Ai nostri, ca brazii! ian-feb 05 (46)
Raspunsuri - Pagina 6
lbelciug spune:
Fetele, dati-mi si mie un sfat:
vrem sa ne cumparam apometre dar nu stim de care si de unde sa le luam. Ce ma sfatuiti (daca stiti)?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) -poze
Shobo spune:
Liviana, ce ma bucur ca sunteti bine si mai si faceti escapade ca cea de la Sinaia cu bb de doar 1 luna. sa mergeti si la mare, vorba crinutei, macar ceva zile si tot merita! va descurcati voi!
da, eu am avut greturi acolo pt cam 10 zile... si de cand am venit ac de a 2-a zi nu prea mai am nimic.. sau sunt f slabe.. am zis, cred ca plecata de ac mie mi se intensifica starea aceea... asa am patit si la Codrin. e ceva psihic, clar! veneam pe drum spre granita cu RO la intoarcere si eu numaram Km sa vad cat mai e pana trecem in RO ca nu mai suportam altundeva .. sunt o figura, nu?!
nu mai pot dormi pe spate/burta deja, doar pe parti si astept sa ajung la noul medic de fam sa-mi fac primele analize. ma simt si putin slabita asa.. in rest e ok, Doamne ajuta!
In BG aveau un fel de casuta pt copii unde un nene se juca cu cei mari tot felul de jocuri si desenau iar cei mici aveau tobogane/leagane si alte jucarii.. ce-i drept cam vechi.
dar cel mai nashpa e ca bulgarii nu stiu lb engleza si asta era nasol!!...
revin..sper sa apuc sa pun si poze.
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si in 8 sapt
ana maria spune:
Astazi promit si eu ca pun poze.
Pentru Erica si pentru fetele care pleaca in concediu, eu va sfatuiesc sa luati pentru copii tacamuri de acasa. Fie de unica folosinta fie de inox, pe care sa le spalati singuri. Didi nu a facut viroza ci direct infectie bacteriana si dr mi-a zis ca e foarte probabil sa fi luat de pe tacamuri, era de ajuns sa fi avut vreun alt copil stafilococul sau streptococul si sa-l fi transmis pe calea asta (nu se stie cat de bine spala tacamurile la bucatarie). Mie cea mai naspa faza mi s-a parut febra si faptul ca o noapte intreaga nu am reusit sa o scad.
Shobo ai revenit la job?
Liviana cel mai bine iei apometre de la o firma care le si monteaza, pentru ca ai nevoie si de certificatul lor de montaj autorizat, ca ti se ia in considerare. Eu am luat de la Romstal, le-a montat instalatoru si apoi a trebuit sa mai platesc o firma care sa vina sa le sigileze si sa-mi dea tzidulele.
Shobo spune:
da, anamaria, sunt la job de luni si intentonez sa-mi iau cat mai rpd progr redus. si zilele astea sa ajung sa facv analizele de trim I. am fost aseara la noul medic de fam si mi le-a dat pe toate gratis mai putin listeria si toxoplasma, cica astea nu se pot da gratis. sper ca nu-s f scumpe.
am uitat fetele sa va zic ca noi inainte de a pleca in vacanta tocmai am cumparat un teren pt casa (speram cat mai curand sa o si construim) in Chiajna, zona Rosu-Dudu, se fac cam 5 min cu masina de la blocul nostru, ceea ce ne-a incantat mult! si acum avem rate la banca si incercam sa ne chibzuim mai bine cu cheltuielile.. oricum noi o consideram mare realizare pt ca terenul chiar ne-a placut f mult. zilele trecute pastea o vaca cam prin sufrageria noastra si ne-am distrat copios.
n-am reusit sa pun poze aseara ca am fost la dr insa ma voi stradui azi..
ana maria spune:
Shobo, felicitari pentru teren!! Daca ai timp da-mi si mie un pm sa-mi zici care au fost conditiile, ca ne intereseaza si pe noi.
Shobo spune:
crinuta, uitasem, noi am fost anul trecut in insula Thassos - statiunea Potos. si recomand cu toata caldura vilele Christine si terasa Poseidon pt papa. excelent!!!
anamaria, am dat pm.
Megg, acum am citit si eu, FELICITARI mami!!! un baietel sanatos iti doresc! bravo!
crinuta spune:
Shobo,cat a fost terenul? Sa il stapaniti sanatosi si sa va construiti casuta mult visata.
Merci pentru recomandare. Poate voi ajunge in zona, dar la vile nu stau din principiu. Nu vad avantajul, din contra.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Shobo spune:
sa va mai zic o intamplare de pomina la bulgaroi, ca sa vedeti ce impresie nasoala ne-a facut medicul de acolo din statiune. in incinta statiunii (era de fapt ca un sat de vacanta) scria mare pe una din casute DOCTOR. zic, ce bine, ca tot suntem asa izolati, ne-am simtit mai bine ca avem si dr.
intr-o zi Codrin a cazut la piscina cu fruntea de marginea piscinei chiar imediat sub linia parului si pe moment s-a vazut ca un mic santz acolo, ne-am speriat... nu stiam cat de grav e si am fugit la dr rpd. acolo se uita una in halat la noi, nu stia engleza DELOC si noi la ea cu copilul in brate speriati, sa ne zica ce are la frunte, dc e grav. nu stiam daca ea e dr-ul sau nu insa ne-a aratat un scaun unde sa-l asez - s-a uitat la el si sa ma fi vazut/auzit pe mine incercand sa-i explic ce s-a intamplat. nu stiu dc a inteles ceva, ea pipaia acolo la frunte si zicea pe bulgareste ceva genul cred eu ca nu are nimik... atunci mi-a venit ideea sa zic "no problem?" si ea zice no problem. BETON, zic. copilul ce-i drept a plans f putin dupa cazatura si nu a lesinat sau adormit imediat dupa... faza nashpa urmeaza: cand sa iesim afara total nemultumiti de aceasta vizita la dr (caci nu am priceput nici noi nici el nimik) zice "doctor privat!" si pronunta destul de clar "forthy euro".. noi, sa cadem pe spate nu alta... ii strig rpd ca nu avem bani si mergem la camera sa luam (nu stiu dc a inteles ceva sau nu, nici nu ma prea interesa).. si sotul meu zice hai la receptie - singurul loc unde se vorbea engleza bine si le spunem ce ne-a cerut grasa care era la cabinet, repet, nu stiam dc e dr sau nu, si ca nu am inteles NIMIC de la ea, nu stie engleza si nici noi bulgareste.. pt ce sa platim??? plus ca nu scrie nicaieri ca e medic privat si cat costa o consultatie... e normal sa fie afisate toate ac lucruri. nu sa ceara apoi dupa ii vine ei dupa cum e clientul..
astia de la receptie ii vad ca pun mana pe tel direct si o suna pe aia (vorbind in bulgareste, desigur, noi nu intelegem nimik) si inchid cu ea, zicand ca tb sa platim doar 20E... la care ma iau eu tare de ei cum e posibil asa ceva, asta e hotie... deja pretul a scazut la jumate... cum asa? dc plateam ca prostii direct ramaneam cu plata facuta... si ca nu platim nimik, nu mi se pare normal sa nu ma inteleg cu dr si sa nu fie afisat nicaieri ca este public si cat costa. aia zic ok, nu pareau stresati ca nu vrem sa platim... si in ziua plecarii NU ne-a cerut nimeni sa achitam vreo taxa medicala sau asa ceva... |Trageti voi concluziile care sunt de tras de aici...
bulgarii sunt o tara inca bananiera, e clar, se fura de unde se poate.
sa va mai zic ca anul trecut in GR in insula pomenita mai sus o prietena a avut pb c o masea si dupa ce un dentist i-a facut ceva acolo nu a vrut niciun ban!! au zis ca e "first aid" si nu se poate sa perceapa nicio taxa si mai vorbeau si engleza!!!
Shobo spune:
pot lauda camerele care pareau destul de spatioase si curatenie buna, se schimbau prosoapele si asternuturile des si curat se facea in fiecare zi. si de laudat e si masa - mancare buna insa eu n-am prea gustat tot ce era decat primele 3-4 zile ca apoi m-au luat greturile.. piscina f mare si frumoasa si mai aveau 3 bazine cu jacuzzi cu apa termala cu sulf. f bune! insa eu n-am intrat mult ca apa era f calda si-mi era frica in starea mea sa stau acolo.
crinuta spune:
Hai Shobo, pune si tu niste poze.
In ceea ce priveste intamplarea cu " doctorita", va dau dreptate. Nici eu n-as fi platit.
Uite, la Hotelul Cocor din Neptun Olimp, au cabinet medical privat, iar preturile, orarul si parca si nr. de telefon in caz de urgenta sunt afisate pe usa.
La nevoie il cheama si noaptea.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm