Mamici care vor naste la Maternitatea Sp Titan
Buna fetelor dragi,
Am deschis acest subiect ca sa putem sa ne impartasim experienta in legatura cu Maternitatea Spitalului Titan (Sp Judetean Ilfov - Constantin si Elena) si cu obiceiurile de acolo. Eu sunt o graviduta care o sa nasca acolo si as vrea sa stiu daca exista mamici care sa ne povesteasca despre conditiile din salile de nastere si de travaliu, despre igiena, despre practicile financiare si despre doctorii de acolo.
Va astept raspunsurile cu interes si va doresc numai bine!!!
MIKY
13+
Raspunsuri
mami07 spune:
Buna Miky!
Eu sunt insarcinata in 36 sapt si voi naste la Spitalul Judetean Ilfov. Din cate am auzit maternitatea este curata, au sistem rooming in si personalul medical este amabil. Eu am mai fost internata la compartimentul Materno-Fetale si am am fost foarte multumita de conditii. Daca vrei dupa ce nasc, am sa-ti dau si alte detalii (dupa cum vezi nu mai am mult ). Apropo care medic iti supravegheaza sarcina?
Oana 36+ cu Matei
miky_mamica spune:
Buna mamico,
Nu-mi vine sa cred ca mai ai putin si nasti!!!!!!!!!!! Eu sunt abia in luna a IV a si deschisesem subiectul pt a afla mai multe despre maternitate, asa ca te rog sa ne spui dupa ce nasti toate detaliile ca vrem sa stim!!! Eu sunt monitorizata de dr Cristina Parpalici inca de dinainte de a fi insarcinata asa ca am ramas de dansa si e o draguta. Asteptam cu mult interes detalii despre dr tau si despre sarcina.
Pupici multi si nastere usoooooaaaaaaaaaaaaaraaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
13+
dicirstea spune:
Mie mi se pare ca am recomandat spitalul si am povestit cum decurg trebile pe acolo, dar nu-i nicio problema, actualizez. Eu am nascut pe 21 mai,prematur, prin cezariana, dupa o serie de probleme. Am fost foarte multumita de dr mea (Predoi) si nu am vrut sub nicio forma sa plec la alt spital. (imi fusese recomandat, deoarece sarcina mea era de 33 saptamani si 5 zile, iar la acest spital , desi au un incubator nou, nu au nu stiu ce chestie ptr plamani nedezvoltati la bebei). Fiind internata de vreo 2 ori si inainte de nastere, am avut ocazia sa cunosc mai multi doctori si asistente si pot sa va spun ca am fost si sunteti si voi norocoase. Dr sunt foarte constiinciosi, iar asistentele parca au facut ioga. Toate au zambetul pe buze si vorba buna.
Dar sa va raspund la obiect.
La sectia de materno-fatala de la et 1, unde puteti fi internate in avans, daca sunt eventuale probleme, sunt camere cu 3 paturi si frigider ( una singura nu are frigider), dar cu wc pe hol, unul vechi si cu baterii naspa, si unul nou, dar toate asistentele si infirmierele sunt f dragute si serviabile. Eu dadeam 50 mii la infirmiere si 100 la asisitente (lei vechi), ( erau pers. care dadeau si 20 mii la asistenta sau unele care nu au dat nimic ptr ca oricum erau dragute. Eu am dat TOCMAI ptr ca erau dragute) O singura asistenta m-a suparat ptr ca fuma la oficiu, care era vav de salonul meu, si lasa usa deschisa pe hol; asa ca tot fumul intra in salonul meu. Dar oricum , veneau si noaptea de cateva ori sa ne verifice daca suntem ok.
Eu am fost internata de joi seara cu membrane rupte, asa ca am stat direct in camera de travaliu, de la et. 2, pana luni, cand am nascut. Va dati seama ca am auzit o gramada de nasteri in timpul asta. Asistentele si infirmierele de aici au fost super atente. Eu tb sa stau la orizontala sa nu se scurga tot lichidul, asa ca imi puneau plosca. Iar asistentele veneau sa ma monitorizeze din 20' in 20 min, maxim 30 min. daca aveau o nastere. La inceput dadeam cte 20 ron la asistente si 10 ron la infirmiere. Dar dupa 3 zile am realizat ca le mai dadea si sotul meu sa il lase sa intre, si scoteam mai mult de 1 mil/zi, asa ca am redus la 10 ron/ asist. si 5 ron/ inf. Cand am nascut am dat cate 150 ron la anestezista + neonatolog si 50 ron la fiecare asistenta si 20 ron la infirmiera. Cezarienele mai stau ceva timp pana isi revin intr-un salon de terapie intensiva, de 3 paturi + frigider. Toate mamicile isi urmeaza apoi bebeii in salonul celalalt. Bebeii stau o noapte la terapie intensiva sa fie monitorizati, apoi sunt adusi in salonul mamicilor. Sunt saloane cu 2 paturi + frigider + tv + wc, iar unul are si dus. Aici sunt 2 neonatologi de zi si unii de la alte spitale , prin rotatie, noaptea. Acestia nu prea primesc bani. Asistentele sunt f . dragute si aici. Tot cate 10 ron + 5 ron dadeam. AICI TB SA ATRAG ATENTIA ASUPRA UNEI ASISTENTE, ACUM NU IMI ADUC AMINTE CUM O CHEAMA, DAR O SA IMI STORC CREIERII MAI TARZIU. E UNA MICUTA DE STATURA, TUNSA SCURT SI CU VOCE GROASA. DACA II DATI BANI II DATI DEGEABA. E CUMPLIT DE NEGLIJENTA SI CU BANI SI FARA. DACA E DE NOAPTE NICI MACAR NU CALCA PE LA COPII.
In schimb toata admiratia ptr dna Veronica, e in varsta, plinuta si cu par carunt. Nu am auzit-o niciodata sa spuna ca e obosita, chiar daca a avut odata 5 nasteri la rand, + ceilalti copii din grija din care 2 la incubator. Se vede ca iubeste copii. Si inca una mai tinerica, serioasa, Mihaela. La ele puteti apela cu incredere ptr diverse servicii ulterioare. Eu as fi vrut sa chem pe cineva sa ma invete sa-l spal si sa-i fac masaj, chiar daca nu ar fi avut probleme, dar ptr ca era prematur, cu atat mai mult am avut nevoie. Am chemat-o pe dna Veronica si ne-a ajutat f mult.
Dupa cum am mai spus , am vazut mai multi dr. Colega mea de camera a fost pacienta dr Parpalici. In prima zi dupa nastere a fost un pic dezamagita ca nu a venit la ea , dar a venit in toate celelalte zile si a fost f atenta. Poate ca atunci a avut o problema, nu stiu.
O deficienta organizatorica, dar data de faptul ca sectia e destul de mica si cica nu justifica angajarea de personal suplimentar- adevarul e ca vreo 2 zile am ramas acolo doar eu si colega mea care aveam bebei prematuri la incubator- ar fi faptul ca asistentele de terapie intensiva, adica cele care monitorizeaza cezarienele si prima zi de dupa nastere la cele normale, sunt comune cu toate saloanele din acea aripa. Asa ca stateam cu dureri cumplite si cate o jumatate de ora - o ora, poate chiar si mai mult daca aveau o operatie, pana veneau sa faca un calmant. Pur si simplu aveau 20-30 de saloane, pe 3 nivele...+ sala de nasteri. A .. SI AICI AM AVUT O ASISTENTA CATASTROFALA. EU LE BAGAM BANII IN BUZUNAR DE CUM SE APLECAU SA IMI FACA INJECTIA, DAR NICI LA EA NU A CONTAT. ERAM A 2 ZI DUPA OPERATIE SI AR FI TREBUIT SA INCERC SA MA RIDIC IN FUND MACAR. A UITAT SA IMI PUNA PERFUZIA DE DIMINEATA DE CAND A VENIT, A PUS-O PE LA 10. PE LA 11-12 A VENIT INFIRMIERA SA AM AJUTE SA MA RIDIC DAR AM LESINAT. AU CAUTAT-O SA IMI DEA CEVA, O GLUCOZA, DAR NU AU GASIT-O. VINE EA PE LA 13-14 SA IMI SCOATA SONDA URINARA. INFIRMIERA II SPUNE "PAI CUM SA O SCOTI, CA MAI DEVREME I S-A FACUT RAU" , SI EA ABIA ATUNCI VINE SA IMI PUNA O PERFUZIE. INTRE TIMP afla dr anestezista ca mi se facuse rau si a facut un scandal monstru , de o auzeam din salon; a venit sa ma vada si a vazut perfuzia abia inceputa si o intreaba cate lichide mi-a bagat, iar ea ii spune ca 2 pungi, si de fapt nu au fost nici macar de o cana. Dr. a sters cu ea pe jos, dar tot nu a folosit la nimic, ca am ramas cu ea sa imi faca injectiile si s-a razbunat atunci.. parca mi le facea cu drujba.
Am mai remarcat ca dr. deosebiti pe dr. Tariq ( un negru tare simpatic si constiincios), dr. Costetchi ( a avut 3 paciente cat am stat eu acolo, si la fiecare s-a implicat f mult, venea si de cate 3 ori pe zi sa le verifice, iar cand a fost de garda in we, noaptea, a fost iar foarte tenta cu toata lumea- mai rar asemenea dr.), dr. Ludmila nu-stiu-cum ( basarabeanca, cred), si un alt dr. arab, care a venit la o pacienta duminica la 12 noaptea, ca atunci i-au inceput contractiile.
Asta mi-am adus aminte. Daca aveti intrebari despre ceva anume, nu ezitati. Am stat 10 zile in spital si am vazut de toate.
Mi-am ami adus aminte ceva ce ar tb specificat.
Dupa ce nasteti xsi veti sta separat cu bebeii, nu veti putea primi vizite in salon; vizitatorii stau pe palier si iesiti voi la ei, fara copii, nu se scot nici macar pe hol.
Nu va luati o gramada de bagaj, cam ce am vazut eu ca scria la un subiect pe aici. Mi-am luat 2 pachete mari de vata si 2 sticle de spirt, ca asa scria, si le-am folosit doar ca sa dezinfectez pe la baie ( era curat, dar aveam eu pitici pe creier). Nu va luati toate cremele lui bb, doar sapun, pampersi, pansamente, baneocin (pudra si crema) si bepanten.
mamica lui Matei
brazuca25 spune:
Si eu o sa nasc la Maternitatea Spitalului Titan cred ca saptamana asta si deschisesem un subiect mai demult apropo de asta. Am avut oarece emotii dar acum asta e...mergem inainte si speram sa fie totul ok.
dicirstea ne ajuta f mult povestea ta, dar eu din ce am inteles este vorba de sectia de materno fetala unde se faceau si ecografiile si amniocentezele? Eu aia stiu ca este, si pe mine nu acolo ma interneaza, ci pe sectia unde lucreaza dr Parpalici, unde e camera de garda la ginecologie, in aceeasi cladire, la et 2.
Acum nu stiu, poate vb despre acelasi lucru, dar daca nu, atunci o sa va povestesc eu cum sta treaba dincolo.
Denisa Maria 38+
poze cu noi + poze cununie
alhassanvicky spune:
buna fetelor
eu am nascut anul trecut la spitalul titan. nu am fost urmarita de nici o doctora de acolo, dar doctorul care imi urmarise a doua parte a sarcinii, la 42 de saptamani imi spunea sa mai astept. nu am mai avut incredere in el asa ca am ajuns la titan, la medicul de garda, in ziua aceea dr costeschi. la inceput a refuzat sa ma interneze, spunand ca ii place sa urmareasca ea sarcina de la inceput, dar pana la urma a acceptat
spitalul mi s-a parut super ok, am stat o noapte si la etajul 1, unde e exact cum v-a spus DICARSTEA . cu personalul medical de acolo nu prea am avut de-a face, decat mi s-a facut o injectie cu calciu si mi s-a montat perfuzia, de catre o asistenta tanara, draguta, careia nu i-am dat nimic. pe la 3 noaptea am trezit-o din somn ca am sangerat putin, iar ea a trezit-o si pe doctora, care m-a consultat si a fost draguta, chiar si la ora aia. oricum intrasem deja in travaliu. la 6 a venit doctora si m-a dus in sala de nastere. dupa cate am reusit eu sa inteleg la ora respectiva sunt 2 sali de nastere alaturate, care sunt au si pat de travaliu. una peste alta, am avut travaliu destul de usor, cu mari dureri doar in ultima ora. am nascut normal o fetita de 3.900 si 49 cm. ca profesionalism doctora a fost ok, de vorbit mi-a vorbit destul de frumos, dar dupa nastere nu a mai venit sa ma vada. adica decat a trecut odata cu toata comisia si mi-a spus ca maine plecam acasa. la 6 saptamani a pus pe altcineva sa ma vada , apoi a venit ea pentru ca asistentei respective nu i-a placut cum strangea un fir. doctorei i-am dat 4 mil, moasei 500.000, asistentelor de la copii cate 100.000, dar am sarit una dintre ele, ca nu am avut ocazia. oricum toate mi s-au parut dragute si inainte si dupa suta. neonatologului nu i-am dat nimic pentru ca iar nu am avut ocazia iar fetita nu a vut nici o problema. cu toate astea mi-a dat detalii cand i-am cerut. colega mea de camera tot nimic nu i-a dat desi avea copilul cu ceva probleme la inima, si totusi am vazut ca doctora se ocupa de copil. in rest...camera cu 2 paturi, tv, frigider, wc si dus, curat ca acasa.
eu una am fost f multumita, mai ales dupa ce am fost urmarita de un doctor de la polizu, spital care mi s-a parut sub orice critica de murdar, iar atunci cand am facut cateva analize banale, de sange si urina, m-au costat mai mult de 2 milioane, pentru ca efectiv cand am dat 700.000 mi sa spus ca nu este suficient si trebuie 2 milioane. ulterior, cand am ajuns la medicul de familie, aceasta mi-a spus ca acele analize mi le facea ea gratuit. si apoi, eu nu am asigurare de sanatate, nelocuind in romania de cativa ani, iar cei de la polizu imi cereau 1300.000 pe zi, spitalizarea, chiar daca m-am dus cu legea in mana, si le-am aratat ca femeia gravida are asigurare gratuita. la titan , le-am spus din start ca nu am asigurare si ei mi-au spus ca nu imi trebuie, asa cum stiam si eu, femeia gravida si lauza are gratuitate.
acum sunt insarcinata din nou, cu gemeni si intentionez sa nasc tot acolo, cu dr Parpalici, despre care am auzit numai si numai lucruri frumoase. numai ca eu inca nu sunt in tara, voi veni peste vreo 5 saptamani, adica la 20 de spatamani. sper sa ma accepte.
sarcini usoare, nasteri usoare si pt cine are deja ingerasi cate un pupic pe nasucuri
Vicky mami de Elissa , cu gemeni 15+
http://picasaweb.google.com/nickydrag/BestOfElissa
jurnalul Elissei - http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=103718
viata mea in Emirate - http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=103958
brazuca25 spune:
alhassanvicky multumim pt povestea ta. Felicitari pt gemeni!
Acum imi e clar ca e vorba de sectia unde am fost si eu, deci ma mai linistesc. Mie una mi s-au parut dragute asistentele desi nu le-am dat nimik. Sa vedem acum, pt ca normal ca nu am cum sa stau acolo 3 zile fara sa cotizez.
Denisa Maria 38+
poze cu noi si cu burtik crescand
dicirstea spune:
Normal ca este acelasi lucru, dar saloanele sunt pe dif. etaje. Toata lumea e draguta si isi face datoria fara sa astepte sa primeasca ceva , dar din pacate se imputineaza pe zi ce trece. din mai, de cand am nascut si pana acum au plecat deja 2 asistente si o dr. neonatolog, si am auzit ca si unul din sotii Predoi, dar nu stiu care. S-au dus la spitale particulare, pe bani mai multi, evident, de aceea eu le-am dat de multumire, pentru ca merita mai mult decat primesc de la stat.
mamica lui Matei
brazuca25 spune:
Nu stiu daca a plecat vreunul din sotii Predoi. Doar daca s-a intamplat de curand, pt ca i-am vazut pe amandoi luna trecuta la sectia de materno-fetala.
Denisa Maria 38+
poze cu noi si cu burtik crescand
miky_mamica spune:
Fetelor daca ati stii voi cat de mult apreciez faptul ca ati vrut sa scrieti cateva randuri pentru o viitoare mamica un pic cam disperata. Sunt la prima sarcina si sunt si cam panicoasa de felul meu asa ca ma linistesc vazand ca nu e asa de rau.
Va multumesc si va mai astept cu comentarii si cu detalii financiare!!!
Va pup dulce.
16+