Cum repar dulceata?
Ziua buna gospodine!
Am comis-o! Am facut aseara dulceata de visine si nu am lasat-o suficient sa fiarba. Dimineata am gasit in borcane un fel de compot de visine ceva mai consistent. In mod sigur nu va tine peste iarna si nici nu-mi place asa.
Ce pot face? Ma gandeam sa bag borcanele cu totul la cuptor (fara capac) si sa le las pana se mai ingroasa dulceata.
Ce alta metoda as putea folosi pentru a salva munca si banutii bagati in minunatia asta???
Alina 15+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
Raspunsuri
Clover spune:
Inapoi cu ea in cratita, ar trebui sa nu fie nici o problema. Umezeste cratita inainte sa rastorni dulceata, sa nu se prinda.
Grow where you're planted.
alina023 spune:
La cat e de lichida....ar fi aproape imposibil sa se lipeasca.
Ma gandeam sa o fierb la cuptor in borcane, din lipsa de timp (ca tot de-asta am dat flit si aseara...). Ajung seara destul de tarziu acasa si incerc sa fiu si eficienta. Nu-mi iese mereu...offf
Alina 16+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
roxanaz spune:
trebuie sa fierbi din nou dulceata. o versi din borcane in cratita din nou, mai dai cateva clocote bune si eventual adaugi sare de lamaie. si o tii pana se ingroasa. apoi o pui din nou in borcane. eu nu stiu alta varianta. succes!
Roxana
Tzuni spune:
Io zic asa: faci o mie de clatite. Le umpli cu dulceata de acum si ma inviti la tine . Mai vin cu cativa prieteni si platim clatitele. Pretul negociabil, da?
Nu ma pricep la dulcetzuri, dar am vrut sa te inveselesc, sa nu mai fi suparata! Am reusit oare?
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
alina023 spune:
Ai reusit Tzuni. Esti o scumpa!
Multumesc mult Roxana si Clover! Nu am alta sansa...asta e. Diseara fierb iar la dulceata.
Alina 16+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
enachescug spune:
Reteta sigura? Fiarta din nou. Ca sa sti cand e gata o incerci asa. Iei dulceata pe o lingura si "picuri" o picatura pe o farfurie. Daca e gata picatura va ramane aproximativ in forma in care a picat, adica nu se face fleasca.
Dianami spune:
Alina, rastorni borcanele intr-o cratita umezita cu suc de lamaie, nu cu apa (de la apa se poate zaharisi daca a trecut de o anumita etapa a fierberii). Fierbi pana cand face bule mici deasupra si incerci punand o lingurita de dulceata pe o farfurie la frigider. Daca se ingroasa este gata.
Spor la treaba !
Diana si Iulia (15 iulie 2005)
alina023 spune:
Multumesc mult pentru ajutor!
Haideti sa va spun ce am facut. Am rasturnat dulceata intr-o oala pentru a o fierbe din nou, am spalat borcanele si le-am bagat la sterilizat la cuptor si...mi-am vazut de treaba. Numai ca am bagat la sterilizat si capacele borcanelor si am uitat complet de asta. Dulceata fierbea...totul bine si frumos...doar ca parca mirosea ceva ciudat. S-o fi lipit dulceata??? Nuuuu.... Hmmm... Intr-un final mi-am dat seama...borcanele si capacele aferente se prajeau bine merci in cuptor. Gospodina, nu?
In sfarsit...dulceata a iesit ...dulceata, capacele acelea le-am aruncat si toata lumea este acum fericita.
Alina 16+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan