Mamici noiembrie-decembrie 2007 (41)
Raspunsuri - Pagina 16

Victo spune:
adalia mama..lasa ca nu/i mare lcuru de raceala ceea...da/i cu ceaiuri si ce mai stii tu..oricum tot in 3 zile trece, si cu ceai, si cu pastile.
eu am fost racita la inceputul sarcinii dar nici nu m/am gandit sa iau ceva. Si ABSOLUT fara aspirina, dar banuiesc ca toata lumea stie deja...
auziti..da cata ciocolata avem voie intr/o zi?..pana acum nu prea puneam gura pe ea..da azi..tot iau..2/3/4 cuburi..imediat o termin..
22+
piticul Stefanut

MaraD spune:
Salutare burticutze ...
Mai da mult are omu' de citit daca absenteaza cateva zile!!!! E super ca forumul e asa activ!
M-a surprins "noul val" de mamici ... asa poc-poc 4 dintr-o lovitura ! BUN VENIT NOILOR BURTICI ... sarcini usoare si bebici sanatosi si saltareti! Ce bine e sa vezi ca "familia de noiembrie decembrie" se mareste chiar si acum!
Anca, multumesc de carucior si Jasmine multumesc de "semnalul de alarma"
. Chiar imi propusesem sa ma rog de cineva sa-mi puna si mie caruciorul pe prima pagina! Si cand am intrat sa verific ...
il aveam deja!
Mara 21+ ... mami de
Mara&BB

dana vio spune:
Am vazut ca discutati despre anticorpii Rh si m-am mirat putin, eu am facut ieri prima data dozarea asta si de la spital, la noi se face la centrul de sange (nu stiu cum se cheama exact) mi-au spus ca trebuie s-o repet in fiecare luna! A incercat asistenta sa ma linisteasca, mi-a spus ca de obicei anticorpii astia apar la 4 sau 5 sarcina, dar ca trebuie sa fac dozarea. Azi am trimis-o pe sora mea dupa rezultate (sunt negative) si, din nou, i-au explicat si ei ca neaparat sa merg sa fac dozarea lunara.
MF a spus ca asa trebuie, gine a zis ca o data e suficient.
Eu nu mai inteleg nimic, dar am sa merg lunar la testare, cativa picuri de sange nu-i mare lucru. Mai ales ca ma duc cu seringile de-acasa!
dana vio 15+

MaraD spune:
Pufu ... uite ca ai trecut si peste hopul asta ... felicitari! Acum fara discutie tre' sa te menajezi la maxim, fara efort de nici un fel (mai ales daca si simti burtica mai sensibila!). Pat, TV, somnic si ... room service complet daca e posibil . Nici macar in picioare sa nu stai prea mult ... Apoi incet, incet revii la activitati normale permise unei mami in devenire! Si ai sa vezi ca totul va fi ok si ai sa pui la "dosar inchis" perioada asta de stres si asteptare!
BB_Yasmi ... bine ai venit acasa ... te lasam sa iti revii putintel dupa zbor, sa iti tragi rasuflarea ... si apoi te asteptam "la gura sobei"
cu povesti ... si poze, evident!
Mara 21+

adra_bell spune:
DanaVio eu am facut prima dozare la Centrul de Hematologie, pe undeva pe langa Titulescu, in saptamana a 10-a, cred. Ei m-au chemat in luna in a 6-a. Cat despre ginecolog, chiar nu s-a aratat ingrijorat,mai ales dupa ce a vazut ca nu mi-au aparut anticorpi.
adra_bell 20+ cu
Eva-Elena

Victo spune:
fetele..v/am trimis poze...
si de la nunta si de cd aveam burtica miculuta..si una recenta, chiar de azi..:)
rog pe cineva priceput sa le puna in folderul acela.22+
piticul Stefanut

softurela spune:
quote:
Originally posted by adra_bell
DanaVio eu am facut prima dozare la Centrul de Hematologie, pe undeva pe langa Titulescu, in saptamana a 10-a, cred. Ei m-au chemat in luna in a 6-a. Cat despre ginecolog, chiar nu s-a aratat ingrijorat,mai ales dupa ce a vazut ca nu mi-au aparut anticorpi.
adra_bell20+ cu
Eva-Elena
Multumesc pentru urarile de bun venit,
Multa sanatate
Sunt curioasa, daca exista burtici cu RH negativ si la care pe parcursul primei sarcini au aparut la analize anticorpi imuni de tip Anti-D ? Teoria spune ca la primul copil nu exista nici un risc, pentru ca sangele matern intra in contact cu sangele copilului abia la nastere si atunci incepe fabricarea de anticorpi (in cazul in care copilul e RH pozitiv, ca tatal). In practica in schimb, suntem chemate luna de luna pentru a ni se face analizele, desi teoretic la primul copil nu ar trebui sa existe nici un risc. Nu am nici o problema in a face ce e mai bine pentru copil, dar mi se pare ciudat ca de fiecare data cand merg sa mi se sugereze "sa-mi dati niste bani sa-i dau si laborantei ?" Am inceput sa am indoieli in ceea ce priveste necesitatea acestei analize atat de des. Aceeasi intrebare o am pentru anticorpii anti-B sau anti-A, la prima sarcina.
Multumesc si scuze daca par paranoica. Dar poate ma lamureste cineva de ce trebuie sa merg in fiecare luna la clinica, daca cartile de specialitate spun altceva. Nu am avut nici un avort, deja la primele 2 testari am iesit negativ, deci ?

MaraD spune:
Done Victo! ... superba mireasa si rochie ... dar si mai superba burticutza
Se vede treaba ca e cam tarziu si nu prea e actvitate pe forum ...
ce nasol e ca am orele comlet aiurea fata de voi si va prind doar pe la sfarsitul "programului" ... si pana recuperez de citit e deja ora de culcare in Ro
Apropos, Erika, deocamdata nu cred ca e cazul sa iti faci probleme din cauza placentei jos inserate. Si eu am la fel ... dar mi s-a spus clar ca deocamdata nu e caz de previa si oricum uterul e in continua crestere iar placenta de obicei migreaza pe masura cresterii uterului. Eventual se propune acum o monitorizare mai atenta la ecograf a placentei si abia peste o luna si ceva se poate da cat de cat un verdict. Daca placenta se ridica, perfect! Poti naste natural. Daca nu, atunci da, cezariana. Asa ca nu te stresi deocamdata.
V-am pupat si somnic usor celor care mai citesc la ora asta ...
Mara 21+