* Ghiocei de martie-aprilie 2006 (38) *

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iris77 spune:

multumesc fetelor care mi/au urat bun venit si nu numai, din pacate se pare ca nimerit intr/un moment ...de restriste...vad ca sunteti impartite in mai multe tabere... nu poti multumi pe toata lumea este ceva normal, dar bine ar fi si pentru ..novicii ca mine ca apele in care va scaldati sa nu mai fie tulburi ...si sa se linisteasca.
asa ca sa ma introduc si eu in atmosfera am sa va scriu cate ceva despre fetita mea Maria. este un copil sociabil, vesel,care doarme cat e noaptea de lunga, nu prea manaca in schimb, vorbeste foarte mult pentru un copil de varsta ei, si o spun fara lipsa de modestie ca in prezent rosteste peste 40 de cuvinte.
mie mi/ati fi de mare ajutor daca mi/ati da ceva sfaturi legate de ce anume sa fac pentru a/i stimula pofta de mancare. tin sa mai specific ca in prezent are aprox 9 kg si 78 cm.

iris mami de maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

Simona, tot voiam sa-ti zic, imi pare rau ca ti-a venit si tie CM...asta e! las' ca poate luna asta ne-o iesi si noua pasienta ...si io-s dezamagita, dar mergem inainte

Catrinel, chiar voiam sa te intreb in ce religie o veti boteza pe Oana. Si Marc e botezat romano-catolic, sotul e catolic, eu ortodoxa, noi am facut si cununia religioasa la catolici. Si zici ca au acceptat s-o boteze chiar daca voi sunteti ortodocsi? super! o sa vezi ce frumoase botezuri fac! si nu dezbraca copiii. La noi a fost f. frumos, ne-a intrebat preotul inainte in ce limba vrem, cati preoti sa fie la botez, si au acceptat doua perechi de nasi care erau ortodocsi (aia au fost si la nunta noastra).

Micaalsa, veniti la Felix? fara Iulia??? no, pai sper sa ne vedem si asa!

Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Ceela ce mai faceti? Ati scapat de necaz?

Iris77 bine ai sosit la noi impreuna cu Maria Cornelia!
Nu te teme,aici,cu toate micile noastre neintelegeri avem o gasca de fete minunate,fiecare in felul ei.Sa stii ca si la alte subiecte la scutece am observat probleme din pacate...deci nu suntem un caz aparte.

Aida a pus deja pozele micutei tale in albumul nostru.Acolo am vazut o domnisoara delicata care si-a ales margelutele,nu?Mi-a placut si poza de la turta in care parea mirata si intrebatoare.
La pofta de mincare poate niste picaturi cu vitamine pentru copilasi de virsta ei.Aici totusi nu se da nimic pina la 2 ani.
Te asteptam sa ne povestesti mai multe despre ea.

Alinaalex si aici botezul se face foarte devreme,la maximum 2 luni.Imi pare rau ca luna aceasta au aparut rusii...Poate ca luna viitoare ne dai vestea buna si poate te duci impreuna cu Simona la odisee... Ei uite ca nici la noi nu-i o vreme de invidiat.Azi au fost 12 C si innourat...De un timp verile au fost mai ploiase decit de obicei iar iernile mai calduroase.Aici se zice ca daca e iarna grea e vara calda fiindca se compenseaza asa incit temperaturile mediile anuale sa ramina cam la acelasi nivel.

Cameliada multumim pentru poze! Ce tricicleta interesanta are Tudor! E prima data cind vad asa ceva.Imi pare rau ca a avut nevoie de antibiotic...Eu ma gindesc des la voi mai ales ca baieteii nostri sunt nascuti in aceeasi zi.Stii,eu am fost in Tulcea cu sotul ca sa-l duc in Delta,la inceputul "pasiunii" noastre...
Ne-am plimbat pe canale acolo un pic...Parca este si un muzeu arheologic prin apropiere sau confund eu? Acolo am dat de niste serpi negrii si subtiri intre ruine!

Aalina am vazut-o pe Ana cea eleganta din pozele Cameliei ! Markus se murdareste una doua de aceea eu ii cumpar haine in culori mai vii si mai inchise(deocamdata).Ce frumos ca voi v-ati intilnit cu Tudor si Camelia!

De fapt noi (atit eu cit si sotul) nu folosim deloc .Aici nu stiu de ce,oamenii servesc la musafiri numai cafea,de foarte rar.Poti sa crezi ca la botezuri de ex. nu se servesc de regula bauturi alcoolice?

Catrinel ma bucur ca Oana e mai bine.Ce cumsecade nemtii vostri! Aici nu iti boteaza nimeni copilul daca macar unul dintre parinti nu apartine de biserica.Voi platiti cumva din salariu un procent pt. biserica? La noi este cam 1 si ceva la suta pe an.Multi renunta la apartenenta de biserica din cauza asta...

Simona_toma oricum, mai bine iti spui pasul aici,decit din umbra.
Adevarul este ca si aici in Suedia cind cer un sfat la modul concret,primesc in general raspunsuri foarte relative,uneori pe un ton usor glumet care sa ma faca sa inteleg ca ei n-ar dori sa decida mai nimic pt.mine.Cu toate acestea,daca esti intr-adevar la nevoie,te ajuta asa cum pot.

Si un alt aspect care la inceput mi s-a parut ciudat:multi oameni par ca privesc viata relaxati si multumiti.

Si eu ma intreb de ce cineva a dorit sa ne demonstreze din umbra ca daca Tina a scos 3 nume,anonima noastra poate si mai si.

Fetele din Romania,sa nu va suparati pe mine ca intreb si eu cu ingnoranta: ce este acel rosu in git care din pacate se pare ca multi dintre copilasii vostri il au citeodata? E cumva anghina?In Suedia nu stiu de ce nu prea am auzit decit destul de rar de probleme cu gitutzul.In schimb probleme cu urechea din plin.

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Iris77, bine ai venit impreuna cu vorbareata ta, Maria. Legat de pofta de mancare nu prea pot sa-ti dau sfaturi,Ana mea e tot atat de 'grea'ca si Maria ta, nu pot sa spun ca-i place cu adevarat o mancare. Eu o iau asa cum e, de foame n-are cum sa sufere ea si atat timp cat e sanatoasa nu va primi nici vitamine, nimic, nu de alta, dar s-ar putea sa-i\sa-mi para rau mai tarziu. Eu cred ca ea mananca exact cat ii trebuie, chiar daca mie mi se pare putin.Pe aici sunt tot felul de copilasi, unii mai mancaciosi, unii mai putin,asa ca ai de unde afla cate ceva din 'strategiile'fiecarei mamici.
Mariana, nu stiu exact ce-nseamna acest diagnostic, poate anghina, poate vreo faringita, laringita, asa ceva, cert e ca este o infectie in gat care poate insemna, oricare dintre cele de mai sus, zic eu. Ideea e ca si pediatrul rosteste exact aceste cuvinte "rosu-n gat' iar tratamentul este de obicei, antibiotic+antitermic, antiinflamator. Pediatra Anei este de parere ca numai dupa 3 zile de febra se poate lua decizia pentru antibiotic, functie de evolutia bolii care poate fi de natura virala si atunci tratamentul nu-si are rostul sau care se poate opri, ceea ce s-antamplat la Ana. Cei mai multi pediatrii recomanda antibiotic din cauza temerii de complicatii, pneumonii, sau amigdalite pultacee, asta este ce am priceput eu pana acum. Dar am vazut ca Lara aprimit pentru acelasi diagnostic inghetata, asa ca..dar aici ce poti face, decat sa ai incredere in medicul tau, ca doar de-aia el e doctor si nu tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Catrinel, multumim pentru aprecieri. Dar Andreea nu raspunde nici pe mess? Poate este foarte ocupata, doar atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

salutari fetelor....

mamicilor sunt cu nervii la pamant in ultima vreme...de vreo 2 zile nici mandra nu mai doarme noaptea...se scoala iar urland (desi depasisem de multicel faza), si in momentul in care ne mutam amandoua in canapeaua de la ea din camera (solutie care pana acum avea efect garantat), acum o apuca frichineala, vorbaria, se foieste de mi-a invinetit fatza cu cate capete mi-a dat...stau calma pana la un moment, nu vorbesc cu ea decat "fa nani", dar la un moment dat ma mai pierd cu firea si ridic tonul, desi stiu ca maia les noaptea nu e bine...iar ziua e si mai agitata de oboseala...si am ajuns la o limita cu nervii...una care nu imi place de loc...sper, desi nici azi-noapte nu a fost mai bine, sa fiu mai calma...da' va jur ca ieri imi venea s-o dau de toti peretii...si recunosc ca m-am si infipt in ea de vreo doua ori...singura paret buna e ca am constat ca de palme la fund nu reactioneaza nici atata ca de vorba buna...maraie un pic frecandu-si scutecul si o ia de la cpaat cu ce nu avea voie....
Si la asta se adauga si sentimentul ca nu sunt pe druml cel bun...drept care traian al meu se gandeste daca sa ne mai lase singuire la munte o saptamana doua...ca nu vrea sa riste sa ne gaseasca vinete pe amandoua...

Faza "super" azi-noapte....vazand eu ca nu adoarme, m-a gandit ca poate ii e foame...ca ieri a fost repetenta rau la capitolul mancare...si ii zic "vrei sa iti dea mami laptic???""...nici nu am apucat sa zic ca deja era in miscare spre bucatarie, pe intuneric...doar ca matza mea n-a vazut ca usa nu era deschisa...si a intrat direct in ea...no coment ce-a urmat in miez de noapte...

Asa ca bagati ceva de incurajare sau luati definitiv capul ...sa stiu laie ori balaie....

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Ceela...am ramas tampita de-a dreptul cand am citit postul tau...niciodata nu mi-s fi inchipuit ca pot sa inghita asa ceva de mare zic eu...desi sunt ff atenta sa nu ii las la indemana nimic de genul asta, de multe ori mi se parea ciudat s-o feresc de monedele mai mari...de acum ciu-ciu...nici atata....si sa nu ne lasi, sa vii sa ne spui ce-a facut bietul Traienel cu mama ei de moneda.....
Alina2003...acum vreo 2 zile am prins-o din "greseala" pe Andreea pe mess...zice ca e superocupata...Bubu era la Brasov pentru 2 saptamani si de abia astepta ca azi sa pelce spre ea...Andreea, sper ca n-am facut rau ca am "divulgat" ce mi-ai zis....daca da, pupacioaie mari ca sa ma ierti...
Mariana...eu o stiu de angina...si cred ca e vorba de rosu in gat, desi nu sunt fff sigura...cand am ajuns la mare la spital cu motzata, a zis doctorul de garda ca e angina virala...dar cand -sa uitat in gatutul ei a zis ca e ok...acu' nush ce sa zic...cat despre tipul de probleme de sanatate mai des intalnite, poate sa fie si legat de clima????!!!....ma gandesc ca poate la voi e mai multa umezeala....ca aerul mai umed si mai sarat (ma insel oare asupra locatiei Suediei???!!!) face bine la gatlejuri...
Simona...you make my day.......te prinzi tu de ce....
Iris...vad ca stati la capitolul lingvistic cat se poate de bine...acum si cu tine...pai daca vorbeste atat, cand sa mai aiba timp sa si pape......acum serios vorbind, daca e vioaie, insemana ca papa cat trebuie, nu e nimic de speriat...noua ne-a recomandat doctorul un examen copro...sa vedem daca are chiriasi prin burtica...faza nasoala ca poate sa aiba si sa nu iasa la analiza...poate sa fie si de la dinti...iar daca dintotdeuna ti-a papat mai putin, atunci asta e firea ei...tine la silueta, si e ok asa....in momentula sta alte explicatii nu imi mai vin...
Intrebai cumva cum sa faci sa pui poze???? daca da, uite ce iti zic io...in primul rand cauta un site de acest tip...eu ti-l recomand pe cel pe care am eu (www.webshots.com)...te inscrii, iti pui pozele si pe urma ne dai link-ul sa putem sa mai vedem o Marie in actiune....mai fetelor, io va zic voua ca Mariile astea sunt ceva de speriat: una vorbeste de nu se mai opreste, una e vesnic in actiune, iar Maria-san...ramane mereu frumoasa si delicata ca ne faca in ciuda...
Daca vrei sa iti apara gigea-mumos, scrie link-ul asa: [ url = " link-ul " ] scrii ce denumire vrei tu [ / url ]...cu amendamentul ca nu pui spatiile intre semne...Daca te mai impotmolesti, da un semn...poti sa iti puii link-ul si la semnatura in acelasi mod...spor la treaba...
Alinaalex...sorry ca nu fu nici de data asta cu ochi...si la Simona la fel...io mis curioasa ce patesc eu luna asta...ca fu un mic accident, if you know what I mean...sa vedem daca am vreo surpriza cu ochi sau nu....si uite asa poate se adeveresc visele Irinei......si nu ma mai certa ca am intarzit cu "marea si muntele"...cand m-am hotarat sa nu mai fiu suparata pe fetele belicoase, mi-a dat calculatorul de furca...cumnatu meu s-a gandit sa ne faca un cadou de bun-revenit acasa: ne-a virusat calculatorul...si ce construiam ziua, nopatea se darama...dar uite ca m-am revansat...asa ca nu mai fi suparat pe mine...pliiiiiiiz
Catrinele...si eu care ziceam ca Nicusor al lui Poli e ultimul botezat din gaska...da uite ca tu mi-ai scapat...frumos ca au acceptat sa o boteze catolic in situatia data...la ortodocsi nasii trebuie sa fie neaparat ortodocsi...parintii nu neparat, cred...oricum, catolicii nu mi se par chiar atat de rigurosi in niste reguli...succes cu pregatirile, ca o sa ia nevoie

Incerc sa vizionez pozele restante...da' numa daca mandra nu mi-o lune iar latzele pe bigudiuri....

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

Buna mamici. A iesit moneda. Dupa 4 zile, si 8 caca, a iesit. Traian n-a avut nici o problema. Nici nu am conceput sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca nu iesea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_toma spune:

Bravo Traian!!!! Doamne, ce bine ca a iesit moneda buclucasa!
Catrinutule, sa vezi ce mi le iau si eu peste ochisori Of, ce rau imi pare ca nu dormiti noaptea, eu stiu bine cum e cu frichinelile astea si cu urletele de zece mii de ori pe noapte.Dar nu m-am abtinut sa nu izbucnesc in ras la faza cu fuga la bucatarie .Ma scuzati, va rog.Cat despre nervisorii tai, nu stiu ce sa zic, amorteste-i cu ceva.Eu mai luam cate un distonocalm cand era Edutu in focuri.Hai, sa vii cu vesti bune.
Iris, bine ai venit si din partea mea.Uauuu!!!40 de cuvinte???Pai al meu zice de abia 2.Mor de ciuda.Da' e baiat mai, si cica sunt mai lenesi baietii(incerc eu sa ma consolez).Nici Edutu nu are pofta de mancare si ma gandeam sa-i dau un siropel naturist, cum e Liv 52(de care da Andreea lu' Bubu) sau mai e ceva de la Pro natura, nu stiu cum se cheama.Sa vedem
Fetelor, s-ar putea sa nu mai intru cam o saptamana juma.Plecam si noi la 2 nunti si un pic la mare(cam 3 zile).Tin sa precizez ca la a doua nunta mergem singurei, eu si sotioru'.Nunta asta se intinde pe 3 zile, prietenii nostri din Ploiesti fac cununia civila vineri, apoi ne duc la un hotel de 5 stele undeva,in creierul unor munti(habar n-am care )Acolo fac cununia religioasa,sambata, la o bisericuta construita intr-o pestera.LA acel hotel am fost eu si sotiorul in luna de miere, se numeste Hotel Pestera.Deci, nu mai putem de nerabdare sa ajungem din nou acolo.
Catrinel, pe 21(sau 20???) o sa ma gandesc la tine si la Oana faraoana, sa aveti o zi superbaaaa!!!
VA pup fetelor pe toate, si sper sa va gasesc intr-o atmosfera pasnica!Si pup si ghiocimea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Buna mamici !

Intru pe fuga, ca maine plecam intr-un scurt concediu la mare (Alina, pana la urma mergem in Eforie Nord, n-am reusit sa-l conving pe Cata...) si am foarte multa treaba de rezolvat la servici.

Ma bucur tare ca au inceput sa scrie din ce in ce mai multe mamici si ca e o atmosfera foarte placuta acum la ghiocei. N-am vazut prea multe poze, dar recuperez cand ma intorc, promit.
Ceela, ma bucur ca a scapat Traian de "banu". Ce usurare ! Pup !
Catrinel, petrecere frumoasa la botez. Sa stii ca nasul Teodorei este catolic si nasa ortodocsa si nu au fost probleme. Tinem pumnii sa stea linistita Oana la nasu' [:-)]
Ciuf, multumim. Zi-ne de petrecerea in cinstea sotului !
Simona, data viitoare o sa fie cu ochisori
Mariana , nici noi nu servim decat daca sunt persoane foarte apropiate, cafea, suc, daca e foarte cald si doar daca ii intrebam si vor, bere. In rest doar la prieteni si la rude . Pupa strumfii tai !
Camelia unde ati fost la mare, ca nu-mi dau seama din poze. Am vvazut o poza langa plaja 2 Mai, dar in cele in care vorbeste omuletul de afaceri la telefon "important" nu-mi dau seama. Si tu, ca si Alina, arati super !

N-am scris la toate fetele, iertare, dar la 4 plec si n-am terminat tot ce am de facut.

P.S. I-am zis si Catrinutei la telefon, ieri am gasit-o pe Teodora julita pe jumatatea stanga a fetei si deasupra ochiului stang. S-a impiedicat cand alerga dupa pisica si a cazut pe cimentul din jururl terasei. Azi dimineata avea ochiul umflat, mai devreme cand am vorbit cu mama la telefon zicea ca e mai bine, acum sa vedem ce o sa fie, parte proasta e ca maine plecam la mare si de la apa sarata sa nu pateasca altele...Dar mergem cu incredere in Doamne Doamne ca o sa fie bine.

Gata, va pup si ne auzim saptamana viitoare

Mari si Teodora Maria (26.03.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marybat_78/my_photos

"Eu muncesc, tu muncesti, el fura" - conjugarea verbului "a munci"

Mergi la inceput