cum fac curatenie (de tot! :)) in computer?
Saptamina viitoare va trebuie sa renunt la computerele mele de acasa, mi-am cumparat unul nou mai grozav (cica) iar astea urmeaza sa le trimit cuiva care le va folosi in contabilitate.
Acu' vine problema: eu am in ele multe programe, programele, diverse informatii, documente, fisiere cu backupuri, backupuri la backupuri[:D, imagini (toate alandala) si fiindca sint extrem de dezordonata nici nu mai stiu pe unde le-am pus dar as vrea sa trimit computerele curate-curate, mi-e groaza insa sa incep sa le caut si sa le sterg fir cu fir, ca sa ramina strictul necesar.
Ce posibilitati am?
Eu as prefera sa sterg TOTUL, dar nu ma pricep cum. As putea dezinstala windows-ul? Poate fi asta o solutie? Si daca da, cum se face?
Qi
Raspunsuri
Iubika spune:
Formatezi C, D si ce alte partitii mai ai . Gata :)
Blog muzical
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
Alina922 spune:
Pui in unitatea optica cd-ul de windows, selectezi din bios "boot from cd", si dupa ce boot-eaza, iti vor aparea mai multe optiuni, printre care si formatarea hard-disk-ului. Formatezi fiecare partitie in parte, si gata (sa nu selectezi quick format, il lasi full)
marius spune:
Poate iti face unformat sau recuperare software.
Sigur sigur? Departitioneaza-l, refaci partitia si formateaza. SIGUR ne v-a ramane nimic si va fi 100% irecuperabil ca si date.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
Witchie spune:
din meniul start apesi pe run
in fereastra neagra care se deschide scrii:
format c:/u
apoi dai enter.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pierdut mami
noltic spune:
Pai cel mai bine razi partitiile, repartitionezi(daca e cazul) si reinstalezi windowsul pe curat pe fiecare in parte in functie de hardware-ul fiecaruia. In prealabil este indicat sa arunci o privire pe ele pentru a-ti scoate ceea ce te intereseaza: foto, doc, muzica, etc. Si daca au ceva vechime nu le-ar strica si o toaleta uzuala: praf, ventilator, cooler + cpu. Daca nu te descurci da-mi un prv.
Bafta!
daniela_b spune:
Multumesc tuturor, am uitat sa zic (desi era important) ca sint paralela la computing technology (oare asa se cheama?), nu stapinesc mai nimic si mi-e frica sa apas "butoane".
Ce mai simpla varianta mi se pare cea postata de Witchie dar cred ca si Marius "m-a" ghicit foarte bine, intr-adevar asta ma framinta cel mai mult: sa poata fi recuperate date de pe ele, fara voia mea, departamentul contabilitate apartine firmei la care sint adminisitrator si chiar nu mi-ar placea sa stie cineva ce chestii au fost in computerul meu, nu ca ar fi supersecrete dar e o chestiune ce tine de intimitate si private space.
quote:
Originally posted by marius
Poate iti face unformat sau recuperare software.
Sigur sigur? Departitioneaza-l, refaci partitia si formateaza. SIGUR ne v-a ramane nimic si va fi 100% irecuperabil ca si date.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
Din pacate nu stiu nici ce inseamna "departitionare" nici refacere a "partitiilor" si nici formatare.
Credeam ca e suficient sa stiu sa misc mouse-ul, sa tastez, sa dau save, copy si paste, in cutia cu maimutze, ca sa ma descurc ...
Parea asa simplu...
Cred ca va trebui sa chem un "mester"!
Qi
ManyHope spune:
Cel mai sigur si simplu mijloc e sa scoti hardurile din calculatoare, le faci zob cu ciocanul de batut snitele si iei alte harduri la mana a doua.
GARANTAAAT nu se vor mai putea recupara nici un fel de date de pe calculatoarele tale !
= pentru ca asa e: cu scule capabile, se pot citi toate straturile de informatie scrise vreodata pe un hard !
Witchie spune:
ManyHope, sarcasmul e inutil in cazul de fata.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pierdut mami