am mare nevoie de sfaturi!!!!!
Salut!
Nici nu stiu cum sa incep. In curind va trebui sa ma intorc in ro dupa ce am stat cam 6 ani in spania.
Am terminat conta si info de gestiune si am profesat 1,5 ani (am tinut contabilitatea intr-o firma). Apoi am plecat din tara si intre timp nu am mai lucrat in domeniu.
Avand planul acesta de intoarcere, bineinteles doresc sa imi caut de lucru (in Bucuresti) si nu stiu ce anume ma asteapta: nu mai am contact cu contabilitatea de atitia ani, si sincera sa fiu, parca as vrea ceva nou, sa invat si altceva (bine, daca se poate spune asa, caci mare lucru din conta nu cred ca mai stiu acum).
Ma tenteaza sa fac si un master dar iarasi...habar nu am ce as putea face ca sa imi serveasca si sa se "caute". De asta apelez la voi sa ma "rutati" putin ca sunt intr-o nebuloasa totala.
Ce slujbe se pot gasi cu studiile mele, ceva limbi straine( spaniola-fluent, engleza-bine, franceza-mediu) si calculator la nivel de utilizator (windows, office, internet...)?
CE SE CAUTA pe piata muncii din bucuresti? incotro sa apuc?
Multumiri!!!!
K.
Raspunsuri
Witchie spune:
Karina, incearca sa intri de-acum pe ejobs si pe bestjobs, sunt doua site-uri bune de recrutare.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pierdut mami
spic de grau spune:
Ce ai facut in Spania nu te poate ajuta? Adica - ai o intrerupere in CV de 6 ani? Ca in cazul asta trebuie sa vezi cum o acoperi....Ai facut ceva cursuri?
Ideea cu site-ul de recrutare e ok, insa inainte de asta iti trebuie CV-ul..Depinde mult de cum il concepi..
Nu stiu cat de mult se cauta traducatori...Daca ai fi vorbit japoneza sau chineza..indiana, cred ca ar fi fst mai avantajos.
Bafta multa!
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
noi2 spune:
Karina, ma aflu intr-o situatzie asemanatoare cu a ta, numai ca eu acum termin anul 4 de facultate aici, in Spania, shi in august ma intorc in Romania..eram curioasa sa shtiu ce ash putea face, tot in Bucureshti...shi sfatul cu site-urile de recrutare este bun..am facut un cv, chiar am aplicat la joburi din secretariat, traduceri, sales etc.. shi mare mi-a fost mirarea ca am fost acceptata la interviuri..deci se poate..shi mi-am format cat de cat o idee despre ce ma ashteapta.. acum sa vedem ce va fi in realitate.
..shi te iubesc...
karina_t spune:
Buna!
Multumesc mult pt raspunsurile voastre!
Witchie si noi2, multumesc de pont, am sa ma inscriu pe site-urile astea!
Spic de grau, astia 6 ani nu am lucrat in domeniu, am muncit ce a fost la indemana la inceput, apoi am lucrat la un fel de oficiu telefonic dintr-o statiune unde am vorbit zilnic engleza, germana(nivel basic), am lucrat pe computer, etc, am fost colaborator la o agentie imobiliara (m-am ocupat de clientii lor englezi) apoi ultimul an am stat cu bebelusha mea acasa.
Ai ceva idei in legatura cu cv-ul? Cum sa ma pun intr-o "lumina" favorabila ?
Multumesc din suflet!
K.
P.S. Nu stiu de ce imi aparuse eroare la trimi mesajul si am scris de 3 ori raspunsul,insa se pare ca le-a luat de fiecare data, scuze ca a aparut de 3 ori, acum le-am sters pe celelalte 2.
Nord spune:
Karina,
eu as face astfel:
1/ as trece pe CV numai perioada in care ai lucrat la acel oficiu si m-as perezenta un fel de responsabil in relatia cu clientii (in care as trece inclusiv partea imobiliara)
2/ as sublinia si as pune in evidenta partea relationala si partea lingvistica
acum depinde in ce domeniu vrei tu sa continui. este bine sa te decizi. poate nu ar fi rau sa mergi pe parte de marketing, PR (ca si asistennt la inceput)- daca ai posibilitatea sa faci si niste cursuri.....ar trebui sa fie ok
sanziana72 spune:
quote:
Originally posted by karina_t
Spic de grau, astia 6 ani nu am lucrat in domeniu, am muncit ce a fost la indemana la inceput, apoi am lucrat la un fel de oficiu telefonic dintr-o statiune unde am vorbit zilnic engleza, germana(nivel basic), am lucrat pe computer, etc, am fost colaborator la o agentie imobiliara (m-am ocupat de clientii lor englezi) apoi ultimul an am stat cu bebelusha mea acasa.
Ai ceva idei in legatura cu cv-ul? Cum sa ma pun intr-o "lumina" favorabila ?
Ai lucrat ce s-a gasit la indemna - capacitate mare de adaptare la conditii variate, flexibilitate.
Lucrul in oficiu telefonic: - calitati si experienta in comunicarea cu persoane avand limbi si background-uri diverse.
Ai stat in Spania - experienta internationala. Contactul cu alte culturi si moduri de a gandi.
Lucru pe computer - esential in ziua de astazi pentru orice job, deci nu uita sa il pui si eventual sa detaliezi ce faceai.
Colaborator la o agentie imobiliara (m-am ocupat de clientii lor englezi) - rigurozitate in organizarea muncii (ca doar nu puteai sa ii incurci intre ei), putere de munca sustinuta(daca si lucrai si mai erai si colaborator pe langa). Prezenta placuta, calitati de marketing (presupun ca trebuia sa ii convingi sau macar sa le prezinti lucrurile intr-o lumina favorabila).
Cunoasterea mai multor limbii - foarte cautata in societatea actuala.
Plus ce ai facut inainte: cunostinte de contabilitate, aptitudini matematice...
Curajul de a o lua de la capat intr-o tara noua. Nu te sperie provocarile...
Mai tragi de CV si scurtezi anul petrecut acasa cu cea mica sau precizezi ca intrucat planuiai sa revii in tara nu ti-ai mai cautat de lucru acolo.
Orice lucru se poate transforma intr-o calitate . Si chiar asa si e!
Bafta!
Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
carolinah spune:
Vezi ca ti-am dat mesaj privat cu un loc de munca unde te-ai incadra cu caliificarile tale.
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident