cea de langa Liceul Mihai Viteazul (fost)?
Daca da, nu e mai aproape.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

V. Erica scoala nr 88 Mihai Viteazul este situata pe strada Odobesti , sector 3 .
Adica in spatele pietii Ramnicul Sarat , langa parcul IOR , actual Titan vechi. ( bulevardul cel mai apropiat este Liviu Rebreanu ).

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

V. Erica Scoala 84 este cea de pe Calea Vitan la intersectia cu Mihai Bravu. Pe criteriile de evaluare stabilte mai pe la inceputul subiectului proportia copiilor cu medie peste 9 la admitere este de 7,93% - mult prea putin!!!
Poate ca ar trebui sa ne orientam spre 195 sau 88, desi acum nu mi-e prea clar pe unde se gasesc, dar se pare ca nu prea departe. Pana la urma nici 79 nu ar fi asa departe. Criteriul care insa m-ar ajuta sa ma decid ar fi o invatatoare super ok, si asta nu doar pe criterii de "popularitate", indiferent cum a fost dobandita aceasta popularitate.
Deci fetele cu scolari puteti recomanda o invatatoare profesionista, la una dintre scolile de mai sus, pentru 2008 sau 2009???? Sau macar daca e vreuna pe care n-o recomandati, dati macar un PM sa ne ferim.
Numai bine va doresc.
V. Erica daca in cautarile tale gasesti vreo invatatoare cum se cuvine, spune-mi si mie. Voi face si eu la fel!

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput