Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007(39)
Raspunsuri - Pagina 10
Jasmin012 spune:
Irina, mie imi place mult numele Raul, la inceputul sarcinii ma gindeam sa-i pun numele asta lui bebe, dar intre timp m-am razgindit...
bebe si burtik
Jasmin18+Daniel
RGE spune:
..fetelor intrebare...de ce la pe baiat la botez il baga in altar si pe fata nu?..
..si de ce la baiat la botez mama trebuie sa stea acasa si la fata poate sa mearga...ca eu imi aduc aminte de mama saraca la fratele meu la botez Doamne ce mai urla si bocea ca sa-i aduca copilul...mama pei acum cand ma gandesc ca nu as avea voie sa merg imi vine sa urlu ..pei atunci cred ca ma "crestez"....si asa nu prea imi convine ca tre sa stea cam mult in brate la nasa....vedeti voi fetelor..ce bine e sa fi gravida..serios...bebe e doal al nostru..eu sunt mai egoista..pe urma toata lumea o sa-l ia in brate, o sa-l pupe..Bleach....pana ajunge la mine i-au si luat parfumul de bebe dupa piele...
ROXANA 23+ GEORGE IONUT
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
RGE spune:
..aha..ok ANCUTZA...ce sa zic pana acum nu am simtit asa ceva..sau poate am fost eu mai nesimptita..oricum sa dea Dumnezeu sa nu avem "intariri" din astea
ROXANA 23+ GEORGE IONUT
RGE spune:
CAMI eu sper sa nu se adevereasca ce spui tu ca asta ar insemna sa iau peste 20 kg
ROXANA 23+ GEORGE IONUT
anacami spune:
Roxana, doar baietelul este bagat in altar pt. ca este "parte barbateasca"- stii prea bine ca in Grecia sunt unele manastiri in care femeia nu are voie sa calce...Si acum poate intra orice barbat matur in altar, femeile nu...
In schimb, la botez poate merge si mama, indiferent de sexul copilasului, daca i s-a facut molifta (acea rugaciune la aprox. 40 zile).Eu l-am botezat pe Sebastian la vreo 40 zile dupa nastere, tocmai ca sa pot participa si eu. Cred ca exista o legatura cu cele 6 saptamani critice post-natale, este o perioada mai sensibila pt. noi in care o sa avem lohii (se elimina cheaguri de sange, se curata uterul de ce a mai ramas dupa sarcina). Chiar daca ne-ar lasa sa stii ca este o perioada destul de dificila, inchipuie-ti ca esti la un ciclu prelungit, plus ca esti inca obosita si trebuie sa te refaci...
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania
cataro spune:
Asta cu altarul, e un obicei misogin mostenit din mosi stramosi in religia noastra. Din cauza ca ai vazut ca femeia "trebuie sa-si asculte barbatul, sa fie supusa, sa..... si sa......" Cica suntem pacatoase, dar eu nu sunt de acord. Desi sunt credincioasa nu sunt de acord cu tampeniile astea cu barbatul deasupra femeii.
In privinta mersului la biserica al mamei la botez nu stiu nimic de3 asa ceva. o prietena a mea si-a botezat baiatul acum doi ani si a mers linistita si a asistat, si nu i-a zis preotul nimic. e prima data cand aud povestea asta. Dar eu tot as merge, chiar daca ar fi adevarat, nu pot rata asa moment.
Cata 21
cataro spune:
astea-s "legi" facute de oameni. Eu nu cred ca Dumnezeu a considerat femeia necurata dupa nastere, chiar si cu lohiile alea
RGE spune:
CAMI...chestia cu manastirile o stiu..exista si la noi...cat despre partea cu cele 6 saptamani mi se pare normal..insa credeam ca e vreo superstitie ceva ca cele de la nunta...acum am inteles eu cum sta treaba..ok pei atunci pun botezul cand bebe are vreo 2 luni..oricum cum o sa nasc eu sf lui oct sau inceputul lui noiembrie maxim..nu se pune vorba de botez..aici cred ca e valabil pt toate fetele ca se intra in postul Craciunului nu???...presupun ca toate o sa facem din ianuarie incolo..
ROXANA 23+ GEORGE IONUT
Jasmin012 spune:
Rox, si mie imi place verde, nu-l exclud, doar ca nu prea gasesc de alta culoare, marea majoritate a hainutelor de baietei sunt bleu. Si din Spania i-am luat si cu mare greutate am gasit un costumas mai grosut, din linica (dulcid foc), alb, dar cu un desen finut, tot bleu.
Eu am pus pe mine 5 kg , dar eram slaba, aveam 48 kg, toti spun ca la corp nu m-am ingrasat, doar pe burta si pe sini am pus. Astea cresc incontinuu, chiar si burtica pare mai mare decit o burtica de 4 luni (abia peste vreo 3 zile intram in luna a 5-a).Asta ori o fi un bebe urias, prea mare pt gabaritul meu de 1,57, ori retin foarte mult lichid, nu stiu ce sa cred...
bebe si burtik
Jasmin18+Daniel