Va trebui sa dau spaga pt gradinita?
Raspunsuri - Pagina 2
Witchie spune:
Draga cocolasha, eu cred ca nu ar conta, dar daca faci clubul ala anunta-ma, ca vin si eu.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pierdut mami
crinuta spune:
Ma bag si eu in grupul anti spaga. Deci nu voi da sub nici o forma.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
cocoloasha spune:
Ia uitati-va un pic aici :
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/ultima-ora/67192/A-fost-lansat-un-site-anti-spaga-la-nivel-mondial.html
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by cocoloasha
Ia uitati-va un pic aici :
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/ultima-ora/67192/A-fost-lansat-un-site-anti-spaga-la-nivel-mondial.html
www.flickr.com/photos/9456558@N08/" target="_blank">Poze cu noi
Cocoloasha si Alexandru cel Mic
Adica tot nu se rezolva nimic, doar ca isi fac diverse companii clasamente cu cele mai riscante tari din acest pdv.
Spaga mi s-a cerut si mie la 2 gradinite, acum 3 ani, cind am incercat sa-l inscriu pe Deiu nostru mic. Deja ajunsesem la disperare, gasisem o "pila"..... complicat..... Noroc ca am plecat si aici am scapat de asta. Acum Deiu trece deja in clasa a doua.
Mult succes mamicilor cu prichindei de gradinita!
julyjuly spune:
eu nu i-am dat directoarei de la gradinita de linga blocul meu nimic
pe lista cu copiii acceptati nu l-am regasit
era obligatoriu ca la 1 sept. 2007 sa aiba 3 ani impliniti ?
si pentru ca e nascut in noiembre, atunci sa platesc un an o gradinita particulara...
sincer daca as avea energia necesara as face reclamatie la minister sa inteleg de ce nu a fost acceptat copilul meu, caci in presa se zice ca acum trebuiesc acceptati copii de la 2 ani..iar din pdv al domiciliului stau pe aceeasi strada cu gradinita.
ce m-a enervat a fost ca la avizier o doamna, cu copil de 3 ani jumatate, respins si el dedna directoare, stia ca pe lista celor acceptati aparea un copil din cotroceni...iar gradinita e la plaza romania...
cine controleaza activitatea gradinitelor de stat?
ministerul educatiei ?
multumesc !
anya spune:
Nu am dat spaga la doctor cand am facut inseminari, nu am dat cand am facut FIV, nu am dat cand am nacut (am cautat dr dupa vre-o cateva zile de la externare si i-am facut un cadou), n-am dat spaga la politie si totusi... am dat spaga ca sa inscriu copilul la gradinita. Anul trecut. Nu bani, e adevarat, dar tot a fost nevoie de o cunostiinta care sa ma introduca la directoare. Da, nu stau pe stada cu gradinita ci la 5 minute in "pas de copil" ...Am zis ca dau o data si gata, pt ca odata intrat in sistem nu mai ai probleme cu inscrierile. Mai ales ca mai am un copil si fratii au prioritate la inscrierea in gradinita, asa ca la anul cand trebuie sa-l inscriu si pe cel mic nu va mai trebui sa fac "presiuni".
AAA si sa nu uit, ca sa-i primeasca si pe unul si pe celalalt i-am inscris pe lista de asteptare cu un an inainte !!!! Asa ca, draga Cocoloasha, trece-l pe Alex cel mic pe lista de asteptare ca sa ai o oarecare prioritate (sau mai exact sa aiba directoarea o motivatie sa te accepte, in afara de spaga).
Jasmine spune:
Cum adica lista de asteptare?Exista si asa ceva?Si daca sunt sa zicem 30 locuri si pe lista de asteptare se inscriu 75 de copii?Nu tot cu spaga si relatii se va decide care copil are loc si care ramane pe dinafara?
Explicati-mi si mie va rog la ce foloseste o lista de asteptare.
LuisaTL spune:
Buna,
Eu nu stiu ce mai e normal in tara asta... Fara spaga nu prea rezolvi nimic.
De pilda, eu sunt mamica unei fetite de 2 ani si 8 luni, nu m-am interesat la momentul oportun de gradinita pt c-am sperat c-o s-o mai tin un acasa cu bunicile (implineste 3 ani in noiembrie).
Din pacate nu se mai poate si e musai s-o dau la gradi. Mai greu nu e cu spaga in sine, ci sa gasesti si "filiera" s-ajungi s-o dai unde trebuie in asa fel incat sa obtii locul "mult visat"...![]()
Acum, spuneti-mi si voi am de ales???
Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)
anya spune:
Lista de asteptare e buna daca te afli printre primii
.
Cat despre filiera... exista doua variante. De jos in sus si de sus in jos.
Varinta de jos in sus presupune sa cunosti o mamica care sa aiba copilul la gradinita respectiva si sa vrea sa te ajute. Te duci cu mamica la educatoarea pe care o cunoase (si la care a cotizat si ea) si impreuna cu educatoarea (de care vaei avea si tu "grija") mergi la directoare (evident nu cu mana goala). Asa am inscris eu copilu' nr.1.
Mai exista si cealalta varianta - sa cunosti vre-un inspector scolar si sa dea un telefon pt tine. Evident si in aceasta varianta deschizi usa cu piciorul. Din cate stiu le e cam frica sa primeasca bani, asa ca se merge cu cadouri.