Fetele din America (86)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Andrada...am vizitat Turnul Londrei, Catedrala St. Paul, Westminster am vazut-o din mers pentru ca am ajuns la inchidere, am fost la Victoria & Albert Museum, London Eye (imediat dupa ce am lasat valizele la hotel), Kensington Palace, am mers la Greenwich cu vaporul...apoi plimbarele prin oras...Soho, o tura la Harrods (numa sa-mi fac inima rea) mers in Trafalgar Square, mincat fish & chips...mult cascat gura. Noi ne-am deplasat cu metroul foarte bine si am luat si autobuzul etajat pentru turisti.

N-am avut poze din toate ca am mai uitat aparatul in hotel...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Anamaria, ce frumos!!

Ma cam speriati cu invatatul asta in vacante. Noi suntem putin mai mici, intram in August la kindergarten, da' avand in vedere experienta mea de copil, n-aveam de gand sa ii dau nici un fel de lectii in vacante. Mi se pare impresionant ca pe Marcu il intereseaza Ciresarii.

Noi ne mutam la scoala publica in August desi educatoarea de la preschool-ul la care am fost ne-a sfatuit puternic impotriva. Clasa lui Bogdan de la "preschool" am vazut ca de fapt se numeste kindergarten (au facut niste poze si au afisat acolo - kindergarten class). Ei au invatat sa citeasca, sa faca tot felul de socoteli simple si educatoarea ne-a spus ca daca il dam la scoala publica va avea probleme, ca acolo ideea e ca "no child left behind" si nu se vor ocupa de al meu care stie sa citeasca, ci vor incepe din nou cu A ,B, C pentru cei ce nu stiu. Ne-a prezis ca copilul nostru se va plictisi, nu va suporta una ca asta (he wouldn't be able to stand that) si va incepe sa faca probleme in clasa, vom primi numai reclamatii si o sa vedem noi. M-a bagat nitel in sperieti. Voi ce ziceti, e adevarat ca la kindergarten la scoala publica va fi asa cum ne prezice educatoarea, sau ne vrea doar banii pe inca un an?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ramona, nici eu nu l-am cronometrat pina acum, dar m-am gindit ca e interesant sa vad ce si cum. Kumon nu par diferite de exercitiile de la scoala numa ca sint mai multe si se tot repeta. Ieri cind i le-am pus in fata n-am vazut ca erau cu trecerea de doua ori peste unitate si asta nu facuse. S-a chinuit singur pina mi-am dat eu seama, uf, nauca sint. Kumon mi se pare multa munca, e clar ca pe de o parte au nevoie de exercitii si viteza pe care ar capata-o ar ajuta, dar parca e un pic brea boring pentru virsta lor. Si acum in vacanta poate mai e timp, dar in timpul scolii, cu teme de scoala mi se pare prea mult. Deci deocamdata Kumon e NO pentru noi. Si apoi cit ii putem ajuta noi cu scoala...
Numai exercitiile cangurul din care a mai facut de vreo doua ori sint mai interesante, sint de dezvoltarea inteligentei mai degraba decit mecanica adunarior si scaderilor.
Cred ca si noi o sa raminem la highlights, incep sa-l abonez cind ne intoarcem din Ro.
Anamaria, Harrods zici, o sa incerc sa-l avoid, altfel cam la alea ne-am gindit si noi, poate si un castel medieval ceva daca e timp si nu e departe. Asta cu aparatul uitat la hotel si noi o facem des:). Weekendul trecut am fost in amish country la un resort la care mergem de cind e el mic de citeva ori pe an ( au si un parc de apa la interior) si imi place sa am poze cu el in acelasi cadru sa vad cum evolueaza, fireste ca in majoritate lasam aparatul in camera

Ruxij, daca stie sa citeasca Bogadanel cu siguranta se va plictisi la gradinita de la scoala, si cam au dreptate cu actul "no child left behind" si cu faptul ca nu se ocupa individual. Marcu a invatat insa alte skiluri sociale, sa se adapteze la un program de invatat, a avut oportunitatea sa interactioneze cu copii mai mari...etc, iar academic a progresat in ciuda faptului ca ceilalti inca mai scriau cifre si litere. ( a invatat sa citeasca mai bine, sa nu se grabeasca, sa inteleaga si sa redea, sa tina minte firul povestii, si mai ales sa scrie odata literele alea aliniate;)
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ah, deci cam asa e. Multumesc Andrada. Acum o sa vedem. Tot la scoala publica il dau din mai multe motive. Sunt prea multe fetite la gradinita asta si vreau sa intre si in alt mediu, sa nu vina el in clasa I nou in scoala, sa interactioneze cu mai multi baieti si daca se poate si mai mari (l-am dat la multiage class-nu stiu dc. a fost o idee buna, dar in ideea sa interactioneze cu cei mai mari). In plus, avem un schimb cu niste vecini care au un baietel de varsta lu' fi-miu si care merge la aceeasi scoala, daor in alta clasa. Dimineata vine copilul lor la noi si ii punem pe amandoi la autobuz si dupa amiaza de la 3 la 5 sta Bogdan la ei. Daca refuz aranjamentul poate isi gasesc altii si o sa avem nevoie la anul de asa ceva oricum. De invatat o sa invete si el ce invata ceilalti, ce rost are sa fie el inainte, oricum tot aici vine in clasa I. Cu disciplina vom vedea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

De curiozitate am dat si eu telefon la cel mai apropiat centru Kumon...trebuie sa vina cel putin de 2 ori pe saptamina la centru (30 minte/subiect), plus 20min/subiect homework zilnic. $40/copil pentru placement test, $90 security deposit, + $170/copil/lunar si 15 zile advance notice pentru intrerupere...

Mie una mi se pare cam costisitor daca doar invata rapiditatea. Ma gindesc ca deja eu destula munca la homeworkul de la scoala...nu stiu cit de incintati ar fii cu un bagaj asa greu...

Ramin si eu tot la workbookurile de la B&N (care acuma string praf) dar le reluam cam cu 3-4 saptamini inainte de inceperea scolii...si nu mult, doar citeva pagini pe zi de improspatare.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Asa e anamaria e si costisitor, si prea mult si cam inutil, ai sumarizat bine.
Cu manualele si noi de la B&N cind si cind..

Ruxi noi mai mult vorbim aici de teme decit se streseaza cupiii sa le faca.
Si noi am avut motive personale ptr care Marcu sa faca gradi la scoala publica, si in final acum la sf anului, pot spune ca am fost extrem de multumita per total. Un alt lucru important pe care l-a invatat e ce sa faca cind se plictiseste, cum sa-si ocupe mintea, Apoi a mai invatat sa manage timpul (o sa tot auzi fraza asta), cum sa isi organizeze mintea, cu scrisul a invatat sa isi aduca aminte de punctuatie, regulile de ortografie. A devenit interesat in spelling. I-a placut ca scoala ofera un aer de comunitate la activitatile extra-scolare. F probabil ca Bogdanel o sa fie cel mai bun de acolo ( cam toti puii de romani sint) dar si asa va avea o gramada de invatat, zic eu,
A

PS Marcu a avut 2 buddy-readers 5th graders, o relatie tare frumoasa a stabilit cu baietii astia, asa ca multiage e, cred, o idee minunata.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Fetele sunt o gramada de site uri de unde puteti download exercitii ptr copii! De la mate la engleza la science la ce vreti voi.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Corina, iar zic, fata ta e uimitor de isteaza, inmultiri si adunari si scaderi la sf clasei a doua e super!!
Ai testat IQ-ul? Ar fi interesant.
A

Mergi la inceput

Ruxij Raluca a fost la kindergarten la public si nu a fost deloc asa cum zice teacher ul baietelului tau. Raluca fiindca stia tot alfabetul a fost pusa intr un program special de reading. NU a asteptat dupa ceilalti sa invete si ei literele.
Vrea sa ti mai ia banuti...

No child left behind- nu i poate lasa repetenti, mie asa mi s a explicat ca inseamna chestia asta. Si daca nu stie nimic merge inainte daca mama si tata nu s de acord sa repete. Si uite asa ajung in a 5a si nu stiu tabla inmultirii....trist!

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

Andrada, nu! Si este si complet bilingual. Mi au recomandat sa skip clasa a 3a dar nu vreau s o accelerez. Si asa nu are 8 ani cand o sa fie intr a 3a. Si apoi dupa studii timp de munca are cacalau...

corina mama Ralucai

Mergi la inceput