Subiect la bac, limba romana

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

flaviutza eu am dat Bac in 99 subiectele la romana au fost mai mult decat acceptabile cred ca este o confuzie de ani.
Si on topic o formulare cat se poate de pompoasa menita doar sa puna elevii in incurcatura dar daca le-au avut afisate nu cred sa fie mari probleme.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Subiectul acesta reflecta excelent situatia invatamantului nostru:
- inutil
- irelevant
- ambiguu
- anacronic
Efectul cuantificabil al acestui invatamant este ca fiecare generatie de bacalaureati este mai debusolata, mai frustrata, mai ilogica, mai slab pregatita decat precedenta. Scoala romaneasca nu este altceva decat o scoala de capsunari ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Capcaunule , cand variantele posibile sunt cunoscute inainte de examen , si nu cu 2 zile inainte nu vad de ce s-ar plange vreun elev.
Pana acum putea sa-ti pice absolut orice , si nu la alegere cum e acum , macar acum ai sansa in plus , daca nu cunosti povestea X o spui pe Y , Z sau W care e din aceeasi "gama", inainte daca nu o stiai erau sanse mari sa pici BAC-ul.
Cand ai subiectele tine doar de tine sa nu te uiti tremurand la foaia goala.
In facultate ce vor face?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by Muuh

flaviutza eu am dat Bac in 99 subiectele la romana au fost mai mult decat acceptabile cred ca este o confuzie de ani.
Si on topic o formulare cat se poate de pompoasa menita doar sa puna elevii in incurcatura dar daca le-au avut afisate nu cred sa fie mari probleme.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

de acord cu tine. formulare urata rau,la fel si tema aleasa destul de aiurea...

ce am avut la Romana? mai sti?

eu stiu numai de istorie...unde am luat-o rau in freza ca au incurcat subiectele...ne-au dat la real, o ora pe saptamana, subiect de sinteza.

Evolutia partidului conservator. se intindea pe tot manualul de-a 12-a, ici cateva randuri, dincolo cateva randuri...au fost doua manuale de invatat.

nu mai vorbesc de matematica M1 pentru profilele informatica-mate fizica...dezastru national!

Ala bac. aproximativ 50% promovabilitate. tin minte ca discutau profesorii ca intr-adevar,asta e nivelul real al copiilor.

Sunt curioasa cam ce ar face generatia asta la asemenea bacalaureat!

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Flaviutza,

se pare ca suntem aceeasi generatie.
Eu am terminat mate-fizica si subiectul de romana scris a fost ceva cu umorul (sau fantasticul???) in opera lui Creanga (subiectul 3 de eseu).

Si de partidul conservator...era sinteza de activitatea lor in perioada interbelica..nu am uitat nici acum cand m-am chinuit cu istoria aia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deya spune:

xio nu a fost la alegere si acum putea sa iti pice orice pentru ca a fost cuprinsa 99%din materie.atat ca ai avut subiectele formulate
si am inteles(de la o colega) ca si domnul Nicolae Manolescu a fost in direct la un post de televiziune si a afirmat ca subiectul era de nivel de facultate.
si chiar daca au fost pe net va asigur ca la mine la clasa nu s-au lucrat.in ultimele 2 saptamani daca am facut 10 variante e mult.s-a mers tot in stilul ala vechi trebuie sa facem toata materia si lectii care nu sunt pentru bac.de cE?ca sa avem ce invata asa in plus degeaba....
ieri am fost printre putini care au iesit cu zambetul pe buze....nu vreau sa ma gandesc ce o sa fie la rezultate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by tzitziri

Flaviutza,

se pare ca suntem aceeasi generatie.
Eu am terminat mate-fizica si subiectul de romana scris a fost ceva cu umorul (sau fantasticul???) in opera lui Creanga (subiectul 3 de eseu).

Si de partidul conservator...era sinteza de activitatea lor in perioada interbelica..nu am uitat nici acum cand m-am chinuit cu istoria aia...

Fantasticul in opera lui Creanga. frumos subiect.mi-a placut. si usurel,adica faceai lejer de un 8.

Istoria...vai,vai,vai...le-au incurcat cu filologia.chiar ieri vorbeam cu un prieten si mi-a spus ca de fapt noi trebuia sa primim ceva cu Intrarea Romaniei in razboi...primul parca . chestiune de o pagina jumate.

Iti aduci aminte ca erau licee din astea mai...slabute unde au trecut unul,doi copii?

eu sincer ma gandeam sa ma retrag (am mers la scoala 6 ani fara doua luni...ca muream sa merg,cu interventii...) si am vrut sa nu dau bacul, sa nu ma mai prezint, dupa proba de matematica

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nu stiam chestia cu incurcatul subiectelor la istorie....e bine ca aflu dupa 8 ani .

Nu imi aduc aminte ce discutii erau atunci de promovabilitate....eu am fost fericita ca s-a terminat cu bine ca nu imi era decat un "ghimpe" spre examenul de admintere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

capcaunul nu mi se pare corect sa generalizezi , afirmand 'scoala de capsunari'.E drept ca avem parte de un sistem deficitar , profesori care se schimba mereu , absenteaza de multe ori la cursuri , manuale alternative prea stufoase in care gasesti tot felul de greseli , compuse cat se poate de prost , fiinca in ziua de azi destul de multi isi permit sa editeze un manual.
Poate ar fi bine ca si parintii sa-si verifice copiii mai mult la scoala , nu doar trimisi la meditatii , care de cele mai multe ori sunt inutile.Elevii vad ca poti reusi in viata si fara invatat , se poate absenta mult , profesorii si-au pierdut din autoritate , iar un tanar din zilele astea e preocupat de internet , distractie , cartea doar ce impune scoala si asta e citita de frica ca primesc a 2 a zi o lucrare prin care se verifica amanunte din ea.Exemplele ar putea continua...
Sunt si copii dornici sa invete , motivati de competitie , pregatiti de profesori interesati , care obtin rezultate frumoase.Cred ca ar trebui ca ambele tabere sa faca un compromis.Cei din minister sa numai tot schimbe atata programa si sa se intereseze mai indeaproape de nevoiele cadrelor si a elevilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by XIO
Capcaunule , cand variantele posibile sunt cunoscute inainte de examen , si nu cu 2 zile inainte nu vad de ce s-ar plange vreun elev.

Asta nu este decat o scuza ministeriala demna de gandirea lui Atractoritei. Daca 100 de subiecte tampite sunt publicate pe net, bacalaureat se poate numi doar cel care le memoreaza pe toate?
Publicarea variantelor de subiecte a denaturat complet invatamantul, si asa prost, din Romania. Spus pe sleau: O MARE TAMPENIE! Elevii, profesorii, parintii, toti deopotriva nu mai urmaresc pregatirea pentru viata ci pregatirea pentru examen.
In ce priveste curricula preuniversitara, repet ce am spus in prima postare: este inutila, irelevanta, anacronica, ambigua.

Mergi la inceput