Cum se trateaza egosimul?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

cu nebagare de/in seama ,din partea celuilalt bineinteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Principe, am mai incercat si cu nebagarea in seama , dar nu prea-mi iese, pt ca renunt repede.
Ghinetz,si eu cand mi-am cunoscut sotul, avea o prietena cu care statea impreuna, numai ca in cazul lui, era invers decat la tine. Ei nu-i placea sa-l vada ca sta vreo clipa, il punea tot timpul sa faca ceva, ii cerea mereu dovezi de iubire,il vroia mereu langa ea si nu prea-l lasa sa respire. Eu am incercat sa-i las spatiu, sa nu-l cicalesc, sa nu-i schimb programul, sa nu intervin atunci cand are el chef sa iasa cu prietenii...chestii din astea. Nu astept sa-mi ridice o statuie pt cat sunt eu de draguta, dar macar sa-l vad ca-mi raspunde si el la fel sau ca zice o data un multumesc...

mariavlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

quote:
Nu astept sa-mi ridice o statuie pt cat sunt eu de draguta, dar macar sa-l vad ca-mi raspunde si el la fel sau ca zice o data un multumesc...

Poate aici ai gresit la inceputul relatiei voastre. Ca tu nu ai asteptat niciodata nimic. Si da...poate chiar meritai o statuie, in comparatie cu cealalta. Prea sunt invatate femeile ca ele nu trebuie sa astepte nimic, ca aste e datoria lor...(nu-ti spun de cate ori nu mi-a spus mama asta, doar ca eu nu cred. Cine stie...poate sunt si eu tot o mare egoista?)Imi amintesc - tot de la inceputurile relatie cu sotul - ca mancam (in camin, de, studentie)si aveam o bucata de carne de pui si mai multe de porc. El a luat carnea de pui si a mancat-o. Doamne ce m-am mai suparat! Si i-am spus atunci ce m-a deranjat. Ca trebuia sa impartim bucata ce-a buna si...
Ma rog, nu stiu de ce am povestit asta. ideea e ca atunci cand mai uitam unul de altul ne amintim de "bucata de carne de pui". La noi a ramas, asa, ca un laitmotiv. Si ne aminteste mereu ca nu trebuie sa uitam unul de altul. Ca nu e unul mai important decat altul.

Oana 37+ Victor-Constantin si Stefan-Vladimir 4ani+

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

maricar, eu iti tot povestesc de la mine, dar fiecare familie e unica. Nu stiu ce sa-ti spun, cum sa procedezi tu. Poate daca nu-l mai slujesti? Ce se intampla daca nu-i mai pregatesti masa intr-o zi? daca nu mai te consideri datoare sa faci pentru el totul? Ce face? Poate asa ii atragi atentia asupra faptului ca si tu ai nevoiel tale.
Incearaca intr-o zi sa-ti petreci timpul doar cu copilul. iesit la plimbare, mancati in oras, ignora-ti sotul. Si daca cere lamuriri spune-i ca ..."nu credeai ca are nevoie de tine", daca tot nu ti-a ratat ca asta.

Oana 37+ Victor-Constantin si Stefan-Vladimir 4ani+

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Ghinetz,
Sa stii ca le-am incercat pe toate. Dar cum sa-mi simta el lipsa cand nu-i pun masa intr-o zi, daca noi stam cu parintii lui? Nici n-a observat. Important e ca farfuriuta e pe masa!

mariavlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

quote:
Originally posted by maricar

Citind mesajele voastre, imi dau seama ca intr-adevar, asa era si cand l-am cunoscut, la fel de egosit si indiferent, dar ne-am vazut destul de rar inainte de casatorie, am petrecut prea putin timp ca sa-mi pot da seama ce fel de om e.Si oricum eram mult prea indragostita atunci ca sa-mi pese.
Noi am mai dicutat de cateva ori pe tema asta si chiar cateva zile a-ncercat sa fie putin altfel. Odata mi-a zis ca-i pare rau ca se poarta asa, dar nu se poate schimba. Nu, eu nu vreau sa-l schimb,nici macar nu vreau sa-ncerc. Tot ce-mi doresc e sa-nteleaga ca exagereaza si ca trebuie sa gasim o cale de mijloc.

mariavlad

Nu se trateaza egoismul. Pe sotul meu, cind il apuca egoismul, il tratez cu o cana de apa rece, ca poate-i trece, dar n-ai sa vezi! M-am trata eu, in schim, ca sa nu ma mai enervez ca nu-i inteleg reactiile. Am invata sa-i''iau'' asa cum este: nu spune ''multumesc''(banuiesc ca face economie, caci i se vor termina vorbele si, la batrinetea noastra, o sa taca prea mult!), nici macar ''mersi'', nu arata ca se bucura de vreun dar(poate chiar se bucura, dar nu prea stie sa arate asta!), dimineata este ''acru'' de zici ca a mincat pe scomacul gol 3 kg de lamii(peste zi ii trece) si tot asa. Dar, in rest, este minunat! Adica, atunci cind ii spun ca a depasit niste limite acceptabile in egoismul lui imi cumpara cite o floare(in ghiveci!) asa ca am in loc de casa o adevarata sera, vezi ce bine este sa locuiesti linga el!
Lasind gluma de-o parte, cred ca trebuie sa te obisnuiesti cu el, asa cum este, si sa inveti sa ''apesi''butoanele care il sensibilizeaza, totusi! Retete nu exista! Sau daca exista, eu nu le-am descoperit pina acum!

Mergi la inceput

Anaisanais,
Imi cunosti cumva sotul? L-ai descris perfect! Noi suntem impreuna de foarte putin timp si cred ca mai am muuult pana sa ma obisnuiesc cu el. Norocul lui ca am foarte, foarte multa rabdare, altfel...

mariavlad

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by maricar

Anaisanais,
Imi cunosti cumva sotul? L-ai descris perfect! Noi suntem impreuna de foarte putin timp si cred ca mai am muuult pana sa ma obisnuiesc cu el. Norocul lui ca am foarte, foarte multa rabdare, altfel...

mariavlad

Slava Domnului, cred ca, daca ajungi sa cunosti o persoana egoista, chiar incepi sa le inveti naravul la toate! Cred ca singurul remediu este ca tu, partener de astfel de persoana, sa incepi ''sa vezi numai partea plina a paharului'', zau! Si este chiar amuzant sa ''intorci'' reactiile care, altfel, te-ar enerva la culme, catre zona comicului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Cred ca egoismul nu are leac,este o create mentala produsa de ignoranta. Oamenii egoisti nu se schimba.

Nina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by NinaR

Cred ca egoismul nu are leac,este o create mentala produsa de ignoranta. Oamenii egoisti nu se schimba.

Nina

Asa o fi.... dar nu inteleg ce zici! Caci, daca ma gindesc bine, cunosc mai multi egoisti care nu sint niste ignoranti, decit egoisti care sint si ignoranti!
Si asa este, nu poti schimba un om, poti numai sa-l accepti linga tine asa cum este, daca il iubesti, sau sa nu-l accepti linga tine , cu toate pacatele si egoismele lui, si atunci sa-ti ''iei lumea in cap'' si, eventual s-o iei de la capat, cu speranta ca a doua oara vei alege mai bine! Chestie de optiune, pina la urma!

Mergi la inceput