Subiect la bac, limba romana

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

hai, ca nu e asa de cumplit, cineva care a parcurs materia stie sa lege 2 vorbe pe marginea subiectului.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Isi mai aduce cineva aminte ,cumva, de anul 99 cand au picat 50% din elevi la Bac?

Ala bacalaureat.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Desi afirmatia lui Manolescu poate parea scrisa in alta limba, sa stiti ca nu e. Evident ca daca nu stii ce e ala traditionalism si semanatorism s-a dus bac-ul, dar sa nu facem o drama din cit de chinuiti sint bietii copii. Multi dintre ei nu citesc nici Povesti nemuritoare, cu atit mai putin nu au in cap curente literare, dar daca vrem sa plecam de la premisa ca majoritatea nu stie nici sa scrie bine, atunci hai sa facem subiecte in care sa le cerem sa scrie "Ana are mere" si sa incheiem discutia. Si mie mi se par "limbi straine" problemele de fizica sau de matematica, dar nu ma revolt doar pentru ca nu le inteleg!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Din cate am inteles eu toate variantele de subiecte pentru Bac erau cunoscute, deci subiectul asta n-a picat din cer. Ca nimeni nu se astepta ... e alta poveste.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adrianaa

Da, sunt pe net, de vreo cateva luni. Dar sa nu uitam ca au fost 5 probe, fiecare cu cate 100 de variante, deci in total, 500. Presupunand ca le rezolvau pe toate, fiecare varianta iti lua cam 2 ore, asadar vreo 1000 de ore de studiu. Ore de studiu in plus pe langa lunile de scoala in care aveai si alte materii, teze, programa scolara de urmat si invatat, teme. Nu mi se pare relevant argumentul ca erau pe net. Si apoi, nu toti copiii din Romania au internet acasa. Asa ca, dupa parerea mea, tot materia ce se face la clasa ramane importanta.

P.S. Subiectul de la bac - la gramatica mi s-a parut extrem de usor (cu subiecte de clasa a V-a), dar la literatura dificil.

nimeni nu zice sa le rezolve pe fiecare in parte, dar lucrand schematic la unele dintre ele aveau sanse sa le parcurga. in cazul de fata, trebuiau 3-4 liniute cu trasaturile samanatorismului, la fel pt traditionalism si eventual cate ceva si despre simbolism. asta era scheletul, si pe marginea lui se poate broda cate ceva. asta cu conditia sa stii sa faci diferenta intre ele. si ma refer la elevii care tocmai termina, nu la adultii care au facut liceul acum nu stiu cati ani.
iar problemele de fizica, cred ca unele nu trebuiau rezolvate integral acasa, ci sa se uite elevii pe ele, sa identifice formula/capitolul in care se incadreaza, sa vada daca stiu formulele si sa mearga mai departe, nu sa piarda vremea cu calcule. eu asa as fi facut, acolo unde era cazul. ca or fi si unele care nu se rezolva asa simplu, asta e alta poveste.
oricum, mi se pare simplu sa ai subiectele anuntate in avans. noi nu am avut asa ceva. de fapt, la noi nici nu se stia sigur la ce materii dam bacul. asta ca si concept. ca realizare practica insa, existand subiecte gresite si cerandu-li-se elevilor sa le corecteze, e mai mare bataia de joc.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

quote:

quote:
Originally posted by tzitziri

Si tinand cont de faptul ca aceste subiecte sunt pe net de cateva luni mi se parea normal ca fiecare elev cat de cat studios sa stie ce sa scrie la orice subiect..deci cei care au vazut prima data varianta inseamna ca nu au acordat nici o importanta examenului in sine.

Da, sunt pe net, de vreo cateva luni. Dar sa nu uitam ca au fost 5 probe, fiecare cu cate 100 de variante, deci in total, 500. Presupunand ca le rezolvau pe toate, fiecare varianta iti lua cam 2 ore, asadar vreo 1000 de ore de studiu. Ore de studiu in plus pe langa lunile de scoala in care aveai si alte materii, teze, programa scolara de urmat si invatat, teme. Nu mi se pare relevant argumentul ca erau pe net. Si apoi, nu toti copiii din Romania au internet acasa. Asa ca, dupa parerea mea, tot materia ce se face la clasa ramane importanta.

P.S. Subiectul de la bac - la gramatica mi s-a parut extrem de usor (cu subiecte de clasa a V-a), dar la literatura dificil.

Adrianaa, nu este prima generatie care a mancat/dormit/iesit in parc sau la discoteca/mers la scoala paralel cu invatul.Am facut-o si eu si au facut-o si altii asa ca nu e prima generatie care a avut si alte activitati paralele pregatitului pentru bac.
Singura diferenta intre bacul de acum si cel din alti ani este faptul ca subiectele au fost impartite in 100 de variante.In rest materia e aceeasi inclusiv cu cea pe care am dat-o eu, generatia mea sau altele dupa.Asa ca nu vad de ce ne-am lamenta ca erau 500 de variante cand sunt atatea generatii inainte care au vazut subiecte la prima vedere.Nu a zis nimeni ca trebuiau rezolvate 500 de variante. Trebuia stiuta o materie si atat.

EDIT: si asa, cu 100 de variante de care se leaga toata lumea ajung elevii sa stie sa rezolve 2x=10, dar nu 4x=20....exagerez, evident, dar e jenant ca un elev sa stie sa rezolve DOAR acele variante si orice e variatiune pe aceeasi tema sa fie o nebuloasa totala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Cred ca ai dreptate. Ramane insa atunci de discutat si o alta latura a problemei. Nu se mai invata, din nefericire. Din ce in ce mai mult, elevii isi pierd interesul pentru invatatura. De ce? Ce se poate face?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Desi afirmatia lui Manolescu poate parea scrisa in alta limba, sa stiti ca nu e. Evident ca daca nu stii ce e ala traditionalism si semanatorism s-a dus bac-ul, dar sa nu facem o drama din cit de chinuiti sint bietii copii. Multi dintre ei nu citesc nici Povesti nemuritoare, cu atit mai putin nu au in cap curente literare, dar daca vrem sa plecam de la premisa ca majoritatea nu stie nici sa scrie bine, atunci hai sa facem subiecte in care sa le cerem sa scrie "Ana are mere" si sa incheiem discutia. Si mie mi se par "limbi straine" problemele de fizica sau de matematica, dar nu ma revolt doar pentru ca nu le inteleg!

Natasa, ai perfecta dreptate.
Cine are habar de materie, cu siguranta a inteles despre ce trebuia sa scrie, mesajul este foarte clar daca-l citesti cu atentie. Un elev care a invatat, nu se sperie de ´eseu´, ´imaginarul poetic´, ´traditionalism´, etc...sunt termeni de care nu aude prima data. Hai sa fim seriosi, nu cred ca pica cineva bac-ul, motivand ca n-a inteles enuntul...alta e problema.

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Despre dezinteresul elevilor fata de scoala nu are nimeni nimic de obiectat?

Este de luat in seama; subiectul era greu daca ar fi fost prima vedere; dar din februarie pana acum,sigur au fost destul de multi care l-au discutat pe la scoala sau in particular!
Macar in trecere il vedeai si tot subliniai cam ce-ar trebui tratat!

Kasi si Victoria

Mergi la inceput

quote:

Cred ca ai dreptate. Ramane insa atunci de discutat si o alta latura a problemei. Nu se mai invata, din nefericire. Din ce in ce mai mult, elevii isi pierd interesul pentru invatatura. De ce? Ce se poate face?

din pacate, asta este marea si adevarata problema, care nu are cum sa dispara atata vreme cat informatiile oferite in scoala nu mai au nici o legatura cu cerintele de dupa scoala. este un decalaj mult prea mare intre aceste lucruri si orice elev isi da seama. de aici cred eu ca provine lipsa de interes si sincer nu vad nici o solutie.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput