50%
Raspunsuri - Pagina 2
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by tuinea
Era vorba de mine?
Eu te sustin!
Scuze daca s-a inteles altceva!
100% cu tine! Ce este clar e clar ce nu trebuie clarificat!
Pupici!
Nu era vorba de tine. tu esti la fel, o victima. ai pus o intrebare ,ai spus un lucru clar ca lumina zilei, cum ca esti afara din tara ,la doctorat (asta e lucrul clar ca lumina zilei) si s-au gasit zece care in loc sa vada problema asa cum este si da,sa citeasca printre randuri sau direct prin ele ca tu nu esti chiar impacata cu ideea ca al tau copil nu e langa tine, au inceput sa-ti vaneze greselile de ortografie si sa concluzioneze ca de fapt,tu n-ai nici un doctorat,iar daca il ai il ai gisur pe pile,la vreo facultate fantoma.
Cand tu doar voiai o sustinere...voiai sa auzi experienta altor mamici care sunt au fost departe de copiii lor pentru o perioada.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
notquiteso spune:
hm. interesant subiect. ma aflu in postura de "asasinata" a forumului, ca sa nu zic "victima", ca nu ma simt asa. mi s-a intamplat sa deschid cate un topic( doua mari si late) dintr-un singur motiv: n-are cine sa ma creada acasa. ca daca zic: sunt obosita, ma aud doar peretii. zau ca n-aveam nevoie sa mi se spuna ca sunt cu psihicul la pamant si ca ar trebui sa merg la coafor mai des :)) vroiam doar sa stiu daca sunt singura de pe planeta care e obosita dincolo de orice limita, de fapt din cate tin minte asa se incheia si topicul. cu o intrebare adresata forumistelor, in care nu ceream nici un sfat. ci doar intrebam daca mai oboseste cineva asa rau.
ce am primit in schimb? o gramada de sfaturi despre cum sa ma ingrijesc mai mult si mai ales sa imi ingrijesc depresia. de parca spusesem cumva ca sunt depresiva. sau de parca oboseala = depresie & bad hair day... probabil ca s-au lasat duse de val..
Nota- in caz de analiza pe text: scriu fara litere mari pt ca asa am eu chef ( a se citi "lene)
MissParker spune:
Flaviutza, indiferent cat de multe stiu (eu sau altii) despre abuz, eu una nu vad nimic pozitiv in a oferi falsa consolare cuiva care se lasa abuzat. Nu asa ajut. Eu incerc, cu cata empatie pot (pana cand imi pierd si eu rabdarea), sa asez oglinda realitatii in fata persoanei respective, in speranta ca asa o ajut sa vada ca trebuie sa iasa din situatia abuziva.
Iesirea din situatia abuziva nu e negociabila. Chiar daca inteleg motivele femeilor abuzate, nu sunt de acord deloc cu continuarea victimizarii sau autovictimizarii. M-a costat prea mult autovictimizarea propriei mele mame, care probabil sustine si acum cui mai vrea s-o asculte ca ea a ramas cu tata din cauza mea.
Pe alt topic (adolescentul ala coreean care si-a ucis colegii) ne contraziceam despre consecintele abuzului si cum unii ajung sa omoare oameni. Si acolo inteleg motivele, dar din nou nu sunt de acord cu asa ceva. Am facut o paralela mai radicala, ca sa se vada ca a intelege nu inseamna neaparat a aproba.
Deci una este sa intelegi, dar alta este sa realizezi ca omul respectiv nu asa este ajutat. El poate crede ca il ajuta vorbele bune, intelegerea si compasiunea altora, dar e o iluzie. Si inca una distructiva. Adevarul trebuie spus, nu exista alta cale de iesire din nefericire.
Si apoi, mie personal mi-ar fi o consolare fada sa stau in continuare in rahat pana la sprancene, dar sa stiu ca X sau Y imi scriu 3 cuvinte blande si-mi pun pe forum. Nimeni nu ma poate ajuta decat eu insami. Eu personal actionez ca sa-mi fie bine. Si am convingerea ca fiecare om are acest potential. Altfel nu as mai face zilnic prezenta aici.
Eu sunt una din cele care fac analiza pe text (daca vrei s-o numesti asa) pentru ca incerc sa descifrez ce se afla in spatele cuvintelor oamenilor, incerc sa vad si daca omul respectiv este in armonie cu ceea ce scrie sau daca se leagana in iluzia ca ceea ce pune el pe hartie reprezinta adevarul/realitatea. Fiindca de multe ori nu este asa, de multe ori oamenii scriu ceea ce ar dori ei sa fie realitatea, iar eu inteleg sa ajut in cazurile cand imi dau seama ca acele cuvinte ascund realitati diferite. Am invatat chestia asta pe pielea mea, la terapie, unde si eu la inceput vorbeam numai cu ego-ul si cu ratiunea in loc sa-mi las sentimentele sa vorbeasca. Deci daca analizez pe text, nu o fac niciodata din aroganta sau cu pretentia ca as fi atotstiutoare, ci doar din dorinta de a impartasi o experienta personala pozitiva, din care cred ca multi pot invata, asa cum am invatat si eu.
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
magnolia spune:
Draga mea , am sa-ti raspund aici pt. ca , din pacate , subiectul la care vroiam sa-ti raspund , a fost inchis.Eu nu te-am acuzat nici macar in gand ca te-ai indepartat de mine , am considerat ca te-ai retras pt. a-ti rezolva problemele ( asa cum , dealtfel , am facut si eu.)Nu mi se pare normala inchiderea unui subiect care nu a ofensat pe nimeni , nu a trecut limitele bunei cuviinte ( sau ce o fi semnificand asta )si nu a adus prejudicii morale si fizice nimanui. Poate ca subiectul a fost inchis , totusi , din respect pt. tine , dat fiind ca ai rugat de cateva ori moderatorii sa o faca. Mie , personal , imi pare rau, cred ca noi , toate , puteam citi si alege din subiect multe oportunitati, sau , pur si simplu , ne puteam pune unele intrebari de care fugeam , din lasitate.Imi dau seama cat iti este de greu , in primul rand din proprie experienta!, apoi din experienta de viata(, si , nu in ultimul rand , dupa cele mai recente examene.(Bine ca am scapat!)Mi-ar face mare placere sa te cunosc personal , sper ca asta va fi posibil intr-o zi , iar daca e cineva interesat , eu locuiesc in Baia Mare ( se poate verifica ) si nu am nici o ruda in Oltenia!Pe cuvant!( poate in viitor, nu este exclus!)****Te rog , cu insistente , sa-mi scrii pe adresa: koralpop@yahoo.com iti sunt datoare si eu nu fug NICIODATA!!!!de datorii.( ma rog , never say never!)Cu drag , si nespus de multa intelegere , si fara nici o urma de suparare , ca nu am de ce , Corina.
ileanna spune:
flaviutza
nu am citit subiectul cu pricina ...
si eu am vazut multa lume rautacioasa gratuit aici, cuvinte aruncate doar ca cel care le arunca sa se simta destept / cu super replica / umor fin / sa-si aprobe proprii alegeri etc. Nu-mi place mai ales cand toate astea sunt aruncate unor oameni foarte foarte vulnerabili.
Cu toate astea, eu cred ca si persoanele de genul asta isi au rolul lor. Uneori trebuie sa te scoata cineva din tatzani ca sa iesi din anumite tipare. Nu inseamna ca trebuie sa inghiti galusca cu placere sau ca trebuie sa fii de acord / respecti persoana. Stii ... uneori eu as plati pentru feed back negativ. Desi mi se strange stomacul cand il aud.
Si analiza pe text e buna. Ceea ce spui ... nu e intotdeauna ceea ce vrei sa spui sau ceea ce simti etc etc. Si cand te ia lumea la intrebari pe virgule ... vrand nevrand incepri sa-ti ordonezi ideile si argumentele. Lucru care iti foloseste imediat ...
Never say NEVER.
principe spune:
ce ma deranjeaza pe mine nu este analiza pe text ,fiindca nu avem mai mult decit un text ,nu cunoastem persoana ,nu suntem clarvazatori sau poate chiar nu putem citi printre rinduri.
enervant este cum exista pe acest forum o serie de detectoare: de minciuni ,de invidie ,de prostie ,de analfabetzi ,de frustrati,de abuzati ,de mame denaturate,de tazi incompetentzi,etc ,etc as putea face o lista imensa.
hai sa o lasam mai moale ca nici cele mai mari organizatzii nu au atitia detectivi.
om avea noi nasul fin dar mai trebuie sa avem shi un pic de bun simt.
alta chestie suparatoare este ca potzi gasi aproape pe toate forumurile cam aceleashi persoane in disputa,deci transforma d.c in cimp de razboi pentru luptele lor personale.
eu cred ca ori noi cei care sesizam aceste lucruri suparatoare, trebuie sa avertizam,ori moderatorii sa inceapa sa suspende accesul persoanelor conflictuale.
este inadmisibil atacul la persoana,sustinem ca suntem persoane educate ,unde este educatia cu care atita ne mindrim?????
magnolia spune:
Principe , nu te cunosc ( nu ma cunosti-sper)accepti de la mine , o ? ca o nu pot sa-ti ofer , desi asta ai merita , dupa ce ai pus pe forum 99% din perceptiile mele asupra unor situatii , subiecte , persoane...
MissParker spune:
principe, parca citesti gandurile, nu alta, efectiv mi-ai luat vorba din gura.
Felicia
MissParker spune:
Bre, moderatorilo-r, ia pune-ti v-oi detectoarele alea odata pe OFF, ca tare n-e mai inerveaza ca nu n-e putem produce la potentialu' maxim, doml-e. Ei dracie.
Si m-ai pune-ti si v-oi furtunul ala de bun simt pe nesimtite-le alea care nu vrea cu nici un chip sa danseze in turma, da' cesi inchipuie ele, detectivel-e, ca asaceva s-e tolereaza pacile-a? Ei, astai bun-a! I-a mai da-ti la suspende, mai baiet-i, nu stat-i degeaba!
pr-incip are drreptate, noi aste-a car-e zezizam asemen-ea neregul-i si incalcuri de bun simtz trebie sa n-e unim si sa luam masuri, pai und-e n-e trezim acilea?
Felicia
papadie spune:
quote:
Originally posted by MissParker
Bre, moderatorilo-r, ia pune-ti v-oi detectoarele alea odata pe OFF, ca tare n-e mai inerveaza ca nu n-e putem produce la potentialu' maxim, doml-e. Ei dracie.
Si m-ai pune-ti si v-oi furtunul ala de bun simt pe nesimtite-le alea care nu vrea cu nici un chip sa danseze in turma, da' cesi inchipuie ele, detectivel-e, ca asaceva s-e tolereaza pacile-a? Ei, astai bun-a! I-a mai da-ti la suspende, mai baiet-i, nu stat-i degeaba!
pr-incip are drreptate, noi aste-a car-e zezizam asemen-ea neregul-i si incalcuri de bun simtz trebie sa n-e unim si sa luam masuri, pai und-e n-e trezim acilea?Felicia
din toata glumita asta un singur lucru e real si la locul lui: principe are dreptate.
in rest, ca la rebus flacara -scrisori de la cititori- mai incearca!