Salariu bona program scurt?
As avea nevoie de sugestiile voastre privind salariul unei bone pentru un copil de 4 ani, in urmatoarele variante:
- il ia la prinz (12:30-13:00) de la gradinita, il duce acasa, il culca 2 ore si apoi sta cu el pina la 17:30.
sau
- il ia pe la 16:00 dupa somnul de la gradi si sta vreo 2 ore pe afara sau acasa cu el pina venim s-o inlocuim.
Suplimentar, daca copilul raceste, sta cu el acasa cate zile este necesar atunci.
Astept raspunsurile voastre si va multumesc tare mult!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana
mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
Raspunsuri
ingridnen spune:
Noi avem la Cristi (4 ani) bona cu prgram scurt: il ia la ora 13 de la gradi, sta cu el in parc, ii mai da odata sa manance acasa si la ora 15 il culca. Ramane pana la ora 17 cand vine sotzul. In total 4 ore. O platesc cu 3 milioane pe luna, fara menaj (doar calca lucrurile copilului).
Cand Cristi e bolnav, sau in vacanta (acum de ex.) o platesc cu 6 mil pe luna.
Ingrid si Cristi 4 ani si 3 luni
kikiroi spune:
Buna
Noi avem un baietel de 6 ani. Bona il ia de la gradi la ora 16, merge cu el in parc, ii da sa manince (ii si face de mincare citeodata mai ales niste super prajituri), face temele cu el (inchipuieti ca le da teme!!! mate si scriere). Noi venim pe la ora 20.00. o platim 560 RON + 40 ron transportul. in caz de nevoie ii platim ore suplimentare 56 ron/ora si daca sta dupa ora 22.00 ii platim si taxiul. acum in vacanta desi andrei e la bunici noi ii platim salariul lunar. oricum prevede toate posibilitatile de preferinta in scris. faceti un contract clar. scrieti cu cit timp inainte trebuie sa o anunti ca ai nevoie de ea in weekend. poate vreti sa il ia la ea (e cazul nostru). si asta trebuie scris.
sintem foarte multumiti de ea pentru ca il educa nu doar sta cu el. copilul s-a dezvoltat uimitor, are un vocabular minunat si datorita ei descopera revistele pentru copii.
atentie la bona! nu lua pe cineva care doar sa "stea" cu el. copilul trebuie dezvoltat
succes
quote:
Initial creeata de danat
As avea nevoie de sugestiile voastre privind salariul unei bone pentru un copil de 4 ani, in urmatoarele variante:
- il ia la prinz (12:30-13:00) de la gradinita, il duce acasa, il culca 2 ore si apoi sta cu el pina la 17:30.
sau
- il ia pe la 16:00 dupa somnul de la gradi si sta vreo 2 ore pe afara sau acasa cu el pina venim s-o inlocuim.
Suplimentar, daca copilul raceste, sta cu el acasa cate zile este necesar atunci.
Astept raspunsurile voastre si va multumesc tare mult!
Danamama lu'
mathilda spune:
ingridnem,
cand am citit nu mi-a venit sa cred. eu aici platesc pe cineva cu 2.5-3 euro pe ora. si imi si calca tot ce e necesar. si face si 1 pic de ordine cand doarme puiutul
danat spune:
Mathilda sa nu comparam salariile din Belgia cu cele din Romania....nici noi, platitorii de bone nu avem salariile pe care le au oameni cu joburi similare in alte tari. Dar asta e alta poveste si nu asta era subiectul!
(Daca stau bine sa ma gandesc, am aproape salariul unei bone belgiene, yupiiii :-)))
Astept in cotninuare parerile voastre. Multumesc.
Dana
mama lu'
IrinaL spune:
Cred ca nu are prea mare importanta varsta copilului in stabilirea salariului. Eu platesc 4 milioane pt. 4 ore, il plimba, ii da sa manance, il culca, ii calca hainute, spala vasele si mai da cu matura cand e cazul. Daca am nevoie, imi face cumparaturi. Week-end-urile si orele suplimentare le platesc separat (cam 50000 ora).
mathilda spune:
danat
ceea ce am vrut sa spun e ca mie mi se pare mult 3-6 mil pe luna o bona in romania.(si banii astia presupun ca-i ia la negru, pe langa pensie etc.)acum eu ma refer corelat la salariul mediu in rom.
danat spune:
Mathilda, asa da!
imi cer scuze daca am inteles invers cele scrise de tine.
Totusi, cam pe aici se invartesc salariile bonelor (negre, fara impozite, bineinteles). Chiar se mai aud sume de genul 8-9-10-....12 milioane pe zi, daca e vorba sa lucreze intr-o zona gen Pipera
si de aici "folclorul" care circula din gura in gura, si se iau si cele din restul orasului dupa celelalte, si iese....dezastru! Pentru parinti ![]()
Dana
mama lu'