Cu nervii intinsi la maxim.
Chiar nu mai gasesc scapare. ultimele saptamani au fost o insiruire aiurea de evenimente, care mi-au intins nervii cat cuprinde. de regula rezist eroic pe baricade,dar de data asta nu mai merge.
S-o iau cu inceputul. acum cateva saptamani,sarcina oprita in evolutie.trec peste asta relativ rapid.
Acum cateva zile insa totul a luat-o razna. cand simt ca pierd controlul, in orice domeniu o iau si eu pe aratura. e teribil sentimentul ca nu poti controla ce ti se intampla.cel putin pentru mine, care am tot timpul un as in maneca,nu ma las descoperita .
Dar sunt lucruri pe care numai DD le poate controla. de exemplu, furtuna violenta de acum cateva zile.aici a fost cum a fost...dar mi-a albit parul la propriu vazand ca furtuna vine exact din directia unde stau socrii mei. si unde e copilul meu. dupa cateva ore am reusit sa intru in legatura cu ei. soacra-mea nu mai putea vorbi. ajunsesera sa se roage pe intuneric sa scape. au bagat fetele(pe a mea si o fetita de 11 ani pe care au luat-o in grija) imaginati-va ,in cazanul de fonta ...in caz ca se daramama casa pe ei. a cazut ciresul pe casa si a zburat mansarda in lucru.
Un prieten bun are un necaz mare si eu nu pot sa-l ajut. nici nu vreau ca toata tevatura asta deschide niste aspecte pe care le cam vreau inchise. dar ma termina si asta asa usor.am un gol urat ,o durere difuza care se imprastie asa ca o otrava prin fiecare celula.si ma simt foarte foarte vinovata.pe asta nici macar nu mai incerc s-o controlez.
Era cat pe ce sa nu intru in licenta. de doua ori. prima si cea mai grava, un profesor care nu voia sa mai vina la examen. io-te nu voia el,ca asa merg lucrurile in Ro. atunci am innebunit de-a dreptul. cand a incercat barbatu-miu sa glumeasca cu mine,spunand razand ca o sa raman la studii medii ca si asa mosul are nevoie de fete la bar am avut o reactie care m-a ingrozit si pe mine...dar pe el.
Mi-e dor de fi-mea...n-am vazut-o de vreo 10 zile...nu pot sa vb cu ea la telefon..ca as muri de tot.am vorbit aseara cu sotul (e la ea) si am auzit-o prin camera "da unde e mami meu..nu ma mai ia la bloc?"
Profesorul la care am licenta a catadicsit sa plece in concediu...si m-a lasat cu lucrarea la jumate.pe asta n-am rezolvat-o inca.
Un bou de seminarist nu voia sa-mi treaca o nota..cica ma asteapta la negocieri.statea cu ochii beliti in decolteul meu si i-am spus animalului ca eu nu negociez nimic.si mi-a raspuns ca nici el nu negociaza...ca ne mai vedem in toamna.asa imi trebuie ca nu m-am dus cu carnetul sa-mi trec nota. pe asta am rezolvat-o printr-o secretara.
Am de tocit 4 (patru manuale).mai dau si sinteza. si nu e prima data cand le invat.le-am mai tocit de cateva ori. dar e prea mult...mult prea mult . numai formule si formulari greoaie...si nu le pot stapani in totalitate. pur si simplu nu pot controla atata materie.
Toate astea m-au adus in ultimul hal cu nervii. sunt exact ca un arc intins la maxim. nu ma mai calmeaza nimic. traiesc cu fructe stoarse si cu tedi cand nu am chef de strors. ca de restul nu ma ating.vin toti pe rand parca as fi lauza si-mi aduc toate bunatatile. se strica prin frigider.
Le caut nod in papura si ma cert cu toti.am asa o placere sa kilaresc pe careva de nu va spun.
Cel mai mult ma enerveaza ca astia nu inteleg faza cu licenta. ca ce ma consum atat, ca o pot lua bine mersi cu nota mai mica,ca n-am cum sa o iau prima. ma enerveaza ca ma stiu de 26 de ani de zile unii din ei(mama) si nu ma cunosc nici macar atat cat sa stie ca pt mine nu exista nici macar 99% de masura. pur si simplu as intra in pamant daca s-ar intampla sa fiu a doua. va rog sa ma credeti ca am invatat doua saptamani pentru prima parte,competenta lingvistica ,avand si copilul acasa...noaptea,in fiecare noapte...am dormit cate doua trei ore uneori ...si am luat-o prima .nu ma mai prezentam la restul daca nu luam prima. chit ca nu conteaza la nota finala decat pentru departajare(exista un post pus la bataie de o banca).si postul ala e al meu ca altfel nu se poate.
Le caut nod in papura la toti. lu barbatu-miu ca e pe aproape si ca nu ma lasa in durerile mele si e vinovat pentru simplul fapt ca exista in acelasi perimetru cu mine. nu mai inteleg nici eu ce naiba fac. I-am spus sa ma ajute el cu licenta,doar lucreaza la banca,l-am facut cu ou si cu otet ca nu stie mai nimic despre BASEL 2. nici n-a auzit de el,ca auzi el lucreaza la carduri.i-am spus sa-mi faca rost de imprimanta la 7(a mea e praf,am reusit performanta s-o pun pe butuci) si eram terminata de suparare ca nu-si da interesul...la 8 jumate inca nu gasise. i-am spus sa plece ca sa nu ma apuce iar,a plecat in oras si s-a intors la unu noaptea.atunci l-am certat iar ca de ce a plecat...ca trebuia sa insiste sa ramana...
Cum il vad,cum ma iau de el. si de cine nimeresc. acum trei zile a venit maica-mea cu sotul cica sa-mi ridice moralul...eu tot le explicam sa ma lase in pace,cu frumosul,ei n-ar mai fi plecat...si m-am ratoit oleaca si la ei. nu-mi e de mama,ca ea stie cum fac la stress, mi-e de sotul ei ca el nu stie si nu merita sa ma auda zbierand sa ma lase in pace ,ca nu am timp de nimeni si nimic...
Simt asa o presiune din toate partile. ca nu mai controlez nimic si pamantul de sub picioare nu mai prezinta nici o singuranta. nu prea am cui sa cer ajutorul. sotului? i-am cerut ...nu i-a prea venit sa creada ca sunt asa in deriva. nici nu ma crede de fapt...ca nu prea poate sa conceapa asta,ca pana acum nu m-a vazut sa ma fi atins ceva. ca sunt tare ca asa ma stie dintotdeauna.mereu ajutand si dand sfaturi altora.pur si simplu nu crede si cu asta basta.
As mai putea apela la omul care stie cel mai bine pe unde sa umble sa miste rotitele mecanismului meu de inaintare prin nameti, numai ca nu mai pot sa o fac.si asta ma debusoleaza cumplit.
De aia va cer voua ajutorul. si cred ca e printre putinele dati cand o fac.
As lua niste calmante usoare. nu stiu care sunt alea,dar le-as lua. sa adorm putin simturile.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Raspunsuri
A_Iulia spune:
Nu te supara pe mine flaviuta dar tot citesc ce scrii, mai citesc o data, si nimic din ce scrii nu mi se pare un capat de tara. Vad ca pentru tine este.
Ori esti foarte stresata..ori n-ai avut probleme adevarate in viata.
Cred ca e prima varianta - incearca sa treci de examenele astea cu bine,dupa care aduna-te. sper ca nu mai ai de gand vreun master sau doctorat (ca parca pomeneai intr-un alt mesaj), la cat de ciudat actioneaza stresul asta la tine.
PS: Nici eu nu te inteleg la faza cu licenta, la fel ca ai tai. Desi am luptat si eu sa ies prima la facultate in anul 1, mariri de la 9 la 10, doar pentru ca mi-au promis ai mei ca imi iau masina. Dar daca as fi ajuns la asa un consum nervos, serios daca nu preferam sa raman la bicicleta.
Ai grija de tine.
Adina + Olivia 04.03.2004
flaviutza spune:
Adina ,la varsta cand tu munceai sa iei un 10 ca sa primesti masina de la ai tai, mie tocmai imi murise tatal,am renuntat la facultate,mi-am luat doua slujbe si ma chinuiam sa o scot pe mama din spitale. deci nu imi spune ca nu am suferit...ca nu stiu cu ce se mananca asta.
numai ca vezi tu, sistemul de indicatori ai pragului de suportabilitate sunt diferiti pentru fiecare in parte.ceea ce te face pe X sa clacheze probabil la mine nu are un nici un efect. si invers.
De exemplu ii trag un sut in dorsala oricui ma raneste profund si intentionat. si nu ma uit inapoi .poate ma intorc candva dupa ce mi-am copt planul de razbunare. orice urma de sentiment ar dispare daca de exemplu sotul meu mi-ar trage vreo bataie sau s-ar schimba radical de azi pe maine. nu mi-ar provoca suferinta,stiu sigur,numai dispret. asa functionez eu.
Insa mi-ar provoca si imi provoaca enorma durere cazul in care ranesc eu,fie si fara intentie,pe cineva la care tin enorm.uite ma macina o chestie de genul ca nu am reusit sa ajung alaltaieri pana la prietena mea sa merg cu ea la control.
Chestia cu licenta. nu vreau primul loc din egoism,din vreun complex de inferioritate,nu vreau sa demonstrez ca eu sunt geniul neamului,nu vreau masini sau premii ,desi stiu pe pe acum ce voi primi
. e un fapt ce tine de mine, de structura mea interioara, de faptul ca asa sunt eu si in momentul in care pierd primul loc atunci cand mi-l doresc m-am pierdut pe mine.nu stiu daca as putea trai cu asta.
mami si Ale
violeta69 spune:
flaviutza,si eu cred ca nu vezi decat partea goala a paharului!
incearca sa iei de la viata ceea ce e bun,pune o ordine in tot ceea ce faci si gandeste pozitiv!
in viata toate au o rezolvare...afara de moarte!
nu exista sa nu pot daca vrei,si-n fond daca nu e acum va fi data viitoare......nu se termina lumea,sigur...
apoi tine cont si de faptul ca ai un sot super si chiar daca nu stie el basel nu stiu ce nr. ai in el un sprijin...ceea ce pe la altii nu se gaseste!
e f. important ca pe langa toate problemele(mai mult sau mai putin grave!) nu mai ai si stresul cu copilul.....adica,sa-l mai tii si pe el dupa tine,sa-l plimbi,sa-i dai sa pape,etc,etc...
ai suficienta putere interioara....si cu putin optimism se rezolva totul.....azi cazi,maine te ridici...ai o mana care te sprijina...si una nevazuta de sus de la DD!
Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
violeta69 spune:
imi dadea eroare si uite de cate ori a aparut mesajul
flaviutza spune:
Scuze si eu...nu stiu de ce naiba imi da eroare ,dar mesajele apar.
mami si Ale
A_Iulia spune:
Flaviuta, incerc sa cred ca nu ai fost rautacioasa in raspunsul la mesajul meu - nu vad de ce ai fi.
Repet - probabil ca esti stresata si din cauza asta actionezi asa. Ai dreptate, probabil ii ranesti mult mai mult pe cei din jur cu comportamentul tau de acum, decat daca ai fi mai putin stresata si te-ai comporta asa cum esti tu.
Din prima postare eu am inteles ca iti doresti sa iesi prima la facultate nu ca sa-ti demonstrezi neaparat tie ceva (mai ai ceva sa-ti demonstrezi?), ci pentru job-ul ala de la banca.
De aceea am spus ca am facut si eu la fel, la motivatii similare.
Asa, ca sa-mi demonstrez eu mie nu stiu ce, uite, nu cred ca mi-as distruge nervii si sanatatea - si nici pe a celor din jur. Stiu exact de ce sunt in stare. Si unde sa ma opresc din demonstratii.
Eu iti urez sa performezi la maxim, sa-ti treaca stresul, sa redevii tu...ce sa-ti mai urez? Ce-ti doresti.
Si iarta-ma ca nu reusesc sa-ti evaluez suferinta la adevarata ei valoare. Si aici fara nici o urma de ironie. Sunt convinsa ca suferi intens, insa pentru mine toate cele de mai sus ar fi nimicuri.
Adina + Olivia 04.03.2004
Adela99 spune:
flaviutza, io cred ca ai prea mari pretentii de la tine insati. si nu spun asta in sensul ca iti propui mai mult decat poti. nu.
da' ma intreb: tu intotdeauna ai fost prima in toate? si daca nu esti prima inseamna ca nu ai reusit? ce se poate intampla daca nu esti prima?
sotul, parintii, copilul, prietenii te vor iubi la fel de mult si daca nu esti prima. si in plus se vor simti mai bine in prezentza ta pentru ca nu vei fi la fel de stresata si irascibila. si implict te vei simti si tu mai bine. stiu, ai spus ca daca nu esti prima, mai bine renunti. da-ti sansa sa nu fi macar o data prima. a doua oara va fi mai usor :-) sigur ca e bine sa doresti sa fi prima, dar daca nu esti nu inseamna ca n-ai reusit.
incearca sa scazi un pic nivelul ca alfel s-ar putea sa dai in surmenaj.
chestia cu prietenul pe care nu-l poti ajuta n-o prea inteleg. ti-ai propus sa nu vorbesti cu el nici macar la telefon, sau sa-i trimiti cateva cuvinte de incurajare, sprijin? daca i-ai putea spune ca esti alaturi de el macar cu gandul ai scapa si de sentimentul de vinovatie si l-ai ajuta si pe el. nu stiu de ce cred ca cel mai mult te debusoleaza (cum spui tu) faptul ca nu poti/vrei sa vorbesti cu el, daca e aceeasi persoana despre care spui ca te poate ajuta sa inaintezi prin "nameti". probabil nu poti apela la el pentru ca relatia e prea complexa ... dar io cred ca si tu sti cum sa-ti rasucesti rotitele spre inaintare
fiica ta e la distantza mare de tine? nu ai putea sa-ti iei "liber" si sa te repezi pana acolo? se pare ca nu. da' nu inteleg de ce te pedepsesti si pe tine si pe ea nevorbind la telefon cu ea.
incearca sa te relaxezi. fa o baie fierbinte, dormi cateva ore. sau fa ceva ce-ti face maare placere. incearca sa te decuplezi de la priza :-)
cred ca asa cum va puteti modifica mesajele le puteti si sterge.
violeta69 spune:
mai,sa stii ca le-am sters,dar nu merge mesajul trimis pt ca nu are continut?!
crezi ca sunt atat de "stresata" incat sa-mi placa sa ma vad de n ori aici?!
violeta69 spune:
quote:
Originally posted by Adela99
no, pai daca scrii mesaje fara continut
pai daca sterg,logic ca nu mai are continut...