ce sa vizitam in Romania?
am la dispozitie 1-1 saptamani, un buget limitat (in sensul ca alegem pensiuni si nu hoteluri...), suntem din Cluj, 2 adulti si un bebelus de 7 luni, cu masina proprie. Ce credeti ca merita vazut in Romania?
Noi o sa fim la Sibiu intre 5-8 iulie, pentru Festivalul de Animatie. O sa ne cazam la o pensiune din Gura Raului.
Pe 15/16 trebuie sa ajungem in Bucuresti pentru concertul Rolling Stones.
Ce ne puteti recomanda intre timp?
multumim pentru orice sugestie de obiective turistice! La schimb dau sugestii si variante de cazare in Apuseni
Raspunsuri
Ramona J spune:
Eu n-am fost, dar niste rude de-ale mele merg mereu la Ocna Sibiului si le place acolo. Stiu ca sint cu buget limitat si acolo e potrivit pentru buzunare "mici".
Am fost in schimb la Salistea Sibiului - si mi-a placut. Dar sint niste ani de atunci, nu stiu ce o mai fi intre timp.
Veti fi aproape de Valea Oltului, sint acolo multe statiuni interesante, locuri pitoresti.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Candy spune:
Marcela, eu mi-s sibianca. Obiectivul turistic nr. 1 din Sibiu, pe care sincer ti-as recomanda sa nu-l ratezi, este Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului (Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale "Astra" se numeste oficial), al doilea ca marime din Europa. Aproape in fiecare duminica sunt sarbatori campenesti si alte manifestari, puteti petrece o zi frumoasa acolo, pe malul lacului, sunt 3 restaurante, terase in aer liber, plus ca e lipit de Gradina Zoologica. (bine, nu-i cine stie ce de capul ei, dar pentru copii e de interes, oricum). Peisajul e superb, liniste, curatenie, un aer minunat pentru copii.
Uite aici cateva poze facute de noi, avem abonament si mergem des acolo:
http://community.webshots.com/album/559653348LNKNKk
Intrarea e in jur de 100.000 lei vechi.
La Ocna Sibiului ai 2 variante: Ocna Lacuri sau Ocna Strand. Din pacate in nici unul din ele nu s-a investit cat ar trebui, eu n-am mai fost de vreo 2 ani. Daca nu ai mari pretentii... merge, dar nu te astepta la prea mult! La Strand e mai civilizat decat la Lacuri.
Mai multe amanunte despre manifestarile care au loc in Sibiu poti gasi pe www.sibiul.ro.
God, if I can't have what I want, let me want what I have.
Candy spune:
A, mi-am mai adus aminte de un loc misto unde a investit un neamt. Pastravaria de la Albota, cum treci de Cabana Fantanita Haiducului, pe langa Arpasu de Jos. Au un pastrav in fulgi de porumb.. yummy! Totusi, preturile sunt maricele, desi merita fiecare banut (vorbesc de mancare, ca de cazat nu ne-am cazat acolo). Oricum, sunt conditii super si un peisaj de vis!
Uite aici: http://www.albota.sobis.ro/
Alt loc frumos e Casa Marului de la Cisnadioara (Apfelhaus), la cativa km de Sibiu: http://www.dorio.ro/dbm/, noi am facut anul trecut revelionul acolo, o pensiune amenajata in stil rustic, de pe terasa careia se vad muntii!
In zona Curmatura (drumul spre Paltinis), pe Valea Stezii sunt niste locuri minunate in susul raului Steaza, da facut gratar pe malul apei. Sunt si multe pensiuni, care mai de care, din pacate nu stiu sa-ti spun nimic de preturi, ca nu am stat acolo.
Pa!
God, if I can't have what I want, let me want what I have.
marcelac spune:
Va multumesc mult de recomandari!
Acum imi amintesc ca de pastravaria de la Albota am mai auzit, si bine ca mi-ai amintit o sa mergem negresit sa mancam un pastrav acolo!
Si Dumbrava Sibiului e pe lista de "to do"...
Stiu ca zona Sibiului e foarte frumoasa, dintre trecerile frecvente pe acolo (chiar daca nu am prea stat).
Astept sugestii si de la "concurenta" adica din alte zone decat Sibiu...
Am nevoie mai degraba de sugestii pentru locuri de vazut sau si mai bine, activitati de facut, ca ceva pensiune gasim noi (desi si aici ma bazez mult pe recomandarile voastre) si la o adica luam cortul cu noi, ca nu ne deranjeaza, cu Ana am fost deja o saptamana cu cortul de 1 mai, cand abia facea 5 luni si s-a comportat foarte bine.
mmc_nd spune:
In drum spre Bucuresti, iti recomand sa va opriti la cetatea Rasnov. Este un loc unic, nu-ti spun mai mult, sa nu stric supriza!
anamariame spune:
E un subiect grozav! Ma intereseaza si pe mine cat mai multe obiective turistice pentru un tur al tarii!Din pacate eu nu pot veni cu sugestii, nu am vizitat suficiente locuri in tara.Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
marcelac spune:
Si ca sa am si o contributie constructiva, nu doar solicitari iaca aici sugetiile mele de obiective de vizitat in Romania:
Muntii Apuseni - Valea Ariesului (in general, + Groapa Ruginoasa, Pestera Scarisoara, Pestera Vartop, Rosia Montana) pensiuni multe si bunutze, mancare ardeleneasca!
Muntii Apuseni - Padis (Cetatile Radesei, Cetatile Ponorului, Cheile Galbenei, Focu Viu...) de mers cu cortul, gospodarire proprie! (ar fi si cateva variante de cazare si masa... dar f putine)
la 1 ora, max.2 ore de Cluj
- Baisoara (pe Muntele Mare) - (plimbari, si cu bicicleta daca ai si daca te tine - f fain pentru down-hill) - hotel si multe case de vacanta, unele de inchiriat
- Rachitele (Cascada Voalul Miresei, Pietrele Albe, ceva pesteriuci mici) - pensiuni suficiente, decente si ieftine
- Valea Ierii - zona f frumoasa, ceva pensiuni
- Fantanele Belis - (lac de acumulare, plimbari, zona f frumoasa, linistita) - cazare si masa la hotel si complexul de vile fost de stat, renovat, f decent sau in satele din apropiere (Belis, Margau)
- Cheile Turzii - (de vazut si salina de la Turda) - (rezervatie naturala, specii de plante unicat, posibilitate de facut parapanta, alpinism cu trasee de diferite grade de dificultate, trasee pe jos pentru toate "capacitatile" si niste pesteriuci mici) cazare numai la cort sau in Turda la hotel/motel
- Cheile Turenilor - rezervatie naturala, posibilitate de facut alpinism cu trasee de diferite grade de dificultate, trasee pe jos) cazare numai la cort sau in Turda sau Cluj la hotel/motel
... va urma ...
selket spune:
Tot destul de aproape in drumul tau Cluj - Sibiu - Bucuresti iti mai recomand:
- Hateg. De aici poti merge sa vizitezi Sarmisegetusa Regia (nu Ulpia Traiana) unde este un fel de observator astronomic ... ceva in genul Stonehandge. Nici eu nu am fost, dar vreau neaparat sa ajung daca se poate vara asta. Toata lumea spune ca e ceva unic, deosebit. Plus ca am inteles ca e foarte frumos la poalele muntilor Retezat si cu siguranta se gasesc si pensiuni ca sa poti petrece o saptamana linistita, departe de oras.
Mai puteti vedea de asemenea Castelul Corvinilor de la Hunedoara si cetatea Devei unde se urca cu o telecabina. Bine astea in trecere, se pot vedea intr-o zi. Cetatea Devei nu e ceva extraordinar, dar e dragut de vazut daca tot esti pe acolo; de la Hunedoara la Deva sunt 10 km.
Ai mai putea sa treci si prin Targu Jiu sa vezi operele lui Brancusi.
marcelac spune:
merci de sugestii,
-intr-adevar Sarmisegetusa Regia este super! Dar atentie ca trebuie sa ai masina 4x4 ca sa poti urca pana acolo, sau trebuie sa faci o parte din drum pe jos! Am fost acum 2 ani, nu stiu despre ce observator astronomic vorbesti, dar iti spun ca merita vizitata! Din pacate, vara, cand sunt studentii acolo in tabara de arheologie, e mai putin placut (transforma intreagul perimetru in proprietatea lor, au haine intinse la uscat pe vestigii... nu e foarte placut, sau nu era, nu sunt sigura ca au pastrat proastele obiceiuri) oricum, de cand e inclusa in parcul natural, administratia parcului incearca sa impuna o oarecare decenta.
Ar fi mai de zis ca noua ne-a placut o poienita pe malul paraului, la coborare si ne-am oprit si am campat acolo, DAR a doua zi cand am coborat ne-au intrebat oamenii din satul de jos cum am avut curajul, ca ei se feresc sa ii prinda noaptea pe acolo, ca umbla ursul... noi nu am vazut nici urs, nici urme...
Am bifat si Catelul Covinilor (in copilarie, poate ar trebui sa il revad) si Cetatea Devei cand inca se lucra la Telecabina, e placuta si plimbarea pe jos pana la Cetate daca nu te grabesti.
claudinna spune:
salut!
super subiect!
daca va hotarati sa mergeti la Bucuresti pe Valea Oltului, nu aveti ce regreta: puteti vizita cascada Lotrisor, la care se ajunge de pe drumul european, cam pe la jumatatea distantei dintre sibiu si rm. valcea.
apoi gasesti Cozia, cu manastirea plus alte obiective super in zona. este de fapt un lant de statiuni: cozia, caciulata, calimanesti. este foarte frumos si sunt stranduri cu apa termala, din cate am inteles vreo 7, deschise anul asta.
apoi, ramnicu valcea este un oras foarte frumos in care se merita sa petreci o zi macar. are si un starnd cu multe bazine, dintre care si unul cu apa sarata.
de la ramnic poti merge si la olanesti, o statiune linistita, cu multe izvoare, cu 2 lacuri cu nuferi...cazare gasiti din plin:)
pe celalalt mal al oltului, daca treceti pe la caciulata, puteti vizita manastirea turnu si mai sus, manastirea stanisoara.
noi mergem mereu in zona si nu ne-am saturat de cat este de frumos.
P.S. cand trecem spre si dinspre sibiu, ne oprim la Cozia, admiram Oltul...si mancam papanasi cu gem de afine la restaurantul Scorilo, e pe partea dreapta cand te duci spre valcea, chiar langa piata de suveniruri:))
sper ca te-am ademenit
astept impresii
http://tt.lilypie.com/FLgTp3.png ianuarie 2007