Va trebui sa dau spaga pt gradinita?
Buna,
Am un baietel de 2 ani care la anul va trebui sa mearga la gradinita.
Stiu ca gradinitele de stat sunt foarte aglomerate,iar de cele particulare,nu ma pot apropia,clar,din cauza taxelor foarte ridicate.
In aceste conditii,va spun sincer ca am inceput sa caut o pila,pentru ca nu concep ca baietelul meu sa nu apuce un loc la gradinita.![]()
Chiar ieri ma intreba o prietena de ce sa dau spaga pt un loc in gradinita ?!?!?! efectiv am rabufnit si i-am raspuns : daca asa merg treburile in Romania,asa trebuie sa fac si eu 
Iar acum va intreb,mamelor cu copii care urmeaza sa mearga la gradinita : vi se pare normal ca in Romania,la ora actuala,trebuie sa dai spaga pentru un lucru atat de normal,pentru ca copii nostrii sa creasca normal si sa invete ???
Raspunsuri
rapsody spune:
Si eu am un bebe de aproape 3 ani, nu sunt de acord cu spaga, n-am dat niciodata spaga decat la doctor, DUPA ce s-a purtat frumos cu mine.Probabil ca e necesar sa ai o cunostinta ceva,sa puna o vorba, dar bani, milioane, n-as da ...in nici un caz...s-a impamantenit ideea asta prosteasca, eu stau cu chirie la ANL si nimeni nu crede ca n-am dat spaga.N-am dat nimic!!si n-am avut nici o pila.
laura_dimitris spune:
Cocoloasha,
nici eu nu sunt de acord cu spaga. Si ca atare, nu primesc spaga !! ![]()
Dar, de dat, am dat. Recunosc si-mi cunosc motivele pentru care am facut-o.... Este extraordinar de trist ca in Bucurestiul de astazi trebuie sa recurgi la asa ceva pentru un drept al tau... sa mearga copilul la gradinita. Dar, anul trecut, in fata alternativei de a nu avea cine sa aiba grija de el.... in fata alternativei de al da o gramada de bani la o gradinita particulara.... DA, am fost cu un cadou la directoare si m-am tinut de capul ei pana l-a inscris la gradinita aflata la 10 minute de casa.
Se poate si fara. Dar asta implica stat la coada o noapte intreaga (mi se pare absolut umilitor!) fara a avea siguranta ca il vei inscrie...
Sper ca se va rezolva aceasta problema. Dar, cata vreme copii sunt mult mai numerosi decat locurile in gradinite.... nu vad cum vom ajunge in normalitate!
Laura
8+ si Dimitrakis 25.04.2003
doradora spune:
nu, nu este normal, dar da, este necesar. ne place sau nu, asa stau lucrurile.
e usor sa spunem sa nu mai dam spaga, dar din pacate in practica ne lovim de situatii din care nu este alta iesire. cat am fost in pozitia de a face favoruri, le-am facut in masura in care am considerat ca cererea este intemeiata, dar nu am conditionat in nici un fel ajutorul meu. modul meu de a lupta contra acestui fenomen este sa refuz eu, si sa recurg la asa ceva cand nu se poate altfel.
chris +
alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
cocoloasha spune:
spaga la doctor,spaga la gradinita,scoala,primarie,posta,politie,spital,biserica,oriunde 
In Romania de astazi,daca nu dai spaga,nu te nasti,nu faci scoala,nu muncesti,nu mori....![]()
Ce s-a intamplat Doamne cu oamenii, de au decazut in halul asta?
Ce s-a intamplat cu cinstea,mandria,etica,iubirea de aproape,dorinta de a ajuta si bunatatea ?
hai ca m-am descarcat
si eu cu voi,dar ce folos.....![]()
danacaltan spune:
Dca ma intrebati, ei bine, da mi s-a cerut shpaga!!!Pe fata, pt gradinita.Dar nu am dat.
La intrarea in biroul unei directoare oarecare de gradinita(nr. 38/ sect 3,Intrarea Odobesti 1A, ca sa nu existe dubii
), am fost intrebata, foarte franc,pe fata si deschis, cum ma numesc si din partea cui vin.
Cum nu veneam decat din umila mea parte, nedetinand nici un fitil sau pila, sau ulei, in genere nimic din ceea ce ar putea unge si imbunatati relatia dintre o directoare de gradinita (apartinand spetei mai largi a functionarului PUBLIC) si o mama care vrea sa inscrie copilu', ,am marturisit deschis acest lucru.
Totodata, am propus sa considere ca vin din partea d-nului Eminescu, sau a gemenilor Eminescu - caci de tripletii Eminescu nu putea fi vorba, deja reprezentand o gaura semnificativa la bugetul si asha simtitor diminuat datorita ciocolatelelor date in stanga si in dreapta pe la aceasta gradinita!
Doamna a fost foarte transanta, si dupa ce a receptionat buchetul de flori, m-a lasat sa inteleg ca,si anume nu e suficient d-nul Emi, el ar trebui insotit de interrelationarea cu un director de banca, un inspector de la minister,un director de spital ceva, cineva bine clasat pe la primarie, unde la o adika sa poti apela, doamne fereste, in caz de o nevoie!
Eu , in nesabuinta mea insa, tot am insistat sa-mi inscriu copilu' la aceasta gradinita, nu de alta, dar eram constienta ca, de la iesirea din domiciliu pan' la usa gradinitei sunt 7 m si 56 de cm, iar distanta de la serviciul subsemnatei pan' la usa desemnata mai sus era identica. Cum eu am crezut ca 7 m si ceva inseamna "aproape",acel "aproape" la care faceu referinta precizarile inspectoratului si parerea personala a d-nei in cauza nu mi s-a parut importanta, ma trezesc fetelor, cu domnu' copil respins primul pe lista!
Se pare ca era vorba despre un alt fel de "aproape"!
Noroc ca D-nezeu nu doarme, ei bine, saracul nici n-ar putea, avand in vedere ce soiuri buruienice populeaza, printre altele, gradina sa.
Si cum spuneam, Bunul Dumnezeu nu motaie si nici nu butoneaza pe net ca sa mai treaca o zi de munca, astfel incat, copilashul meu este la ora actuala inscris la o gradinita mult mai buna din toate punctele de vedere, si ceea ce este destul de important si FARA SHPAGA!
O zi buna va doresc.
danacaltan spune:
Treaba este ca , directoarea asta de la 38 isi permite inca sa inscrie la gradinita doar pe cine vrea sistemu' ei muscular, in timp ce pe la alte gadinite, tot din Romania, s-au mai schimbat lucrurile....
Ar trebui facut ceva cu tipa asta...
cocoloasha spune:
Ce poti sa le faci,Dana?
Atata timp cat de sus se tolereaza situatia asta,NU AI CE SA FACI.
PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE 
gabrielaghe spune:
Buna, v-am citit si nu mi-a venit sa cred, dar va cred, ce se intimpla in tara, mi se pare anormal ca si acum dupa intrarea in UE, NOI Sa ne comportam la fel, ma gindesc , dar e greu si nu stiu daca asa ceva se va intimpla vreodata, canimeni sa nu mai dea "spaga", ptr. ce trebuie sa oferim noi bani, cind de ex. doctorii dupa terminarea fac., pe care sa zicem ca o fac din placere, asta e dorinta lor, cind asta e datoria lor, si ei primesc salarii ca si noi.Cum e posibil ca pe unde mergi s adai bani ca sa rezolvi ceva, d ece oamenii nu se schimba ?Au trecut multi ani d ela revolutie si ma intreb ce sa schimbat in bine?Imi pare rau ca am deviat d ela subiect, dar ma bucur ca ai reusit si inscris copilul fara spaga, si cum Dumnezeu exista , merge la o gradinita mai buna.O zi buna
gabriela
monaraus spune:
Eu am avut "pile" ca sa spun asa la o gradinita si am mers si cu un "cadou" cand am facut cunostinta cu d-na directoare. Si stiti paradaoxul? Copilul meu NU a fost inscris la aceasta gradinita, ci la una de stat cu sistem step by step, unde am avut buna inspiratie sa merg sa depun cererea de inscriere... Spuneti si voi!
cocoloasha spune:
Pai deh,am mai auzit cazuri in care dai spaga si ramai si pe afara
,ca doar Romania e tara tuturor posibilitatilor 
Ma intreb,daca am constitui un grup ANTI SPAGA,care sa creasca de la o zi la alta,sa devenim zeci de mii de oameni care sa isi spuna parerea,oare AR CONTA ?