Casa Regala de Romania

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Alessia daca nu ma insel tot aici la zona artelor a mai fost un subiect despre Casa Regala in cazul incare vrei sa cauti...

pacat ca un subiect ce promitea sa fie frumos a fost napadit...

PS - exceptand Branul celelalte castele mi se pare normal sa le revina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by AnaBella

Saphir - am vazut si eu ca exista controverse in ceea ce priveste 'mostenirea' castelului Bran dar cum nu am auzit nimic oficial nu mi-a trecut supararea !

Sper sa nu il primeasca intr-adevar, pentru ca si mie mi se pare cea mai corecta varianta 1 din articol: castelul a fost dat cadou reginei Maria in semn de omagiu personal, si genul acesta de lucruri nu e normal sa se transmita.

7+

Deci sa inteleg ca daca bunica ta ar primi cadou o casa tu nu ai avea dreptul la ea dupa moartea ei. Sau ar fi trebui ca Regina Maria sa ia Castelul Bran impreuna cu e in mormant nu?

Din punctul meu de vedere, Regina Maria merita nu unul ci doua castele pentru tot ce a facut pentru Romania! Pentru cum a simtit romaneste desi, prin vinele ei nu curgea fir de sange romanesc!

Off, Doamne , cand o sa ne debarasam de gandirea aceasta comunista care ne face sufletele meschine si ne intuneca ratiunea?

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Castelul Bran a fost restituit anul acesta in luna martie unui duce de Habsburg, mostenitorul lui legal nu stiu sa va precizez exact in ce mod. Restituirea s-a facut cu o clauza in care este prevazut faptul ca timp de cinci ani nu are voie sa il scoata din circuitul turistic. Ducele este arhitect si in momentul preluarii a declarat ca nu intentioneaza sa faca modificari sau sa il scoata din circuitul turistic. Daca am timp voi cauta exact stirile despre asta. Deci Castelul Bran nu are de a face cu Familia Regala si a fost deja restituit.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Deci sa inteleg ca daca bunica ta ar primi cadou o casa tu nu ai avea dreptul la ea dupa moartea ei. Sau ar fi trebui ca Regina Maria sa ia Castelul Bran impreuna cu e in mormant nu?

Din punctul meu de vedere, Regina Maria merita nu unul ci doua castele pentru tot ce a facut pentru Romania! Pentru cum a simtit romaneste desi, prin vinele ei nu curgea fir de sange romanesc!

Off, Doamne , cand o sa ne debarasam de gandirea aceasta comunista care ne face sufletele meschine si ne intuneca ratiunea?

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

"Potrivit opiniei unor juristi, aceasta donatia este una intuitu personae, adica a fost facuta numai unei persoane pe baza consideratiei sau a calitatilor ei si pe cale de consecinta bunul respectiv nu poate fi lasat mostenire el ramamand in proprietatea beneficiarului donatiei doar pe durata vietii acestuia.
Cu alte cuvinte, Castelul Bran a fost o donatie intuitu personae facuta reginei Maria si el nu putea fi revednicat de nimeni dupa moartea ei, castelul urmand a se intoarce in posesia donatorului, adica a comunitatii brasovene."

Citeste, te rog, articolul din link.
Cat despre restul proprietatilor, e normal sa-i revina, ii apartin, dar oare cati romani care au fost deportati si si-au pierdut proprietatile si le-au mai recuperat???

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

yo yo yo ...pai nu zisaram ca nu vb politica??? ba mai incepuram sa incurcam borcanele

pai ce are regele Mihai si contributia sa la una si alta cu Branul ....??? In articol se vb de familia de Hasburg nici de cum de familia de Hohenzoller .... si se vorbeste de Ileana nu MIhai ...pai care e vina lui Mihai in asta??? aa doar ca is frati
Si daca asta a facut omu loby io ce sa ii fac ??? nu i-om datora 100% ..dar poate un 1-5% are si el ..asa ca hai macar sa fim drepti si sa ii recunoastem anumite merite ..( asa si Regina Olandei se plimba peste tot si face loby tarii sale ...nu e luna sa nu auzi ca fost si a vizitat si a vb si a facut si nu cred ca reformele politice i se datoreaza ei ..ci normal guvernului si politicienilor )
Iar faza cu Pelesul ..regelui i s-a restitutiut domeniul Peles ...domenul care cuprinde :Castelul Peles (cladirea veche, constituita din aproximativ 100 camere), anexele Castelului Peles - aripa nou construita, compusa din parter, mezanin, etaj 1 si mansardele 1 si 2 (66 de camere), Castelul Pelisor, Casa Cavalerilor, Castelul Foisor( aripa veche care a fost mereu ptr elita statului ..si acum e in grija RAPPS-ului si sunt jandarimi la poarta gata sa te certe daca indraznesti sa te uiti prin gard macar ) , Economat-ul si Complexul Ceramica
Iar intelegerea este ca muzeul Peles va ramane muzeu ptr TOTDEAUNA ( vandul sau ne vandut statutui roman...iar in caz de vanzare regele renunta definitiv si irevocabil la bunurile aflate in Peles ..care dupa mine fac cele 20-30 de milioane de euro )..iar muzeul Pelisor va ramane muzeu cel putin inca 3ani de aici in colo , o eventuala alta a destinatie

Iar Ana Bella..da ai dreptate ..a fost inmormatata initial la Balcic si dupa cedarea Cadriaterului a fost in mormantata la Bran ...langa castel de unde a fost luata de comunisti si dupa la Muzeul National de Istorie unde e si azi ( da ii deranja cu ceva prezenta ei acolo )nu stiu de ce imi iesi de tot din cap

Hai sa facem o intelegere ...ne mai contram un pic ( pana trecem la pag 3)...ca sa terminam pagina ..si pe urma vorbim numai pe tema familei regale ..aia care a fost ..ii lasam in pace pe astia sa se judece ..sa isi ia sa isi de-a ..ca facu ,ca nu facu ...sincer e treaba justitiei ..a guvernului ...a cui o fi ..a mea nu e si nu ..ca am putea deschide discutia si d ce au trebuit comunistii sa faca jaful pe care l-au facut ...de ce a vrut Ceausescu sa se mute in castelul Peles ...de ce de ce de ce ...simplu ptr ca sunt greselile istoriei toti cei 50 de ani de comunism au fost o gresala ptr tara asta ..iar ce se intampla in Ro dupa 1989 dovedeste clar de ce am avut si avem nevoie de cineva de afara ( neutru) sa ne conduca ...ca altfel suntem in stre sa ne sfasiem ca niste caini ptr putere ...REFUZ SA DISCUTAM DESPRE ASTA ( daca vreti deschid subiect separat direct a ZZ si discutam exclusiv pe temele astea ) ...aici vreau sa discutam despre Casa REGALA DE ALTADATA ( ca asta de acu nu va convine) ...despre romantismul acelor zile ...despre iubiri permise si ne permise ...despre decizii ( mai bune sau mai rele )...despre cum se traia pe vremea aia ... credeti ca se poate"?

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Vreau sa fac o rectificare, se pare ca restituirea Castelului Bran este momentan contestata iar eu nu mai sunt la curent cu toate noutatile, in principiu cele scrise mai sus sunt informatii corecte.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput