Ai nostri, ca brazii! ian-feb 05 (46)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Ana Maria, merci pt pont. Chiar o sa iau tacamuri de unica folosinta de acasa. In piscina l-ai lasat? Nu stiu unde e mai safe: in piscina sau in mare?

Si mai am un stres: prosoapele!! Vad ca majoritatea folosesc prosoapele de la hotel, eu pana acum nu m-am incumetat... Este intr-adevar comod sa nu cari n-shpe prosoape, dar totusi nu e prea riscant?

Liviana, merci. Drum bun si voua.
Noi mergem in Sithonia (Gr).

Shobo, felicitari pt teren. Cat a fost mp?

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Erica noi n-am avut piscina ca am stat la 2 mai unde e ca la tara. Dar l-as fi lasat. Cica mai periculoasa e apa de mare unde se formeaza niste bacterii care pot sa dea enterocolita la pitici. Eu am plecat la mare speriata de ideea de diaree si am ajuns la amigdalita dar si la diaree. La noi faza naspa a fost ca din prima zi am vazut ca erau copii bolnavi acolo, erau o tuse de ziceai ca suntem la gradinita. Apoi auzeam in fiecare zi de cate un copil ca are febra, ca are rosu in gat. Acolo e o pensiune cu curtea foarte misto pentru copii si la un moment dat erau in curte vreo 25 de copii. Asadar riscuri ca la gradi...Voua vacanta placuta si fara emotii ca sigur va fi bine.!

Shobo sarumana pt pm. Iar experienta cu doctoru m-a dat pe spate. Eu am traversat Bulgaria cu masina acum cativa ani si norocul meu a fost ca stiam limba rusa si asa m-am descurcat ca altfel acolo ramaneam. Iar de cat de snapani sunt.... ce sa mai spunem. Eu ma pregatesc pentru august la plec la munte cu Didi dar dupa ultima experienta vreau s amerg intr-un loc mai civilizat unde sa existe o farmacie, un cabinet medical (eventual).

Dar hai sa va povestesc si eu ce frumos a fost la Mangalia la spital. Ajungem noi dupa o noapte de febra 40 la 7 dimineata la camera de garda. Acolo dupa vreo 10 minute de asteptat la usa, asistenta ne invita in cabinet si ii pune cupilului termometru.

Dupa inca fro 5 minute apare doftorita. Prima reactie pe un ton dragalas usor rastit: "de ce i-ati pus termometru, ce n-aveti termometru acasa?" il scot jenata si il pun pe masa ei. "Aici se pune termometru? Asta se pun in solutie de dezinfectat. Dezbracati copilu". Bineinteles Didi nu vroia sa se dezbrace, mai ales ca o si vazuse asa frendly. Il punem pe pat si il tinem amandoi ridicandu-i tricoul ca sa-l consulte. La plamani ok, la stomac zice "poate ar trebui sa-i mai faceti niste investigatii ca a fost prematur" (ii spusesm eu greutatea de la nastere, dupa care mi-a zis ca si-a dat seama si ea ca are 35 de ani de experienta).

Am uitat sa va spun ca el era foarte balonat, avea gaze iar temerea mea a fost ca febra sa nu fie din cauza stomacului. Ma rog, pana la coada imi zice care amigdalita pultacee, are puroi in gat, imi da da o reteta, multe chestii aiurea (daca imi explica cineva cum pot sa-i fac unui copil de 2 ani atingeri amigdaliene cu albatru de metilen i-as fi recunoscatoare, sau nevralgin pe care nici de la farmacie nu au vrut sa mi-l dea ca are o multime de contraindicatii, augmentin 4 ml - doza pt copil de 5 ani) inclusiv varsta copilului 3 ani. Ii zic ca nu are 3 ani si ce credeti ca imi zice "lasa asa ca are greutate si inaltime de 3 ani". Spre sfarsit femeia s-a imbunat dupa ce a vazut ca sotul meu contribuit la bunastarea ei cu cateva hartiute, pe masa pe care eu pusesem ca nesimtita termometru.

Iar ca sa continui cu faza cu abdomenu si investigatiile, bineinteles ca mi-a bagat morcovu. apoi linistindu-ma realizez ca lui i-am facut deja eco abdominala, ca sa nu mai spun ca am fost la chirurgie abdominala la Budimex unde a fost investigat si parainvestigat pentru operatia pe care a facut-o. O sun si pe doctorita mea din bucuresti, imi spune sa stau linistita dar ca daca vreau pot sa-i fac o eco cand ajung in Bucuresti. Nu va spun ca dupa nici o ora incep scaunele proaste care au tinut doua zile. Ne aflam in drumul spre casa, ne opream din cand in cand (la cerere) pe marginea drumului scoteam olita si frumos elegant..... Asa ca i s-a dezumflat cupilului burtica (imi si spunea ca il doare). Cu toate ca tanti cu 35 de ani de experienta nu si-a dat seama ca e deranjat la burta (daca ii puneai mana pe abdomen simteai cum bolboroseste ceva inauntru).

Concluzia mea e o intrebare: Oare e bine sa te duci la doctor unde vezi cu ochii? Oare e atat de greu sa fii tratat civilizat? Sa nu e tipe la tine in conditiile in care ajungi acolo disperat cu un copil febril si apatic in brate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ana Maria, ce sa spun, sunt revoltata.
Ma gandesc ca poate situatia nu iti permitea, dar ar fi trebuit sa o pui la punct pe tanti aia.
Nu suport femeile dr., cu mici exceptii. Au dr. noaste romance un stil, de iti vine sa le bati non stop.
Nu trebuia sa o lasi sa se rasteasca la tine, ca ea era acolo sa va ajute. Nu va facea nici o favoare.
Specimene din astea trebuie reclamate, asa cum ar trebui reclamtate si directoarele de gradinita care cer spaga la inscriere.
Mama, abia astept sa-mi ceara una, sa vezi ca o tarai pe la ministere.

Revenind la cabinetul acela, acolo nu exista un cabinet particular ceva?
Stii ca in Ro mai bine dai un ban in plus si esti tratat omeneste, decat sa te duci la specimene de acel gen, carora eu le-as retrage licenta in 2 timpi si 3 miscari, deoarece pe langa faptul ca sunt incompetente, sunt si obraznice.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Crinuta daca la mine te refereai cu cabinetu particular... Eu am ajuns la urgenta la ora 7 dimineata duminica. Nu cred ca gaseam un cabinet particular la ora aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

of, nasol cu peripetiile astea de vacanta.
shobo, ana-maria, imi pare rau ca ati avut astfel de evenimente, bine ca nu ati avut nevoie de alte interventii.

Erica, ti-ai gasit costum de baie? eu mi-am luat ieri din Metro un costum intreg f dragutz, exact pentru conformatie de sini mai mari, cu pense frumoase care pica f bine si nu a fost nici scump, 65 ron. este negru cu putin alb. unul din 2 piese poate gasesc pe acolo, cica sint multe si frumoase, dar macar sa am unul de acasa.
cit despre prosope, nici nu ma gindesc sa merg de acasa cu ele...no way. m-am carat anul trecut la vila cu un geamantan intreg de prosoape, cearceaf, ca eu sint maniaca la prosoape, dar totusi la hotel 3stele+ ma gindesc ca nu este cazul, stiu ca le schimba zilnic. o sa iau prosopul de baie al rebeccai si colacul de wc, cu atit cred ca o sa ma car de acasa. si tacimuri de plastic, of course, ar unele frumos colorate de la Ikea de care e nedespartita.
mai aveti putin si plecati. si eu abia astept.

Noi sintem bine, rebecca merge la cresa, vorbeste f mult si foarte bine, a inceput sa vorbeasca cu "eu" si "tu", foloseste corect "cu", "la" "in" "aici" "acolo" "acuna=acum",etc; si este maniaca dupa masini, (re)cunoaste deja multe marci, iar pe care nu le cunoaste ma intreaba "mami, asta ce masina e"???asa ca trebuie sa fim pe faza la tot pasul sa ii raspundem corect.

La capitotul greutate sintem tot model, are 10,200, dar arata bine, maninca, in perioada asta maninca lapte mai bine ca niciodata, se trezeste citeodata dimineata cu mult inainte de ora de trezire si imi cere sa i-l facl; imi povesteste ce maninca la cresa, cu cine s-a jucat,etc. copiii nostri cresc si ne incinta/uimesc in fiecare zi; o mai tin si fara pampers si imi cere pipi la "beceu", in schimb kk tot in kiloti are placerea sa il faca, nu stiu de ce. cind ma apropii de ea in momemtul ala, ma goneste "mami, peaca de aici, du-te in buchilie (bucatarie), du-te la tati!"

cam atit despre noi. abia astptam vacanta, dar mai e putin pina acolo. pina atunci am inceput pregatirile de vacanta, adica neshte sedinte de masaje si remodelari corporale unde am fost 2 zile la rind si m-au kilarit ca pe hotii de cai, insa am suportat cu mare vitejie, dar deja parca se simte ca dispare celulita. o sa fac 12 sedinte in total, abia astept sa vad rezultatele finale.
cine a mai facut asa ceva, ma chinuie o intrebare; chiar daca platesc cu virf si indesat sedintele astea, oare se da baccis persoanei care presteaza?? (o fi ca la coafor?? ca am o tipa extrem de dragutza si sa nu fac vro gafa..)

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ana Maria, da, la tine ma refeream.
La hotelul unde am stat noi era cabinet particular, iar daca cineva avea nevoie de ceva, il chemau pe medic si noaptea, iar asta mi s-a parut super.

Shobo, m-ai distrat cu greturile tale care apar doar in concediu.
Acum le mai ai?

Amaya, mi-e dor de tine. Ce faci?

pupici

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele!
AnaMaria, merci pt raspunsul cu apometrele. Problema e ca sunt o gramada de firme in cartie care ofera si montaj (nu numai aparatele), DAR din spusele vecinilor multe din ele sunt f proaste calitativ sau firmele se desfiinteaza si tu ramai cu garantia dor pe hartie... M-am gandit si eu la Romstal. Tu zici ca ei n-au si echipe care sa si monteze?
V. Erica e f frumos la Sithonia. In ce orasel/statiune mai exact mergeti? Noi anul trecut am fost in Vourvourou, dar am mai vizitat si imprejurimile. E tare frumoasa peninsula asta-daca mergeti cu masina sa faceti turul ei neaparat. Sa-mi spui si mie te rog de unde ti-ai luat costumul de baie nr mare in caz ca ai gasit in Ro. Avem aceeasi problema (eu la Metro nu ajung).
Shobo, esti mai bine acum? Te-au lasat greturile? Matei se cam speria cand ma vedea cum fac la baie dimineata... Programul redus de lucru il poti lua din sapt 15-16 de sarcina. Ai citit ce-am scris in capitolul trecut despre Iosup si Tutunaru? Felicitari pt achizitionarea terenului. Cat a fost mp? (zi-mi eventual pe PM, ma intereseaza ca idee) Noi am renuntat deocamdata la ideea de teren+casa in afara Bucurestiului pt ca am considerat ca pt copii e esential sa avem aproape toate facilitatile (cresa/gradi/parc/magazine) si deci vom incerca sa luam un ap mai mare in oras.
Shobo, AnaMaria, tare urate experientele voastre cu doctorii. Mai bine sa nu avem nevoie de ei. Avand in vedere riscurile de imbolnavire stau si ma gandesc daca e o idee buna sa mergem in Ro la mare sau in BG. Shobo, cum era apa in mare la BG?
Patricia, si M ne goneste cand are de facut kk la olita. Ce-o fi in mintea lor? Acum insa problema noastra e ca nu cere olita decat cand face kk , in rest face pisu in chilot. Eu cand il vad il pun pe oala si mai face ceva. Nu inteleg insa de ce nu mai cere la olita cand ii vine sa faca pipi? Pana acum 2 luni cerea... Ce buna ideea cu masajul inainte de mare! Vei arata super! Si eu abia astept sa am timpul necesar pt treburi din astea. Nu ma mai suport asa grasa. Practic cele 2 sarcini mi-au adus un plus de 10 kg.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) -poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Liviana, lasa ca iti revii tu. cine are acum 2 copii minunati??
cum te descurci, te mai ajuta cineva?
cum se simte mama ta?

hihi, rebecca face invers, la pipi cere oala si la kk nu. Aseara dupa baie si-a dat pampersul jos si l-a facut pe jos (kk), noroc ca era tare ca o mingiutza si s-a speriat ca a facut mizerie si m-a chemat repede sa il iau. isi pusese singura niste pantaloni scurti, dar nu i-a nimerit bine, ii bagase doar pe un crac, asa ca ea era sigura ca il produce in chiloti

eu nu am mai facut niciodata masaj pina acum sau alta procedura, dar vreau neaparat sa mai dau din burtica jos si sa elimin celulita, asa ca am ales si masaj si vaccum. mai, doare ca , dar sufera baba la frumusete. m-a amuzat ca mi-a zis tipa ca pot tzipa daca vreau. iar eu i-am raspuns ca rabd, nici cind am nascut nu am putut sa tzip; sper sa se vada si rezultatele dupa 12 sedinte, abia am facut 2.

ps. si noi tot in sithonia mergem, la Gerakina Beach. am auzit ca e ff frumos (din sursa fff sigura ).

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Hm, neplacuta situatie, Ana Maria! Si in conditiile date chiar ca nu puteai riposta.
Ce ma enerveaza doctorii care se poarta asa!
Eu tocmai m-am intors de la pediatra noastra, care zicea ca-i mai safe in mare decat in piscina .

Patricia, am gasit costum de baie, dar nu sunt prea incantat de el, e din 2 piese. Intreg n-am gasit si pace. Pacat ca acum n-am legitimatie de Metro. La care Metro ai fost?
O mai duci pe Rebe la cresa? Nu stiu cum e cu cresele: n-au vacantza?

Si apropos de ce spunea Crinuta de dat spagi la directoare de gradi: cred ca asta ma paste pe mine (desi urasc!!) - am cerut pt la toamna s-o inscrie pe Ruxi la gradi, gr. mica desi n-are varsta inca. Mi-a promis ca incearca, dar tocmai am vazut-o trecuta pe listele de la cresa... Voi ce stiti despre gradi de stat: e oblig. sa aibe 3 ani impliniti la 1 sept?

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Liviana, m-au lasat clar fata de concediu, acum am mult mai slabe si ma iau cam pe la 12 si pana pe la 17 ma tin, dim si seara n-am nimik. nu vars, sunt usoare. in concediu totusi cateva zile am salivat puternic si scuipam pe oriunde... n-aveam ce face. de cand am ajuns ac mi-e mult mai bine. si sper sa ramana asa pana peste o luna cand ar tb sa ma lase de tot.
unde ai citit tu ca doar din sapt 16-17?? in lege spune clar ca la recomandarea medicului de fam iti iei, nu conteaza saptamanile. iti zic daca am vreo pb. in acest sens dar nu cred.
am citit despre ce ai scris insa nu am temeri, ma rog la DD si dupa cum la primul copil mie mi-a mers super cu acest cuplu nu am curaj sa-l schimb acum.

pupici

Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si in 8 sapt

Mergi la inceput