de ce credeti in naturisti dar nu in doctori?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Din fericire (sau din pacate pentru unii) stiinta nu are ce sa studieze nici acum si nici peste un mileniu pentru simplul motiv ca nu se poate descoperi cum functioneaza ceva ce s-a demonstrat (tot stiintific) ca nu functioneaza
Efectul placebo e cunoscut si explicat, informatia e la indemana oricui nu trebuie sa asteptam mii de ani ca sa aflam despre ce e vorba (ma rog, daca unii prefera sa mai astepte, e treaba lor).
Pana una alta insa, stiinta se ocupa doar cu studiul si explicarea fenomenelor existente in natura, cele imaginare au fost totdeauna "explicate" si mai ales utilizate de catre sarlatani.

Ca unii accepta sau nu acest fapt deja demonstrat stiintific, e treaba lor, io am mai zis ca pe mine nu ma intereseaza catusi de putin cu ce se trateaza vecina aglae, daca se duce la mama omida sau la homeopat si nici daca "la ea tratamentul a mers", asta nu e un argument rational ci unul empiric care nu tine loc de demonstratie.
In plus, am afirmat de mai multe ori ca discutam despre idei si homeopatia asta e, o idee a unui singur personaj, prin urmare ii invit pe adeptii homeopatilor sau altor sarlatanii sa-si pastreze acuzatiile de "rautate" pentru cei ce li s-ar adresa in mod direct, io n-am facut-o, mai mult, deja am declarat ca putin imi pasa ce culoare are biluta inghitita de X si cu ce isi face Y clisme, ma intereseaza doar argumentele stiintifice si rationale iar cu astea nimeni dintre pro-homeopati nu a intervenit pana acuma .

Ca intotdeauna insa cei ce nu sunt capabili sa poarte o discutie la nivel de principiu si idei, cei ce nu au argumente valabile, simt nevoia sa atace persoanele cu care nu sunt de acord aruncand epitete nejustificate, asta e pe undeva in "normalul" forumului, ceea ce e mai dificil de inteles este ce anume ii atrage la subiectul asta din moment ce "stiu ei sigur ca functioneaza" in ciuda "railor" care argumenteaza cum ca nu e adevarat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:
Originally posted by iileana

Cum, nu credeti in cromoterapie si in astrologia medicala? Foarte rau faceti, ar trebui sa luati exemplu de la Ministerul Sanatatii!!!! www.gardianul.ro/2007/07/09/dezvaluiri-c11/yoga_si_astrologie_compensate-s97648.html" target="_blank">El crede. Si deconteaza....

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Am si eu o nedumerire despre chestia asta. Din cite stiu eu (dar poate stiu gresit) numai medicul de familie poate da retete compensate. Si atunci medici din astia de medicina alternativa pot deveni medici de familie? Unde gresesc?

Si mai am o intrebare pentru cunoscatori: se poate spune ca medicamentele homeopate sint inofensive sau ca sint daunatoare?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

quote:
Originally posted by iileana

Cum, nu credeti in cromoterapie si in astrologia medicala? Foarte rau faceti, ar trebui sa luati exemplu de la Ministerul Sanatatii!!!! www.gardianul.ro/2007/07/09/dezvaluiri-c11/yoga_si_astrologie_compensate-s97648.html" target="_blank">El crede. Si deconteaza....

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Bivolaru si urinoterapia vor fi deci finantati din buzunarul cetateanului? dealtfel e un lucru bun, sanatatea beneficiaza de prea multi bani de la buget, avem clinici si spitale performante, cercetare stiintifica de varf, salariile medicilor sunt enorme, de ce sa nu profite si altii? Sa vezi acum cum va creste vertiginos speranta de viata a romanilor

"Astfel, printre acestea se numara apiterapia, algoterapia, argiloterapia, schimbarea stilului de viata, vegetarianismul, Feng Shui, practici traditionale , Su Jok si ayurveda. In aceeasi lista apar terapia prin masaj, tehnica Dian Xue, chiropractica, campurile electromagnetice, terapia holografica, cristaloterapia, cromoterapia, astrologia medicala si yoga. Despre yoga nu se ofera nici un amanunt, desi yoghinii lui Bivolaru practicau cu succes urinoterapia, metoda care se regaseste in obiceiurile din yoga."

Bine macar ca au mai ramas si cativa oameni "rai" pe acolo, din pacate insa s-ar putea sa nu fie de ajuns:

Secretarul general al Colegiului Medicilor din Romania, prof.dr. Vasile Astarastoae (foto), sustine ca legea nu a avut avizul CMR. „Daca au introdus astrologia medicala si yoga, nu vad de ce nu au prins in lege si descantatul, stingerea carbunilor pentru deochi si ventuzele, care chiar au efect. Acestea fac parte din medicina traditionala romaneasca. Parerea noastra este ca sarlatania va fi acoperita de aceasta lege. "

Din pacate insa saralatania este deja acoperita de lege (homeopatia, acupunctura) si asta nu numai in romania...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Si mai e un avantaj.
La ce naiba sa te mai chinui sa inveti pe rupte ani in sir si sa-ti pierzi vremea cu facultati, rezidentiate s.a., cind poti deveni un fel de doctor cu muuult mai putin efort?
"Practicienii de medicina alternativa pot obtine un atestat dupa o pregatire de scurta durata, primind apoi autorizatia de libera practica."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

E usor sa razi de altii... Si e usor sa crezi ca stiinta nu mai are ce sa-ti dezvaluie... S-a mai demonstrat ca ceva nu se poate si apoi s-a ajuns la alte concluzie. Dar ce conteza?

Sa dea Dumnezeu (daca ccc credeti in el, evident) sau mama-natura sau ce vreti voi, sa nu fiti pusi/puse niciodata in situatia de a fi epuizat toate procedeele/tratamentele medicinei clasice! Sa nu fiti nevoite sa apelati la alte metode (homeopate, naturiste etc., nu conteaza). Eu nu va urez decat sanatate sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by cl

edit: nici Copernic n-a fost crezut la inceput, cand a spus ca Pamantul se invarte in jurul soarelui..

Asta e un argument strāmb. In primul rand deoarece sarlatanilor acelor timpuri nu le'a convenit sa le fie demascata teoria ingerilor invizibili cu energie nemaivazuta care impingeau prin vidul cuantic planetele in jurul Pamantului.

In al doilea rānd s'a rās de Giordano Bruno , de Copernic, de Galilei, pe ici pe colo prin colturi si de Einstein dar lume rāde si de Tociu si Palade. Nu toti cei ce se fac de rās sint genii. De fapt, in covarsitoarea majoritate a cazurilor sint idioti.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by cl

edit: nici Copernic n-a fost crezut la inceput, cand a spus ca Pamantul se invarte in jurul soarelui..

Asta e un argument strāmb.
...

din punctul tau de vedere. esti sigur ca nu gresesti cu absolut nimic in privinta homeopatiei? 100%?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Am ramas trist suprinsa de cateva raspunsuri postate la acest subiect.
Probabil vin din frustrari profesionale personale.
Unui acupuncturist ii ia 3 ani de studiu si altii 2 pana sa inceapa sa practice fara supervizor.
Abia dupa 15 ani de practica reuseste sa citeasca peste 70% din pulsuri si ii ia o viata intreaga pana sa inteleaga pe deplin acupunctura.
Nu stiu nimic despre legea sus mentionata, dar ca in orice domeniu, vor fi probabil si multi sarlatani.
In lumea medicala sunt probabil destui si se produc mai multe manipulari de mase decat ne imaginam.Si nu o spun numai eu, ci si medici, cercetatori, etc.
Cred ca ar trebui sa ne uitam mai atent la procesul legislativ prin care se naste legea si la forma ei finala, decat sa negam si sa incercam sa denigram aceste terapii alternative, multe dintre ele dovedite stiintific.
E trist ca refuzam cu atata vehementa un adevar universal, atat de evident.
De mii de ani ne incapatiam sa evoluam. In egoismul si mandria nostra credem ca vom putea controla natura, dar vom fi invinsi.

Tatal meu a murit anul trecut de cancer pulmonar. El a ales sa mearga pe mana doctorilor. I-a ascultat si le-a urmat sfaturile pana in ultima clipa, in ciuda faptului ca a fost tratat in ultimul hal de unul dintre ei. Acea doctorita l-a umilit si i-a cerut bani de fiecare data cand mergea la chimioterapie.Nu i-a pasat ca traia dintr-o pensie de boala.L-a tratat ca un caz, nu ca pe o fiinta umana, iar negarea existentei sufletului in tratament, inseamna negarea vietii.

Stiu 2 cazuri reale (pot sa dau si nume) care s-au vindecat adoptand un mod de viata naturist/vegetarian.El nu a vrut sa urmeze sfaturile acelor 2 persoane, el a ales doctorii.
La fel au ales si Andrei si Liviu si Dan si multi altii care nu mai sunt printre noi astazi.Poate va mai amintiti de Andrei, baietelul din Suceava....
As putea spune ca e destin sau ca ei au fost doar niste cazuri nefericite.....poate sunt prea multe cazuri cu final nefericit.
Nu pot nega cazurile fericite, dar sunt atat de putine si de multe ori boala revine dupa un timp.

As face o nedreptate daca as nega munca atator medici dedicati intru totul meseriei lor.Ar fi strigator al cer daca as nega necesitatea prezentei antibioticelor in viata noastra, dar sunt total impotriva negarii altor metode alternative de tratament.
Toate terapiile ar trebui sa lucreze impreuna pt a restabili sanatatea si armonia in fiinta umana.

Numai lucrand in armonie cu fortele armonioase ale naturii, putem trai frumos, in sanatate si liniste sufleteasca.
Fiecare este liber sa aleaga modul in care vrea sa isi traiasca viata.
Eu ma straduiesc sa traiesc in toleranta, sa ascult glasul naturii, sa ascult chemarea lui D-zeu si sa iubesc cum pot mai mult ceea ce ne-a lasat D-zeu pe pamant pt binele nostru!Nimic nu ne apartine, totul este un dar!

Cu drag,

Cristina

"Sunt tanar, Doamne!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=100378

Un film tulburator despre suferinta si taria de a o infrunta
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-1755389395237049917&pr=goog-sl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by cl
din punctul tau de vedere. esti sigur ca nu gresesti cu absolut nimic in privinta homeopatiei? 100%?

Claudia e in logica elementara ca celui ce afirma ceva ii revine si sarcina de a demonstra. Nu eu care spun "sarlatani analfabeti" trebui sa ma inchid in laboratoare si sa fac in locul lor un singur test care sa fie repetabil si valid.

Pot eu sa demonstrez ca nu exista SpiridusiMovInvizibiliSiNedetectabili?

Mergi la inceput

Cristina, !!!

Mergi la inceput