Scoli generale Bucuresti- TOP pe sectoare
Raspunsuri - Pagina 27
vioerm spune:
Buna Elag,
Am incercat sa-ti trimit un PM insa am primit mesaj ca nu primesti PM.
Multumesc pentru informatii.
Scoala 114 are after school/semi-internat? Daca da stii cumva si cat costa?
Poti sa-mi trimiti un PM referitor la invatatoare bune din 114?
Voi incerca sa merg la ambele scoli pentru detalii.
Multumesc inca o data.
Elag spune:
Scoala 114 stiu ca are un semi-internat. Nu cunosc amanunte, cred ca mananca si sunt supreavegheati la teme. Fiind organizat chiar de scoala 114, care e de stat, nu cred ca are preturi mari, oricum nu ca un after-school.
O sa incerc sa aflu mai multe amanunte dar de abia dupa vacanta.
In legatura cu invatatoarele, tot ce pot sa fac este sa o rog pe invatatoarea noastra sa-mi faca o recomandare.
Vorbim de clasa I pentru anul viitor?
Noa spune:
Tot cautand si cautand informatii despre scolile bune din Bucuresti am gasit acest articol, care mi se pare f interesant si bine documentat.
Top 10- cele mai bune scoli din Bucuresti
» Spre deosebire de licee, scolile generale bune nu depind in asa de mare masura de pozitionarea intr-o locatie centrala.
» Chiar daca primele trei locuri sunt ocupate de scoli de centru, restul intrarilor vin din zona cartierelor.
Topul a fost realizat pe baza clasamentului admiterii 2009 prezent pe portalul SEI la adresa http://admitere.edu.ro/2009/staticRepI/j/
Cum invatamantul romanesc nu detine inca niste criterii clare de evaluare ale performantelor scolilor generale, astfel de clasamente
risca sa aiba o valabilitate partiala - mai ales in conditiile in care Inspectoratul scolar Judetean nu a definitivat inca o statistica a rezultatelor scolare pe anul scolar trecut, pentru fiecare scoala in parte. Pentru ca un astfel de top e necesar, acum, la inceputul noului an scolar, Romania libera a alcatuit un clasament \"empiric\", cu rol orientativ, al celor mai bune scoli bucurestene, folosind drept criteriu contributia in numar de elevi pe care o institutie de invatamant a adus-o in topul primilor 400 de copii care au intrat la liceu anul acesta, pe baza repartitiei computerizate. Repartitia computerizata s-a facut pe baza mediei de admitere (care reprezinta 50% media tezelor nationale si 50% media anilor la liceu) – in cazul primilor 400 acesta \"coborand\" pana la 9,71.
1.Scoala I–VIII nr. 11 \"I.H. Radulescu\" (Monetariei 5)
Are 20 de elevi in topul primilor 400 de elevi bucuresteni, dar nici unul in primii 20. Multi o vad ca o scoala de fite, din cauza locatiei - se afla in una din cele mai exclusiviste zone ale Capitalei, vizavi de Guvern, in Parcul Kiseleff. Este o scoala mica, asemenea suratelor aflate in suburbiile bogate din marile orase vestice. Spre deosebire de scolile bune de cartier, e mai prietenoasa cu elevii, pe care nu-i supraincarca cu obligatii si informatie. In interior este foarte bine dotata – afara, terenurile de sport sunt destul de putin ingrijite si cam inghesuite.
2.Scoala I–VIII nr. 79 \"Acad. N.Teodorescu\" (Cuza Voda 51)
Are 18 elevi in top 400 (trei in primii 12). scoala cu \"circuit inchis\" inainte de ’89, a ramas o scoala greu accesibila, beneficiind de o locatie centrala, zona Unirii. Are o clasa cu predare intensiv engleza. scoala de moda veche, cu elevi supradopati cu informatie.
3.Scoala I–VIII nr. 56 \"Jose Marti\" (Pache Protopopescu 109)
Are 14 elevi in Top 400. scoala de centru, in care a doua limba straina este spaniola, plus o clasa speciala de matematica, cu olimpici in fiecare an. Inainte de ‘89 a fost cu circuit \"inchis\" (vizitata de Ceausescu, rasplatita cu Meritul Cultural clasa 1).
4.Scoala I-VIII nr. 197 (Obcina Mare 2)
Are 12 elevi in topul celor 400; din acestia, doi s-au clasat
in primii 20 (locurile sase si 14). scoala de elita a sectorului 6 si in special a cartierului Drumul Taberei. Bune rezultate la olimpiadele nationale, in special la matematica si limba romana.
5.Scoala I–VIII nr. 195 (Lunca Bradului 5)
La fel ca scoala din DrumulTaberei, aceasta are 12 elevi in Top 400 – dar unul singur in Top 20. Locatia in Titan conteaza mai putin, atat timp cat parintii din toate cartierele se bat pe aceasta scoala (are in plus si avantajul apropierii de metrou).
6.Liceul Teoretic \"Ion Barbu\" (Nabucului 5)
Locatia este demicentrala, intre Calea 13 Septembrie si soseaua Panduri. In timp ce liceul este mai degraba mediocru, scoala generala straluceste prin 11 elevi aflati in topul celor 400 (dar cu nici unul printre primii 40 si cu multe intrari spre sfarsit).
7.Scoala I–VIII nr. 150 \"Sf. Elefterie\" (Eroii Sanitari 29-31)
Scoala de cartier demicentral, langa parcul de la Eroilor. Are zece elevi in Top 100, dintre acestia unul fiind prezent printre primii 10, pe locul 7. Are optiunea de semiinternat (pana la 18.00). Regimul este mai traditional, cu accent pe competitii scolare.
8.Scoala I–VIII nr. 117 (Fabricii 22)
Scoala de cartier, dar cu management ambitios si cu rezultate surprinzator de bune, de la an la an. Are noua elevi in topul celor 400, din care unul printre primii 20 (pozitia 13). Ca si Sf. Elefterie, are optiunea regimului de semiinternat.
9.Scoala I–VIII nr. 190 \"Marcela Penes\" (Nitu Vasile 16)
Scoala de cartier, localizata in Berceni, Piata Sudulu. In prezenta unor criterii mai nuantate, ar fi prins cu siguranta o pozitie mai buna in topul nostru. Are 8 elevi in topul celor 400 din care 2 in primii 20 (locurile 13 si 14).
10.Scoala I–VIII nr. 97 (Viorele 7)
Scoala de cartier recenta (infiintata in 1988), dar care s-a ridicat datorita unui management dur si ambitios. Ca aspect exterior e deprimanta (cladire anonima intr-o curte plina de betoane) – ca rezultate scolare mai putin: 8 elevii in topul 400.
beatrice75 spune:
Noa, da, poate tu ai fost bine intentionat,-a sa dai pe forum acest articol, dar iti spun sincer ca nu are de-a face cu realitatea catusi de putin. Nenea care a scris articolul habar n-are de ceea ce scrie....e pe dinafara/rau intentionat sau subiectivist.
beatrice75 spune:
Cat priveste debandada de la Scoala I–VIII nr. 11 \"I.H. Radulescu.....no comment, eu nu mi-as inscrie copilul aici. Scoala 79 are 2 clase pe nivel de intensiv engleza, nu una si 3 clase intensiv matematica.Asta ca sa-ti dau un exemplu ca domnul care a scris articolul nu are de-a face cu realitatea.
Noa spune:
Poate sunt mici inadvertente, dar criteriul pe baza caruia s-a realizat topul e unul real si specificat la inceput.
Oricum, chiar se precizeaza faptul ca nu poate fi vorba de o ierarhie foarte riguroasa tinand cont ca inca nu s-au stabilit criteriile clare pe baza carora sa fie evaluata o scoala.
loryi1974 spune:
Dupa parerea mea,chiar daca va zbateti sa il inscrieti la una din scolile de top,nimeni si nimic nu va garanteaza ca unul dintre cei 6-7-8 10-12 copii din top nspe va fi al vostru.
Si trebuie sa mai luati in considerare si faptul ca poate peste 8 ani scoala nu va mai fi in top nspe.
Multe se pot schimba.Fiecare copil este diferit.Parintii trebuie sa aiba grija sa il puna pe drumul potrivit pentru personalitatea lui.
Daca ma gandesc strict la copilul meu,sunt absolut convinsa ca,la modul cum invata si ce cunostinte are la varsta lui ,poate in orice moment sa concureze fara cea mai mica problema cu orice copil din scolile sus-amintite si sa iasa in primele locuri.
In definitiv,bastonase si liniute se fac peste tot,mai conteaza si ce face copilul in afara scolii,ce citeste,relatia cu parintii etc.
loryi1974 spune:
Si mai trebuie sa luati in considerare si faptul ca modalitatea de admitere la liceu se poate schimba asa ca trebuie sa va uitati si dupa dezechilibrele eviddente dintre media din gimnaziu si cea de la teste in unele scoli.